• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugünü unutmayacağım..

Bu yüzden bir şirkette çalışmadım hiçbir zaman. Çünkü değmiyor bir patronun bi tarafını kaldırmaya.

Evet herkesi kendin gibi sandığın için çok acı verici bir tecrübe oluyor, ben de ilk çalıştığım yerde bu tarz çok olay yaşadım yediğim içtiğim ayrı gitmeyen insan herkesin için de sırf ego tatmini için bana demediğini yapmadığı soytarılığı bırakmamıştı. Ama sonra ki iş yerlerim için bana çok güzel tecrübeler oldu
İnşallah benim için de öyle olur :)

Kendimi senin yerine koyunca ben bile çileden çıktım boşver hiçbir işyeri için bu kadar özverili çalışmaya değmez inan.
Aynen.. tatil zamanları geldim, olaylı günün önceki gecesi eve gece 12 buçukta girdim de ne oldu. Şimdi benim kurduğum adam ettiğim labda, düzende başka birileri calisiyor/ekmeğini yiyor. Böyle kalbim kırılmadan gitseydim bu düşünce beni bu kadar uzmezdi. Ama fena gururumla oynanildi. Hatta aklıma vali bozuntusu vardı bir tane , bir öğretmeni sakalı yüzünden azarlamisti, öğretmende kendisine destek için düzenlenen yürüyüşte kalp krizi geçirmişti.. o kadar iyi anlıyorum ki onu, yaşadığı o üzüntüyü, gururun nasıl yok edildiğini. Bazı insanların koltukları onlara buyuk gelir tasiyamazlar, bazı insanların da yürekleri..

Sevgili konu sahibi hissettiklerinde cok haklisin Turkiyede ozellikle son on onbes yilda patron olanlar malesef dedigin gibi bey kelimesini bile hak etmeyen cahil cuhela insanlar ama bir sekilde yolunu bulup yürüdüler
Bunlar her yerde.. Umarim bir daha karsina cikmazlar Allah iyi insanlarla karsilastirsin

Sevgili konu sahibi hissettiklerinde cok haklisin Turkiyede ozellikle son on onbes yilda patron olanlar malesef dedigin gibi bey kelimesini bile hak etmeyen cahil cuhela insanlar ama bir sekilde yolunu bulup yürüdüler
Bunlar her yerde.. Umarim bir daha karsina cikmazlar Allah iyi insanlarla karsilastirsin
Allah hepimizi iyi insanlarla tanistirsin insallah

Saat 08:30... Yarım saat önce falan uyandım tabi iş hayatının getirdiği alışkanlık. Uyuyamadım sonra geri. Uyandığim gibi içime büyük bir kasvet çöktü. Zaten olayı yaşadığım günden beri böyle... Tam birşeylerle uğraşıyorum kafam dağılıyor, aklıma o gün bana yapılan eziyet ve çektiklerim geliyor.. artık iş başvurusu yapasım bile gelmiyor... Halbuki ailemin de benim de deli gibi ihtiyacımız var.. piskolojim mahvoldu. Yarın ilk iş belediyenin piskolog servisinden yararlanmak olacak, bir şekilde gerekli yerlere yonlendireceklerdir. Ondan sonra yapabileceklerime bakmam lazım. Kaldıramıyorum bu durumu..

Atlatirim elbet ama ruhum çok yaralandı. Belki de bu ser gibi gördüğüm şeyde var bir hayır.. güzel dilekleriniz için teşekkürler :)
Şimdi buradaki olaydan ders çıkarman lazım. Üretim mühendisi neden bu kadar sorumluluk almıyor da sana bu kadar iş yüklediler ona bakman lazım. Yeni işinde daha dikkatli olursun ama inşallah güzel kurumsal bir yer denk gelir.

İlginç bir şekilde tek suçlu ben ilan edildim. Üretim sorumlusu arkadaşın neymiş geceden beri başının etini yemiş öyle diyor. Adam benim üstüme yürüdü be nerdeyse. Çok kötü tavırlara maruz kaldim. Buradaki bazı kişiler neden tepki vermedin demişler ama adamın gözü dönmüştü, korktum ayrıldım o ortamdan. Günah keçisi dediğiniz gibi ben oldum. Bir de bilmem kaç bin dolar zarar uğrattigima dair belge imzalatmaya çalışmaları! Nasıl leş insanlarmış.. görev tanımı dışında yaptığım bir sürü iş oldu, kazandirdigim değerler.. hepsi koca bir hiç.. sağolun destek mesajınız için :)
Ay kaç bin dolar zarar ettiklerini yazmışlar. Gerçekten bu zararı ettiler mi acaba. Son maaşınızı alabildin mi?

Eğer zarara uğrattıysanız kızmakta haklı.
Kusura bakmayın.
Kızmak mi? Şaka mı yapıyorsun ya. Üzerime yürünuldu, piskolojik şiddet yaşadım diyorum ben. Vay arkadaş be kadının kadına yaptığını kimse yapmamistir. Ortada öyle nasıl bir zarar senaryosu çizdi o insan onu da bilmiyorum. Yalan söylemediği ne malum? Ürünü gönderdiler çünkü. Üründe sorun olsa gondermezdi. Sadece bir kaç revizyon yapmislar. Kaç gecedir uyuyamıyorum biliyor musun... Kaç gecedir. Piskologa gidecek durumum yok, yarın belediyenin hizmetlerinden yararlanacağım. Buradaki güzel yürekli insanlar sağolun. Yorumunuz bana öyle ağır dokundu ki... Üyelik iptali yaptırıyorum . Onurumla oynandı, gururum kırılmis. Ne kadar zarara uğradı bilmiyorum ama bana ugrattigi manevi zarari anlatacak kelime yok...

Ay kaç bin dolar zarar ettiklerini yazmışlar. Gerçekten bu zararı ettiler mi acaba. Son maaşınızı alabildin mi?
Ortada benim bilmediğim bir zarar senaryosu çizildi , ve suratıma carpildi. Düşünün yani gece 12 bucukta eve gelmişim, sabah 8 buçukta işin başındayım ve adamın beni bir dövmediği kalmış. Benim o verdigim 10 ay cop mu oldu. Ne oldu. Haftasonlarini yeri geldi gittim çalıştım. Zarar ettiğini söylüyor ama ürünleri gönderdi. Birkaç revizyon yapılmış öğrendiğim kadarıyla. Bunlar olurken neden üretim sorumlusuna sadece birkaç laf soylenildi. Daha önce kostebal reçete çıkarsın x de kontrol etmeden üretime sokmasın diye uyarmıştı halbuki. Ona niye dokunulmadı?

Kızmak mi? Şaka mı yapıyorsun ya. Üzerime yürünuldu, piskolojik şiddet yaşadım diyorum ben. Vay arkadaş be kadının kadına yaptığını kimse yapmamistir. Ortada öyle nasıl bir zarar senaryosu çizdi o insan onu da bilmiyorum. Yalan söylemediği ne malum? Ürünü gönderdiler çünkü. Üründe sorun olsa gondermezdi. Sadece bir kaç revizyon yapmislar. Kaç gecedir uyuyamıyorum biliyor musun... Kaç gecedir. Piskologa gidecek durumum yok, yarın belediyenin hizmetlerinden yararlanacağım. Buradaki güzel yürekli insanlar sağolun. Yorumunuz bana öyle ağır dokundu ki... Üyelik iptali yaptırıyorum . Onurumla oynandı, gururum kırılmis. Ne kadar zarara uğradı bilmiyorum ama bana ugrattigi manevi zarari anlatacak kelime yok...
Ben zarara uğrattıysanız kızmakta haklı dedim.
O tamamen haklı ya da siz tamamen haksızsınız demedim. Sizinde haklı ve haksız olduğunuz yanlar var,aynı şekilde karşı tarafında.
Bizde bir işletme işletiyoruz,size verilen görev tanımınızın dışındaki işleri kabul etmemeniz,yapmamanız gerekiyordu. Keşle bunları yaşamasaydınız.

Ben zarara uğrattıysanız kızmakta haklı dedim.
O tamamen haklı ya da siz tamamen haksızsınız demedim. Sizinde haklı ve haksız olduğunuz yanlar var,aynı şekilde karşı tarafında.
Bizde bir işletme işletiyoruz,size verilen görev tanımınızın dışındaki işleri kabul etmemeniz,yapmamanız gerekiyordu. Keşle bunları yaşamasaydınız.

Anlattığı haliyle patron kızamiş, kızı kovmamis da üzerine yürümüş ağır hakaretler etmiş ve istifaya zorlamış. İsrafa ederken iyice sindirmek için kağıt falan imzalatmaya çalışmis. Genç ve hevesli ozverili bir mühendisi bu hale dusurmelerine çok üzüldüm açıkçası.

Malesef ülkemizde patron şirketleri profesyonel değil. Patron istiyorki her işi yapsın sesi çıkmasın. Sorun oldugunda bana yansitmasin. Aman bir talep ile gelmesin. Öyle olduğunda bile memnun olmuyor. Bir hata olduğunda da böyle ortalığı birbirine katarım diye kendinde hak görüyor. Eee patron efendi adam alimiyorsun, problem oldugunda elini tasin altina koymuyorsun, o zaman sen nesin ulan köfte derler adama.

Genç bir mühendisi iş öğreniyor adı altında bu şekilde kullanması üstüne olayı anlamadan dinlemeden savunma almadan bu şekilde istifaya zorlaması çok çirkin. Bu arkadaş gece 12.30 da çıkmış 8 saat içinde sorun olmuş üretim sorumlusu olayı patrona nasıl anlattı kendini nasıl savundu da olay bu kızın başına patladı belli değil. Neyse böyle adamların da patron olup para kazanabilmesine ayrı şaşırıyorum zaten.

Anlattığı haliyle patron kızamiş, kızı kovmamis da üzerine yürümüş ağır hakaretler etmiş ve istifaya zorlamış. İsrafa ederken iyice sindirmek için kağıt falan imzalatmaya çalışmis. Genç ve hevesli ozverili bir mühendisi bu hale dusurmelerine çok üzüldüm açıkçası.

Malesef ülkemizde patron şirketleri profesyonel değil. Patron istiyorki her işi yapsın sesi çıkmasın. Sorun oldugunda bana yansitmasin. Aman bir talep ile gelmesin. Öyle olduğunda bile memnun olmuyor. Bir hata olduğunda da böyle ortalığı birbirine katarım diye kendinde hak görüyor. Eee patron efendi adam alimiyorsun, problem oldugunda elini tasin altina koymuyorsun, o zaman sen nesin ulan köfte derler adama.

Genç bir mühendisi iş öğreniyor adı altında bu şekilde kullanması üstüne olayı anlamadan dinlemeden savunma almadan bu şekilde istifaya zorlaması çok çirkin. Bu arkadaş gece 12.30 da çıkmış 8 saat içinde sorun olmuş üretim sorumlusu olayı patrona nasıl anlattı kendini nasıl savundu da olay bu kızın başına patladı belli değil. Neyse böyle adamların da patron olup para kazanabilmesine ayrı şaşırıyorum zaten.
Ben iki tarafı da dinleme taraftarıyım her zaman. Yaşadığım için söylüyorum,kendini haklı göstermek için kameradan izlediğimiz basit bir olayı pireyi deve yaparcasına insanlar oluyor. O yüzden çok fazla yorum yapamam. Ama bir patron iş tanımının dışına çıkmamalı,çalışanda kendi işi dışındaki işleri yapmamalı. Gerçi kime ne söylüyoruz ki.. Hukuk okuyan bölümündedereceye giren arkadaşıma büronun mutfağında yemek yaptırmışlar,böyle patronlae olduğu sürece zor. Bu hanımefendinin tek suçu kendisine ait olmayan bütün angarya işleri "görevi" kabul edip yapması. Bir eleman hep üretip hem test edip hem kalite kontrol yapıp hemde ürünü kargolayamaz,elbette bir yerde bu düzen bozulacaktı,ki bozulmuşta.

Çok direndim. Israrla imzalatmak istediler. Allah bin belalarini versin. Tek hatırladığım bırakın artık gitmek istiyorum diye agladigim. Allah'ım doktuğum her gözyaşının hesabını sorsun onlardan. Hakkım helal değil. Bu arada geçen hafta içime mi doğdu ne. Bir iki yere başvurmustum yine aynı bölge aynı sektörün farklı dalı. Yarın gorusmem var. Yalnız şöyle bir durum var o serefsiz adamın sanırım bu gorusmeye gideceğim firmada tanıdığı falan bildiği var. Geçen hafta üretim sorumlusu arkadaşın ağzını ararken öğrendim.

Şimdi öncelikle kendine güven. Sen burada laboratuvarı kurduğunu, şu şu işleri yaptığını ve anlat. Neden ayrildin kismina gelirse. Oncelikle onlar seni kovmadi. Sen istifa ettin. Sebebi de gece ciktin sabah 8 de iste gittin. Uretimde bir hata olmus. Revizyon yapip uretimi tamamlamislar. Konu hakkinda gece seni arsyip bilgilendirmediler cunku sen uretimden sorumlu kisi degilsin. Patron sabah bu hata ile ilgili sana hakaret etti. Sorunun ne oldugunu sordugun halde sana anlatmadilar. Sen de aylardir buyuk bir ozveri ile burada çalıştığın için ağırına gitti ve istifa ettin. Konuyu okuyan ik ci arkadaş da yorumlarını iletirse iyi olur. Şimdiden iş görüşmede başarılar. Hayırlısı olur insallah

Ben iki tarafı da dinleme taraftarıyım her zaman. Yaşadığım için söylüyorum,kendini haklı göstermek için kameradan izlediğimiz basit bir olayı pireyi deve yaparcasına insanlar oluyor. O yüzden çok fazla yorum yapamam. Ama bir patron iş tanımının dışına çıkmamalı,çalışanda kendi işi dışındaki işleri yapmamalı. Gerçi kime ne söylüyoruz ki.. Hukuk okuyan bölümündedereceye giren arkadaşıma büronun mutfağında yemek yaptırmışlar,böyle patronlae olduğu sürece zor. Bu hanımefendinin tek suçu kendisine ait olmayan bütün angarya işleri "görevi" kabul edip yapması. Bir eleman hep üretip hem test edip hem kalite kontrol yapıp hemde ürünü kargolayamaz,elbette bir yerde bu düzen bozulacaktı,ki bozulmuşta.

Size katiliyorum ancak. Diğer tarafı burada dinleyemeyeceginize göre bir anlamı yok o zaman. Çok hassas bir konuya belki niyetini asan bir ifade oldu ilk yorumunuz. hakaret görmüş istifaya zorlanmış çok kırılgan depresif haldeki genç arkadaşımız için üzüldüm

Size katiliyorum ancak. Diğer tarafı burada dinleyemeyeceginize göre bir anlamı yok o zaman. Çok hassas bir konuya belki niyetini asan bir ifade oldu ilk yorumunuz. hakaret görmüş istifaya zorlanmış çok kırılgan depresif haldeki genç arkadaşımız için üzüldüm
Teşekkür ederim,dediğim gibi niyetimi aştığımı düşünmüyorum,bu tarz konuları hep iki taraflı değerlendiriyorum. Bende üzüldüm,keşke olmasaymış.

o belgeyi imzalamadığın çok iyi olmuş sonunda sana nasıl döner maddi olarak bilemezsin kendilerini sağlama almak için öyle davranmışlardır. Sakinleş önce sonra kararını ver ve savaşmaya karar verirsen iyi bir avukat bul birşey çıkar mı öğren detaylıca calısma şekilleri resmi evrakları vs. sen iyi biliyorsundur. Geçmis olsun her sey tecrübe olarak geri döner kaybettiğin birşey yok üzme kendini.

Back