- 30 Nisan 2014
- 5.237
- 3.956
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
en güzel seçenek chp ..Ama su bir gercek, HDP ve CHP arasinda gidip geliyorum. Bir gün oyumu HDP ye verecegim diyorum, öteki gün CHP`ye.
CHP`ye cok kirginim, 14 sene dogru dürüst muhalefet yapamadilar su AKP`ye....madem 14 sene güclü bir muhalefet yapamadin, bu insanlari tepemizde rahatca tepinmelerini engellemediniz, pekibasa gelseniz,Türkiye`yi nasil güclü yöneteceksiniz ?
Öte yandan cok merak ediyorum ve ne yazikki gelecegi görme marifetlerimde olmadigi icin, sunu cok bilmek istiyorum : HDP, acaba Öcalan ne kadar rol oynuyor.
Beni sadece HDP`de bir tek sey rahatsiz ediyor, acaba Öcalan ne derece hakimiyeti var ? Eger hakimiyeti mesela atiyorum 10 % ise, HDP oyumu alir, ama 90 % Öcalan altinda bu hersey gerceklesiyorsa ve Selahattin Demirtas sadece bir vitrin cocugu ise, iste o zaman oyum CHP `ye.......
Bu araar gercekten cok derin politikayla ilgileniyorum, acik söyliyeyim, hic bu kadar poltikayla ilgilenmemistim.
Ama herkesin bunu yapmasini diliyorum.
bdp'den hdp' ye dönüşümleri öcalan' ın fikriymiş selahattin demirtaş öyle demişti tv' de. Parti iç tüzükleri, seçim propagandalarında birebir öcalan' ın etkili olduğunu sanmıyorum, kck ile öcalan' ın da bazı fikir ayrılıkları malum. Hdp sosyal demokrat çizgiden sosyalist çizgiye geçiş aşamasında ve eleştirilecek şeyleri var tabii bunu da tabanı ve parti içi durumlarıyla ilgili olarak görüyorum kendimce. Kısacası hdp bu fraksiyon değişimiyle yeni bir parti sayılır taşların yerine oturması için zamana ihtiyaç var. Belki bizim gibi düşünenlerin de hdp' ye güvenmesi için de zaman gerek.Ben iyi olacağını umut ediyorum.Ama su bir gercek, HDP ve CHP arasinda gidip geliyorum. Bir gün oyumu HDP ye verecegim diyorum, öteki gün CHP`ye.
CHP`ye cok kirginim, 14 sene dogru dürüst muhalefet yapamadilar su AKP`ye....madem 14 sene güclü bir muhalefet yapamadin, bu insanlari tepemizde rahatca tepinmelerini engellemediniz, pekibasa gelseniz,Türkiye`yi nasil güclü yöneteceksiniz ?
Öte yandan cok merak ediyorum ve ne yazikki gelecegi görme marifetlerimde olmadigi icin, sunu cok bilmek istiyorum : HDP, acaba Öcalan ne kadar rol oynuyor.
Beni sadece HDP`de bir tek sey rahatsiz ediyor, acaba Öcalan ne derece hakimiyeti var ? Eger hakimiyeti mesela atiyorum 10 % ise, HDP oyumu alir, ama 90 % Öcalan altinda bu hersey gerceklesiyorsa ve Selahattin Demirtas sadece bir vitrin cocugu ise, iste o zaman oyum CHP `ye.......
Bu araar gercekten cok derin politikayla ilgileniyorum, acik söyliyeyim, hic bu kadar poltikayla ilgilenmemistim.
Bu arada hemşehriyiz sanırım olivia bizim memlketin topiğinde mesajını görmüştüm buna sevindim çünkü yorumlarını beğendiğim üyelerden birisin :)Ama su bir gercek, HDP ve CHP arasinda gidip geliyorum. Bir gün oyumu HDP ye verecegim diyorum, öteki gün CHP`ye.
güzel şeyler olacak göreceksiniz seçimle olmasa bile
sence -ERDOĞAN sayesinde- darbe yapacak askeri güç kaldı mı?Seçimle değil de darbeyle mi olacak demek iistiyorsun? anlamadım :) Allah bu ülkeye bir daha darbe yasatmasin inşallah.
bilmiyorum ..hepimiz için güzel günler olur inşallah...Seçimle değil de darbeyle mi olacak demek iistiyorsun? anlamadım :) Allah bu ülkeye bir daha darbe yasatmasin inşallah.
tsk var hala ...sence -ERDOĞAN sayesinde- darbe yapacak askeri güç kaldı mı?
evet var sadece devletin güvenlik gücü olarak .....tsk var hala ...
hiç bir şey bilmiyoruz bekleyip görmekten başka çare yok..evet var sadece devletin güvenlik gücü olarak .....
yani siyasi yapıya müdahale edecek bir oluşum kalmadı....
Cok tesekkür ederim cincikk eee birde hemseriyizBu arada hemşehriyiz sanırım olivia bizim memlketin topiğinde mesajını görmüştüm buna sevindim çünkü yorumlarını beğendiğim üyelerden birisin :)
Akp istediği oy oranına ulaşamazsa koalisyonu gündeme taşımayacaklarını geçici azınlık hükümeti kurup erken seçime gideceklerini söyledi. Eğer referandum için bile akp yeterli vekil sayısına ulaşamazsa, meclisteki oylama için chp ile mhp ortak hareket edebilir çatı adaydan sonra zaten birbirleriyle ilgili pek bir eleştiri yapmıyorlar. Mhp' nin muhalefeti daha çok saray ve yolsuzluk ile ilgili, başkanlıkla ilgili chp ve hdp kadar sert tavırları yok gibi buna rağmen önemli bir miktar vekilinin başkanlığa hayır diyeceğini düşünüyorum.Cok tesekkür ederim cincikk eee birde hemseriyiz
Acaba diyorum HDP baraji gecerse ama AKP bu durumda sayi olarak o istenilen Milletvekili sayisini bulamazsa, o zaman ikinci parti CHP olursa, o zaman CHP kesin MHP ile koalisyon yapabilir. Yoksa ???
Cünkü dikkat ettim ne CHP nede MHP birbirlerine kötü bir elestiri yapmiyorlar.
Tahminim buda olabilir.
sence -ERDOĞAN sayesinde- darbe yapacak askeri güç kaldı mı?
sence -ERDOĞAN sayesinde- darbe yapacak askeri güç kaldı mı?
Tapeleri 17 Aralik 2014 te piyasaya surunce yakalananlarin sorguda Tayyip'in ismini vereceklerini (Bayraktar gibi) ve Tayyipin yargilanacagini sanmislardir. Ancak Tayyip onlardan once davranip HSYKyi Adalet Bakanligina, yani kendi emrindeki hukumete bagladi ve butun operasyonu ogluna ve kendine ulasamadan durdurup operasyonu yapan savci ve emniyet gorevlilerini, yaklasik 1000 kisiyi gorevlerinden alip surdu, ortaya cikartilan paralari da sahiplerine faiziyle geri verdi biliyorsunuz. Cemaat hukukun bu kadar islevsizlestirilebilecegini tahmin edememistir. Ne de olsa bu Cumhuriyet tarihinde bir ilk..Bunlar cemaatin gazina gelmişler çok fena :)) kac kere darbe yapıldı bu ülkede hangisinin faydasini gördük acaba? Hep hoslarina gitmeyen ama sandikta da deviremedikleri liderleri darbeyle devirme yoluna gittiler. Sonra ne oldu? biz ona benzeyen başka birini yine oy çoğunluğu ile başa getirdik :)) yine darbe olsun sonuç yine aynı olur burda bir çok insan yine darbe darbe diye sayiklar. Kısır döngü.
Şu saatten sonra darbe olmaz diye düşünüyorum ayrıca.
Cemaat son kozunu oynuyor. Eylül ekim gibi de tarih bicmisler. Tıpkı tayyip erdoganin bu ulkeden kacacagi günü yazdıkları gibi. Tayyip Erdoğan ülkeden ne zaman kacacakti onlara göre ? Ocak 2014te. Peki kaçtı mı? Tabii ki hayır :) tıpkı bu soylentileri gibi darbe soylentileri de boş çıkacak eminim.
Isin komigi ne biliyor musun? CHPli Muharrem Ince mecliste iktidari elestiriyor, muhalefet ediyor diye hakkinda fezleke bile duzenlendi..Nerdeyse muhalefet partisine bile muhalefet etmeyi yasaklayacaklar..Yasa, kanun, kural, hak, hukuk, adalet tanımayan bir iktidar karşısında güçlü muhalefet yapılabilir mi?
Tek adam ve vekilleri karşısında muhalefet partilerinin etkinliği mümkün değildi ama topluca istifa edebilirlerdi.
Mi acaba??? İstifa edebilmelerinin hukuki boyutunu bilmiyorum elbette.