Bugün ne almadın?

Ben de üç yıldır calişiyorum.Birikime başlayalı bir sene olmadı daha.Sakıncası yoksa ne kadar biriktirdiniz bu süreçte?Tatmin olamadınız:)

Ben lise yıllarından beridir hem okuyup hem çalışıyorum
Annem hep bir yersen bir arttir der, kendin bile unut onu kenarda kalsın der ama pek ona cekmemisim:)
Evlenene kadar hem çok harcadım hem de iyi kotu biriktirdim
çok şükür sıkıntı görmedim
Borçsuz evlendim
Eşimin de durumu fena değildi, o da küçük yaşlardan beri çalışan biri
Evlendikten kısa süre sonra eşimin işinde sorunlar oldu.
Gerçek hayat, borçlar, yokluk iste o zaman tanıştım ben sıkıntılarla
Elimizde olan herşey gitti, üstüne bir sürü borç oldu. Çoğu kendi harcamamiz bile degildi. Psikolojik ve maddi çöküntüyu aynı anda yaşadım
Uzun süre gelir durumumuz düzensizdi
Gelen hep borçlara, yetmediği yerde yeni borçlar, kartlar derken kartopu gibi olduk
Yeni yeni borçlardan kurtulduk
Çok şükür bugunumuze
Birkaç aydır ufak tefek birikim yapıyoruz
Önümüzdeki aydan itibaren Allah nasip ederse ev almak niyetindeyiz
artık gereksiz borçlar bitti, iyi borç yapmak lazım:)

Bugünümüze şükür tatlım. İnşallah güzel günler bizi bekliyordur. Düşününce en önemli hazine sağlık. İnsan sağlıklı olunca herşey olur inşallah.

Bugünümüze şükür tatlım. İnşallah güzel günler bizi bekliyordur. Düşününce en önemli hazine sağlık. İnsan sağlıklı olunca herşey olur inşallah.
Aynen öyle canım
O zamanlarda sağlığın ne kadar önemli olduğunu çok iyi anladık
Çok şükür bu gunlerimize
inşallah evlerimizi de alıp sağlıkla huzurla otururuz

Günaydın

Benim annem , babam çalışıyordu
Maddi olarak sıkıntı yaşamadık
Üniversite çağına kadar aldığım harçlıklarımı harcıyordum
Biriktirdiğimi pek hatırlamıyorum
İhtiyaçlarımı da ailem karşılıyordu
Ama hiç bir zaman çok isteyen marka tutkusu olan bir ergenlik yaşamadım

Üniversiteye başlayınca elime geçen parayı idare etmeyi öğrendim
Ev arkadaşlarım ceplerinde olanı harcardı
Onların parası bitince market alışverişini ben yapardım
Onlar sigara da içerdi
Gelen paraları ay bitmeden giderdi

Daha sonra erkek arkadaşımla (şuan eşim olan)
Paralarımızı biriktirip , günü birlik, yakın görmediğimiz şehirlere gitmeye başladık
Sabahın köründe otobüse biner , şehri gezer son otobüs ile de dönerdik

Üniversite bitince
Eve döndüm.
Biraz dinlenme biraz iş arama derken
Şuan çalıştığım kuruma başladım
Eve de destek oldum para da biriktirdim
Eşimle düğünümüzü kendimiz yaptık
Ailelere yük olmadık

Asıl biriktirme amacım ise oğlum doğduktan sonra oldu
Onu evde bırakıp işe dönünce gereksiz yaptığım harcamalardan
Paramı kontrol edemediğimden rahatsızlık duydum
Daha sonra birikime ,Sade yaşama , ihtiyacım olmayanı almamaya başladım

Buraları keşfettim
Şimdi daha mutlu ve huzurluyum

Ben de üç yıldır calişiyorum.Birikime başlayalı bir sene olmadı daha.Sakıncası yoksa ne kadar biriktirdiniz bu süreçte?Tatmin olamadınız:)

miktarı bende kalsın. fakat şöyle söyleyim telefonumu değiştirdim tablet aldım. yalnız kaşıyorum kira faturalar zaten var tabi ama 3 kere ev değiştirmek sorunda kaldım. 3 ayrı emlakçıya komisyon verdim falan. boş harcamam çok oldu :)

çok şükür bugünümüze :) borcumuz yoksa şanslıyız demektir. gerçi benim öğrenim kredim henüz bitmedi. ama 3000 tl kaldı :) o da biter Allah izin verirse :)

İnşallah en kısa sürede gönlünüze göre bir ev bulursunuz

benim bireysel emeklilik fonlarımdan %50si altındı. altın yükselince besteki kazanım artıyor. altının yükselmesi işime geldi.

Herkese günaydın yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla herkes zamanında biraz eziyet biraz yokluk çekmiş ve ailenizde hep sizi biriktirmeye yönlendirmiş. Benim hayatımda sizinkinden farklı geçmedi annem ev hanımıydı babam emekliydi.
Biz anneannemin evinde kira vererek oturuyorduk bir tane kardeşim var ikimiz de devlet okullarına gittik.
Beni hiç dersaneye göndermediler mesela. her şeyden bir tane alınırdı. Tatile gitmezdik. Genelde akrabalarımızın yazlığına giderdik bir kaç günlüğüne.

Bence babamların yanlış yaptığı bir şey vardı bana harçlık vermiyorlardı.
daha doğrusu bir anda bir sürü para veriyorlardı ama haftalık şeklinde değilde bittikçe istersin diyorlardı.
bence çocukların küçük yaşta tasarrufu ve para yönetimini öğrenebilmeleri için onlara da düzenli bir gelir şeklinde harçlık verilmeli.

Üniversiteye gittiğimde burs aldım dersanede çalıştım babamın parasından biraz aldım maaş kartını bana vermişti ama çok az harcamaya çalışıyordum.

Mezun olduktan üç ay sonra atandım. göreve başladım bu arada şimdiki eşim o zaman sevgiliydik onun ailesi de maddi açıdan kötü durumdaydı ve ona hiç destek olmuyorlardı.
hatta maddiyat yüzünden üniversiteyi yarım bıraktı ve çalışmaya başladı genelde asgari ücretden biraz fazla alıyordu.

Atandıktan hemen birkaç ay sonra evlendik ailem hiçbir şekilde zaten biz düğün falan yapmayız yapamayız dediler eşimin ailesi de zaten arkasında değildi.

Biz de nikah yaptık evlendik 2000 TL paramız vardı 2011 senesinde bununla ev tuttuk eve ev eşyası aldık. Hepsi ikinci eldi. eşimin bir borçu vardı kredi çekip onu ödedim bu arada benim çalıştığım yer bir dağ başıydı ve eşim çalışamıyordu.

Eşim başka bir şehirde iş buldu ve ben de onun yanına tayin oldum bir süre böyle devam etti.
sonra ben iş değiştirdim yine gittiğimiz şehirde eşim iş bulamadı ve askere gitti bir sene askerlik yaptı.
Kayınvalidem askere giderken bile eşime bir 50 TL bile çıkarıp vermedi.

Eşim askerden geldikten sonra KPSS sınavına girdi. Bir süre sözleşmeli bir şekilde asgari ücretle çalıştı. sonra kadroları kontenjanları takip edip şu anki işine memur olarak atandı

Yine sekiz ay ayrı yaşadık çünkü ben tayin olamıyordum. Ben de Eğitim dolayısıyla eşimin yanına gelene kadar hep iki evde iki ayrı masraf ederek yaşadık. Tüm bu noktaya gelene kadar ben kontrolsüzce harcamalar yaptım ev eşyası aldık
Pahalı ayakkabılar vs aldım gereksiz bir çok harcama yaptım

Evleneli altı sene olduğunda aklımız başımıza geldi kenarda 1 TL paramız bile yok
Bir ay maaş almasak batarız
Evlenirken ailelerin desteği sanırım bu yüzden önemli
Bize kimse yolda göstermedi yardım da etmedi. Kastettiğim manevi yardım. Ama öyle ya da böyle şuan kendi işimizi halledebilir hale geldik. artık bebek sahibi olmak istediğimiz için var olan borçlarımızı temizleyip birikim yapmaya başlayacağız. Tabi size bahsettiğim iş durumları yüzünden yine ayrı kalmazsak.

Bence bu bütün hayatımı düşündüğümde birikim yapmak bir yana dursun iyi ki ekmek alacak para buluyorum diye düşünüyorum bazen.

Merhaba kızlar
Sanırım herkes bi zamanlar yokluk sıkıntı çekmiş sonra bunun acısını çıkarmak ister gibi gereksizce harcamış en sonunda birikimin gerekliliğini anlamış
Bizde açıkçası ülke şartlarından dolayı birikim yapmamız gerektiğine karar verdik

Ekonomik kriz kapıda yarının garantisi yok hastalık gelebilir işten çıkarılabilir memuriyet bile bi garanti değil bi çok atılan fln oluyor

O yüzden imkanı varken insan ev almalı kötü gün parası ayırmalı yarının ne getireceği belli değil

Bizde baya gereksiz harcıyorduk dışarda yemek İçmeler bi dünya kıyafet alışverişi
Markette aldığım şeylerin fiyatına hiç bakmazdım bilmezdim pirinç ne kadarmış vs rastgele alırdım bütçe Dışına çok çıkmasak da bi kuruş kenarda para yoktu
Sadece araba var o da düğün takıları biraz kredi ile sıfır bi araba almışız şükür
Şimdi ise ev almak istiyorum arabamın modelini düşürüp biraz peşinat birikitirebilirsem :)

Gerçekten sizinki çok ayrı. Dediğin gibi manevi desteğin olmayışı çok kötü. Hüzünlendim inanın. Allah bi daha hiç ayırmasın. Çok çabuk kavuşursunuz umarım. Çabanıza hayran kaldım.

Teşekkür ederim Z zeyneprer
Bi de bu kısaltılmış versiyonu
12 senedir eşimle beraberiz, nerden nereye diyorum bazen düşününce. Eşim hayata sıfırdan değil eksilerden başlamış biri. Sanırım beraber iyi yol katettik
Ama işte elimiz biraz para görünce hesap kitap bilmeden harcadığımışız sanki o günlerin acısını çıkarmak ister gibi :)

Şimdiki hayat planımız biraz şehirden uzak bir arsa satın alıp kendi evimizi yaptırmak
Bakalım başarabilecek miyiz :)

Maaşlarımıza zam ile beraber ve de ek gelirim de eklenince 8000 tl gibi bir rakama ulaşacak aile olarak aylık gelirimiz

Banka kredim 32.000 tl kalmış
Bu para aslında 6 ayda falan ödenebilir diye planlıyorum

Tabi ne zaman böyle plan yapsam beklenmedik bir şey çıkıyor

zor dönemlerden geçip bugüne gelmek ne güzel bir şey böyle. maşallah canım allah ağzınızın tadını bozmasın. inşallah en kısa sürede yenidenbir araya gelirsiniz

günaydın herkese :)

bugün arkadaşımın sürprizli bir şekilde bana geleceğini öğrendim. aslında evime gelecekmiş ama dayanamamış söyledi

tam da iş çıkış saatime denk geliyor. yemek yapmaya fırsatım yok evi 3 gün önce süpürmüştüm bi süpürge bi vileda yaparım. benim yatağıma yatacağı için çarşafları değiştiririm. bugün yemeği dışarıdan yeriz. yarın evde ayarlarım bir şeyler. haftasonu harcama yapmam diyordum ama misafir bereketiyle gelir

salı günü de tiroid ve anemi kontrolüm var. yine aynı hastaneye gideceğim. bu ay birikim adına bir yol alamadım. napalım artık sağlık olsun :)

Son düzenleme:
Başaracağınızı düşünüyorm. İyi yapmışsınız o kadar sıkıntıdan sonra olmalıydı yoksa ilerde daha çok üzülürdünüz rahat yaşadığım bi dönem olmadı diye. Çokta uzun sürmemiş yine. Zararında neresinden dönersen kardır zaten. Herşey gönlünüzce olsun :)

Ne güzel canın sıkılmaz hafta sonu. Bekarlıktan en çok özlediğim şey. Evlenince de görüşülüyor tabi ama eskisi gibi olmuyor. Kalmalar, gitmeler.. İyi eğlenceler :)

yarın maaş günü benim için.
zam yansımış maaşıma, telefon faturamı, kredi ve kredi kartımı ödeyeceğim.
sonra kalandan biraz eşime destek vereceğim.
onun kredi kartına çok geldi bu ay

yarın maaş günü benim için.
zam yansımış maaşıma, telefon faturamı, kredi ve kredi kartımı ödeyeceğim.
sonra kalandan biraz eşime destek vereceğim.
onun kredi kartına çok geldi bu ay
Bizim bordro görünmüyor canım henüz edevlette. Allah bereket versin hepimizin maaşlarına. Ben de aralıkta kredileri bile ödeyemiyordum kesintilerden dolayı. Bu ay inşallah kredileri ödeyip kalan olursa altın alacağım hesaptan. Eşim de kk ve aidat faturaları öder kendimize de harçlık ayırıp gerisini ayırır kenara acil durum paramız kalmadı kenarda yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…