Bugün ne almadın?

Bayram için giysi almayacağım ne kendime ne eşime ne kızıma.
Evdeki eşyalardan giyeceğiz.
Bugün evden çıkmadım hiç harcamam olmadı.
İnternet alışverişine son verdiğim için mutluyum

Takas mantığının gelişmesi lazım bence.. Giymediğimiz, giymekten sıkıldığımız kıyafetlerimizi, eşyalarımızı az kullanılmış diğer ürünlerle değiştirmeye alışsak... Tabii sözünün eri kullanıcılarla. Zaten bir butikte gördüğün bir şey bile en az 2 defa denenmiş oluyor. Durmadan tüketme mantığı israf gibi geliyor.. Ve tabii ki kredi kartı patlaması sonrası da. Söylüyorum ama daha gerçekleştiremedim tabii bu fikirlerimi. Keske bir an evvel söküp atabilsem su alısveris cılgınlıgımı üzerimden. Hep al hep al nereye kadar. icimi döktüm buraya :KK14: (kendime serzenisim)

lojman başvurusu yapmak istiyor eşim
300- 450 tl arası kiraları
ama içleri biraz fenaymış.
sizce geçmeli miyiz
pure hazel pure hazel bilgin var mı lojmanlarla ilgili?
Icine biraz masraf yaparak gecilebilir tabiki.
Valla canim bak bebis de oldu. Basimiza ne gelecegi belli degil. Ne tutarsak o kâr ilerdeki egitimleri icin.
Lojman yasami iyi olur . Bebegine iş arkadaslarindan bakici bulabilirsiniz. Hem cocuk lojman disina cikmamis olur. Kiralari da uygun.
Hatta elektrik su dogalgaz dahil 600 tl askeri lojmanlar mesela.
Ve asla üşümezsin lojmanlar cokkk sicak kışlari.
Disarda ödeyecegin kirayi ,lojmana yaptigin masrafla belki 6 ayda karsilayabilirsin.
Cok da önemseme zaten. Baskasinin evinin tadilati biter mi .bazi kusurlari gormezden del.
Oncelikle gidip bi bakin lojmanlarin durumuna. Kabataslak bi hesap cikarin

Takas mantığının gelişmesi lazım bence.. Giymediğimiz, giymekten sıkıldığımız kıyafetlerimizi, eşyalarımızı az kullanılmış diğer ürünlerle değiştirmeye alışsak... Tabii sözünün eri kullanıcılarla. Zaten bir butikte gördüğün bir şey bile en az 2 defa denenmiş oluyor. Durmadan tüketme mantığı israf gibi geliyor.. Ve tabii ki kredi kartı patlaması sonrası da. Söylüyorum ama daha gerçekleştiremedim tabii bu fikirlerimi. Keske bir an evvel söküp atabilsem su alısveris cılgınlıgımı üzerimden. Hep al hep al nereye kadar. icimi döktüm buraya :KK14: (kendime serzenisim)
ah keşke
ben giymediklerimi tarz2.com a gönderdim bugün
orada satışa çıkacaklar
hamilelikten sonra pek kıyafet almadım baktım ki olmadan da yaşanıyor.
şu halde bile bir sürü çamaşır çıkıyor yıkamaktan bıktım.

kızımın mobilyalarını falan 2. el aldım mesela. yine kullanıp satmayı planlıyorum.

Icine biraz masraf yaparak gecilebilir tabiki.
Valla canim bak bebis de oldu. Basimiza ne gelecegi belli degil. Ne tutarsak o kâr ilerdeki egitimleri icin.
Lojman yasami iyi olur . Bebegine iş arkadaslarindan bakici bulabilirsiniz. Hem cocuk lojman disina cikmamis olur. Kiralari da uygun.
Hatta elektrik su dogalgaz dahil 600 tl askeri lojmanlar mesela.
Ve asla üşümezsin lojmanlar cokkk sicak kışlari.
Disarda ödeyecegin kirayi ,lojmana yaptigin masrafla belki 6 ayda karsilayabilirsin.
Cok da önemseme zaten. Baskasinin evinin tadilati biter mi .bazi kusurlari gormezden del.
Oncelikle gidip bi bakin lojmanlarin durumuna. Kabataslak bi hesap cikarin

iki ayrı yerdeki lojmanlar varmış.
eşim gidip birine bakmış bugün
normal eski apartmanlar gibiymiş bir lojman alanı içinde değil yani. bir cadde üzerinde yanyana eski apartmanlar şeklinde.
durumu için de "bir gecekondu değil" dedi eşim :KK70: haylice bakımsızmış. bir de bahçe katı olanlarda boşluk varmış.
2+1 olunca eledim ben burayı.

lojman alanı içinde olanlara bakacak yarın eşim. daha iyi durumdaysa orayı düşünelim dedik.

Bugün bayram için memleketimize yola çıkıyoruz. bebekle ilk yolculuk
12 saat sürecek, korkular içindeyim :KK70:
gece olacağı için uyuyacağını umuyorum.
şimdiye kadar hiç evi dışında bir yerde uyumadı (sarılıktan yoğunbakıma alınması hariç)
hiç çok kalabalık ortamlarda bulunmadı.
acaba nasıl tepki verecek
bayram bana eziyet olacak gibime geliyor.
500 tl bütçemizi aşmamalı hatta artırmalıyız.

dün kıyafet ayarlarken bir de baktım ki giremiyorum elbiselerin içine, ya karnımdan ya göğüs kısmından sıkıyor vs.
kredi kartlarımı kapattırmak için bankalarda görüştüğümde bir kartım için 100 tl para yükleyelim kapatmayın demişlerdi. aklıma o geldi, eşimin kartında da 30 tl varmış 130 tl ye bir elbise aldım.
Para vermediğim için çok mutluyum. :)

S Spizella iyi yolculuklar eminim senin tatlış kız seni yormaz annesi.
Elbise de çok iyi olmuş puanla alınca biz de bugün yolcuyuz önce Ankara Sonra Tokat belki Ankara dan alışveriş yapabilirim henüz bir şey almadım bayrama çünkü. Topiği bıraktın sanmıştım ne zamandır yoksun
İyi tatiller dilerim şimdiden

S Spizella iyi yolculuklar eminim senin tatlış kız seni yormaz annesi.
Elbise de çok iyi olmuş puanla alınca biz de bugün yolcuyuz önce Ankara Sonra Tokat belki Ankara dan alışveriş yapabilirim henüz bir şey almadım bayrama çünkü. Topiği bıraktın sanmıştım ne zamandır yoksun
İyi tatiller dilerim şimdiden

Sana da iyi bayramlar ve tatiller :) imkanın olursa outletlerde bakarsın bişeyler
bırakmadım da borç harç derken hevesim kaçmıştı
Şimdi tekrar bi can geldi bana :KK70:
Lojman çıkmış bize
Sanırım bayramdan sonra taşınacağız
Şu an oturduğum evden daha bakımlı çıktı

Sana da iyi bayramlar ve tatiller :) imkanın olursa outletlerde bakarsın bişeyler
Lojman çıkmış bize
sevındım senın içinn iki tip lojman tarif etmıstın sızın ıstedıgınızdır ınsAllah

sevındım senın içinn iki tip lojman tarif etmıstın sızın ıstedıgınızdır ınsAllah

Evet evet o eskilere gidip bakmıştı eşim. onlar çok fenaydı.
Bu çıkanın fotoğraflarını gönderdi çok sevdim inşallah rahat edeceğiz
Şu an üst komşumdan çok çekiyorduk
Umarım gittiğimiz yerdE olmaz

Lojman çıkmış bize

AA çok sevindim Spizella çok iyi bir haber bu
Hayırlı uğurlu olsun yeni eviniz
Çok rahat edersiniz inşallah

X