- 29 Aralık 2014
- 1.396
- 2.009
- 133
günaydın,
bugün buralar çok soğuk. :) şirkette pek iş yok. biraz boş geçecek gibi
Merhabalar sizde ben gibi mühendis ve özel sektörde bir çalışansınız anladığım kadarıyla
Ne mühendisisiniz acaba ve KPSS'ye ciddi anlamda hazırlanıyor musunuz?
merhabalar :)
gıda mühendisiyim. hayır ciddi anlamda çalışmıyorum :) youtube tan video açıyorum bazen de kitap kurcalıyorum o kadar
Bende endüstri mühendisiyim. Bi ara heves ettim KPSS için kitap falan aldım ama şansımız olurmu diye düşünüyorum. Evliyim, çalışıyorum eve gelince pert gibiyim. Çalışamıyorum hiç
özel sektör kurbanıyız desene :) ben de öyle. akşamlar kendime anca yetiyor. derse kafa yoramıyorum
Aynen öyle, birde cumartesi çalışmak iyice yoruyor dinlenemeden hopp diye yeni bir hafta başlayıveriyor
kesinlikle öyle. cuma ve cumartesiden temizlik yapıyorum. pazar günü yatış günümavmye gidip boş harcama yapmaktansa tatlımı kahvemi yapıp evde takılıyorum. en azından biraz dinlenebiliyorum
teşekkür ederim canım :)
müşteri hizmetlerini aradım. ben eski ödediğim tutarı ödemek istiyorum dedim. güncellediler :) 1 ay fazla ödemiş oldum sadece.
aynen işçiyiz ve 1 mayısta daha da hakkını veriyoruz
şubeye gittim, internetten denedim, müşteri hizmetlerini aradım
ama inatla hayır bu artış enflasyondan kaynaklanıyor
152 tl ödemek zorundasınız diyorlar
eskisi gibi 134 istiyorum diyorum ama yok
başaramadım pes ettim
3 sene dolunca taşıyabiliyormuşuz
halkbanktan nefret ediyorum 1.5 sene sonra taşıyacağım başka şirkete
Ne kadar güzel anlatmışsınız.birikime ne zaman nasıl başladınız ? ben kendimden bahsedeyim biraz
ben küçüklüğümden beri hep biriktirme hevesindeydim ama çok da param olmadı. ailem orta halli bir aile babam mühendis ama öyle çok yüksek maaşı yoktu. annem ev hanımı. tek maaşla bize çok da fazla para veremiyorlardı haliyle (4 kardeşiz)
lisede haftalık 20 veya 25 tl alıyordum.(2004-2008) günlük 1 tl gidiş dönüş (hey gidi o zamanlar 0,5 tl idi minibüsler) geri kalan para da yemeğe anca gidiyordu pek biriktirmeye fırsatım olmadı :)
daha sonra üniversiteye başladım ve biriktirdim. hem ailemden biraz gelirdi bunlar yurda veya daha sonradan çıktığım aparta yetiyordu. öğrenim kredisi ile de kitaplarımı ihtiyaçlarımı alıyordum. ama biriktirebildim. ünide biriktirdiklerimi amerikada harcadım (3 aylık work and travel a gönderdi babacım)
yurtdışı dönüşü 1 yıl işe girmedim. biraz takıldım biraz kpss çalıştım. sonrasında şu anki iş yerimi buldum. işe gireli 39 ay olmuş. ciddi birikimlerim bu zaman başladı. ama 3 yılda elimdeki miktara bakınca çok tatmin olmadım maalesef. biraz rahat yaşadım. ama bu yıl farklı olacak :) 27 yaşındayım ve artık cidi birikim yapmamın zamanı geldi sanırım.
teşekkürler canımNe kadar güzel anlatmışsınız.
Bende hiçbir zaman çok savruk bi insan olmadım. Çocukken babamla kumbara yapardık, annem hep patlatırdı. Annem sayesinde pek para biriktirmek nasip olmadı. Babam esnaftı. Bende öyle bollukla büyüyemedim. Lisede de ancak yiyecek param oluyordu sanırım pek hatırlayamıyorum. Yazları çalışır paramı okul harcına, yurda verirdim. Yaklaşık 9 senedir memurum. Bir çok sıkıntı yaşadım.aileme fazlasıyla destek olmam gerekti, hatta ailemi geçindirmem gerekti. Ev aldık, daha bir dünya şey. Hala da ailemin destekçisiyim. Sonra evlendim yine o kadar çok borç ödedik ki herşeyi kendimiz yaptık. Şu an borçsuzum çok şükür.Büyük oranda birikim yapıyorum bi iki aydır. Kendi evimi almak istiyorum. Peşinat biriktiriyorum.
Ben savruktum hic para biriktirmemiştim şu zamana kadar.
Yani para biriktirip birsey almadim hiç.
Üniversite okurken bir iki gün caliştim bu da ilk deneyimim ilk para kazanişım diyebilirim. Stand hostesliği yaptim bir arkadaşimla birlikte.
Okuldan sonra hemen evlendim . Aslinda düşüncem atanip biraz para kazanip biraz bekar takilmakti. Ama eşim cikti karsima. O da çok sabirsiz davrandi evlilik konusunda hemen evlenmek istedi. Ben yine zorluk yaşamadan iş hayatina atilmadan evlendim.(çevremdeki herkes iş hayati zordur çalişip para kazanmak zordur. Bi çalişmaya başla kıyamazsin harcamaya dedikleri içiñ..) yani zorluk yaşamadim galiba.
Sonra eşimle yine ayni şekilde bilinçsiz harcamalar. Taki gecen yil kart borclari yüzünden sıkıntı yasayana kadar. O borçlarin bile sagolsun kayinbabam bir kismıni kapatti.
Ama ben düzeldim bu ara birikim konusunda. Cunku bi baktim kösede hicbirsey yok borç hariç ve ben şansli biriyim ki eşimin aile destek oldu da atlattik ve maaslar iyi Allahtan. Etrafima bakinca insanlarin yasadiği zorluklar da aklimi başima getirdi diyebilirim.
Şuan masallah iyiyiz.
Bir donem de ücretli ogretmenlik yapmistim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?