• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugünü unutmayacağım..

SGK siz çalıştırdığı işçiler var yabancı uyruklu, yalnız eşi bir sekilde araya bakan vs sıkıştırıp sivisiyorlar
Senin araya sıkıltırabileceğin kimse yok mu ?

Tanıdık av. Varsa Dişli birini bul arasın patronu x in tazminatını vs verin desin. Yoksa bu kötü olur sizin için desin o zaman zaten tırsar.

Ben sizin suçlu olduğunuzu düşünmedim. İşle karışınca günah keçisi ilan edilmişsiniz. Sesinizi çıkarmayın diye de sindirmeye çalışmışlar. Doğru düzgün bir is yeri olsa bu kadar işi bir kişi yapmak zorunda kalmazdı zaten.

üzülme bu olaydan alman gereken dersler neler bi dusun. hepsini yaz kenara.
misal bir daha gorev tanimin olmayan isleri yapma.
mesai saatin bittiginde cik. cikmiyorsan mesaiye kaldigini karsi tarafa bunun bir fedakarlik oldugunu bi sekilde belirt.
her ise atlama.unutma essek olunca semer vuran cok olur.
ise girerken sende gozunu acip girecegin istekilerin nasil olduklarina bak.
b.. tan insanlara kafayi takma.
kendini gelistir kendine guven isjni iyi yap. bunlar hep tecrube.
hic kendini uzme yipratma biraz dinlen yeni is bak. vardir bi hayir.

Ben sizin suçlu olduğunuzu düşünmedim. İşle karışınca günah keçisi ilan edilmişsiniz. Sesinizi çıkarmayın diye de sindirmeye çalışmışlar. Doğru düzgün bir is yeri olsa bu kadar işi bir kişi yapmak zorunda kalmazdı zaten.
Aynen öyle. Zaten hata ettim, her verilen işi yapmaya çalışarak. Sorumluluk almayacaktim, ama buna bir şekilde itildim. İlginç bir şekilde reçeteyi çıkartan benim başıma laf gelmezken, üretim sorumlusu arkadaş birkaç lafla işi kurtarıyor . Neden bilgisayardan anlamadığı için mi? Ben nasıl herşeyden anlamaya çalıştım, heniezun olduğum halde. O gün beni susturdu resmen o adam. Ağzımı acsam üzerime yürüyecekti, oradan gittim hemen ben de. Bundan sonra yapacağımı biliyorum artık bir tecrübe oldu.

üzülme bu olaydan alman gereken dersler neler bi dusun. hepsini yaz kenara.
misal bir daha gorev tanimin olmayan isleri yapma.
mesai saatin bittiginde cik. cikmiyorsan mesaiye kaldigini karsi tarafa bunun bir fedakarlik oldugunu bi sekilde belirt.
her ise atlama.unutma essek olunca semer vuran cok olur.
ise girerken sende gozunu acip girecegin istekilerin nasil olduklarina bak.
b.. tan insanlara kafayi takma.
kendini gelistir kendine guven isjni iyi yap. bunlar hep tecrube.
hic kendini uzme yipratma biraz dinlen yeni is bak. vardir bi hayir.
Sağolun uyarılar için. Bu saydığıniz bütün hataları yaptım ben. Görev tanımında olmayan işi de yaptım, mesaiye kaldım ama zaten beyefendiye göre bizim iş dışında ne işimiz olacakmış canım, her işe atladım, yapmaya çalıştım. Dost gibi görünen herkese güvendim. Herkesi herşeyi kafaya taktım. Ama bitti. Artık öyle olmayacak

Madem işleri o kadar hassasmış neden bir sürü iş bir kişiye yüklenmiş? Neden kontrol mekanizması oluşturmamışlar?

Suçu sakın kendinizde aramayın. Bir işyerinde olan hatadan çalışan değil yönetim sorumludur. Siz bu hatayı yaptınız ama neden yaptınız bunu kendilerine soracaklarına hemen günah keçisi bulmuşlar. Zaten profesyonel bir yer değilmiş pek kaybınız yok. Olsaydı bunlar başınıza gelmezdi zaten.

Merhabalar herkese. Bugün öyle şeyler yaşadım ki kabus olmasını istedim hep içimden. Kısaca özetlemeden önce konuyu daha iyi anlamak için, muhendisim ve geçen senenin başına kadar beş aydır çalıştığım firmadan istifa etmiştim. Nedenleri de, patron şirketi olması, patronun ve oğlunun saçma tavırları, çalışma arkadaslarinin ilk etapta bana uyguladığı mobbingler vs.

Sonrasında yılbaşında suanki çalıştığım iş yerine girdim. Kalite kontrol olarak alındığım bu iş yerinde yapmayacagim iş kalmayacağını ve bunun basima iş acmayacagini nereden bilebilirdim. Şu on ayı da özetleyerek olursak, üretim yapan bir firma laboratuvarini sıfırdan kurdum ve kendim 2017 mezunuyum. Yine bir patron firması, karı koca ve egolarini yarıştıran insanlar. Geldiğimden beri vurdulu kirdili kavgaları bitmedi hiç. Ona rağmen verilen işleri yaptım, üretim planlama yaptım. Sistem yoktu üretim formlarini vs çalışmalara göre düzenledim. Hem arge çalışmalarını yapıyor, hem kalite kontrole bakıyor, hem üretim planlama yapip, hem de bayiliklerle sürekli iletişim icinde bulunuyorum, ve bir ihracat firması olduğu için düzenlenen belgeler vs herşey İngilizce . Urun dokumanlari, sertifikalarini falan düzenliyorum, -bir de guzel tasarimli belge isteniyor- bir sekilde dizaynını da yapıp gönderiyorum. Bu arada çalışma surelerimiz hep belirsizdi. Yani burda ne kaldığın mesai saati belli, ne çıkış saatin. Dün gece 12 ye kadar mesaiye kaldım mesela, cumartesileri tatil olmasına rağmen geldiğimiz oldu. Bu arada benden başka üretimle ilgilenen bir arkadaş var, ve üretimde çalışan üretim personeli. Üretim departmanı özetle bu şekilde.

Dün gece acil bir ürünün yetişmesi gerekiyordu. Gece on iki buçukta eve gelmişim düşünün. Üretim formlarini gerekli etiketleri çıkarttım verdim. Ama herhalde yorgunluğun azizliği mi ne oldu, gece birde beni aradılar. Hammadde yüzdeleri sıkıntılı formda hatalar var diye. Bu arada bu formlar Excel de kendim dizayn ettiğim formlardi. Sabah geldim hicbirseyden haberim yok tabi. Önce patron aferin diye bana bağırmaya başladı. Anlamadım. Senin yaptığın tüm reçeteler hatalı, hani bazen laboratuvarda oluyor uretimde farklı çıkıyor ya hepsi senin suçun. Senin boklu formların. Bir exceli ogrenemedin. Senin yuzunden insanlar geceden boyu calisiyorlar, irzlarina gectin. Uzak dur benden seni görmek istemiyorum diye beni laboratuvardan herkesin içinde kovdu. Ben de istifa verdim tabi, ki kendisi zaten beni kovcakmis, hatta daha önce iki kez daha kovcakmis üretimdeki arkadaş engel olmuş.

Neyse istifayı verdim . İlgili kişi yanıma geldi, ugtattigim zararın yazdığı bir kağıdı imzalamami istedi. İmzalamadim, direndim, altına da firma olarak talebimiz yoktur diye eklettirceklermis, tutanak için istiyorlarmis. İmzalamak istemedim. Sinirlerim bozuldu, ağlamaya başladım ama ne biçim. En son beni çagirdi yanına. Gittim, işte senin kötü niyetim yok, sadece uğrattigin zararı gör diye, gittiğin diğer işlerde dikkat et diye vs dedi. Zaten farkındayım ve gidiyorum dedim. Ağlamaya başladım. En sevmedigim bu lanet olası gözyaşlarını tutamamam. Eşi de gelmis, firmamızı zarara uğratanlari niye burda tutuyorsunuz diye üretimdeki arkadasa kızmis.

O kadar canım yandi ki. Oradan nasıl çıktım gittim bilmiyorum. Bugün kestim ilişiği, ama o tutanak şeyini imzalamadim. O kadar üzgünüm ki . Tüm emeklerim cöpe gitti. Artık özgüvenim yerle bir .. ne yapmalıyım bilmiyorum..

Mühendis kızım üzülme sende bu azim olduktan sonra küllerinden doğarsin. Sen zarara uğratması unutma senin yaptığın çalışmaları denetlemesi gereken yönetim zarara uğrattı. Bir de yalan yanlış sana belge imzalamaya çalışacak kadar şuursuzlar. Seni de aptalca sandılar herhalde. Neymiş altına şirket olarak bir talebimiz yoktur diye ekleyeceklermis. Yalancı köpekler.

Aman atlatırsın bir hata için bütün doğruları görmemişler.Çalışkan birisin başka zaman daha dikkatli olursun.Umarım daha iyi bir iş bulursun

sonuna kadar haklisiniz bu tarz bir firmada bende calistim sistem yok bir duzen yok bunlarin gayeleri az eleman cok is anca ceplerini doldursunlar sizin adiniza üzüldüm inşallah gönlünuze göre bir is bulursunuz sıkmayın canınızı...

Madem işleri o kadar hassasmış neden bir sürü iş bir kişiye yüklenmiş? Neden kontrol mekanizması oluşturmamışlar?

Suçu sakın kendinizde aramayın. Bir işyerinde olan hatadan çalışan değil yönetim sorumludur. Siz bu hatayı yaptınız ama neden yaptınız bunu kendilerine soracaklarına hemen günah keçisi bulmuşlar. Zaten profesyonel bir yer değilmiş pek kaybınız yok. Olsaydı bunlar başınıza gelmezdi zaten.
İlginç bir şekilde tek suçlu ben ilan edildim. Üretim sorumlusu arkadaşın neymiş geceden beri başının etini yemiş öyle diyor. Adam benim üstüme yürüdü be nerdeyse. Çok kötü tavırlara maruz kaldim. Buradaki bazı kişiler neden tepki vermedin demişler ama adamın gözü dönmüştü, korktum ayrıldım o ortamdan. Günah keçisi dediğiniz gibi ben oldum. Bir de bilmem kaç bin dolar zarar uğrattigima dair belge imzalatmaya çalışmaları! Nasıl leş insanlarmış.. görev tanımı dışında yaptığım bir sürü iş oldu, kazandirdigim değerler.. hepsi koca bir hiç.. sağolun destek mesajınız için :)

Mühendis kızım üzülme sende bu azim olduktan sonra küllerinden doğarsin. Sen zarara uğratması unutma senin yaptığın çalışmaları denetlemesi gereken yönetim zarara uğrattı. Bir de yalan yanlış sana belge imzalamaya çalışacak kadar şuursuzlar. Seni de aptalca sandılar herhalde. Neymiş altına şirket olarak bir talebimiz yoktur diye ekleyeceklermis. Yalancı köpekler.
Çok teşekkür ederim, güzel yureginizden öperim. Pis köpekler ya. Ağlayarak muhasebeci kadına soruyorum, ama bunu neden imzalayacagim diye o an bilincim kapandı resmen, bilmiyorum tutanakmis dosyana koyacakmis dedi. Dedim amaç ne meslek hayatımi mi bitirecek bununla. Aglayislarimi ve çırpınıslarimi unutamıyorum o Perşembe günü.. en son bırakın artık çıkış belgelerini imzalayıp gideyim diye agladigimi hatırlıyorum. Allah yanlarına bırakmasın, bin beterlerini yasasinlar. Oyun oynadılar resmen üzerime..

Aman atlatırsın bir hata için bütün doğruları görmemişler.Çalışkan birisin başka zaman daha dikkatli olursun.Umarım daha iyi bir iş bulursun
Atlatirim elbet ama ruhum çok yaralandı. Belki de bu ser gibi gördüğüm şeyde var bir hayır.. güzel dilekleriniz için teşekkürler :)

İmzalamayin aman diyim. Çok pis işlerin pesindeler belli ki.
İmzalamadim ama 45 dk onun tantanasi yaşandı. Hayır neye göre hesapladı Allah'ın cezası onu da anlamadım. Ama o yazıyı önüme getirdiler ya şok geçirdim. Büyük bir travma yaşıyorum şuan..

sonuna kadar haklisiniz bu tarz bir firmada bende calistim sistem yok bir duzen yok bunlarin gayeleri az eleman cok is anca ceplerini doldursunlar sizin adiniza üzüldüm inşallah gönlünuze göre bir is bulursunuz sıkmayın canınızı...
Hayır bir de ne var biliyor musunuz.. yapılan işi eşi hiçbir şekilde beğenmez. En mükemmel odur. Kimse onun gibi olamaz. Haftada bir yaptıkları o toplantıda hep yaptığım işlere kulp bulunulması, laf edilmesi , hakaret boyutuna varan eleştiriler 10 ay boyunca yaşadım. Neden? Onca işsiz var işime sarılayım, kaybetmeyim işi öğreneyim diye. Ulkeye dair umudum sıfır..

İş hayatında karaktersiz çoookkk, dostun bile düşmanın olabiliyor o yüzden hiç kişiselleştirme duyduklarını boşver devam et
Kesinlikle öyle bir donemdeyim ki zaten dostum dediğim insanlar yanımda yok biliyor musunuz.. ve fazla güveniyorum insanlara.. bu olay acı bir şekilde öğretti bana birşeyleri hatalarımi gördüm

Kesinlikle öyle bir donemdeyim ki zaten dostum dediğim insanlar yanımda yok biliyor musunuz.. ve fazla güveniyorum insanlara.. bu olay acı bir şekilde öğretti bana birşeyleri hatalarımi gördüm
Evet herkesi kendin gibi sandığın için çok acı verici bir tecrübe oluyor, ben de ilk çalıştığım yerde bu tarz çok olay yaşadım yediğim içtiğim ayrı gitmeyen insan herkesin için de sırf ego tatmini için bana demediğini yapmadığı soytarılığı bırakmamıştı. Ama sonra ki iş yerlerim için bana çok güzel tecrübeler oldu

Back