• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bulaşık makinem kokuyor

kızlar ben bulaşıkları sudan geçirmeden makineyte atmam ama illaki makine 3 günde doluyır. makinemde koku takıyorum ama yok. bu arada beniimkinin parlatıcı yeri yok sadece deterjan tablet yeri var. bu arada aylık temizlik için yıkama yapmadım bugün yarın alayımda temizleyiciyi birde öyle yıkayım.

anlamadım,deterjan yerine de mi sirke koyuyorsunuz?
bende kimyasallara dikkat etmeye çalışıyorum,makinayı da pek kullanmıyordum,
iyi durulamıyor diye.siz deterjan gözüne ne koyuyorsunuz?

ay ne biçim yazmışım kusura bakmayın...

yok normal deterjana devam ediyorum... ama onun yerine boraks ve karbonatı karıştırıp kullanabiliyormuşuz (tam tarifi nette var sanırım), denemedim ama.

parlatıcı gözüne sirke koyuyorum...

Halamin taktigi sirke.giderde ne kadar pislik varsa sokuyormus.ama yarim litre sirkeyi kullanmaniz gerekiyor.hepsini bulasiklarin uzerine dokup makinayi oyle calistirin.tertemiz oluyor.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

çok mu pıs görundu:) ben yıkıyacaksam,makıne ne ıse yarıyor tarzı bı fıkrım var benım..

benim fikrimde bu şekilde

dizerken deterjanla bile akıtıp durulayıp koyan arkadaşlarım var
görünce kendimi kaybediyorum
kalıntıları akıtırsın tamam ama gıcır gıcır yıkaıp koymak ne kadar saçma,sonra benim makinem çok temiz yıkıyor demiyorlar mı
nan zaten sen yıkadın hacı makine boşa çalıştı diyorum :23:

bu arada benim makinemde koku yapıyor ama beklerken değil
yıkayıp açtıktan sonra havalandırmama rağmen hepsinde yumurtamsı bi koku oluyor.
teflonlara siniyor özellikle.
ateşe koyduğumda yemekle birlikte o koku yayılıyor

ben parlatıyıca hep elma sirkesi koyarım. kaşıklıkta limon mutlaka vardır. her 3 yıkamada bir filtresini temizlerim. boş çalıştırırım.
bunlara rağmen nasıl temiz kokmuyor tasım tabağım anlamıyorum :111:

çok mu pıs görundu:) ben yıkıyacaksam,makıne ne ıse yarıyor tarzı bı fıkrım var benım..

Zaten makina satıcıları bile diyor temizleyip koymayın diye sadece katı şeyleri sıyırın öyle koyun yoksa temizlemezmiş makina tam anlamıyla

Koku işine gelirsek benimde kokuyor ama ben o kokulardan kullanamıyorum herşeye siniyor su içerken bile bardak deterjan gibi kokuyor:25: en iyisi filtreyi yıkamak düzenli olarak ve bulaşık makinası temizleyicisi kullanmak sirkeyi denicem bence :34:

Bizde sari limonlu tablet aldik ister balikli bisi kok actigin an miss.hele yikaninca kapagi acinca limonlu buhar saliyor etrafi missss..1 tl hemde.2 ay gidiyo

yıkayıp açtıktan sonra havalandırmama rağmen hepsinde yumurtamsı bi koku oluyor.

ben parlatıyıca hep elma sirkesi koyarım. kaşıklıkta limon mutlaka vardır. her 3 yıkamada bir filtresini temizlerim. boş çalıştırırım.

eğer yumurtalı bir tabak vs yumurta bulaşan bişeyi yumurtasını akıtmadan koyarsam benim de öyle kokuyor, hatta denedim bakalım olacak mı diye, normalde mis gibi kokan bulaşıklarım o durumda yumurta kokuyor özellikle de bardaklar :25: o yüzden mutlaka onları sabunlu süngerden bir sefer geçirip öyle koyuyorum :1:

Parlaticiya koyarsan kokar.bulasiklarin uzerine dokup oyle calistir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

benimde bardaklarımda deterjan kalıntısı kalıyo hiç iççime sinmio napıcam kızlar akıl verin bana

benimde bardaklarımda deterjan kalıntısı kalıyo hiç iççime sinmio napıcam kızlar akıl verin bana

Benimde oyleydi bimin tabletini kullaniyodum bardaklrda deterjan kalintilari kaliyodu bide hic temiz yikamiyodu simdi piril kullaniyorum gayet guzel yikiyo belki kullandigin deterjanla alakalir

calgonit finish kullnıorum cnm

Annemde finish kullanirken onunda bardaklarinda kalinti oluyodu sonra ikiye kesip kullanmaya basladi sanirim tablet fazla geliyo bide bardaklari duzgun yerlestirmek gerekiyo yeterli su almadigi icin iyi durulanmiyo

evet hanımlar igrenç bir koku var ıyı bır dterjan ve makıne kokusu kullanıyorum ama hapis kokudan kurtulamadım ne yapmalıyım

Hazır satılan koku gidericiler var denemişsindir. Bunun dışında kullandığın limon kabuklarını koyabilirsin kısmen faydası oluyor. Ben doğal olduğu için elime geçince bazen kaşıklığın boş bir gözüne atıveriyorum yarım halde.

Back