bulaşık makinem kokuyor

kerken

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
621
202
48
Ankara
evet hanımlar igrenç bir koku var ıyı bır dterjan ve makıne kokusu kullanıyorum ama hapis kokudan kurtulamadım ne yapmalıyım

merhaba

benımde bardaklarım kokuyordu ,
makına içi temızleyı deterjanla boş yıkatıyodum ama çözüm olmadı,alttakı filtre kısmını çıkarıp cifledim cok yağlı oluyor zamanla cunku,

ayda 1 de iç kısımının tüm çelik yerlerını çamaşır suyu ve cifle siliyorum ,ovmadan çıkmıyor çunku,
şuan bı sorun yok bardaklarım kokmuyor

bende karşılaştım geçen aynı sorunla hemde ne koku. filtresine baktım bir şey yoktu ama yinede yıkadım. korktum hep böyle olacağını düşünerek ama bir sonraki yıkamada kokmadı hiç anlayamadım fazla tecrubeli değilim henüz :26:

benim makinem maşallah kokmuyor... parlatıcı gözüne sirke koyuyorum... parlatıcı kullanmayı tamamen bıraktım... bardaklarımın hepsi pırılpırıl.... makinemde kokuda olmuyor. denemenizi tavsiye ederim...

birde ne kadar çok kimyasal kullanırsanız o kadar zararlı. ç.suyudur ciftir vs koymayın içine... deterjan yerine kendim yapacağımda üşengeçliğimden sadece sirke kullanıyorum...

Son düzenleme:
Benim de bir süre kullanmadım baktım kokuyor bulaşık makinesi kokusu aldım taktım.60 yıkama yapabiliyorum şimdi kapağı Her açtığımda mis gibi koku yayıyor...

evet hanımlar igrenç bir koku var ıyı bır dterjan ve makıne kokusu kullanıyorum ama hapis kokudan kurtulamadım ne yapmalıyım

makinenin içine koku giderici tak sarı ve yeşil jel gibi yuvarlak bişey. Teline asıyorsun 2 ay filan gidiyor belki daha fazla. O olmazsa benim makinede çok feci koku yapıyor. o olunca bulaşıklar bile limonlu kokuyor mutlaka tavsiye ederim. Resmini koyuyorum ama bu marka olması önemli değil bimden filan alıyorum ben onlarda iyi

allah allah benmkı hıc koku yapmıyor..
kapağı acınca temızlık kokuyor..
hatta o koku gıderıcıler neden satılır,bu makıne zaten su ve deterjanla iş yapıyor,zaten temız kokar dıye dusunurdum..
demek olabılen bıseymıs..nıye olurkı acaba?

valla millancım o koku gidericiyi kullanmasam makine berbat kokuyor. Ne yapsam kokusu geçmiyor. hatta şuan yine kokmaya başladı koku gidericim azaldığı için. Makinem çok iyi bi marka olmasına rağmen bu böyle. Eşim makine mühendisi ona da soruyorum makinenin içinde bulaşıkları bikaç gün beklettiğimiz için ( hemen dolmuyor maalesef) bakteriler içerde nemli ortamda çoğalıp kokuya sebep olur dedi. Aynen ağzımız gibi. Fırçalamayınca ağızda da koku olur ya

Kireçli sular yüzündende olabilir gibi geliyor bana.Birikmiş ve tıkanmışta olabilir.Bendede vardı koku sorunu,filtreyi çıkarıp yıkadım,giderinide süngerle sildim.Boş olarak kullanılan temizleyici tozla çalıştırdım bi kerede.Olmazsa olmazım tabii değişik değişik kokular alıyorum.Bir süredir sorun yok...

bende sirke kullanmayı düşünüyorum ama sirke kokusu bulaşıklara sinmiyor mu?..

e bende cok bekletiyorum..hatta bı kere kırlı bulaşık olduğunu bıle unutmuşum,kuf olmuştu tabaklar..
yınede koku olmadı..makineyle alakalı degıldır bence yaaa..
gıderle mı alakalı dıcem..ben nerdeyse tabağı yemek ıcındeyken makineye atıyorum..
bırıken pıslık olsa,benımkınde olmalı..
anlamadım bu ısten hıcbıse..bence su kokuyodur..:)

bulaşığı makineye yerleştirmeden önce iyice sıyırmıyorsanız yemek artığı kalıyorsa koku yapabilir.

yemek artığı bırakmayın benım gıbı tabı ama tabakları falanda ıyıce yıkayıp koymayın makınaya..

makıne ıcındekı deterjan,temızlıyecek bıse bulamayınca,tabak ve bardakları cızmeye başlıyor..haberınız olsun..

Son düzenleme:
makinenizin içindeki filtreyi ayda 1 kere çıkartıp yıkayın.. içeride kalan artıklar koku yapar mutlaka, hatta tabaklarınıza, bardaklarınıza bile geçer o koku..

anlamadım,deterjan yerine de mi sirke koyuyorsunuz?
bende kimyasallara dikkat etmeye çalışıyorum,makinayı da pek kullanmıyordum,
iyi durulamıyor diye.siz deterjan gözüne ne koyuyorsunuz?

makine teizleyici setler var onlardan al kullan ayda bir kere makineyi boşken çalıştırman gerekiyor ne koku oluyor ne bişey
bide makineye bulaşıkları çarkalamadan atmayın beklerken çok koku yapıyor tabi makineye siniyor o koku haliyle
diğer markaları denemedim tavsiye edemem ama mutlaka onlarda iyidir
ben finişten başka bişey kullanmıyorum çok memnunum hiçte sorunum yok

bizim makinede de vardı o sorun.bulaşıkları koyup makinenin dolmasını bekliyoruz ya o zaman koku yapıyo işte.annem bu makineler için yapılmış böyle kenarına takmaya bi şey var ondan kullanıyo.kullandığından beri de çok şükür koku yapmıyo.

ay evet annem onu da yapmaya başladı.zaten sirke temizleyici özelliği var.bide parlatıcı bardakların kenarlarında gökkuşağı gibi renk oluşturdu bizde.siz yaşadınız mı bilmiyorum.

yorum yok.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…