• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunaldım artık yeter.

sasiba

Bir yanımız yaprak döker, bir yanımız bahar bahçe…
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2017
1.146
1.027
83
Kızlar merhaba benim sorunum annem ve eşim. Bir anlatmıştım işyeri açtık battik diye. Eşimin ortakları üstüne düşen parayı ödemedi krediler derken iyice battik. Eşimin ailesinin hiç bir desteğini görmedik. Rahmetli babam eşime yardım etti tabi karşılığını vermek şartıyla ama ömrü yetmedi kredi çektiği için de kapanmıştı. Babam vefat etmeden önce babamlara geldik evi satıp kendimizi toparlayana kadar burda kalalım diye. Babam da istediğiniz kadar kalın yeter ki huzurlu olun dedi ama ertesi gün vefat etti. Neyse oraya girmek istemiyorum içim acıyor. 4aydir burdayiz. Yeri geliyor eşimle tartışmalar yaşandı ama ikimiz arasında kesinlikle anneme karşı bir kelime dahi etmedi. Annem iki ay önce bize 35bin borç verdi her gün başımın etini yiyor para mı verin. Beni rahatsiz ettiniz gibi şeyler eşimde tamam param gelince vericem. Biraz bekle diyor. Ablam da babam yaşarken iki sene kaldı burda evin işinden yemek Çamaşır herşeyi annem yapardı. Eve bir kuruş masraf yapmazdı. Biz geldik A dan z ye herşeyini aldık. Evde tabiki yapicam ama resmen hizmetçi muamelesi yapıyor. Yok ev kirli bilmem ne diye. Hâlbuki ablam varken ev daha beterdi, en yakın örneği mutfak ekmek kırıntıları doluydu. Ablam da gelip annemi dolduruyor ev kirli diye ki huzur olmasın diye. Ama her gün evi süpürürum. Cocuklarim ufak oldugu icin esyalarini atiyor.Zaten herkese beni kötülemek huyu babam kaç kere kızdı nasıl ablasin diye. Kendi yaptıklarını da annem hareket etsin diye yapmadım diye açıklıyor. Bunaldım ya kendi yaşadıklarım yetmiyor gibi, bı de bunları yaşıyorum. Gerçekten bunaldım eşimden soğudum bize bunları yaşatıyorsun diye.

Sakin canım biraz. Uygun fiyata kiralık eve çıkma şansınız varsa değerlendirin. Ya da anneniz çocuklarla ilgilenirken sizde çalışın mutlaka. Elele verin bir an önce borçları ödeyin. Allah yardımcınız olsun

Ablandan soğumaya ne dersin?

Şimdi işi var mı çalışıyo mu eşiniz? Gecekondu tutun dükkan tutun çıkın ordan

Babanızdan miras kaldı mı?

Sakin canım biraz. Uygun fiyata kiralık eve çıkma şansınız varsa değerlendirin. Ya da anneniz çocuklarla ilgilenirken sizde çalışın mutlaka. Elele verin bir an önce borçları ödeyin. Allah yardımcınız olsun
Canım cikcam zaten emanet burdayım. Hatta şehir dışına çıkmak istiyorum ama bir müddet durmak zorundayim.yaza doğru cikcam

Ablandan soğumaya ne dersin?

Şimdi işi var mı çalışıyo mu eşiniz? Gecekondu tutun dükkan tutun çıkın ordan

Babanızdan miras kaldı mı?
Babamdan iki ev kaldı. Eşim çalışıyor beklediği bir para var onunla dükkan açıp çıkıp gitcem ama beklemedeyiz şimdilik. Ablam zaten soğuttu kendinden çıkıp gitcem ve arkama bakmicam.

Sağol canım. İnşallah en yakın zamanda toparlaniriz

e babanız gelin derken annenizin fikrini almamış belli ki. baba evi de olsa ev üsütne ev olur mu? hem yerleşmişsiniz, üstüne kadın 35bin vermiş.
Canım babam hasta olduğu için annem ilk başta gel dedi. Babama en son söyledim oda sadece baba bir müddet burda durcam dedim. Babamda zaten hemen kal dedi.Ayrica parayı hayrına vermedi 10bini de kendine aldığı halde ben yinede tam vercem parayı. Bu halimle evin eksiklerini yaptırdım. Bütün masrafları üstlendim. Eşimde gik demedi. Niye sadece sen mi varsın diğer kardeşlerin ne halt yiyor demedi. Diğerleri de babamın evinde oturuyor bir kuruş dahi yemeğinde bile masraf etmediler. Babamın vefat yemeklerini ben karşıladım. Getir götür herşeyi eşim yaptı. Bir kardeşim mezar parasını ödedi diye laf etti. Ablam zaten hiç umursamadi. Öyle baba bunları hak etmedi ama evlatlarinda evlatları var diyorum sadece.

Son düzenleme:
Canım babam hasta olduğu için annem ilk başta gel dedi. Babama en son söyledim oda sadece baba bir müddet burda durcam dedim. Babamda zaten hemen kal dedi.Ayrica parayı hayrına vermedi 10bini de kendine aldığı halde ben yinede tam vercem parayı

çocuğa annen bakıyorsa sen de çalış. borçları kapatıp bi eve çıkın.

Annen şuan zaten bunalımdadır eşini kaybetti.
Üstüne de yardım etmiş zaten yine bir kaç lafını duymamazlıktan gel.

Ve çocuğu annene bırakıp çalış. Var mı mesleğin?

Mirası paylaşın entemiz yol bu
Babamın vasiyeti annem ölene kadar dokunulmasin öldükten sonra ne yaparsanız yapın demişti bana. Ben de ilk günden beri onun için çırpınıyorum. Babam en kıymetlimdi ölene kadar bunu sayikladi onun için ne kadar kötü olursam olayım sattirmam.

Annen şuan zaten bunalımdadır eşini kaybetti.
Üstüne de yardım etmiş zaten yine bir kaç lafını duymamazlıktan gel.

Ve çocuğu annene bırakıp çalış. Var mı mesleğin?
Canım kozmetik firmasında çalışıyordum hamile kalınca çıktım. Annem çalışma ben uğraşamam diyor. Öyle de benim bekarligimdan beri öyle evlenince düzeldi sandım. Gelince duaelmemis anladım. Gelinler yapmadığını bırakmazdı sesini çıkarmaz hırsını benden alırdı. İnanır misin annem yüzünden ne gezebildim nede arkadaş çevrem oldu. Evden dışarı çıkarmazdi. Evlenince çeyiz zamanı arkadaşlar toplanır benim etrafımda bir kişi yoktu. Babam bu kızın hiç mi arkadaşı yok dedi. Annemde benim yüzümden ben kimseyle konusturmazdim dedi. Babamda iyi halt yedin diye kizmisti. Onun için ben babama daha duskunum

Canım kozmetik firmasında çalışıyordum hamile kalınca çıktım. Annem çalışma ben uğraşamam diyor. Öyle de benim bekarligimdan beri öyle evlenince düzeldi sandım. Gelince duaelmemis anladım. Gelinler yapmadığını bırakmazdı sesini çıkarmaz hırsını benden alırdı. İnanır misin annem yüzünden ne gezebildim nede arkadaş çevrem oldu. Evden dışarı çıkarmazdi. Evlenince çeyiz zamanı arkadaşlar toplanır benim etrafımda bir kişi yoktu. Babam bu kızın hiç mi arkadaşı yok dedi. Annemde benim yüzümden ben kimseyle konusturmazdim dedi. Babamda iyi halt yedin diye kizmisti. Onun için ben babama daha duskunum
Az daha sabredeceksin şu an ne dersen de anlamaz.
Akşamları sakinleştirici çaylar yap ona da iyi gelir :)

Annenin mutlu olması lazım. Evde yalnız kalacaktı siz ona yoldaş oldunuz.
Normal değil böyle davranması.
Eşini kaybettiği için psikolojisi iyi değil bence..

Bence dükkan açıp gitmek yerine eşiniz ve siz beraber çalışıp borçları ödeyin. Zaten bu borçlar beceremediğiniz ticaret yüzünden olmuş tekrar macera aramayın . Annen çocuğa bakmıyorsa başka birinden rica edin ve mutlaka çalışın. Söylenenleri kafaya takıp annene karşı hinçla dolma sakın. Annende çık zor bir dönemden geçiyor anlayışlı olmaya bakın

Bence dükkan açıp gitmek yerine eşiniz ve siz beraber çalışıp borçları ödeyin. Zaten bu borçlar beceremediğiniz ticaret yüzünden olmuş tekrar macera aramayın . Annen çocuğa bakmıyorsa başka birinden rica edin ve mutlaka çalışın. Söylenenleri kafaya takıp annene karşı hinçla dolma sakın. Annende çık zor bir dönemden geçiyor anlayışlı olmaya bakın
O dükkan meselesi canim eşimin arkadaşlarının teşvikiyle olmuş ve hiç istenilmeyen bir yerdi. Bu açacağım yer benim aileden gelen meslek üzerine yani merak etme inş acarsam bu sefer imkansız basta beni dinleseydi zaten bu halde olmazdim. Ben anneme yeterince destek oluyorum. Ama o bana destek olmak yerine köstek oluyor. Hayatımı bilmediğiniz için bu kadar kolay yazman normal ama şunu bilki annem hep büyük ablamı tuttu. Babamsa gerçekçi bir insan olduğu için hep arkamda durdu. Ben ne yapar ne eder o borcu veririm. Ama ablam 30yillik evli ve toplam 5yil eniştem bakmıştır. Hep babama yük oldu çocuklarıyla. Eline yüklü miktarda para geçti ablamın bir kuruş dahi babama vermedi,para bitti yine babama koştu. Kocası için babamı silcekti bunu annem biliyor ama yinede o yaraniyor

Back
X