Bugün ne almadın?

ıyıyım canım cok sukur bebısle ılgılenıyorum daha cok yorgunlukla gecıyor gunlerim anne olmak muhtesem biseymıs suan mesela belim tutuk ama mahsun kırmızgülden yıkılmadım ayaktayım modundayım :KK70:
ben de aşırı yorgunum bu aralar. bebeğin hem ilk dişleri hem de atak haftası üst üste geldi. günlerdir perişanız :KK70:

Merhaba
Bugün ne almadım?
Öğle yemeğini evden hallederek ayrı harcama yapmadım
Kahvaltı için 4,5 TL harcama yaptım
Çay-kahve içtim

Merhaba
Bugün ne almadım?
Öğle yemeğini evden hallederek ayrı harcama yapmadım
Kahvaltı için 4,5 TL harcama yaptım
Çay-kahve içtim
merhabaaa :)
aslında her gün küçük küçük harcamalarımız ay sonunda büyük bir meblağ tutuyor değil mi? öğle yemeğini evden getirmek çok iyi bir fikir.
mesela ben bugün evde yiyip çıkabilirdim. ama dışarıdan poğaça ayran aldım. hem poğaça denen şey sağlıksız, hem de boşa masraf ettim gibi geliyor.

Ayrıca bu ay eşimin son okul taksiti var, hayırlısıyla mezun olacak bu dönem. 950 tl de ona bütçe ayırmamız lazım.

Bu arada instagram birikim hesaplarından özendim. eylülün ilk haftası kumbaraya 1 tl 2. haftası iki tl şeklinde devam eden birikim işine girdim. az az koyunca hem bana birden zor gelmez hem de biriktiğini görüp mutlu olurum, motivasyon olur.

Bütçe yönetimi dışında zaman yönetimi ve ev ile ilgili de kararlar aldım.

Ev ile ilgili kararlarım
dağınık biriyim. evet bunu kabul etmem lazım. şimdiye kadar hep başka bahanelerin arkasına saklandım. eşya çok zaman az falan dedim. ama değil, tekrar yazayım da kabulleneyim en iyisi.
Ben dağınık bir insanım, eşim de öyle. bir de bebeğin dağınıklığı eklenince biz evde sürekli huzursuz olduğumuzu fark ettik. bu huzursuzluğun asıl nedeni bence her yerin dağınık görüntüsü.
Ben şu an işyerindeyim ve burada oldukça düzenli bir masam, dolabım var. Ama evde bunu sağlayamıyorum. 98 m2 yeni taşındığımız ev. 2 balkon var onları çıkarırsak 80 m2 diyebiliriz. 1 oda kızımın, kalan yerlere sığamıyoruz. halbuki yeni bir eşya almadım. Demek ki düzensizim diye düşünüyorum.

Bu yüzden 1 Eylül itibariyle her gün o gün ayın kaçı ise o kadar eşya ile vedalaşmaya karar verdim. Dolaplarda bekleyen ve orada olduğunu dahi unuttuğum eşyalar hep bana yük oluyor.
Kimisini bağışlayacağım, kimisini çöpe atacağım, satabildiklerimi de satacağım.
instagram birikm hesap nerde:)

Nemlendirici almam gerekiyordu ama fiyatı çok pahalı geldi ve almadım, 135 TL cebimde kaldı👍🏻
ben hep dermokozmetik ürün kullanırdım. bayağı da para vermişliğim var :)
aslında insanlar genelde organik hindistan cevizi yağı kullanarak kremler yapıyorlar ama ben pek uğraşabilen bir tip değilim.
geçenlerde rossmann da indirim vardı
Simple markasının 50 ml nemlendiricileri 12 tl idi. ondan 2 paket aldım.

simple-gunes-koruyuculu-nemlendirici-50ml_Ap3n6UCOoxnJvSd1YrrSaoCiA9u1WynI.jpg

parfüm de emzirdiğim için tercih etmiyorum ama rebul un kolonyalarını kullanmaya başladım.

9957221204018.jpg

bunlar da gayet iş görüyormuş meğer. parfümüme 150 tl falan veriyordum. kolonyayı 20 tl ye almıştım

merhaba
bende birikimi iyi yapanlardanim.:)
bütçeyi eşim yaptığı için detayı paylaşmıyorum:)
bu arada eşimin 1,5 yıllık işsizlkten bugünden itibaren işe girmiş durumda.:)
asgari ücret üstü..;
ben ise memurum. çok şükür.
borcumuzda yok çok şükür;
sadece ufak tefek borcumuz var öderiz sıkıntı degil.
ama en büyük nedeni doğalgaza zam gelişi artış nedeni olacak.
ekimde felan başiycaz doğalgaz yakmaya. hava durumuna bağlı:)

merhaba
asgari ücret üstü..;

eşinizin işi için tebrik ederim :)
ben pek iyi bir birikimci değilim. hayatım daha çok borç ödemek üzerine kurulu :işsiz: borcum olmasın yeter modundayım açıkçası.
çok güzel bir şeydir insanın borcu olmaması diye düşünüyorum.
bir dönem eşimin işsiz benim memur olduğum 2 sene gibi bir zaman biz de geçirdik. zor ve stresliydi.
doğalgaz zammı %30 civarı olmuş diye okudum. evimde doğalgaz yok ama yine de ısınma giderlerinin bu sene artacağını düşünüyorum.

elektrik faturamız 121 tl gelmiş. sanırım elektrik süpürgesi, bulaşık makinesi, çamaşır ve kurutma makinesi çok çalışıyor bizde.

merhaba
asgari ücret üstü..;
hayırlı olsun eşinin işi migi çok sevindim :))

eşinizin işi için tebrik ederim :)
ben pek iyi bir birikimci değilim. hayatım daha çok borç ödemek üzerine kurulu :işsiz: borcum olmasın yeter modundayım açıkçası.
çok güzel bir şeydir insanın borcu olmaması diye düşünüyorum.
bir dönem eşimin işsiz benim memur olduğum 2 sene gibi bir zaman biz de geçirdik. zor ve stresliydi.
doğalgaz zammı %30 civarı olmuş diye okudum. evimde doğalgaz yok ama yine de ısınma giderlerinin bu sene artacağını düşünüyorum.

elektrik faturamız 121 tl gelmiş. sanırım elektrik süpürgesi, bulaşık makinesi, çamaşır ve kurutma makinesi çok çalışıyor bizde.
sabir selamettir.
ben sabrettim.
aile baskısı çok yıpratti
eşim işe girdi ama ben yıprandığımla kaldim.
tek maaşla yetiyordu aile yardimi da aldim.
bugün kesilecek. 295 lira geri yatiracagim. 15sinde girseydi yatırmazdim yapacak bişey yok.
elektrik su eşim takip ediyor.
kurutma makinemiz yok dişariya asiyorum:) hava sicak akşama kadar kuruyor:)
balkona asabilirsin hava güzel..
kurutma makine fatura kabarici:) almadik düşünmüyorum.

merhabaaa :)
aslında her gün küçük küçük harcamalarımız ay sonunda büyük bir meblağ tutuyor değil mi? öğle yemeğini evden getirmek çok iyi bir fikir.
mesela ben bugün evde yiyip çıkabilirdim. ama dışarıdan poğaça ayran aldım. hem poğaça denen şey sağlıksız, hem de boşa masraf ettim gibi geliyor.
Sabah ben de sağlıklı beslenemedim ama allahtan evden zeytin götürmüştüm

ben hep dermokozmetik ürün kullanırdım. bayağı da para vermişliğim var :)
aslında insanlar genelde organik hindistan cevizi yağı kullanarak kremler yapıyorlar ama ben pek uğraşabilen bir tip değilim.
geçenlerde rossmann da indirim vardı
Simple markasının 50 ml nemlendiricileri 12 tl idi. ondan 2 paket aldım.

Eki Görüntüle 2304263

parfüm de emzirdiğim için tercih etmiyorum ama rebul un kolonyalarını kullanmaya başladım.

Eki Görüntüle 2304265

bunlar da gayet iş görüyormuş meğer. parfümüme 150 tl falan veriyordum. kolonyayı 20 tl ye almıştım
Ben kolonya olarak dalini kullanıyorum 🙈daya büyüyemedim, hala dalin şampuanla yıkanırım mesela saçlarıma da kullanıyorum, içinde zararlı maddeler ve tuz olmadığı için 🙏🏻 Simple markasını çok merak ediyorum aslında ama cildim yağlı ve sivilceli şu sıralar o yüzden su bazlı bir nemlendiriciye ihtiyacım var onlarda zaten iyi bir markanın 100 den başlıyor hep :KK43: bir tarif buldum, limon salatalık yeşil çaylı onunla bir nemlendirici yapmaya karar verdim artık 🌹

yaa sen de mi bebek bekliyorsun :) sağlıklı bir hamilelik dilerim
büyümez mi 10 aylık olmak üzere, tutunup ayakta duruyor artık. valla zaman hızlı mı geçti ne :anne:
evet canım bende bebek bekliyorum çok şükür teşekkür ederim :)
yerim ben cimcimeyi benimkide kız olcak inşallah nasıl oluyolar zorluyolarmı çokkk kızlar :)

sabir selamettir.
ben sabrettim.
aile baskısı çok yıpratti
eşim işe girdi ama ben yıprandığımla kaldim.
tek maaşla yetiyordu aile yardimi da aldim.
bugün kesilecek. 295 lira geri yatiracagim. 15sinde girseydi yatırmazdim yapacak bişey yok.
elektrik su eşim takip ediyor.
kurutma makinemiz yok dişariya asiyorum:) hava sicak akşama kadar kuruyor:)
balkona asabilirsin hava güzel..
kurutma makine fatura kabarici:) almadik düşünmüyorum.

Ben bebek olduktan sonra aldım çünkü çok fazla çamaşır çıkıyor. Dışarıya as topla başa çıkamıyorum. üstelik bir artısı da kurutma makinesinden çıktığı gibi katlarsam ütüye gerek kalmıyor :KK66: ama faturaya 20 tl gibi bir yansıması oldu.

evet canım bende bebek bekliyorum çok şükür teşekkür ederim :)
yerim ben cimcimeyi benimkide kız olcak inşallah nasıl oluyolar zorluyolarmı çokkk kızlar :)
Çok sevindim sağlıkla gelsin
Kızlar çoooook tatlı oluyor valla. Mümkün olduğunca sakin ve mutlu bir hamilelik geçir :) bence bebek de o zaman sakin oluyor

Ben bebek olduktan sonra aldım çünkü çok fazla çamaşır çıkıyor. Dışarıya as topla başa çıkamıyorum. üstelik bir artısı da kurutma makinesinden çıktığı gibi katlarsam ütüye gerek kalmıyor :KK66: ama faturaya 20 tl gibi bir yansıması oldu.

Çok sevindim sağlıkla gelsin
Kızlar çoooook tatlı oluyor valla. Mümkün olduğunca sakin ve mutlu bir hamilelik geçir :) bence bebek de o zaman sakin oluyor
sağol canım
valla normaldede zaten çok güleç biriyim herşeye gülerim diyebilirim :)
inşallah bebişimde bana benzer :KK70:
ama bu ara herşeye ağlama modundayım ya

sağol canım
valla normaldede zaten çok güleç biriyim herşeye gülerim diyebilirim :)
inşallah bebişimde bana benzer :KK70:
ama bu ara herşeye ağlama modundayım ya

Her hamilelik de farklı geçiyor benim hiç ağlama olayım olmadı sanırım. 4.5 aya kadar kusmuştum ağlamaya fırsat kalmamış :KK70:
Ben de çok güleç biriyim diyebilirim benim bebek de öyle oldu herkese ve her şeye gülüyor :) inşallah senin kızın da öyle olur çok cilveli valla her istediğini iki gülüşüyle yaptırıyor

X