Merhaba belki aranızda bilenler bilir. Benim altı yaşında özel bir çocuğum var. Atipik otizmli. Ama çok şükür genel olarak iyi, sosyal hayatın içinde, üstün yanları fazla, bilişsel becerileri yüksek bir çocuk.
Eltime gittik bugün. Bir komşusu var, bugün yine geldi. Her geldiğinde “Nasıl biraz daha iyi mi oğlun” gibi gereksiz sorular soruyor. İçten içe çok kızıyorum ama orada ben de misafir olduğum ve elitimi zor durumda bırakmamak için ses etmiyorum. Sen benim oğlumu ne kadar tanıyorsun da neye göre daha iyi olduğunu soruyorsun. Ayrıca grip olur nasıl olduğunu, iyileşip iyileşmediğini sorarsında, böyle bir durumda çocuğun durumunu sormak hadsizlik değilmi. Açıkçası karşıdaki kişinin yumuşak karnını kaşımak gibi geliyor. Bu anlamda kötü niyet aslında. Birde bunu çocuğun gözle görülür belirgin bir farklılığı olmadığı halde yapıyor. Belirgin bir engeli olsa daha neler olacak bilemiyorum.
Valla eltime durumu anlattım. O da hak verdi. Kendisinden icazet aldım. Yine bu tarz bir soru sorarsa, neden her seferinde böyle bir soru sorduğunu, neyi öğrenmek istediğini soracağım. Haksız mıyım?
Haklisiniz. Komşu ya otizm ne demek bilmiyor ya da dediğiniz gibi hadsizMerhaba belki aranızda bilenler bilir. Benim altı yaşında özel bir çocuğum var. Atipik otizmli. Ama çok şükür genel olarak iyi, sosyal hayatın içinde, üstün yanları fazla, bilişsel becerileri yüksek bir çocuk.
Eltime gittik bugün. Bir komşusu var, bugün yine geldi. Her geldiğinde “Nasıl biraz daha iyi mi oğlun” gibi gereksiz sorular soruyor. İçten içe çok kızıyorum ama orada ben de misafir olduğum ve elitimi zor durumda bırakmamak için ses etmiyorum. Sen benim oğlumu ne kadar tanıyorsun da neye göre daha iyi olduğunu soruyorsun. Ayrıca grip olur nasıl olduğunu, iyileşip iyileşmediğini sorarsında, böyle bir durumda çocuğun durumunu sormak hadsizlik değilmi. Açıkçası karşıdaki kişinin yumuşak karnını kaşımak gibi geliyor. Bu anlamda kötü niyet aslında. Birde bunu çocuğun gözle görülür belirgin bir farklılığı olmadığı halde yapıyor. Belirgin bir engeli olsa daha neler olacak bilemiyorum.
Valla eltime durumu anlattım. O da hak verdi. Kendisinden icazet aldım. Yine bu tarz bir soru sorarsa, neden her seferinde böyle bir soru sorduğunu, neyi öğrenmek istediğini soracağım. Haksız mıyım?
Oğlum geç konuştu. Birde sosyal ilişki kurmada yaşıtları düzeyinde olmadığı için bazen üstün körü birşeyler söylemek zorunda kalıyorsunuzHaklısınız da hatanız var diyelim. Şöyle ki çocuğunuzun olumsuz durumlarını etraf ile paylaşmayın anneanne babaanne dede vs. Fark etmez. Çünkü yayılıyor dilden dile sırrını dostuna söyleme misali. Çocuğunuza konulan teşhis çocuğunuzun mahremdir. Elalem Unutmaz çünkü sorar deşer durur.
Anlıyorum ama gittik doktora vs artık neyse sıkıntı yok gayet normalmiş deyin geçin cidden bu insanlara laf Anlatamaz siz üzülürsünüzOğlum geç konuştu. Birde sosyal ilişki kurmada yaşıtları düzeyinde olmadığı için bazen üstün körü birşeyler söylemek zorunda kalıyorsunuz
Herkese açıklama yapmayın, sosyal çocuk değil ,tanımadığı insanlara cekimser yaklaşır dersiniz.Oğlum geç konuştu. Birde sosyal ilişki kurmada yaşıtları düzeyinde olmadığı için bazen üstün körü birşeyler söylemek zorunda kalıyorsunuz
Kadın muhtemelen bu konuda bilgisiz cahil. Yani otizmin bulaşıcı hastalık olduğunu sanan dolu ortalık. O da bilmediğinden kendince iyi niyetten soruyor her seferinde belli ki. Siz direkt terslemeden önce ben sana durumun doğrusunu anlatayım diye bir bilgilendirme yaparsanız daha doğru olurMerhaba belki aranızda bilenler bilir. Benim altı yaşında özel bir çocuğum var. Atipik otizmli. Ama çok şükür genel olarak iyi, sosyal hayatın içinde, üstün yanları fazla, bilişsel becerileri yüksek bir çocuk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?