Merhabalar,
Bu konuyu açalı 2 seneyi geçti.
Sizlerle sohbet etmeyi özledim. Bebek sürecinden sonra malesef pek aktif olamadım. Ama artık hayatım eski haline dönmeye başladı. Kızım 15 aylık oldu. Doktoramda tez sürecine geçtim. Bu hafta işe geri döndüm. Bir süredir inanın kendime asla vakit ayıramıyordum. Ama işe dönmek bana öyle iyi geldi ki :)
Ücretsiz izinde olduğum dönemde biraz maddi açıdan eşime yüklendik ve malesef bizim için zorlayıcı oldu.
Bu ay maaş alacağım
Konuyu ilk açtığımda gerçekten maaşı alıp sadece borç ödüyordum. Çocuğumuz da yoktu. Ama sürekli paramız yetmiyordu, artık nerelere harcıyorsak...
Bebekten sonra harcadığımız yerler değişti, ama daha iyi para yönetimi yapmaya başladım.
Bu arada bir zeytin bahçesi ve bir araba satın aldık. (zeytin bahçesi için eşim borçlanarak aldı ama neredeyse 1 senelik borcu bitti bile, araba için ise babam biraz maddi destek çıktı, birazcık da ben borca girdim yakında ödeyeceğim)
Ayrıca son 1 yılda 2 kere ev değiştirdik, bu da maddi manevi zor oldu. Şimdi lojmanda oturmaya devam ediyoruz ve kira giderimiz oldukça düştü.
Maaş bordrom belli olunca bu ayki bütçemi sizinle paylaşırım. İlk etapta şu arabanın borcunu bitirmeyi hedefliyorum.
Aylık sabit ödemelerim Kızımın kreşi (1100 tl)
Araba için yakıt (tam hesaplayamadım ama 500 tl kadar olur günde 70 km yol yapıyorum)
Kredi borcum (700 tl)
Kredi kartım (hedefim bitirmek toplam 1700 tl borcu var taksitler dahil)
Telefon faturam (25 tl)
Ve gerçekten bu süreçte evde büyük sadeleşme yaşadım/ yaşamaktayım. Gardrobumu neredeyse tamamen boşalttım. Sadece kullandığım eşyalar kaldı. Evdeki mobilyaları sadeleştirdim, gereksizleri sattım. Hedefim gerçekten minimal bir hayat yaşayabilmek. Maddi kaynaklarımı deneyim ve bilgi kazanabileceğim alanlarda kullanmak.
Sizler nasılsınız?