Bugün ne yaptım?

Ah keşke 😁 hataylıyım ama Mersin’in ilçesindeyim 😅
Yakin zaten birbirine 😌rahat gider gelirsin.
Kısıri Hatay usulü yapıyorum ben.
Hatayli bir arkadaşim öğretmişti.

"Hatay sofrası "en sevdiğim restoran 👻

Bir de susamlı Hatay kurabiyesi 🍪 var ya özel kalıpta şekil verilerek yapılan bol tereyağlı ona bayılırım:kk77:

Yakin zaten birbirine 😌rahat gider gelirsin.
Kısıri Hatay usulü yapıyorum ben.
Hatayli bir arkadaşim öğretmişti.

"Hatay sofrası "en sevdiğim restoran 👻

Bir de susamlı Hatay kurabiyesi 🍪 var ya özel kalıpta şekil verilerek yapılan bol tereyağlı ona bayılırım:kk77:
Kömbe yi diyorsun bol baharatlı 😋
Hatay usulü olmayanları kısırdan sayamıyorum ben ya 🙈 çok yavan kalıyor diğerleri 😅
Sen hangi şehirdeydin?

İyiyim şükür ❤️

Önceki günden 4.5 saat uyuduğum için 8 saat bile kesmedi bir mahmurluk var üstümde 😌

Okulda 🏫beden eğitimi dersi vardı hoplamali zıplamali bir ders oldu.Voleybol, baksetbol,sek sek ,yakan top ne bulursam oynadım baya tempo oldu benim için 😍

Hala dinleniyorum.:KK50:
Harika olmuş bol hareketli☺️

Ben yedim, yoğun nar ekşisi olayın seviyorum ama yine de bi değişik bir şey var tam çözemedim ne olduğunu :KK45:
Ben normalde de biraz farklı yapıyorum

Komşum yapmıştı sanki yıllar yıllar önce

Belki güzel yapana denk gelmedim🙈
Kendimi övmek gibi olmasın hakkını veririm 🙈
Öncelikle Hatay kısırına asla baharat konulmaz hatta salça tuzlu ise tuz da konulmaz.
2. Püf nokta boolll yeşillik-nane maydonoz yeşil soğan- eğer istenirse marulun tazesinden biraz doğranabilir
3. Püf nokta salça asla kavrulmaz. Biber salçası daha fazla olacak. Örneğim 4 çay bardağı ince bulgur için 2 dolu biber salçası 1 dolu domates salçısı gibi olacak ölçü
Son olarak bol zeytinyağı bol nar ekşisi ve limon

Burda yaptığım herkes çok beğendi. Hatta okuldakiler o kadar çok sevdi ki kocaman sinide 30 kişiye yaptığım oldu. Bu kadar kendimi ve kısırımı övdüğüm yeter 🙈🤤😋

Öncelikle Hatay kısırına asla baharat konulmaz hatta salça tuzlu ise tuz da konulmaz.
2. Püf nokta boolll yeşillik-nane maydonoz yeşil soğan- eğer istenirse marulun tazesinden biraz doğranabilir
3. Püf nokta salça asla kavrulmaz. Biber salçası daha fazla olacak. Örneğim 4 çay bardağı ince bulgur için 2 dolu biber salçası 1 dolu domates salçısı gibi olacak ölçü

Burda yaptığım herkes çok beğendi. Hatta okuldakiler o kadar çok sevdi ki kocaman sinide 30 kişiye yaptığım oldu. Bu kadar kendimi ve kısırımı övdüğüm yeter 🙈🤤😋
Bende yaptığımda bol yeşillik koyarım
Baharat bende koymuyorum

Sizin tarifi deneyeyim salça önemli demek ki bu kadar dikkat etmiyordum

Ellerinize sağlık çok güzel anlattınız olsa yerdim☺️

Teşekkür ederim 😊 yarın yapıcam inşallah buyrun beraber yiyelim ☺️ Denerseniz yorumlarınızı beklerim 🙈
Tam bdv de kısır konusu okuyordum😂😂

Kapıya bırakın alırım ben asağıdan rahatsız etmem🤪

Pandemi ,sonra yurtdışına giden arkadaslarım yüzünden uzun zamandır bir kahve içip sohbet edecek insana muhtacım
Ya uzaklar ya çok meşguller
Çok iyi gelirdi inan😔

Ben de hataylı birinden yemiştim. Zaten tadı güzeldi nar ekşisi ile yoğrulmuş bir şeyin güzel olmaması zaten imkansız da :KK70: diyorum ya alışmışım bi tada annemle kendi kısırımdan baskasına pek sıcak bakamıyorum. Ben de annem gibi yapıyorum çünkü :KK45:
Salça soğan kavururum
Bulgur zaten önceden şişirilir
Yeşillik sadece yeşil soğan ve maydonoz kullanıyorum
Bol da pulbiber koyarım ben hatta az da karabiber
O yetmez yanına da acı biber yerim
Mikan ağzım sulandı
Kim açtı bu konuyu :tokat:

Ben de hataylı birinden yemiştim. Zaten tadı güzeldi nar ekşisi ile yoğrulmuş bir şeyin güzel olmaması zaten imkansız da :KK70: diyorum ya alışmışım bi tada annemle kendi kısırımdan baskasına pek sıcak bakamıyorum. Ben de annem gibi yapıyorum çünkü :KK45:
Salça soğan kavururum
Bulgur zaten önceden şişirilir
Yeşillik sadece yeşil soğan ve maydonoz kullanıyorum
Bol da pulbiber koyarım ben hatta az da karabiber
O yetmez yanına da acı biber yerim
Mikan ağzım sulandı
Kim açtı bu konuyu :tokat:
Bdv de var kısırlı bir konu😂😂

Kısırın nesi dert olmuş Allah aşkına
Nar ekşisi mi az gelmiş :KK70:
Bakayım
Kısır yapmış arkadası sana gelecez demiş müsait değilmiş konu sahibi ben kapıdan alırım aşağıya inip demiş

kabul etmeyince konu sahibi kısırıda getırmemiş arkadası kendı de gelmemiş
Değişik bir konu🤪

Kısır yapmış arkadası sana gelecez demiş müsait değilmiş konu sahibi ben kapıdan alırım aşağıya inip demiş

kabul etmeyince konu sahibi kısırıda getırmemiş arkadası kendı de gelmemiş
Değişik bir konu🤪
E evine kabul etmediiğin insan kısırı da getirmeyiversin bir zahmet :KK70:

X