Dün gittiler sağolsunlar yormadılar beni. Hep dinlen geç odaya biz hallederiz dedilerSelam
Görümceler iyi bakıyor mu sana?
İyiyim canımDün gittiler sağolsunlar yormadılar beni. Hep dinlen geç odaya biz hallederiz dedilerbugün sessiz ev. Sen nasıl oldun canım?
Baya yoğun geçmiş.Slm
Dün yatmadan körlük okudum birazUyumadan önce okunacak bir kitap değilmiş sudem34 haklıymışsın
Bugün çamaşır topla katla yerleştir
Çamaşır yıka ser
Mutfak topla
Yatak topla
Evi süpürt
Toz al
Eşim evi sildi
Banyo lavabo WC temizle ile geçti.
Küçükle evdeyiz büyük babası ile gitti.
Boğazım ağrıyor
Umarım geçer ilerlemeden
Bir tatili daha yedik haftaya okulda kermesler var heyecanlıyım
Zencefil tüketiliyor da dediğin gibi bal sakıncalı olabilirBaya yoğun geçmiş.
Şehir dışına çıkıp gelenleri hiç düşünemiyorum.
Bizde de oğlum eşim grip valla.
Çocuk okuldan mi getirdi?
Bayram ziyareti mi?
Yağmur güneşdengesizliğinden usuttuler mi bilmiyorum.
Hastanede ben kan verirken kovid PCR veren vardı .Gecenin yarısı.
Bal zencefil kadın doğumcu izin veriyorsa sor bakalım.
Gerçi şeker durumu var balyasak olabilir.Bilemedim şimdi Mikanim
İnşallah hızlıca iyileşirsin.
Kış boyu hava ısınsın bahar gelsin diye bekledikZencefil tüketiliyor da dediğin gibi bal sakıncalı olabilir
Geçmiş olsun size de hava dengesiz ben de biraz dikkat etmedim yaz geldi moduna girdim
Allah'ın izniyle atlatırsın.Zencefil tüketiliyor da dediğin gibi bal sakıncalı olabilir
Geçmiş olsun size de hava dengesiz ben de biraz dikkat etmedim yaz geldi moduna girdim
İnşallah öyle olur benim deAllah'ın izniyle atlatırsın.
Beslenme çok önemli.
Diyet yaparken dengeli yapınca insan hasta olmuyor.
Benim bir arkadaş diyetisyen menüsüyle yüksek kalori ile zayıfladı.
O sene hiç hasta olmadı.
Çünkü çok sağlıklı, dengeli güzel bir menüsü vardı.
Ay sorma, ben orda sadece bayramdır her zaman uyuduğu saatte uyumasın ne olacak diye yorum yapanlara istinaden yazmıştım ki başka konularda da aynı konuda aynı yorumlar okumuştum. Evet ben de olabildiğince çocuğu aileye uyumsamayı desteklesem de küçük çocuklarda bebeklerde uyku saati şaştı mı çocuk serseme dönüyor olan hem kendisine hem anneye oluyor.Mikan bdv deki konuyu okuyordum.
Sen de yorum yapmışsın hatta.
Bu kk da dengeler çok değişiyor gerçekten.
Bazen çok savunuluyor,bazen çok karşı çıkılıyor.
Aslında ne kadar derin sorunlar var altında yatan.
Pasiflik,güya alttan alma , içine atma.Patlama, insanları olduğu gibi kabul etmeyip değiştirmeye çalışma vs.o kadar çok konu var ki insan neresinden tutacağını bilemiyor.
Gelenek ,ailecilik, manipülasyon vs.
Kötü giden evliliğe pes peşe çocuklar.
Zor hayatlar gerçekten.
İki tarafı da dinlemeden kimseye bir şey demek de manasız.
Çiftlerin uyumu da çok önemli işte.
Mesela benimki çocuk aman hasta olur aman şöyle böyle diye evden çıkarmaz millet saatlerce umursamadan duruyormus.Yapi meselesi işte herkes farklı.Denge de çok önemli.İkisi de uç tabi.
Kesinlikle haklısın.Ay sorma, ben orda sadece bayramdır her zaman uyuduğu saatte uyumasın ne olacak diye yorum yapanlara istinaden yazmıştım ki başka konularda da aynı konuda aynı yorumlar okumuştum. Evet ben de olabildiğince çocuğu aileye uyumsamayı desteklesem de küçük çocuklarda bebeklerde uyku saati şaştı mı çocuk serseme dönüyor olan hem kendisine hem anneye oluyor.
Ama biri şey anlamış sanki kadının sinir krizini haklı bulmuşum gibi alıntılayıp yorum yapmış. Ben o harekete hiç bir atıfta bulunmadım. Tabiki de doğru değil ama buna aşırı tepki verenler hiç sinir krizi geçirmemiş belli. Sinir krizi o an aklının başından gitmesi demek zaten ki kadın da pişman olmuştur sonrasında ama kendini o an disipline edecek psikolojide değilmiş zaten. Dediğin gibi değişken çok suçlu hissettirmek yerine anlamaya çalışsak hepimiz keşke
Evet biz de hani çok katı kurallarımız yoktu ama en geç 10da evde oluruz. Ki zaten çocuklardan sonra gece gezmesini bitirdik desem yeridir. Memlekete gidince mesela genelde çocukları anneme bırakır gider ziyaret etmemiz gerekenleri ederiZ. Kızarlar hatta niye getirmiyorsunuz diye neden sürükleyim peşimden. Ben de dalga geçerim onlar gelecekse ben gelmem diyeKesinlikle haklısın.
Çok sağlam psikoloji gerekir zaten krizi yönetebilmek için.
Ki yetişme tarzı çocuk gelenek vs. bir çok handikap var zaten.
Yazı diliyle anlaşmak kendini ifade etmek çok zor zaten.
Allah'tan emoji var da yazanın o anki haleti ruhiyesini az çok anlıyoruz.
Her ailenin özellikle çocuklu ailenin dinamiği farklı.
Buna kimse bir şey diyemez.
Biz her akşam 19.30 da gece uykusuna yatırirdik mesela .
Arkadaşım gece 00 a kadar kendi ile birlikte iki çocukla gezmeyi başarırdi.Cocuklar arabada misafirlikte her yerde uyurdu.
Hatta bende bir kez koltukları yeni almıştım zar zor beğenip geldi tam 3.haftasi çocuğu çiş yapmadan uyuya kaldığı için uykuda foşş
O öyle mutluydu öyle rahat ederdi ben böyle ne diyeyim.
Lizz e bahsetmistim daha önce hatta bu arkadaşımı o da biliyor
Kimi çocuğu öncelik tanır,kimi eş dost akraba ne der diyebilir.
Bizde çocuk hep ön planda olmuştur sağlık hep.
Ben içtim sabah ama şimdi seni okuyunca sanırım bir tane daha içebilirimMikan kahvemi içtim valla gözümün önü açıldı resmen
25 sayfa da yeni kitabı okudum.
Kahve içmeyince kendime gelemiyorum
Ne karnım doyuyor ne gözüm kahve varsa her şey tamam
Sen içtin mi bugünkü hakkını?
İyi bari sizin de düzeniniz iyiymişEvet biz de hani çok katı kurallarımız yoktu ama en geç 10da evde oluruz. Ki zaten çocuklardan sonra gece gezmesini bitirdik desem yeridir. Memlekete gidince mesela genelde çocukları anneme bırakır gider ziyaret etmemiz gerekenleri ederiZ. Kızarlar hatta niye getirmiyorsunuz diye neden sürükleyim peşimden. Ben de dalga geçerim onlar gelecekse ben gelmem diye
Eşimin baba tarafı başka ilçede kolay kolay ben çocuklar gitmeyiz yani hem çok uzak hem mahrumiyet bölgesi. Mesela ordan ha diye kalkıp gelemezsin dolmuş taksi vs. yok
Çocuktan sonra eşim çok değişti. Gitmek istemez oldu çoğunlukla, yoksa ben biraz daha rahatım hem çocuklara da tecrübe olsun kafasındayım. Bi de ben şanslıyım benim çocukların uykusu geldi mi her yerde uyur
O arkadaşına da sinir olurdum ya çiş falan
Bir kere dayım gilde yaptı benim büyük oğlan yeni öğreniyordu nasıl utanmıştım
O zaman ben sana Türk kahvesi kesmedi şimdi dibek içiyorum hiç demeyimBen içtim sabah ama şimdi seni okuyunca sanırım bir tane daha içebilirim
Benim ablam çok komik ya şapşik TR ye gelince çocuğu çişe yeni alıştırmaya başlamış.arkadaşına da sinir olurdum ya çiş falan
Bir kere dayım gilde yaptı benim büyük oğlan yeni öğreniyordu nasıl utanmıştım
Tuvalet eğitimi sırasında evden çıkmamak gerekiyor yaBenim ablam çok komik ya şapşik TR ye gelince çocuğu çişe yeni alıştırmaya başlamış.
Tatil dönüşü alıştır de mi?
Yeğenimin halisina tata yaptı.
Hatta burda camiye götürduk çocuğun tatası gelmiş kendimizi dışarı zor attik.
Çocukla macera çok oluyor ya
Ha haTuvalet eğitimi sırasında evden çıkmamak gerekiyor ya
Benimki her gittiği WC yi merak ederdi her yerde girmek zorunda kalırdık
Ben son dakikaya kadar tutarım normalde girmemek için çocuk yüzünden yüz göz olmuştum WC’lerle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?