Çorbalar Bulgur köfteli tavuk çorbası RESİMLİ

selenimo

çok şükürrr.
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2008
11.072
5
kızlar enfes doyurucu bi çorba,mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler :

1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı kadar ince bulgur
1 adet yumurta
aldığı kadar un
2-3 diş sarımsak
2-2,5 yemek kaşığı salça
zeytinyağı

tuz, karabiber, nane

Hazırlanışı :

Tavuk etini bir tencereye koyup haşlayın. Daha sonra elinizle küçük küçük parçalara ayırın. Bulguru sıcak su ile ıslatıp kısırda olduğu gibi şişmelerini sağlayın. Bulgurlar sulu kalmayacak. Sonra icerisine yumurtayı, tuz ve karabiberi ekleyin. Malzemeleri iyice yoğurarak, hamur kıvamına gelecek kadar un ilave edin. Bir süre daha hamuru yoğurun. Sonra elinizi ıslatıp ( veya unlayıp) hamurdan fındıkdan daha küçük parçalar koparın ve yuvarlayın. Un serpilmiş bir kaba koyun. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrar edin. Tavuk etini haşladığınız suya göz kararı ( bulgur köftelerinin miktarına göre ayarlayabilirsiniz) su ilave edin. Kaynamaya başladığında tavuk etlerini, dövülmüş sarımsakları ve tuzu ilave edin. Ardından hazırladığınız köfteleri de ekleyin ve köfteler pişene kadar kaynatın. Küçük bir tavaya zeytinyağını koyup içerisine salçayı ekleyin. Ocakta bir süre karıştırdıktan sonra nane ekleyin ve altını kapatın. Çorbanın suyundan bir kepçe salçalı karışıma ekleyip karıştırın. Sonra bunu tencereye karıştırarak ilave edin. Bir süre daha kaynatıp ocaktan alın.
Afiyet olsun...

güzel bir çorbaya benziyor teşekkürler tarifin için yapılacaklar listeme ekledim :)

cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook
lezziz bir tada benziyo
denenmeye deger
ellerine saglik canim

afiyet olsun kızlarrrrrrr,bi değişiklik yapın bakalım,Hem besleyici,hem doyurucu.

kıs bende yapayım benim bebelereee sağol ablasııı elerine emeğine sağlıkkk
annemleriftar0152.jpg

ABLACIM BENıM
dondurucuda felleh köftesinden kalma harç vardı
onu değerlendirmek için bir fırsat
ELLERıNE ,EMEĞıNE SAĞLIK
YAPINCA RESMıNı KOYARIM ABLAM

YAPTIM ve harika odu eline sağlık ablacım
paylaşım için teşekkür ederim
kuzular bayıldıopuyorumnanaktan

Eklentiler

• $Resim 064.jpg
    $Resim 064.jpg
    100,4 KB · Görüntüleme: 169
attachment.php
[F[/Kıs mehtap çok güzel olmuş valla
eline koluna sağlık
şu fellah köftesi ne tatlım dün soracaktım
duymadım ben hiç te
]ONT="Comic Sans MS"][/FONT]

attachment.php
[F[/Kıs mehtap çok güzel olmuş valla
eline koluna sağlık
şu fellah köftesi ne tatlım dün soracaktım
duymadım ben hiç te
]ONT="Comic Sans MS"][/FONT]

canım ADANA,MERSİN ,HATAY GİBİ İLLERİMİZDE FARKLI ADLARLA YAPILAN BULGUR KÖFTESİ
üzerine sarımsaklı salçalı sosla yeniliyor
illere göre değişiyor ama ben adana usulü yapıyorumcokacimcoook

ellerine sağlık cnm gerçekten güzel bir tarif bu denemeye değer..paylaşım için teşekkürler..opuyorumnanaktan

ben bunu yapıyrum ama tavugu ilk defa duydum güzel oluyrmiki tavuklu dgsk gldi ynede eline saglık

X