Bugüne Kadar Okuduğunuz En Harika Kitap Nedir?

Dacia marani,kadın savaşıyor bayıldım ben bu kitaba çok güzeldi
,Anı defteri biçeminde yazılmış bu kitapta yazar, salt 70'li yılların çalkantılı İtalyasını ve özellikle güneyli kadının durumunu anlatmakla kalmaz, sosyal gerilim, eğitim sorunu, Napoli ve Roma'nın kenar mahallelerinin giderek bozulan yaşamı, toplum düzeninin sakatlanması, gençlerin ayaklanması gibi konuları da işler.

sinestezya güzeldi.
ama erdal atabek kırmızı ışıkta yürümek beni lisede çok değiştirmişti. beni çok etkilemişti. bilinçlendirmişti :)

Ahmet Günbay Yıldız- Sitem harika bir kitap. Uçurtma Avcısı .

Son düzenleme:
yalnız kadınlar sokağı eski adı tara sok
kan gölü
siyah kan

Konu başlığı beni çok şaşırttı ne yalan söyleyeyim, çünkü ben bu soruya yanıt veremem.

Ömrümün son günü de olsa yine yanıt veremezdim sanırım.

Karar verebilenler, en harika kitabını bulabilmiş olanlar için üzüldüm doğrusu oysa daha derin dünyalara dalmak gibisi yoktur.

En son okuduğum kitaptan çok etkilendimmmm
Uçurtma avcısıı...
Kitabı bitirdiğinizde gözyaşlarınızı durduramayabilirsinizz.

jack london-beyaz diş, ilkokuldan beri elime her geçtiğinde okurum.
dickens-iki şehrin hikayesi, harika bi romandır.

Gabriel García Márquez' den "Yüzyıllık Yanlızlık" en etkileyici bulduğum kitaptır....yazar bir numaram olmasa da kitabı herkese tavsiye ederim, hayalgücünün sınırsızlığının kanıtı bu kitap bence:)

Dan Brawn - Melekler ve şeytanlar. Ben böyle bir kitap görmedim. Kitap 600 sayfadan fazla olmasına rağmen bütün olay sadece bir gün içinde gerçekleşiyor ve hiç sıkmıyor. Çünkü zaten sıkılmaya vakit olmuyor. Okadar akıcı, etkileyici ve de kendine bağlayıcı bir kitap. Muhteşem kurgulanmış, polisiye, cinayet, tarih korgu, gerilim, macera.. Bu tip kitapları sevenlere duyrulur. Bu kitaptan sonra tek tek yazarın diğer kitaplarınıda okumaya başladım:KK9:

Tutunamayanlar - oğuz atay Sayabileceğim birçok kitap var fakat son zamanlarda okuduklarım içinde beni en çok etkileyen kitaptır.

Sayabileceğimi sanmıyorum, her yeni kitapla yeni bir ufuk açılır insanın önünde, yeni tezlerle ve antitezlerle karşılaşırsınız ama sentezi yapacak olan kişi yine sizsinizdir. Harika bir kitap yok benim lugatımda kitap okumanın harika bir şey olması var sanırım.

Son düzenleme:
Ucurtma avcisi ve bin muhtesem gunesi arka arkaya okuyup etkilenmemek mumkun degil hemde aylarca birde arkasina filmi izleyip daha da dertlenen yine ben ...

Piraye - Canan TAN / Şah ve Sultan - İskender PALA

Bu ikisi kapışır ben de. Belki zıt görünebilir ama iki ayzar da muhteşem bir şekilde anlatmış kendini.

X