Güzelim bende memurum hemde 23 yılımı çoktan devirdim. Dediğin bu tür insanlardan çok gördüm ben.
Öncelikle böyle insanları kafana takmayacaksın, sonra hakkını sonuna kadar arayacak ve hakkını aradığın içinde vicdanın rahatsız olmayacak.
Hepimiz evimize götüreceğimiz ekmek parası için çalışıyoruz. Yani kimse kimsenin ağız kokusunu çekmek zorunda değil. Bir iş yerinin kuralları vardır, hele burası devlet dairesi ise kurallar zaten baştan bellidir. Bu kurallara uyan uyar uymayan çeker gider.
2,5 sene önce bir müdürüm vardı kendisi simetri hastasıydı. Akşama kadar masaları hizaya sokardık. Masanın üstünde kalemler aynı hizada olacak, mavi kalem kullanılmayacak siyah kalem kullanılacak, dolaplar aynı hizada olacak, dosyalar sıralı olacak gibi saçma sapan kuralları vardı. İşi gücü bırakmış adamın egosunu tatmin etmeye uğraşıyorduk. Sonunda isyan etmiştim. Ben çalışmak istiyorum, gitsin tedavi görsün diye. Her akşam millet çıktıktan sonra masaları gezerdi, kalemlerden biri düzgün değilse ertesi gün vay halinize. Sonuçta benimle çok uğraşmıştı ama kanunen tabiki bir şey yapamamıştı. Müdür olduğu için sesimizi çıkartamıyorduk, ama sen daha iyi durumdasın çünkü arkadaşın mevki sahibi değil. Bu nedenle sen varsa şefine yoksa müdür yardımcına oda yoksa müdürüne durumu ilet, gerekirse dilekçe ile şikayetini bildir. Vicdanını rahat tut çünkü kimse kimsenin sorununu çekmek zorunda değil. Allah kolaylık versin sana güzelim.