• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugüne Kadar Okuduğunuz En Harika Kitap Nedir?

her sene muhakkak jane eyre ve uğultulu tepeleri okurum, ama her sene, bıkmadan usanmadan. bu 2si dışında tekrar tekrar okuduğum yüksek topuklar var(murathan mungan), her sene okumuyorum onu ama dönüp dönüp okuyorum. bir erkek hayatı kadın gözüyle bu kadar nasıl güzel ve doğru anlatabilir şaşıyorum.

bunlar dışında genelde stephen king severim, biraz gerilim olacak. dokuzlar yasası, ejderha dövmeli kız serisi, açlık oyunları, dean koontz kitapları...

eşimse empati ve olasılıksız kitaplarını herkese öneriyor, ama ben içlerinden 1 tanesini beğenmemiştim hangisi hatırlamıyorum.

o kadar çok okuyorum ki isimleri kalmıyor aklımda:50:

ha bir de grange kitaplarını severek okudum/okurum

bunların hepsini okudum bir tek yüksek topukları okumadım :)
ayda 4-5 kitap okurum bazen dozjı kaçırım 7 çıktığım oluyor :) o sebeple artık hatırlamıyorum sayıları yazarları isimleri :)
açlık oyunları serisini 3 günde 3 kitabıda bitirdim :)
dün gece 2 de yeşil yol da bitti :) şimdi sırada yine seri bir kitabım var.
stephen king severler için kara kule serisini şiddetle tavsiye ederim. 7-8 kitaptan oluşuyor sayısını unuttum ama stephen kingin en güzel kitabı bence :)
hım dokuzlar yasasını da okumadım sanırım konusu neydi onun ?

bunların hepsini okudum bir tek yüksek topukları okumadım :)
ayda 4-5 kitap okurum bazen dozjı kaçırım 7 çıktığım oluyor :) o sebeple artık hatırlamıyorum sayıları yazarları isimleri :)
açlık oyunları serisini 3 günde 3 kitabıda bitirdim :)
dün gece 2 de yeşil yol da bitti :) şimdi sırada yine seri bir kitabım var.
stephen king severler için kara kule serisini şiddetle tavsiye ederim. 7-8 kitaptan oluşuyor sayısını unuttum ama stephen kingin en güzel kitabı bence :)
hım dokuzlar yasasını da okumadım sanırım konusu neydi onun ?

dokuzlar yasasının konusuna dair ne anlatsam eksik kalır, anlaşılmaz:1: şundan dolayı, anlatmaya çalışırken bir şekilde kitabın gizem bölümünü ortaya çıkarmış olurum. kabasını anlatayım, bir ailede, anne-baba-çocuk, başlarına ne gelirse yaşları 9un katlarındayken geliyor. ağır olaylar, ölüm, kaza gibi. bunun nedeni ve ailedeki en son kalan bireyin kurtulmaya çalışması diyebilirim.

kara kule serisini de okumadım, çünkü kendimce trip attım kinge:1: :1: neden başka birini aldın dünyana, hadi aldın neden o kişi ben değilim sayın king sorarım sana şeklinde:1:

ÇATI SERİSİ... W.C Andrews

1-çatı
2-çatıda ki rüzgar
3-gazap tohumları
4çatıdaki dikenler

sürükleyici bir anlatıma sahip olan Çatı'nın anlatımını şöyle özetleyebilirim;

1950 yıllarında başlayan acıklı bir romandır. Kitap,üvey abi,onun kız kardeşi olan Cathy ve küçük ikizlerin başlarına gelen kötü olayları anlatır. Doğum günün de trafik kazası geçirerek hayata veda eden babaları, olaylar dizinini başlatan fitili ateşlemiştir. Anneleri aslında çok zengin bir ailenin kızıdır. Babaları öldüğün de çok borçları olan aile büyükbabalarının evlerine gitmek zorundadır. Fakat bir sorun vardır; anneleri üvey amcasıyla evlendiği için afaroz edilmiştir ve büyük babaları onu affedene kadar bu dört çocuk çatı da kalmak zorundadır...

büyükbabalarının malikanesine gidecekler ve bir kaç gün çatıda kalacaklardır. Bu esna da zaten hasta ve ölmek üzere olan büyükbabalarını da anneleri kendisini affetmesi için ikna edecektir. Ancak büyük baba bir türlü ölmemekte, büyük anneleride sürekli dört çocuğa işkence yapmaktadır. Tek gözlü bir oda da bu şekil de tam dört yıl geçer...

Büyük annelerinin verdiği arsenikli çörekleri yiyen çocuklar yavaş yavaş güçsüz düşmeye başlalar. İkizlerden erkek olan ölür ve artık üvey abisiyle aşk yaşayan kitabın kahramanı Cathy, kaçma planları yapmaktadır. Kaçacakları gece herşeyin gerçeğini öğrenirler;

Para annelerinin başını döndürmüştür. Büyük babaları çoktan ölmüş fakat anneleri bunu çocuklara söyleyememiştir. Çünkü; büyük babaları,eğer kızının çocukları varsa tüm mirası onlara bıraktığını yazmıştır vasiyetinde. Arsenikli çöreklerde büyük annelerinin değil, öz annelerinin fikridir. Yani herşey para içindir...

Cathy bunun kinini içinde tutarak evden abisini ve küçük kız kardeşini alarak kaçar. Serinin diğer kitaplarındaysa, evlenicek, annesinden intikam alacak ve kendi çocuklarına bakacaktır. En sonunda da kocası kendi üvey abisi olacaktır...

Akıcı bir anlatım diline sahip olan Andrews, dünya edebiyet eleştirmenlerini ikiye bölmüş, bu serisiyle büyük yankılar uyandırmıştır.

BU SERİ HARİKA SENELER ÖNCE OKUDUM ÜSTÜNE DÜNYA KADAR KİTAP OKUDUM BENİM İÇİN HALA BİRİNCİ ....

Son düzenleyen: Moderatör:
dokuzlar yasasının konusuna dair ne anlatsam eksik kalır, anlaşılmaz:1: şundan dolayı, anlatmaya çalışırken bir şekilde kitabın gizem bölümünü ortaya çıkarmış olurum. kabasını anlatayım, bir ailede, anne-baba-çocuk, başlarına ne gelirse yaşları 9un katlarındayken geliyor. ağır olaylar, ölüm, kaza gibi. bunun nedeni ve ailedeki en son kalan bireyin kurtulmaya çalışması diyebilirim.

kara kule serisini de okumadım, çünkü kendimce trip attım kinge:1: :1: neden başka birini aldın dünyana, hadi aldın neden o kişi ben değilim sayın king sorarım sana şeklinde:1:

hım hatırlar gibiyim sanırım üniversitede iken okumuştum bunu :)
kara kule ye hayranım ya tam sıralı değil karışık oarak okudum ve son kitap kulenin gizeminin çözüldüğü kitapta kendimi buldum diyebilirim. birde o kitabın baş kahramanı şovalyeye aşık oldum :51:
ÇATI SERİSİ... W.C Andrews

1-çatı
2-çatıda ki rüzgar
3-gazap tohumları
4çatıdaki dikenler

sürükleyici bir anlatıma sahip olan Çatı'nın anlatımını şöyle özetleyebilirim;

1950 yıllarında başlayan acıklı bir romandır. Kitap,üvey abi,onun kız kardeşi olan Cathy ve küçük ikizlerin başlarına gelen kötü olayları anlatır. Doğum günün de trafik kazası geçirerek hayata veda eden babaları, olaylar dizinini başlatan fitili ateşlemiştir. Anneleri aslında çok zengin bir ailenin kızıdır. Babaları öldüğün de çok borçları olan aile büyükbabalarının evlerine gitmek zorundadır. Fakat bir sorun vardır; anneleri üvey amcasıyla evlendiği için afaroz edilmiştir ve büyük babaları onu affedene kadar bu dört çocuk çatı da kalmak zorundadır...

büyükbabalarının malikanesine gidecekler ve bir kaç gün çatıda kalacaklardır. Bu esna da zaten hasta ve ölmek üzere olan büyükbabalarını da anneleri kendisini affetmesi için ikna edecektir. Ancak büyük baba bir türlü ölmemekte, büyük anneleride sürekli dört çocuğa işkence yapmaktadır. Tek gözlü bir oda da bu şekil de tam dört yıl geçer...

Büyük annelerinin verdiği arsenikli çörekleri yiyen çocuklar yavaş yavaş güçsüz düşmeye başlalar. İkizlerden erkek olan ölür ve artık üvey abisiyle aşk yaşayan kitabın kahramanı Cathy, kaçma planları yapmaktadır. Kaçacakları gece herşeyin gerçeğini öğrenirler;

Para annelerinin başını döndürmüştür. Büyük babaları çoktan ölmüş fakat anneleri bunu çocuklara söyleyememiştir. Çünkü; büyük babaları,eğer kızının çocukları varsa tüm mirası onlara bıraktığını yazmıştır vasiyetinde. Arsenikli çöreklerde büyük annelerinin değil, öz annelerinin fikridir. Yani herşey para içindir...

Cathy bunun kinini içinde tutarak evden abisini ve küçük kız kardeşini alarak kaçar. Serinin diğer kitaplarındaysa, evlenicek, annesinden intikam alacak ve kendi çocuklarına bakacaktır. En sonunda da kocası kendi üvey abisi olacaktır...

Akıcı bir anlatım diline sahip olan Andrews, dünya edebiyet eleştirmenlerini ikiye bölmüş, bu serisiyle büyük yankılar uyandırmıştır.

BU SERİ HARİKA SENELER ÖNCE OKUDUM ÜSTÜNE DÜNYA KADAR KİTAP OKUDUM BENİM İÇİN HALA BİRİNCİ ....
evet bu kitabı okudum hatta devam kitabını da okudum beni çok etkilemişti :27:

içlerinden bi tane seçmek çok zor.
çocukluğumda beni en çok etkileyen küçük kara balık ve muzaffer izgü nün hokus pokusu.şimdi bulsam alır okurum yine.

son zamanlardan hatırladığım ise beyaz zakkum ve elif şafak ın bit palas ı

Harry Potter serisi, Yüzüklerin Efendisi serisi, Jane Austen'ın tüm kitapları(ama en çok Emma ve Pride&Prejudice)...

hım hatırlar gibiyim sanırım üniversitede iken okumuştum bunu :)
kara kule ye hayranım ya tam sıralı değil karışık oarak okudum ve son kitap kulenin gizeminin çözüldüğü kitapta kendimi buldum diyebilirim. birde o kitabın baş kahramanı şovalyeye aşık oldum :51:

evet bu kitabı okudum hatta devam kitabını da okudum beni çok etkilemişti :27:

öatı serisinin devamı olan kitabın adını öğrenebilir miyim bende okumak isterim :1:

George orwell-1984: mükemmel bir antiütopik kitap. 1984 kadar olmasa da yazarın hayvan çiftliği kitabını da severim.

Ucurtma Avcısı.. 1 ay etkisinden çıkamadım bir arkadaşımla psikopat gibi kitap üzerine tartışırdık..
David Nichollas-Bir gün
Sabahattin Ali-Kürk Mantolu Madonna ( Yine beni derinden yaralamıştır..)
Oğuz Atay-tutunamayanlar...

kurk mantolu madonna
nietzche agladıgında
ucurtma avcısı

üçünüde okumuştum,nietzchenin zor bir dili var anlamkta zorlanıyor insan,kürt mantolu madonna sürükleyici bir kitap ama çok etkilemedi beni,uçurtma avcısının filmide var ama okuyunca ayrı bir güzel tabi,filmlerde sakıncalı yerlere değinmemişler,örneğin mezhep farkından dolayı köyü basılarak öldürülen insanlar gösterilmemeiş,daha birçok bölüm.

Back