Bugün ne almadın?

Ben kışın hiç almıyorum zaten mevsimi değil dondurucuya koydum yetmez ama idare ederim. Kışlıklara hiç başlamadım.

Selamlar. Kumbaramı açtım 80 tl çıktı. Haricen 400 biriktirdim.225 tl daha gelicek altın alıcam kısmetse.

eşine katılıyorum bağımsız gezmek kesinlikle daha keyifli benim kastettiğim turlar daha çok kültürel geziler değilde tek merkez odaklı olanlar; mesela abanta beypazarına araçla gidip gelmekten daha ucuz oluyor, oraya gidince abantı turla turlamak zorunda değilsiniz zaten bireysel takılırsınız. Biz avrupada bazı kısımlara turla gittik. turlar sadece oda kahvaltı karşılıyor zaten oradaki tüm gezileri kendimiz yaptık hem onların ekstra turlarında 3te 1 uyguna getirdik hemde şehri kendimiz keşfettik metrolarında otobüslerinde yerli halkın içine karıştık. Çadırınız var mı ne hoş! eşimle her decathlona gidişimizde hep heveslenmişizdir ama artık bizim için biraz daha ertelenmesi gereken bir hobi, zira geçen yıl ikiz bebeklerimiz dünyaya geldi, henüz onları doğa ve şehir gezilerimize adapte etme halindeyiz, çadır şuan aşar bizi :)

merhaba sizin adınıza heyecanlandım şuan nereye gidiyorsunuz? bende giderken atıştırmalık kuruyemiş çabuk çorba sandeviç falan yapıyorum orada bizi 3 gün falan idare ediyor. gerçekten euro aldı başını gidiyor, biz de önümüzdeki yılın yurtdışı seyahati için hala karar veremedik mayısdan önce iş nedeni ile çıkamıyoruz aslında daha vakit var ancak düşünmeden de edemiyorum. Avrupaya gitmek istemiyorum aslında hem vizedir hem euronun pahalılığı canımı çıkıyor, ayrıca kıta farklı kültürleri de tanımak istiyorum. Fakat ikiz bebeklerimiz var bizim bebekle en rahat avrupa gezilir sanırım metro ağları falan gelişmiş yollar bebek arabasına uygun ne bilim kararsızım siz ne dersiniz tecrübelerinizden faydalanmak isterim?

Bugün ne almadım???

Aslında bu aralar bir çok şeyi almıyorum. Ama yine de bu paralar nereye gidiyor anlamıyorum.
İyi bir tutar atıyorum bu ay kenarı ancak fuzuli yere yaptığım da birçok harcama var.
Gelir-gider defterim var, bugün oraya bir göz atayım dedim de ufak meblağların nasıl büyüdüğünü gördüm.

En iyisi defter tutmak
Haftalık olarak da değerlendirmek lazım belki. Hani şunları almışım ama gereksizmiş gibi
sonraki zamanlarda da aynı şeyi yapmamak için.
Alışverişe ya da dışarıya aç karnına çıkmamak da lazım

Gün içinde yüzlerce reklam, seçeneğe maruz kalıyoruz. Bunlar da güdülerimizi tetikliyor. İşte buna karşı durabilmek zor gerçekten

Dün hiçbir şey almadım !!!
Eşim de öyle :)

Bugün de evdeyiz ders çalışacağız
Zaten hava kötü gibi. Belki öğleden sonra yürüyüşe çıkarız

Yaşasınn boş yere para harcamamak

İkizlerin mi var :)
Ne tatlı...
Hayatınız tabi onların gelişimine göre şekillenecek bir süre.

Bakalım ben hayatımı malesef erteledim hazirana kadar
Şu sınavım bi geçsin
Sonra umarım biraz kendime zaman ayıracağım

damla cikolata cumm gel beri
Her ay o miktarı maaştan elden kredi ödüyormuş gibi ayır, birikim hesabına yatır.
Farzet ki o kredi ödemesi.

canımsın, zaten bir miktar ayırıp atıyorum birikime, biliyorsun..ama çok daha fazlasını atabileceğimi biliyorum, sırf eşimin İSTEKleri hatta yoğun istekleri için istediğim rakamı atamıyorum, o sebeple krediye bağlayayım istedim..burada sorum şuydu aslında, çektiğim 20 bini nasıl değerlendireyim? fon hesabı çok konuşuluyor, bilgim yok, belki fikri olan yönlendirir diye düşünmüştüm...

çok saol önerin için canım, zaten vadeli hesabım var, 32 gün vadeli, %14 faiz ile nakit birikimimi o hesapta yapıyorum, 32 günde bir de ilave ediyorum üstüne.kredi notum çok şükür düşük değil, kredi kartı kullanıyorum, sadece altın almak için, onu da hesap kesim gününün ertesi günü tümünü kapatıyorum mutlaka, bu da kredi notuna güzel yansıyor... hesaptan tarnsfer edince bu ay 500 yapalım bi dahaki ay 1000 yaparız gibi durum çok oluyor bizde, amacım bunun önüne geçmek aslında...sormak istediğim bu çektiğim parayı nasıl değerlendirmeliyim? yani fona mı yatırayım? sizce döviz mi alayım? yoksa vadelide kalsın mı idi sorum...

aynen alış verişe tok çıkmanın etkisi büyük, ben de keşfettim bunu..yoksa aç isem normalde aklıma bile gelmeyen yiyecekler sepete girebiliyor

Hmmmm o zaman bence döviz
Kardeşim okuduğu bölüm itibariyle derslerde ekonomi ile ilgili şeyler görüyolarmış. Dünyada olan olaylar vs dövizi etkiliyor ya beni arayıp arayıp abla euro al diyip duruyo :)
Ablasında para olmadığını ne bilsin tabi

Dolar daha çok dalgalanıyor euro daha güvenilir ve artıcak diyip duruyor
Ama dedikleri ne kadar gerçekleşir bilemem tabiki.

aaa bak bu öneri süper oldu, çok saol canım... en azından hepsi olmasa bile bir kısmı ile alabilirim belki...çok düşer de zarar eder miyim diye düşünüyordum...

aslında eşime kalsa bana ufak bir spor araba almayı teklif ediyor, arabamız oldukça büyük, kullanmaya cesaret dahi edemiyorum ben... gerçi bana araba alırsak da özel ders almam gerekecek trafiğe çıkmam için, zira korkuyorum araç kullanmaktan... parayı arabaya bağlamak ne kadar doğru onu da tam kestirmiş değilim..bi karar veremiyoruz ne yapacağımıza .. amann 3 kuruş para var ne yapacağımızı şaşırdık :))))

herkese günaydın :)

damla cikolata kredi çekip birikim yapmaktan bahsetmişsin. kimileri öyle biriktirebiliyor ama ben yapmazdım. sonuçta boşa giden 4000 tl var :) onu miktarı bankaya vermek içimi acıtır

ben de mutfak dışında hiç harcama yapmıyorum. erkek arkadaşımın doğum günü geliyor. sizce ne alsam bu işlerden hiç anlamıyorum daha önce gömlek almıştım. şimdi de ayakkabı ihtiyacı var. kışın bot giyiyorum bahara bakarız demişti (kendime benzettim onu da yoksa şimdiye alırdı) . ben mi alsam ki :)

günaydın heryerde 11.11 kampanyaları başlamış :) herkese alışverişsiz bir gün diliyorum

bunlar hep tuzak....

önce normal fiyatından yükseğe çekiyorlar
sonra indirim yaptık diye aynı fiyattan satıyorlar

n11 sitesi kupon vermiş indirim için
sonra sitedeki fiyatlar artmış
şimdi kuponu kullansan bile aynı normal fiyatından alabiliyomuşsun

bence en iyi hediye işe yarayacak olan
zevkinden ya da ayakkabının rahatlığından tam emin değilsen hediye kartı al
beraber alışverişe çıkıp beğenip hediye kartıyla alın

Valla fiyatları iyi takip etmek lazım kızlar.
Merak ettim baktım ben de n11 e. 222 tllik kupon için bir şeyler bakayım dedim, bir şey de beğendim doğrusu.
Bayağıdır baktığım bir şeydi, ee dedim bu indirimde değil ki. Aşağı yukarı aynı fiyata denk geliyor kuponu kullanınca.
Gerçekten ihtiyaçsa ve gerçekten indirimdeyse almak lazım böyle şeyleri.

aa n 11 öyle mi yapmış. ben girip bakmadım bile. ihtiyacım yok çünkü. ama takip etmeyen kişiler bu tuzağa düşmüştür eminim ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…