• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunaldim.

Less-is-More

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2018
8.131
30.197
548
36
Merhaba herkese. Bu aralar o kadar cok bunaldim ki biraz once esime patladim artik. Cunku onun da sucu var bence. Bir oglum var 1,5 yasinda ve 16 haftalik da hamileyim. Calisiyorum, ogretmenim. Haftanin dort gunu en gec 3.30da evdeyim. Yani cocuguma ayiracak vaktim cok. Ancak hem cocuk hem ev hem is derken kac parcaya bolunecegimi sasirdim. Bir de bu hamileligimde asiri bel agrisi yasiyorum. Cocuk kucuk, surekli kucak istiyor. Onun da etkisi var. Parka falan goturuyorum, o da cok yoruyor ve ben bunlari son zamanlarda hep tek basima yapiyorum.

Haftaici kv bakiyor. Tabi eve geldikten sonra yatana kadar cogunlukla bende. Cunku esim asker ve cok yogun calisiyor. Haftaici bir gece kesin yok. Bu bazen daha fazla da olabiliyor. Eve gelmesi hic 6dan once olmaz. Geldiginde cocuguyla ilgileniyor tabi ki ama bir yere kadar. Haftasonlarimiz da su sekilde. Mutlaka bir gun 24 saat nobetci. Cumartesi nobetciyse pazar mecbur uyuyor. Pazartesi ise gidiyor zaten. Pazar nobetciyse biraz daha iyi cunku en azindan cumartesi bizimle. Pazartesi de benim bos gunum oldugu icin uyusa da beraber evdeyiz iste. Tabi bu sure zarfinda kv cumadan evine gittigi icin cuma, cumartesi, pazar, pazartesi neredeyse tek basima ugrasiyorum cocukla. Baba ya iste, ya uyuyor. Ona kizmamin sebebine gelecek olursak. Bir sure once ihaleden bir araba alacagini soyledi. Ben hic o islere girmeyi sevmem. Yapma dedim, dinlemedi. O arabayi aldigindan beri her bos aninda surekli bir yerini yaptirmaya gidiyor. Ne kadar surdu bilmiyorum ama surekli arabanin pesinde son zamanlarda. O bitti simdi de eski arabayi satisa koydu. Surekli ona kosturuyor. Sabahtan beri eve gelsin diye bekliyorum, cunku dun nobetciydi. Sabah gelir, en azindan beraber kahvalti yapariz, sonra yatar diye dusunurken ben yine tek basima kahvalti yaptim. Ne ben ne cocuk babayi bir turlu goremiyoruz. Biraz once eve geldi. Ustunu degistirip geri gidecekmis. Ben artik sinirden aglamaya basladim. Biktim surekli tek basima olmaktan dedim. Ben sana girme bu ise dedim, sanki cok musait zamanin varmis gibi bir de surekli araba pesinde kosturuyorsun dedim. Ben keyfimden mi yapiyorum. 30 saattir uykusuzum, acim vs. dedi. Ama beni dinlemeyen kendisi. Ustunu degisti gitti simdi. Kimbilir kacta gelir. Aksam zaten kv gelecek ve biz basbasa kalamadan bir haftasonunu da geride birakacagiz. Haksiz miyim, siz soyleyin.

Çok haklısınız .
Bu erkekler gerçekten çocuk gibi ya...
Ama siz yine de sürekli evde vakit geçirmemeye çalışın. Alın çocuğunuzu biraz kafa dağıtın.

Çok haklısınız .
Bu erkekler gerçekten çocuk gibi ya...
Ama siz yine de sürekli evde vakit geçirmemeye çalışın. Alın çocuğunuzu biraz kafa dağıtın.
Her gun parka goturuyorum. Zaten tek basina bas etmek cok zor. Henuz kucuk oldugu icin surekli pesindeyim. Kaldir, indir derken belim kopuyor. Eve de donmek istemiyor. Zaten arabasina oturtana kadar ter icinde kaliyorum.

Haksızsın bence şuan tamamen hormonların coşmuş. Eşin sürekli görevde okusaydı 20-30 gün gelmeseydi yurt dışı görevine gitseydi ne yapacaktın
O zamanlarimiz da cok oldu canim dogudayken. Telefonun bile cekmedigi dag karakollarinda bir ay kaldigi zamanlar da oldu. Ama bu farkli. Kafasina gore ise girisip bos zamanlarini buna harciyor. Ben ona sinirlendim.

Her gun parka goturuyorum. Zaten tek basina bas etmek cok zor. Henuz kucuk oldugu icin surekli pesindeyim. Kaldir, indir derken belim kopuyor. Eve de donmek istemiyor. Zaten arabasina oturtana kadar ter icinde kaliyorum.
Haklısınız ama bunu kavga etmeden güzelce anlatsanız , daha iyi olur bence.
Arabayla en fazla ne kadar ilgilenebilir ki? Yakında bitecektir o takıntısı.

Hamileyken en az 8-10 kg olan bir çocuğu kaldırmanız tehlikeli değil mi?

KV yerine sürekli bir yardımcı tutsanız daha mantıklı olmaz mı? En azından ilk çocuk kreşe başlayana kadar.

KV yerine sürekli bir yardımcı tutsanız daha mantıklı olmaz mı? En azından ilk çocuk kreşe başlayana kadar.

Su an yardimci tutsam da yine eve geldigimde beni isteyecek. Baba yanimizda olsa surekli o tasiyor zaten.

Ya erkekler ve arabaları... Çoğunda aynı saplantılı huy var; artık ne gibi görüyorlarsa. Benimki vaktinde motoruna isim bile takmıştı, o isimle seviyordu. :olamaz:
Arabayı almadan önce, aylarca soluksuz araştırma yaptı; farklı bir şeyler arıyordu ve özelliklerini kıyaslayıp duruyordu. Tipi diğer arabalardan sıyrılıyor diye Alfa Romeolarla kafayı yiyordu bir ara, sonra nedense vazgeçti ve diğer markaları incelemeye koyuldu.

Arabayı aldık, yok şusuydu, busuydu, şu bakımı, şurası şöyle olsunu, şu aksesuarı da alalım derken bir süre de arabayı kişiselleştirme çalışmaları sürdü. Tabi bu sırada ufacık çiziklere bile takar halde, sürekli temiz olacak araba, iki haftaya bir yıkanır... Bi yere park eder, beğenmez bir iki saat sonra oradan alır başka yere park eder.

Sonraki aylarda da oyuncağı kurcalama dönemimiz başladı. Araba tamiratı üzerine youtube olsun çeşitli videolar izleyip bir bir arabanın üzerinde sök-tak hepsini denedi, bir sene içinde sanayici abilerle yarışır hale geldi ciddiyim; parçayı sipariş eder sadece o kadar, gerisini kendisi yapar-aletleri var. Adam ustaların yaptıklarını beğenmiyor, kendisi hususi yapıyor ki alanı bile değil.

Velhasılı kelam, erkekler ve arabaları söz konusuysa; çok takmamak gerekiyor yoksa olan size oluyor. Arabaya ilgili adamlar yola gelmiyor, özel bir bağ var arabalarıyla aralarında, anlamak ve değiştirmek oldukça güç.

bende böyle daraldığım zamalarda eşime yükleniyorum ama artık kendi kendime 1 yıl sonra bu anıma bakıp ne hissederim diyorum. önemsizleştiriyorum. 2 gün bende kv ve kaynım var yatılı ve 10-15 gün daha bendeler evde muhabbet yok kaynım sürekli koltukta yatıyor örtüsü üstünde tv de belgeseller ama hiç ilgi çekici değil eşimde akşam 8 de geliyor bazen 8buçuk.. kaynanam anca mutfakta yemek yapma stoklama peşinde yada çay içiyoruz peş peşe demlikler. birde 4 yaşında oğlum var yerinde duramayan.. çok daraldım ama düşünüyorum en fazla 15 gün sonrasında eski hayatıma dönücem takma kafana diyorum ve sakinleşiyorum tavsiye ederim

Çok haklısınız.
Öncelik aile olmuyorsa şu ekstralar kalsın, olmayıversin.
Eski araba kalmalıydı veya biraz fazla para verip sorun çıkarmayacak araba alınmalıydı.
Yoğun çalışan insanların öyle her şeye koşacak zamanları yok.

Less-is-More Less-is-More seni anlıyorum benim oğlumda 1,5 yaşında bu yaştakiler hiç durmaz durdan sustanda anlamazlar hele bide dışardayken zaptetmek daha zor hamile halinle Allah kolaylık versin ama en azından evine erken gelmen çok iyi bir avantaj
Eşinlede sakin bir zamanınızda oturup konuşun inşallah çözülür .... Şuan hassas dönemindesin ve doğal olarak ilgi alaka bekliyosun hayat devamlıda aynı şekilde monoton çekilmez oluyor mesela yakın zamanlarda bizde eşimle şöyle bir sorun yaşamıştık eşimin 1-2 tane bağımlı olduğu dizisi var akşam o dizilerine kitlenir bende sıkıntıdan böyle internete bakarım eşim de bana çatar bırak artık şu telefonu elinden diye hatta buraya girdiğimi bildiğinden derki şu kadınlar kulübü nerden çıktı başıma😄 hiç sevmiyor buraya girmemi ama ben o televizyona baktığı zamanlarda bakıyorum halbuki yinede rahatsız oluyor
Sende o zaman dizi izleme bende telefonu bırakayım diyorum 😊 dün yine sayıklıyordu bu kadınlar kulübü başıma bela oldu diye🤣
Arayı hoş tutmaya çalışıyorum ama demem o ki meseleler karşılıklı çözülür tek taraflı çabalamak yetmiyor her iki tarafda yapmalı gereken neyse....

Son düzenleme:
Ya erkekler ve arabaları... Çoğunda aynı saplantılı huy var; artık ne gibi görüyorlarsa. Benimki vaktinde motoruna isim bile takmıştı, o isimle seviyordu. :olamaz:
Arabayı almadan önce, aylarca soluksuz araştırma yaptı; farklı bir şeyler arıyordu ve özelliklerini kıyaslayıp duruyordu. Tipi diğer arabalardan sıyrılıyor diye Alfa Romeolarla kafayı yiyordu bir ara, sonra nedense vazgeçti ve diğer markaları incelemeye koyuldu.

Arabayı aldık, yok şusuydu, busuydu, şu bakımı, şurası şöyle olsunu, şu aksesuarı da alalım derken bir süre de arabayı kişiselleştirme çalışmaları sürdü. Tabi bu sırada ufacık çiziklere bile takar halde, sürekli temiz olacak araba, iki haftaya bir yıkanır... Bi yere park eder, beğenmez bir iki saat sonra oradan alır başka yere park eder.

Sonraki aylarda da oyuncağı kurcalama dönemimiz başladı. Araba tamiratı üzerine youtube olsun çeşitli videolar izleyip bir bir arabanın üzerinde sök-tak hepsini denedi, bir sene içinde sanayici abilerle yarışır hale geldi ciddiyim; parçayı sipariş eder sadece o kadar, gerisini kendisi yapar-aletleri var. Adam ustaların yaptıklarını beğenmiyor, kendisi hususi yapıyor ki alanı bile değil.

Velhasılı kelam, erkekler ve arabaları söz konusuysa; çok takmamak gerekiyor yoksa olan size oluyor. Arabaya ilgili adamlar yola gelmiyor, özel bir bağ var arabalarıyla aralarında, anlamak ve değiştirmek oldukça güç.
Neyse ki dun cozduk konuyu. Dedigin gibi adam araba ustasi oldu basima. Her seyden anliyor mubarek. Uygulamalardan satilik araba kovaliyor surekli. Galeri mi acsam diye havalara girdi bir de.

Less-is-More Less-is-More seni anlıyorum benim oğlumda 1,5 yaşında bu yaştakiler hiç durmaz durdan sustanda anlamazlar hele bide dışardayken zaptetmek daha zor hamile halinle Allah kolaylık versin ama en azından evine erken gelmen çok iyi bir avantaj
Eşinlede sakin bir zamanınızda oturup konuşun inşallah çözülür .... Şuan hassas dönemindesin ve doğal olarak ilgi alaka bekliyosun hayat devamlıda aynı şekilde monoton çekilmez oluyor mesela yakın zamanlarda bizde eşimle şöyle bir sorun yaşamıştık eşimin 1-2 tane bağımlı olduğu dizisi var akşam o dizilerine kitlenir bende sıkıntıdan böyle internete bakarım eşim de bana çatar bırak artık şu telefonu elinden diye hatta buraya girdiğimi bildiğinden derki şu kadınlar kulübü nerden çıktı başıma😄 hiç sevmiyor buraya girmemi ama ben o televizyona baktığı zamanlarda bakıyorum halbuki yinede rahatsız oluyor
Sende o zaman dizi izleme bende telefonu bırakayım diyorum 😊 dün yine sayıklıyordu bu kadınlar kulübü başıma bela oldu diye🤣
Arayı hoş tutmaya çalışıyorum ama demem o ki meseleler karşılıklı çözülür tek taraflı çabalamak yetmiyor her iki tarafda yapmalı gereken neyse....
Cok tesekkur ederim Mavi Boncugumm Mavi Boncugumm . Evet dinlemiyor asla. Parka goturdugumde beni duymuyor hic. Her dk pesinde olmam lazim. Bu da yoruyor haliyle.

Sizin olay da iyiymis :) esim de biliyor hep burada oldugumu. Telefonu elime alsam yine kkda misin diye sorar hemen :) onun isine geliyor cunku o da rahatca oyun oynuyor o sayede.

Çok haklısınız.
Öncelik aile olmuyorsa şu ekstralar kalsın, olmayıversin.
Eski araba kalmalıydı veya biraz fazla para verip sorun çıkarmayacak araba alınmalıydı.
Yoğun çalışan insanların öyle her şeye koşacak zamanları yok.
Tam da derdim bu iste. Dun anladi, ozur diledi. Yeni arabayla kalmaya karar verdik simdilik. Eskisi satildi artik. Bize ayiracagi zamani etkilemese kesinlikle karismam ama zaten azicik bir zaman kaliyor, onda da bizimle olsun istiyorum.

bende böyle daraldığım zamalarda eşime yükleniyorum ama artık kendi kendime 1 yıl sonra bu anıma bakıp ne hissederim diyorum. önemsizleştiriyorum. 2 gün bende kv ve kaynım var yatılı ve 10-15 gün daha bendeler evde muhabbet yok kaynım sürekli koltukta yatıyor örtüsü üstünde tv de belgeseller ama hiç ilgi çekici değil eşimde akşam 8 de geliyor bazen 8buçuk.. kaynanam anca mutfakta yemek yapma stoklama peşinde yada çay içiyoruz peş peşe demlikler. birde 4 yaşında oğlum var yerinde duramayan.. çok daraldım ama düşünüyorum en fazla 15 gün sonrasında eski hayatıma dönücem takma kafana diyorum ve sakinleşiyorum tavsiye ederim
Evet gecici bir sure. Anlik sinir haliyle boyle dusunebilmek gercekten harika, tebrik ederkm sizi. Ben biraz fazla parlayan bir insan olabiliyorum bazen. Cocuktan sonra sabir katsayim coo dustu sanirim. Size de kolay gelsin

10 kg bir şey olmaz
Konuya gelecek olursak
Erkeklerin boyle hobi gibi şeyler e ihtiyacı var. Fazla darlamamanizi öneririm. 3 gün bossunuz 1 günü temizlik için ayırın. Eşiniz asker 6 da geliyormuş havalar erken karariyo ve soğuk çocuğu tek çıkarmanizdan başka care de görünmüyor

Back