Pırasa,nohut ve et ile yapılıyor.Nasıl bir çorba o ilk kez duydum
Favorilerime ekledimPırasa,nohut ve et ile yapılıyor.
Yoğurtlu meyaneli.
Yöresel bir çorba Antep çorbası.
N nscckts vermişti tarifi sağolsun.
Her ay bir iki kez yapıyorum
Yağda minik doğranmış pırasalari soteleyip üstüne sıcak su haşlanmış nohut ve haşlanmış et katıyorsun.Kaynayinca un,yumurta , yoğurt meyanesi katıyorsun.
Tekrar kaynayınca tuz .Üstüne yağ nane tamamdır
Benim oğlan etli sevmiyor.
Ben etsiz pırasa ve nohut ile yapıyorum
Benimki pırasa yemeği sevmiyor.Favorilerime ekledim
Deneyeceğim bir gün inşallah
Benim çocuklar çok seviyor çorbayı farklı tarifler öğrenmeye çalışıyorum
Benimkiler de sebze konusunda sıkıntılı maalesef ama çorba içinde bir şekilde tüketiyorlarBenimki pırasa yemeği sevmiyor.
Posası ve bağırsak çalıştırma kış sebzesi olduğu için denedim yemeğindense bunu içiyor.
Yine bayılmıyor ama nohut yoğurt derken protein de bol bir çorba işte ana yemek gibi.hem doyurucu hem sağlıklı
Bebekken neler koyuyordum ya çorbanın içineBenimkiler de sebze konusunda sıkıntılı maalesef ama çorba içinde bir şekilde tüketiyorlar
ben bazen pırasaya havuç patates birlikte soteleyip nohut ve yoğurt ekleyerek pişiriyorum canım etli isterse etli nohut yoksa sadece yoğurt nohutPırasa,nohut ve et ile yapılıyor.
Yoğurtlu meyaneli.
Yöresel bir çorba Antep çorbası.
N nscckts vermişti tarifi sağolsun.
Her ay bir iki kez yapıyorum
Yağda minik doğranmış pırasalari soteleyip üstüne sıcak su haşlanmış nohut ve haşlanmış et katıyorsun.Kaynayinca un,yumurta , yoğurt meyanesi katıyorsun.
Tekrar kaynayınca tuz .Üstüne yağ nane tamamdır
Benim oğlan etli sevmiyor.
Ben etsiz pırasa ve nohut ile yapıyorum
Hoş geldinben bazen pırasaya havuç patates birlikte soteleyip nohut ve yoğurt ekleyerek pişiriyorum canım etli isterse etli nohut yoksa sadece yoğurt nohut
öyle de tavsiye ederim bildiğin yoğurtlu sebze çorbası gibi oluyor :) biz şiveydiz deriz antepde bu yemek meşhurdur
yemeği yoğurtla terbiyelerken sadece yumurta sarısı koyuyorum az suyla hemen pişiyor zaten, unla hiç kıvam vermeme gerek kalmıyor
Su kekler,borekler..Limonlu Hindistan Cevizli kek yaptım
hoşbuldm ahsen gayet iyi bende iyiyim çok şükür sen nasılsınHoş geldin
Nasılsın?
Ahsen nasıl?
istediğiniz sebzeyi mücverin içine rendeleyip veya doğrayıp koyun yanında sarımsaklı süzme yoğurt verin batırıp batırıp yerlerBenimkiler de sebze konusunda sıkıntılı maalesef ama çorba içinde bir şekilde tüketiyorlar
Çok güzel bir fikir mücveri çok severler zatenistediğiniz sebzeyi mücverin içine rendeleyip veya doğrayıp koyun yanında sarımsaklı süzme yoğurt verin batırıp batırıp yerlersarımsaklı süzme yoğurda kimi batırsak lezzetli olur hele de yanındaki mücver şeklindeyse :)
Yemekler ansiklopedisi konuşuyoristediğiniz sebzeyi mücverin içine rendeleyip veya doğrayıp koyun yanında sarımsaklı süzme yoğurt verin batırıp batırıp yerlersarımsaklı süzme yoğurda kimi batırsak lezzetli olur hele de yanındaki mücver şeklindeyse :)
İyiyim sağolasınhoşbuldm ahsen gayet iyi bende iyiyim çok şükür sen nasılsın
Sporcu kadınsın tepsiyi gomsen ne olacakSu kekler,borekler..
Severiz..Hayir,bir lokma tatsam yarisini yiyorum..
Usenmeyim,yapayim bende,bir gunluk izin vereyim kendime :)
Sporcuyuz diye k.cimizi,gobegimizi bagislamadik herhalde... :)Sporcu kadınsın tepsiyi gomsen ne olacak
Sarah kucuk kugum,yavrucum..Afiyet olsun eminim çok güzel olmuştur
Bende kahvaltı yaptım
Oğlum ders calıştı
Eşim kahve yapmış kahve içtik film izledik
Pizza istediler onu yaptım
İki makine çamaşır yıkadım
Yarın dişçiye gideceğim için yemekleri bugunden hazırlardım
Salı kayınvalideme giderim nişan bohçası hazır edecez
Şimdi cay yapacam dikiş var bir kaç parca onu dikecem
Sonra da kitap okur uyurum
Sizlerin enerjisi geçiyor ondanSarah kucuk kugum,yavrucum..
Bos zamanlarinda da Somali'ye yardim paketi mi hazirliyorsun ?
Yahu millet ne hamarat oldu su 2 gunde..
Carsaf carsaf yaziyorsunuz :)
Mikan da yazmis gecen gun neredeyse 1 sayfa..
Masallah diyorum
Yaa Had diri dit diri dit..Sizlerin enerjisi geçiyor ondan
Ya evde süpürdüm sonra da sokak canlarımı da besledımSarah kucuk kugum,yavrucum..
Bos zamanlarinda da Somali'ye yardim paketi mi hazirliyorsun ?
Yahu millet ne hamarat oldu su 2 gunde..
Carsaf carsaf yaziyorsunuz :)
Mikan da yazmis gecen gun neredeyse 1 sayfa..
Masallah diyorum