Merhaba konunuz ihtiyaca hitap eden güzel bir konu, yeni okumaya başladım, ben biraz konu dışı olacak ama farklı bir not düşmek istedim. Evet Ankarada avm gerçekten adım başı insanı bunaltıyor ancak gidilecek güzel yerlerde yok değil, sadece biraz araştırmak lazım. Haftasonları Eymir'de bisiklete binebilir, Mogan'da kahvaltınızı yapıp ördekleri besleyebilir, Karagöl'de (çubukda bir krater gölüdür) doğa yürüyüşü yapıp Beynam Ormanlarında (evet Ankara ve orman!) kamp sandalyenizi ağaçların altına atıp çayınızı içip kitabınızı okuyabilirsiniz. Merkezden 1oo km kadar uzaklaşabilirim derseniz; kızılcaham, gordion, tuz gölü, çamlıdere çamkoru, aluçdağı vb. yerlerde markaja girer. Bunlar Ankara'da bulunan doğal güzellikler, bunun dışında yapay oluşumlardan göksu, seymenler, mavi göl, altınpark, altınköy vb. park ve bahçelerde diğer seçenekler arasında. Bir de Ankara'nın olayı kültür sanattır aslında bu alanda gerçekten iyidir. Müze kartınız yoksa edinip her hafta sonunu bir müzeyi detaylı şekilde gezmeye ayırabilirsiniz, hem zamanınızı doldurur hem de ruhunuzu doyurur:) Örneğin Resim heykel müzesinde kült ederler vardır, Anadolu Medeniyetler müzesi özellikle Hititler hakkında geniş bilgiler verir ve çok iyidir, yine gordiondaki müze ve tümülüs de (frig uygarlığı dönemine ışık tutar) herkesin bilmediği ziyarete değer bir yerdir. Eğer müze kartınızı plus özellikli alırsanız Devlet tiyatroları ile opera ve balesinde de indirimli bilet satın alabilirsiniz, bu sayede sinema biletinden daha ucuz rakamlara 2 saat boyunca bir temsil izler akşamınızı şenlendirirsiniz.