alf in multi modelini iki gün önce almış ve denemiş biri olarak alfi asla tavsiye etmiyorum hiç bir faydası olmadı (en azından benim denediğim yerler olan ocak, fırın ve duşakabin içindeki sabun lekelerinde)
bu ariete denilen cihaz da ariete değil; UNİTEKNO olarak geçiyor; asıl ariete delonghi markası altında ve bunların da buharlı temizleyicileri yok! Ariete delonghi olarak piyasada buz yapma makinesi ve çeşitli kahve makinesi gibi ürünleri mevcut.
burada bir bayan da memnun olduğunu belirtmişti alf'in o modelinden. siz ne açıdan memnun kalmadınız?
ben daha önce karcher ve uniteknoyu da gördüm nasıl temizlik yaptıklarına şahit oldum; duşakabin içinde fayans yüzeylerinde cifle ovuldugunda çıkan sabun tortularına tuttum bir süre yüksek buhar gücünü ama hiç fark olmadı; sonra armatüre tuttum onda da fark olmadı; normalde unitekno armatüre tutuldugunda bir kaç saniyede sanki yeni ovulmuş ve kurulanmış gibi parlatmıştı ama alfte hiç fark olmadı; sonra fırınıma denedim bir gün öncesinden olan yağ lekeleri vardı camına sıçrayan onlara tuttum o lekeleri de sökmedi; ocağıma tuttum hani cam yüzeyiyle emaye ocak başlıkları arasındaki birleşme noktalarına orda da fark olmadı. toplamda 15-20 dk anca çalıştırdım ama beklediğimi göremedim.
of ya bu iş canımı sıkıyor! ben de ondan alayım dedim şu h20mopdan iyidir diye düşündüm. ama şimdi siz de böyle diyorsunuz. ben zaten öyle karcher unitekno gibi bir performans beklemiyorum. herhalde o fiyatlara daha iyi olsa gerekler. ama yerler için falan daha makul fiyatlı olarak birşeyler istiyorum....
karcher in o kadar fiyat istemesini anlayabiliyorum çünkü aynı zamanda sulu sistem süpürge olarak da kullanılabiliyor; şimdi piyasadaki sulu sistem temizlik robotları üç aşağı beş yukarı aynı fiyatta; ama uniteknonun nasıl o kadar fiyat istediğini anlayamıyorum(1500 TL demişlerdi) çünkü sadece buhar gücü veren bir sistem tek özelliği çift kazan oluşu. Ben de alf multiyi ilk alırken uniteknoya çok benzediği sadece fark olarak tek kazan olduğu için almıştım bir de ben alırken satıcılar çok iyi çok güzel bir müşteriye veriyoruz apartmandan komşuları görüyor en az bize 3 müşteri olarak geri dönüyor sadece derz araları mutfak banyo temizliği değil halıda da duvarda da çok iyi demişlerdi hiç demosunu görmeye bile gerek duymadan aldım sonuçta 350 tl lik bir şeydi. ama dediğim gibi denedim ve beklediğimi göremedim Allahtan aldığım yer geri iade aldı cihazı.
hem sulu sistem hem buharlı zor olmuyor mu acaba? ben de öyle ikisi bir arada sistemlerin çok sağlıklı olmayacağını düşünüyorum. Anladığım kadarı ile bu buharlı temizlik aletleri de kişiden kişiye beğeni olayı değişecek. herkesin beklentisi farklı çünkü. ben de en çok yerler ve işte arada fırın duşakabin vs. gibi alanlar için istiyorum. esasen keşke fakirin de öyle birşeyi olsaydı alsaydım en azından bilinen marka. ama fakir iki ayrı alet olarak düşünmüş. ya sadece yer ya da diğer alanlar. aparat koysaymış iş bitermiş. beko ve arçelik de omuzda taşınma olayından bir türlü kafama yatmadı. h20 dediklerinde de garanti olayı ne olacak diye düşündüm vazgeçtim. bakalım şu alf için başka yorum alacak mıyız :)
fakiri atlamışım fakirde de magic steam diye hem buharlı temizleyici olarak kullanılabilen hem de sulu sistem süpürge olarak kullanılabilen bir cihazı var onda da tahmini 1500-1700 arasında bir fiyat vermişlerdi. Sulu sistem süpürge ve buhar kazanı hazneleri farklı sadece aynı cihaz üzerine oturtmuşlar.
o kadar pahalı olanı da varmı mıymış ondan haberim yoktu. ben bir yere sorduğumda iki ürün gösterdi. biri sadece yerler için dedi. diğeri de ufak aparatları ile cam silme derz arası vs. için. satıcılar da doğru dürüst bilgi vermiyor galiba.
hem sulu sistem hem buharlı zor olmuyor mu acaba? ben de öyle ikisi bir arada sistemlerin çok sağlıklı olmayacağını düşünüyorum. Anladığım kadarı ile bu buharlı temizlik aletleri de kişiden kişiye beğeni olayı değişecek. herkesin beklentisi farklı çünkü. ben de en çok yerler ve işte arada fırın duşakabin vs. gibi alanlar için istiyorum. esasen keşke fakirin de öyle birşeyi olsaydı alsaydım en azından bilinen marka. ama fakir iki ayrı alet olarak düşünmüş. ya sadece yer ya da diğer alanlar. aparat koysaymış iş bitermiş. beko ve arçelik de omuzda taşınma olayından bir türlü kafama yatmadı. h20 dediklerinde de garanti olayı ne olacak diye düşündüm vazgeçtim. bakalım şu alf için başka yorum alacak mıyız :)
h2o yu kesinlikle alma canım.Anneannem aldı ve süpürge geldiği gün geri iade ettik.Her yerinden su akıtıyor.
Ve resmen deli işi onu kullanmak.Çok ayrıntılı ve bir bakımada biraz riskli bir alet.
Çok çabuk yanabilecek bir yapıya sahip.
Kullanma klavuzunda bile her sayfada yanma tehlikesii yazıyor.
bu buharlı temizleyicler aynı zamanda elektirkli süpürge olarakda kullanılıyor mu? yoksa sadece zemin temizleme işlemimi yapıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?