Bugün ne yaptım?

Eve geldim.
Piknik çantalarını eşyaları yıkadım, topladım, kaldırdım.
Piknik sandalyemizin biri kırıldı çöpe attık.
Yeşil mercimekli erişteli çorba yaptım.
Hamur yoğurdum.
Peynirli ve kıymalı pişi yaptım.
Ayran yaptım.
Yedik.
Şimdi menengiç kahvesi eşliğinde dinleniyorum.

Kızz sus ne sıcağı adanadan gelince bana burası yayla gibi geliyor

Karşıdasın ya oralar biraz daha klima etkilidir.
Kız istanbul un her semti ayrı.
Başakşehir tarafı filan aşırı serin beylikdüzü tarafı da öyle. Büyükçekmece tarafı keza.
Bilemiyorum artık ama küçük kız üşütmüş sanırım hastanedeydik serum filan taktırdık biraz iyi şuanda

Ohh afiyet olsun benim yerime de iç.
Biz noldu oğlum yüzmeden gelince başladı öksürmeye eşim pimpirik hadi eve gidelim dedi.
Toparlandık eve geldik.

Maşallah bir saate yakın yürümüşsün.
Yaz havası birşey olmaz yakın olsaydın beraber içerdik arkadşım

Nermin yazılıtaşı takip ediyor musun bir ara bu bardaklardan çok kullanıyordu.
Benim ablam takip ediyor, tarifleri tam tutuyor diye yapıyor bazen hatta.
Annemde bu bardak ları çok seviyor
Benim kupa bardağım var çay için almışım arkadaşlar gelince bu bardaklardan içiyorum

Selam canlar
Kahvaltıya çok güzel patates, biber, patlıcan, kabak kızartma yaptım. Yanına da sarımsaklı yoğurt off miss
Yaptığım domates biber soslardan kalmış bir kavanoz geçen onu buldum açtım bugün kahvaltıya .
Buzluktan kuru fasülye çıkardım. Et çıkardım eti kavurdum. Kuru fasülye pilav yapıcam.
Eşim ve yeğenim boya işine girdi. Mutfağın tavanından başladılar. (Yeğenimin sağlığı düzeldi şükür bal zencefil derken toparladı. Maske taktı kötü olduğu gün geçti sonra. )
Güneşlik çürümüş eledim.
Yatak odasının perdesini İngiliz karbonatı beyaz sirke ve deterjan ile makineye attım.
Hadi bakalım evim evim güzel evim olur inşallah.

Sizlerde ne var ne yok bir yoklama alalım.
Kimler ne pişirecek bugün?
Rutinine dönen var mı?

Bugün (bende yeğen çok tabiki geçen Fransa'daki yeğenimle konuşmuştum onun küçüçü bu da )Belçika'daki yeğenim aradı hal hatır sormaya normalde aramaz etmez abisiyle konuşmuş. Abisi de demişti beni neden aramıyorsun bende ben teyzeyim demiştim ama benden 5 yaş büyük. Bugün arayan da bir yaş büyük neyse işte o lafa istinaden aramış artık dalgasına mı gerçek mi bilmiyorum.
Neyse ya bizim aile kalabalık ama karışık biraz.

Benim menüde kuru fasulye pilav

Benim menüde kuru fasulye pilav
Yanına taze fasülye de yaptım. Amaç buzluğu bitirmek bizim kurban Ankara'da kesildi çünkü. Etler daha gelmedi. Ablam gönderdi baya onu yiyoz. Burda uğraşmıyoz kolay oluyor.

Neyse taze fasülye kV verdi herhalde hatırlamıyorum. Buzluktan çıktı. Ama tadı berbat kılçıklı desen bir yerde kılçık olur bunun her yeri kılçık kart mı oluyor artık neyse. Benim kV nin de kötü huyu bu. Ucuzunu alır genelde kendini karlı sayar. Kadının tam da günahını almayım ama hafızam iyi değil pek kendi annem kışın bir şeyler gönderdi ama fasülye hiç hatırlamıyorum. Annem kötüyse bilerek yollamış da olabilir ama kV özellikle yollamaz kendine ne ise onu yollar olan malzemeye oldu valla ne güzel etli baharatlı salçalı özenerek yapmıştım.

Kuru fasülye de şansıma eşim bizim bakliyatçıdan iki çeşit almış. Bir minik olan bir iri olan. Minik aşırı lezzetli çıktı. Ama iri olan tatsız biraz. Hem de geç pişiyor. Baktım hala pişmemiş. Bugün resmen yemekler ile sınanıyorum

Çok tembelim valla.

Mutfağın tavanı bitti.
Salonun tavanı bitti.
Şimdi yatak odası boyanıyor. Vanilya rengi gibi bir renk oldu. Ben beğendim. Salonu da gri yapacaklar. Oğlumun odası hariç nerdeyse her yer boyanıyor sayılır. Boya artarsa balkonu banyonun tavanını da boyatırım.
Tül yıkandı, şimdi fon yıkanıyor.

Yemekleri bir yarım saat filan daha pişirdim. Bu sefer baya güzel oldu. Ben bile şaşırdım. Bayıla bayıla yediler hatta çok yedik yedirdin diye isyandalar. Benim damak tadım neden böyle hiç bir şeyi beğenmiyorum.

Neyse tatlı olarak da limon kabuğu rendeli,Hindistan cevizli, kakaolu revani yaptım. Tariften daha az şeker koymama rağmen yine de bal gibi oldu. Sanırım benim kullandığım şeker çok tatlı. Hangi tatlıyı yapsam şekerli oluyor.

Yatak odasında epey yol kat etti benimkiler.
Gardrop zor hareket ediyor diye yerini değişmiyorduk. Öne filan alınınca rahatça altı filan da temizlendi. Yerini değiştirmek istiyorum bizimkileri ikna edersem.

Bugün sanki aşırı sıcak. Evde domates yok diye marketleri dolaştım en son bakkalda buldum. Domates salatası yapmak için epey uğraştım yani.

Yarın oğlumu günübirlik kampa göndereceğim inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…