Hanımlar ben de geldim aranıza şuan tek maaşla geçinmeye çalışıyoruz krediler faturalar kira derken baya sıkıştık çocuk da küçük olunca harcamalar bir hayli arttı zaten sosyal hayat yok ben de market alışverişlerini mümkün olduğu kadar uyguna getirmeye çalışıyorum defter tutuyorum aylık harcamalarımizi da nerde ne ucuzsa ordan almaya çalışıyorum. Mesela önceden prima kullanırdım oğlum için 150 tanesini 90a alıyorduk bu ay a101in bezini deneyim dedim sofio indirime girmişken 100tanesi 34 lira denedim ve prima dan hiçbir farkı yok indirimdeyenken 100 daha aldım 200 tanesi 68 liraya geldi.bez kullananlar varsa gönül rahatlığıyla alabilir
hala birşey bulamadık
Şuan kpss ye hazırlanıyorum atanırsam iyi olur da atamazsın da özel sektörden iş bulmaya bakacağım zira maddi sıkıntının yanında çalışmaya alışkın bi insan için evde olmak çok zor.öncelikle kolaylıklar dilerim
sanırım bebek dolayısıyla çalışamıyorsun
bu devirde tek maaş çok zor
umarım bebeğini büyütür işe dönersin.
bim ve a101 benim de tercihim.
ankarada büyük toptan gibi marketler var.
city gross, anka gross, metro gibi.
eğer stok yapmayı seviyorsan o tür yerlere de bakabilirsin. hangi şehirdesin bilmiyorum ama il merkezlerinde genelde var.
bebeğim olmadığından bezler nedir farkı var mıdır bilmiyorum hiç.
hani pişik vs yapmıyosa kullan gitsin bence de.
sonuçta yenilmiyo içilmiyo aksine pis şekilde çöpe giden bişey
aynı şekilde ped de öyle.
ama bimdeki ped mesela çok uzun süre temas ettiğinde bende kaşıntı vs yapıyor naylon gibi.
bebek bezi daha sık değişen ve zarar vermeyen bişeyse kullanmak mantıklı.
eskiden annelerimiz bize normal bez koyuyolarmış, hatırlıyorum ben kardeşimde bile öyle kullandılar yıkanıp tekrar koyuyolardı. onlardan kötü olamaz bence hiç bir hazır bez
umarım atanırsınŞuan kpss ye hazırlanıyorum atanırsam iyi olur da atamazsın da özel sektörden iş bulmaya bakacağım zira maddi sıkıntının yanında çalışmaya alışkın bi insan için evde olmak çok zor.
Pedler için de bimin pedi iyi diye duymuştum şuan biraz stoğum var bitsin onu da deneyeceğim nerden kıssak kar
Hanımlar ben de geldim aranıza şuan tek maaşla geçinmeye çalışıyoruz krediler faturalar kira derken baya sıkıştık çocuk da küçük olunca harcamalar bir hayli arttı zaten sosyal hayat yok ben de market alışverişlerini mümkün olduğu kadar uyguna getirmeye çalışıyorum defter tutuyorum aylık harcamalarımizi da nerde ne ucuzsa ordan almaya çalışıyorum. Mesela önceden prima kullanırdım oğlum için 150 tanesini 90a alıyorduk bu ay a101in bezini deneyim dedim sofio indirime girmişken 100tanesi 34 lira denedim ve prima dan hiçbir farkı yok indirimdeyenken 100 daha aldım 200 tanesi 68 liraya geldi.bez kullananlar varsa gönül rahatlığıyla alabilir
hala birşey bulamadık
Aynen özel sektör gerçekten zor heleki bi anne için bir de maddi açıdan da çok tatmin etmiyor özel sektöre giricem Oglusa kreşe vereceğim geriye pek bisi kalmayacak tam gaz çalışıyorum kpss ye inşallah olurumarım atanırsın
en uygun çalışma koşulları yine devlette var ne yazık ki özel sektör çok acımasız
iş saatleri uzun, cumartesi bile mesai olabiliyor, hiç demiyorlar bu insanların bi ailesi var mı diye.
çalışmaya alışan bir insan için evde olmak zor gerçekten.
bi dönem ben de tayin durumları yüzünden evde kalmak zorunda kaldım da 3. ayda kafayı yeme sinyalleri vermeye başlamıştım.
biz de haftalık 100 tl market alışverişine ayırdık
aşmamaya çalışıyoruz.
bakalım şimdilik iyi gidiyor.
hosbuldum teşekkür ederim.borçsuz halledip bir de birikim de yapmaya çalışıyoruz ufak tefek inşallah altından kalkarız. Bez konusunda da 16 ay boşu boşuna prima ya para vermişim şuan ona yaniyorummerhaba aramıza hoşgeldiniz. tek maaşla hem kredi ödeyip hem çocuk büyütmez zor iş cidden. bunu borçsuz halledebiliyorsanız tebrik ederim sizi. ellerinize sağlık.
bebeğim yok ama pişik falan yapmıyorsa neden kullanılmasın ki. sonuçta çöp olsun diye alınan bir şey. bir de o markanın üretildiği yer neresi ? hani bazı marketler kendi adına güzel yerlerde ürettiriyorlar ya. ben ona da bakarım mesela :) gıdalar hakkında genel bilgim var ama bu tür ürünleri bilmiyorm.
birikiminiz bereketli olsun :)
en kısa zamanda allah gönlünüze göre ev bulmanızı sağlar inşallah :)
Aynen özel sektör gerçekten zor heleki bi anne için bir de maddi açıdan da çok tatmin etmiyor özel sektöre giricem Oglusa kreşe vereceğim geriye pek bisi kalmayacak tam gaz çalışıyorum kpss ye inşallah olur
Haftalık 100 bile çok şuan bize geç ay yatılı misafirimiz vardı çok harcadık bu ay olabildiğince kısmamiz lazım toparlayamaz için
hosbuldum teşekkür ederim.borçsuz halledip bir de birikim de yapmaya çalışıyoruz ufak tefek inşallah altından kalkarız. Bez konusunda da 16 ay boşu boşuna prima ya para vermişim şuan ona yaniyorum
Sorun tam olarak da o zaten:)sizde para olsun da illaki bulunur
Aynen daha bırakmamiza var buna da şükür.kavanoz işini ilk evlendiğimizde yapmıştık şuan hala duruyor 60lira falan var heralde içinde çok verimli gelmedi o bize biz daha çok altın hesabıyla ve hisse alarak bisiler yapmaya calisiyoruzolsun zararın neresinden dönülse kardır :) hem daha bez bırakmasına da varmış. bu sürede de gayet güzel tasarruf edebilirsiniz
evde kavanoz varsa kumbaraya çevirebilirsiniz. 3-5 bir şeyler birikir. bozuklardan 50 tl birikse 1 aylık ekmek parası eder :)
Arkadaslar nasıl yanı haftada 100 lira markete.. Sebze de dahil mi
Bu haftaki alışverişimiz 78 tl tuttu
Fişi paylaşayım
Aldığımız her şeyi az alıyoruz
2 domates 2 kabak gibi
Ben kahvaltı ve öğle yemeğini iş yeri yemekhanesinde yapıyorum
Eşim ikisini de evden götürüyor
Çocuğumuz yok o yüzden kendimize kadar alıyoruz işte
Eki Görüntüle 2084351
Eki Görüntüle 2084352
Haftada 250 gr et yiyoruz o da geçen hafta 500 gr kıyma almıştık yarısını bu hafta yiyicez
Kuruyemiş tüketiyoruz eşim onu ayrıca ay başında topluca alıyor 100 tllik fındık fıstık ceviz
Abur cubur paketli gıda olabildiğince almamaya çalışıyoruz
Temizlik malzemelerini de toplu alıyorum o yüzden haftalık alışverişte yok
20 lt su alıp evdeki damacanaya kendim dolduruyorum
Damacana 15 litre 12,5 tl iken böyle 20 litresi 5,20 tl geliyor
Halkkart ne kiiOoooo city gross
Ama altında bi de halk kart indirimi görmek isterdik:)
Halkkart ne kii
Benim yok nasıl alınıyor??
Yaaaaaaa hemen al
Halk kart: her ne kadar yenimahalle Belediyesinin başlatmış olduğu proje kapsamında bi kart olsa da oturduğumuz yer önemli değil
500 civarı market hastane dükkan yeme içme mekanı vs vs svs de indirim sağlayan bi kart
Tüm. Liste belediyenin sitesinde var
Mesela benim hastanede yüzde 10
Çamaşırlarimi aldigim yerde direk 5 tl
City gross da yüzde 2
İndirm var :)
Ben yenimahalle belediyesine bağlı olmayan bi ilçede oturuyorum ama :) yine de alabilir miyim ki?
İndirimi çok severim
Bakayım ben bi nerden alabilirim diyealabilirsin alabilirsin:)
Valla ne diyim süpersıniz tulum peynırı bıle almıssınızBu haftaki alışverişimiz 78 tl tuttu
Fişi paylaşayım
Aldığımız her şeyi az alıyoruz
2 domates 2 kabak gibi
Ben kahvaltı ve öğle yemeğini iş yeri yemekhanesinde yapıyorum
Eşim ikisini de evden götürüyor
Çocuğumuz yok o yüzden kendimize kadar alıyoruz işte
Eki Görüntüle 2084351
Eki Görüntüle 2084352
Haftada 250 gr et yiyoruz o da geçen hafta 500 gr kıyma almıştık yarısını bu hafta yiyicez
Kuruyemiş tüketiyoruz eşim onu ayrıca ay başında topluca alıyor 100 tllik fındık fıstık ceviz
Abur cubur paketli gıda olabildiğince almamaya çalışıyoruz
Temizlik malzemelerini de toplu alıyorum o yüzden haftalık alışverişte yok
20 lt su alıp evdeki damacanaya kendim dolduruyorum
Damacana 15 litre 12,5 tl iken böyle 20 litresi 5,20 tl geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?