- 8 Eylül 2014
- 1.221
- 2.159
- 208
- 34
İhtiyacı varsa ayakkabı hoşuna gider bunun dışında saat takım elbise kullanıyorsa kravat kol düğmesi takımı olabilir. Bu konularda bende pek iyi değilim.herkese günaydın :)
damla cikolata kredi çekip birikim yapmaktan bahsetmişsin. kimileri öyle biriktirebiliyor ama ben yapmazdım. sonuçta boşa giden 4000 tl var :) onu miktarı bankaya vermek içimi acıtır
ben de mutfak dışında hiç harcama yapmıyorum.erkek arkadaşımın doğum günü geliyor. sizce ne alsam bu işlerden hiç anlamıyorum daha önce gömlek almıştım. şimdi de ayakkabı ihtiyacı var. kışın bot giyiyorum bahara bakarız demişti (kendime benzettim onu da yoksa şimdiye alırdı) . ben mi alsam ki :)
çok saol canım, evet çekmeyi planlıyorum, maaşa gelen zammı birikime ayıramayacağımızı düşündüğüm için...açıkcası amacım kar ya da zarar etmekten ziyade 2 yıl için 4 bin gibi bir faiz oluyor,öyle bir yatırım aracı seçmeliyim ki onu karşılasın isteği içerisindeyim.. maaş zammını krediye bağlamazsam birikmeyeceğini biliyorum...İhtiyacı varsa ayakkabı hoşuna gider bunun dışında saat takım elbise kullanıyorsa kravat kol düğmesi takımı olabilir. Bu konularda bende pek iyi değilim.
@sinirli_porsuk ben alıntılardan gördüm sanırım 20 bin kredi çekip yatırım yapacaksın. Kredi çekip yatırım yapmak bana göredr değil sonuçta elde edeceğin karı faiz ile geri vereceksin. Çok uzun vadeli beklersen kar elde edersin.
Ama çekeceksen bir sepette toplama lafı vardır ya. Reşat altınlar oluyor ben bilmiyorum da belki daha iyi olabilit çeyreğe grama göre. Euro da alabilirsin.
ben kredi kartı ile alıp takside bölüyorum zaman zaman..mantıklı aslında...Aslinda bana vakifbanktan surekli mesaj geliyor 1000 lira nakit avans cek sifir faiz ile ayda 250 lira olarak 4 ayda öde diye aslinda cekip 1000 liralik altin alsam iyi olur
Aa bilmiyordum kuyumcuların önünden geçerken görüyorum ismini bilmiyorum kalın büyük bir altın. Dediğim belki reşat değildir ama ilerde bendr alırsam aklımda bulunsun.çok saol canım, evet çekmeyi planlıyorum, maaşa gelen zammı birikime ayıramayacağımızı düşündüğüm için...açıkcası amacım kar ya da zarar etmekten ziyade 2 yıl için 4 bin gibi bir faiz oluyor,öyle bir yatırım aracı seçmeliyim ki onu karşılasın isteği içerisindeyim.. maaş zammını krediye bağlamazsam birikmeyeceğini biliyorum...
reşat altını piyasada artık satışta yok diye biliyorum,hatta sürekli tv de uyarıyorlar reşat altını almayın piyasada sahtesi geziyor diye..öncelikli merakım bono ya da fonlar ...ama bu konu ile ilgili henüz bilgi veren arkadaşımız olmadı.
Bizimde memleketten geliyor bu yıl gidemedik akmadk 2 lt vardı o da bitti yarım litrede oğlum için saklıyorum yarası pişiği olursa kullanırım diye. Çok şanslıyız güvenle alabiliyoruz. Ayçiçek yağıda zararlı ama kızartmayada zeytinyağı olmuyor.Bugünü para harcamadan kapatırız derken olmadı
Evde hem zeytinyağı hem ayçiçek yağı bitmişti.
Egeliyiz, zeytinyağımızı ailelerimiz kendi ağaçlarından falan veriyordu ama şu an getirme imkanımız yok.
gidip alalım dedik de
Allahım o ne biçim fiyat öyle
riviera yemiyoruz, çünkü neredeyse yenmeyecek yağlardan yapılıyormuş. içine biraz iyi zeytinyağı karıştırıveriyolar.
mecburen soğuk sıkma sızma aldık tabi.
gerçi yağ çok güzel de
2 litresi 60 tl
artık damla damla kullanırız :)
tüm yemekleri zeytinyağlı yapıyoruz evde, üstüne bi de kahvaltıda yiyoruz yani.
ayçiçek yağını ise hiç almadım.
hatta artık rafine yağ kullanmamaya karar verdim.
sadece patates kızartıyoruz, onu da eşim yiyor.
ama bırakabilirsek iyi olur.
Çoğu şeyi almadık, ama yağ, et derken 130 tl mizi bıraktık geldik.
normalde en az 300 tl ye çıkardık onu da alalım bunu da derken
yine iyi oldu
Bizimde memleketten geliyor bu yıl gidemedik akmadk 2 lt vardı o da bitti yarım litrede oğlum için saklıyorum yarası pişiği olursa kullanırım diye. Çok şanslıyız güvenle alabiliyoruz. Ayçiçek yağıda zararlı ama kızartmayada zeytinyağı olmuyor.
Her geçen günde yeni yağlar çıkıyor salata yağı kızartma yağı adıyla
Canım o yağ yanmaz mı 10 kullanımda. Bende de varda şimdi kullanmıyorum. Kaldırfım 1 lt konuyordu 3. Seferde değiştirdim sadece patates kızartıyordum biz biraz seviyoruz patates kızartması. Çok da yağ kullanıyorum ben kısıcam biraz dün farkettim 2 ayda 5 kg kullanmışım. Ama zeytinyağımın olmamasından da kaynaklandı sanırım bu durum. Ben alamadım içime sinmedi kışın gidersrk ya da annem giderse ısmarlayıp alıcam.Valla ya memleketten geleni içimiz rahat yiyorduk
Yağ der geçersin de Altın kadar kıymetli olmuş
Kızartma yağı vs baktım hepsine ne kadar işlem görüyosa o kadar zararlı ya
Zaten işyerinde yemekhanede falan yiyoruz kimbilir hangi yağla yapılan yemekleri
Fritöz var eşim patates kızartır evde başka kızartma yapılmaz gibi bişey
Artık ona alırız 1 lt falan uzun zaman gidiyor fritozde 10 kullanımda bir yağı değiştirin diyor
Canım o yağ yanmaz mı 10 kullanımda. Bende de varda şimdi kullanmıyorum. Kaldırfım 1 lt konuyordu 3. Seferde değiştirdim sadece patates kızartıyordum biz biraz seviyoruz patates kızartması. Çok da yağ kullanıyorum ben kısıcam biraz dün farkettim 2 ayda 5 kg kullanmışım. Ama zeytinyağımın olmamasından da kaynaklandı sanırım bu durum. Ben alamadım içime sinmedi kışın gidersrk ya da annem giderse ısmarlayıp alıcam.
Memlekette bir amca var o sıkıyordu gözümüzün onunda el makinasıyla. Mis gibi kokusu oluyor. Markettekilrr hiç öyle kokmuyor.
Yarın beni masraflı bir gün bekliyor. Bir yerel market çok iyi indirimler yapmış gitmeyi düşünüyorum
Yarın en az 100 tl gider diyorum. Kış uzun bozulmayacak ve en çok kullandığım ürünleri almaya çalışıcam.Bilmiyorum ki 2 litre kadar yağ dolduruluyor içine tefal marka büyük bi fritöz
Kullanma kılavuzunda 10 yazıyor da artık yağın durumuna göre daha erken değiştiririz belki
Ben hiç yemediğimden eşim kendine kadar kızartıyor hiç bakmıyorum fritözü kullanmayı da bilmem
Ama haklısın bi de fazla yanarsa kanserojen olur
Takip edeyim bundan sonra
Zeytinyağını da Organik falan diye yazan bi markayı aldık valla el mahkum
Çünkü evde 1 damla yağ kalmamıştı :)
Keşke öyle bildik birinden alabilsek...
İndirim varken ihtiyaçları almak lazım
Sonuçta illaki alınacaksa indirimden alınsın di mi
130tl ile iyi çıkmışsınız gerçekten zeytinyağı çok pahalı, bizim öyle memleketten falan gelmiyor nadir olarak yöresinden getirttiriyoruz. Ben çoğunlukla 5lt lik alıyorum daha ekonomik oluyor. Ayçiçek yağını da genelde kek yapmak falan için alıyorum ben, kızartmayı fırında yapıyorum ve zeytinyağı kullanıyorum. yanmış yağı 10 kez kullanmak banada biraz fazla geldi, bu arada aslında en iyi kızartmada naturel zeytinyağı ile oluyor çünkü zeytinyağının yanma derecesi çok yüksek, hele tekrar tekrar kullanılacak zeytinyağı kullanmak daha zararsız olacaktır ama kızartma çok yapılıyorsa zeytinyağı kullanımı maliyeti artırır yani:)Bugünü para harcamadan kapatırız derken olmadı
Evde hem zeytinyağı hem ayçiçek yağı bitmişti.
Egeliyiz, zeytinyağımızı ailelerimiz kendi ağaçlarından falan veriyordu ama şu an getirme imkanımız yok.
gidip alalım dedik de
Allahım o ne biçim fiyat öyle
riviera yemiyoruz, çünkü neredeyse yenmeyecek yağlardan yapılıyormuş. içine biraz iyi zeytinyağı karıştırıveriyolar.
mecburen soğuk sıkma sızma aldık tabi.
gerçi yağ çok güzel de
2 litresi 60 tl
artık damla damla kullanırız :)
tüm yemekleri zeytinyağlı yapıyoruz evde, üstüne bi de kahvaltıda yiyoruz yani.
ayçiçek yağını ise hiç almadım.
hatta artık rafine yağ kullanmamaya karar verdim.
sadece patates kızartıyoruz, onu da eşim yiyor.
ama bırakabilirsek iyi olur.
Çoğu şeyi almadık, ama yağ, et derken 130 tl mizi bıraktık geldik.
normalde en az 300 tl ye çıkardık onu da alalım bunu da derken
yine iyi oldu
yatırım yöntemi olarak birazda hisse senedi alabilirsiniz belki ama bilanço okuması yapabilmek gerek bilen birilerine bankanıza falan danışabilirsiniz belki.ben kredi kartı ile alıp takside bölüyorum zaman zaman..mantıklı aslında...
İhtiyacı varsa ayakkabı hoşuna gider bunun dışında saat takım elbise kullanıyorsa kravat kol düğmesi takımı olabilir. Bu konularda bende pek iyi değilim.
@sinirli_porsuk ben alıntılardan gördüm sanırım 20 bin kredi çekip yatırım yapacaksın. Kredi çekip yatırım yapmak bana göredr değil sonuçta elde edeceğin karı faiz ile geri vereceksin. Çok uzun vadeli beklersen kar elde edersin.
Ama çekeceksen bir sepette toplama lafı vardır ya. Reşat altınlar oluyor ben bilmiyorum da belki daha iyi olabilit çeyreğe grama göre. Euro da alabilirsin.
Selamlar
Bugün eşimin kredi kart ekstresi geldi
Arabaya yakıt ve bakımı derken 850 tl gelmiş
Halbuki sıfırlamıştı kartı
Bu kadar yüksek beklemiyodu
Morali bozuldu bu borçlar bitmiycek mi diye
dün akşam fazlaca yorulmuştum ama arada bu tir etkinliklere (konser) katılmak gerekiyor gerçekten. insanın havası değişiyor. ama bu yorgunlukla ev işi zor geldi.
1 artı 1 stüdyo dairede yaşıyorum. bu yüzden çamaşır makinem maalesef mutfakta yani salonda. sağolsun sesi de bi dünya. o yüzden ilk parti çamaşırlarımı makineye attım ve market alışverişime çıktım. yerel bir markete gittim 32 li çift katlı tuvalet kağıdı 17,90 tl ye inmişti. onu aldım. evdeki ile beraber bu bana herhalde 4 ay gider. indirimde görünce aldım. ne zamandır bu fiyata inmemişti. onun dışında havuç kırmızı lahana soğan ve muz aldım toplam 25,60 TL ödedim.
ziraat bankamatiğini görmüşken öğrenim kredimi yatırdım. normalde aylık 267 tl taksitlerim var ve ben en başından beri 270 tl olarak yatırıyorum. en azından son borçtan düşüyor. onun için kenara her ay 300 tl ayırıyordum. kalan 30 tlyi kumbarama attım.
Eğlendiğine sevindim :)
Ben de 1+1 de yaşıyorum ama ev 55 m2 falan
Balkonu da var
Seninki oldukça küçük sanırım
Ama tek kişi için ideal bence
Hem çok eşya istesen de alamazsın
O kadar tuvalet kağıdını nereye koyuyorsun
Ben 16 lı almıştım da fenalık geldi her yerden rulo çıkmasından
Çok rahatsız oluyorum dolapta durmayan eşyalardanbana göre her şey dolap ve çekmecelerde durmalı
Hatta evimde bu yüzden neredeyse hiç biblo çerçeve falan yok
Bi kaç kar küresi ve mumlarım var sadece
O yüzden çok sayıda havlu kağıt, tuvalet kağıdı, peçete falan alamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?