Bugün ne almadın?

Rica ederim, benim bütçeyle ilgili tüm sorunumda bu aslında :) zamanımın çoğunu gezi yazıları okumak ve ucuz uçak bileti kovalamaya bütçemi de gezip görmeye harcıyorum, ama bu bana cidden iyi geliyor ve memnunum böyle olmasından. Çevre yerler için Ankara çıkışlı günü birlik turları takip edebilirsiniz oldukça ekonomik olacaktır. Bu başlığı takip edeceğim güzel paylaşımlar oluyor.

Ben de çok istiyorum farklı yerler görmeyi, yurtdışına çıkmayı, kamp yapmak falan da hobimiz kocaman bir çadırımız var.
Önümüzdeki mayıs hazirana kadar işim çok, ders çalışmam lazım sınavıma hazırlanmam lazım. Sınavda başarılı olursam kimse tutamaz beni artık

Turla gezmeyi eşim sevmiyor. Kalabalıkla seyahat etmek ve grubun temposuna uyarak hareket etmek pek ona göre değil. Daha çok gezi planlarını ben oluşturuyorum başbaşa gezmeye çalışıyoruz. Bu da daha masraflı tabi :)

kızlar yaaa, bir şey danışacağım hepinize, bi gelsenize :)))

önümüzdeki ay bankadan 20 bin kredi çekmeyi planlıyorum 24 ay vadeli...
sadece borca girmek ve bu yöntemle birikimimi artırmak için...ama o 20 bini vadelide tutmak istemiyorum..sizce ne yapmalıyım o para ile ? ne yapsam da para değer kazansa? fonlardan anlayanınız var mı? b tipi likit fon falan? sadece altın alıyorum ben, ama bu parayı da altına yatırmak istemiyorum, sepet olması açısından..dolar ve euro da çok yüksek...siz olsanız ne yapardınız?

açıkçası borç ile birikim yapmayı doğru bulmuyorum krediye ödeyeceğin faiz süresinde o para sana daha fazlasını getirecek mi onu iyice hesaplamak gerekiyor
belirli bir miktarın üstünde yatırım yapılacak ise sepet yapmak mantıklı, her şeyden olursa risk de dağılmış olur
ama fonlar konusunda benim bilgim yok, bilen var ise birlikte aydınlanalım

haklısın canım bir çok uzman da doğru bulmuyor ama bazı uzmanlar da onaylıyor. hem kredi notumu iyice yükseltmek istiyorum, ileride bir yatırım için yüksek meblağlarda krediye ihtiyaç duyabilirim diye, hem de ocak başında gelecek olan zammı borca bağlayarak hiç zam almamışız gibi tasarruflu yaşantımıza devam etmek ve birikimimizi artırmak istiyorum aslında..faiz oranları hakkında pek bilgim yok, vadeliye koysam 2 yılda kredi faizini karşılar mı? yoksa fon daha mı uygun? bakalım, bilen biri aydınlatır bizi mutlaka

Cnm faiz oranlari su an cok yuksek biz ev icin kredi cektik esim konut ben ihtiyac cektim
Soyle diyeyim ben 30000 cektim 4 yilda 42000 odeyecegiz yani 12000 faiz olmus oluyor
Birikim icin bnce hic bankaya bulasma
Illa ben biriktiremiyorum diyosun tanidigin birisine annen veya esin parayi tutacak birine her ay borc oduyomus gibi para ver onlar biriktirsin

Ya da soyle yapabilisin bankaya odeyecegin miktari hesapla kendine bes actirip her ay oraya para yatir
Tabi bu uzun sureli birikimler icin avantajli

canım 20 bini 24 ayda 24 bin olarak ödeyeceğim, internetten öyle hesapladım, yanlış mı hesabım acaba?
kredi çekme amacım kredi notumu yükseltmek, ileride lazım olacak..bir de ay başında maaşa gelen zam ortalıkta harcanır gider, eşimi tanıdığım için..zammı oraya bağlayayım istiyorum...

Ya da soyle yapabilisin bankaya odeyecegin miktari hesapla kendine bes actirip her ay oraya para yatir
Tabi bu uzun sureli birikimler icin avantajli
yok canım yaa bese bulaşmayı hiç düşünmüyorum, daha kısa vadede parayı kullanmam gerekebilir, oraya bağlamak işime gelmez...ama fikirlerin için çok çok teşekkür ederim...

şimdi 30 binden hesap yaptım 48 ay, evet 43 bin geri ödeme gözüküyor,demek ki benim 20 bine 24 bin doğru hesap..meblağ büyüdükçe ve vade uzadıkça artıyor faiz...

şimdi 30 binden hesap yaptım 48 ay, evet 43 bin geri ödeme gözüküyor,demek ki benim 20 bine 24 bin doğru hesap..meblağ büyüdükçe ve vade uzadıkça artıyor faiz...
Evet vade uzadikca faiz oranida artiyor
Ben olsam kredi cekmezdim ama sen her halukarda o para harcanacak diyosan dedigin sekilde yapmanda mantikli tabi

Evet vade uzadikca faiz oranida artiyor
Ben olsam kredi cekmezdim ama sen her halukarda o para harcanacak diyosan dedigin sekilde yapmanda mantikli tabi
bi de birikim artıkça harcama motivasyonu düşüyor, hesapta yüksek meblağı görünce daha tasarruflu olabileceğimizi düşünüyorum... bundan 6 ay önce olsa ben de sen gibi düşünüyordum ama biz kasmadıkça olmayacak gibi..en azından 1 yıl zorlar, öbür ocakta yine maaşa zam gelince ödeme sabit zaten, iyice kuşa döner ödenen para, sıkıntı yapmaz diye düşündüm..ayrıca kredi notumu yükseltmek için banka ile ilişki halinde olmam gerek...

Bence bunun yerine bi vadeli hesap açtır 30 günlük
Hesabından otomatik transfer talimatı ver
Her ayın maaş gününde oraya para yatırmış olursun
Vadeli olacağından getirisi de olur birikimin arttıkça

Kredi notun illa kredi çekince yükselmiyor
Kredi kartı birikimin vs olunca da yüksek oluyor
Hem az riskli notun olsa bile bayağı kredi çıkıyor
Benim puanım düşük ama kredi veriyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…