Bugün ne pişirsem?

Selam kızlar. Bana çabucak hazırlayabileceğim kahvaltı önerileri verebilir misiniz ya? Tost/Sandviç yemekten çok sıkıldım. :(

Selam kızlar. Bana çabucak hazırlayabileceğim kahvaltı önerileri verebilir misiniz ya? Tost/Sandviç yemekten çok sıkıldım. :KK43:
Ofiste kahvaltı mı? Valla kelin merhemi olsa kendine sürermiş. Ben de ekmek arası kemirmekten bir hal oldum. Değişiklik isteyince simit alıyorum :olamaz: gerçi millet okula kahvaltiliklarini bırakıp sabah masa donatiyor ama ben yapamıyorum öyle. Peynirini zeytinini koyuyor dolaba böreğini alıyor yiyorlar ekipce. Haslanmis yumurta bile getiren var.

Ofiste kahvaltı mı? Valla kelin merhemi olsa kendine sürermiş. Ben de ekmek arası kemirmekten bir hal oldum. Değişiklik isteyince simit alıyorum :olamaz: gerçi millet okula kahvaltiliklarini bırakıp sabah masa donatiyor ama ben yapamıyorum öyle. Peynirini zeytinini koyuyor dolaba böreğini alıyor yiyorlar ekipce. Haslanmis yumurta bile getiren var.

Ay evet. Yani benim kendi odam var aslında ama orada sürekli görüşme yaptığım için kokulu yiyecekler yiyemem ki. Bir de çabucak yemem lazım, çocukları bırakır bırakmaz kapımı çalıyorlar çünkü. :olamaz:

Ay evet. Yani benim kendi odam var aslında ama orada sürekli görüşme yaptığım için kokulu yiyecekler yiyemem ki. Bir de çabucak yemem lazım, çocukları bırakır bırakmaz kapımı çalıyorlar çünkü. :olamaz:
Sende olmaz o zaman. Iste börek tarzı şeyler ya da zeytin peynir olacak. Olmadı misir gevreği - hiç sevmem- kahvaltılık çok seçenek yok düşününce. Ekmek arası yiye yiye içim kuruyor. Bu yüzden haftasonu mükellef kahvaltılar hazırlıyorum. Biraz hasret gideriyoruz :)

Sende olmaz o zaman. Iste börek tarzı şeyler ya da zeytin peynir olacak. Olmadı misir gevreği - hiç sevmem- kahvaltılık çok seçenek yok düşününce. Ekmek arası yiye yiye içim kuruyor. Bu yüzden haftasonu mükellef kahvaltılar hazırlıyorum. Biraz hasret gideriyoruz :)

Kurudum tost yemekten ya. Ben de aynen haftasonları çok özenerek kahvaltı hazırlıyorum, özlüyorum çünkü.

Kurudum tost yemekten ya. Ben de aynen haftasonları çok özenerek kahvaltı hazırlıyorum, özlüyorum çünkü.
Ben ekmek arası yaparken peynirimi hep değiştirir farklı malzemeler kullanmaya çalışırım ki farklılık olsun. Ekmeği de hep değiştiririm. Tabi ekmek yine ekmek. :(

Maşallah Allah hasta etmesin. Benim hastalanmamam mümkün değildi sanırım acayip bir salgın var otobüsler, sınıflar illa bir yerden mikrop geliyor.
Ah canım tabiki sizin iş daha zor hasta olmamak mümkün değil

Selam kızlar. Bana çabucak hazırlayabileceğim kahvaltı önerileri verebilir misiniz ya? Tost/Sandviç yemekten çok sıkıldım. :KK43:
Valla tek seçenek saklama kabında yumurta peynir domates zeytin falan götürmek başka ne ola ki bazen termosda çorba götürürdüm ben çalışırken

Yine şükür :) bugün ne yemekler var. Ben balık bulursam balık çorbası ve balık pane yaparım belki. Balık dediğim dondurulmuş mezgit:) bulamazsam hazır manti:KK49:
BEnde bugün fırında tavuk ve sebzeli pilav salata var canım belki ezogelin yaparım hava çok soğudu burada bugün
Senin menün de süpermiş balık çorbası hep denemek istediğim bir türlü yapamadığım bişey tarif versene sen nasılsın yapıyorsun

BEnde bugün fırında tavuk ve sebzeli pilav salata var canım belki ezogelin yaparım hava çok soğudu burada bugün
Senin menün de süpermiş balık çorbası hep denemek istediğim bir türlü yapamadığım bişey tarif versene sen nasılsın yapıyorsun
Balık çorbasına benimkiler bayılıyor. Hemen kabaca vereyim.
Bir dilim balık fileto
Bir küçük soğan
Bir küçük havuc
Bir küçük patates
bir küçük kereviz
bir avuç Haslanmis misir
İki diş sarimsak
Krema
Bir yumurtanın sarisi
Limon
Karabiber, zencefil, tuz, un
Balığı hasla kenara al. Minik minik dogradigin soğanları yağda kavur. Sonra bir kaşık un ekle kavur. Dogradigin sarımsakları ekle kavur. Sonra diğer sebzeleri minik kupler halinde ekle kavur. Balığın suyunu koy. 4-5 su bardağı yetiyor sanırım tabi göz kararı yetmezse kaynamış şu koy. Bırak yumusayana kadar pissinler. Sonra misir ve didilmis balığı tuz ve baharatları ekle. Zencefil yakışıyor çay kaşığınin ucuyla zerdecal da ekliyorum ama sart değil. Biraz kaynayıp ozlessinler. Sonra bir paket kremaya yumurta sarısı kat çırp çorbaya ekle. Bir taşım kaynasın yarım limon sık biraz dinlenir mmmm... Balık büyük balıklardan olmalı palamut uskumru mezgit ne olursa. Büyük mezgit en iyi sonuç aldığım balık oldu. Diğerleri de iyi ama. Uskumruyu ben hazır dondurulmuş alıyorum malum marketten çok pratik oluyor.

Balık çorbasına benimkiler bayılıyor. Hemen kabaca vereyim.
Bir dilim balık fileto
Bir küçük soğan
Bir küçük havuc
Bir küçük patates
bir küçük kereviz
bir avuç Haslanmis misir
İki diş sarimsak
Krema
Bir yumurtanın sarisi
Limon
Karabiber, zencefil, tuz, un
Balığı hasla kenara al. Minik minik dogradigin soğanları yağda kavur. Sonra bir kaşık un ekle kavur. Dogradigin sarımsakları ekle kavur. Sonra diğer sebzeleri minik kupler halinde ekle kavur. Balığın suyunu koy. 4-5 su bardağı yetiyor sanırım tabi göz kararı yetmezse kaynamış şu koy. Bırak yumusayana kadar pissinler. Sonra misir ve didilmis balığı tuz ve baharatları ekle. Zencefil yakışıyor çay kaşığınin ucuyla zerdecal da ekliyorum ama sart değil. Biraz kaynayıp ozlessinler. Sonra bir paket kremaya yumurta sarısı kat çırp çorbaya ekle. Bir taşım kaynasın yarım limon sık biraz dinlenir mmmm... Balık büyük balıklardan olmalı palamut uskumru mezgit ne olursa. Büyük mezgit en iyi sonuç aldığım balık oldu. Diğerleri de iyi ama. Uskumruyu ben hazır dondurulmuş alıyorum malum marketten çok pratik oluyor.
Ay bu süpermiş amaaaa çok beğendim bu hafta denemem lazım

Ohhhh afiyet olsun mezgit filetoyu genelde bim ve 101 de görüyorum ama denemedim hiç
Ben uskumru alıyordum. Mezgiti yeni gördüm. Eşim palamut ve hamsi yemekten sıkılmış yeni balıklar denemek istiyormuş. Ayıptır söylemesi zamanında ucuz bulup dolaba palamut yigmistim. Sıkıldı beyefendi. Ben de değişik tarifler derdine düştüm. Mezgiti pane yapıp kızarttim bir de yoğurtlu mayonezli sos yaptım güzel oldu :)

Kanalıma herkesi beklerimmm
Yeni bir kanal ama hepsi denenmiş tarifler

Son düzenleyen: Moderatör:
Tavuklu havuclu kakuleli pirinc pilavi (kisaca turkmen pilavi adi emin degilim)
Kiymali bezelye yemegi
Ispanak kavurma

Tencere de bütün tavuk, bulgur pilavi. Yogurtlu mor lahana salatasi

Kayınvalidemler iftara gelicek aşağıdaki menu olur muş mu?
ana yemek;
Domates çorbası
alinazik/hünkar beyendi
bulgur pilavı
meze;
biber dolması
içli köfte (satın alınacak)
köz biber salatası
kereviz salatası?

tatlı;
sarma paşa yada tiramusu

Back