Bugün ne almadın?

Herkese selammmm ben şimdi uzun uzun yazacağım :halay:

Hayatımda yeni bir döneme girdim arkadaşlar.
İş hayatıma 1 ay sonra bir yıl kadar ara vereceğim.

Önce güncel ekonomik durumumu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Başlıklandırarak gideyim.

KREDİ KARTLARI
3 Kredi kartım vardı artık 1 TANE VAR. diğer ikisinin borcunu bitirip kapattırdım. Birinin limiti 14.000 tl idi ve doluydu. diğeri 2750 tl idi ve o da doluydu. Şimdikinin limiti 2000 TL sadece internet alışverişinde ve çoğunlukla bebek için kullanılıyor. Güncel borç: 920 TL

EV GİDERLERİ
En son lojmana taşınmıştık. 330 TL kira + 160 TL aidat giderimiz var.
Elektrik 120 TL kadar geliyor.
Su 30 TL
İnternet 90 TL
Cep telefonu benim 25 TL
Eşimin cep telefonu 60 TL
Telefon Taksiti 300 TL (Son 5 taksit)

Market- Pazar ------- ????? (tespit edilecek)
Bebek giderleri (yaklaşık) 500 TL

KREDİ
Aslında kredilerimiz bitmişti hiç borcumuz yoktu. Ama eşim biz bu parayı biriktiremiyoruz gel yatırım yapalım diyerek memleketimizden bir hobi bahçesi satın aldı. 5 senelik kredi çekerek aldığı için bize yaklaşık 100.000 TL ye mal olacak bir kredimiz var. Ama hedefimiz her ay 2 taksit ödeyerek bu krediyi 2.5 yılda bitirmek.
Kredi taksiti 1750 TL

Giderlerimiz böyle.
Gelelim gelire. Eylül ayı için yazacağım.

Eylülde son kez maaş alacağım. Maaş ve burs toplamlarımız yaklaşık 10.000 TL
Bu ay için hedefim 2 kredi taksiti ödemek ve market-pazar giderini 600 tl ile sınırlamak olacak.

Herkese selammmm ben şimdi uzun uzun yazacağım :halay:

Hayatımda yeni bir döneme girdim arkadaşlar.
İş hayatıma 1 ay sonra bir yıl kadar ara vereceğim.

Önce güncel ekonomik durumumu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Başlıklandırarak gideyim.

KREDİ KARTLARI
3 Kredi kartım vardı artık 1 TANE VAR. diğer ikisinin borcunu bitirip kapattırdım. Birinin limiti 14.000 tl idi ve doluydu. diğeri 2750 tl idi ve o da doluydu. Şimdikinin limiti 2000 TL sadece internet alışverişinde ve çoğunlukla bebek için kullanılıyor. Güncel borç: 920 TL

EV GİDERLERİ
En son lojmana taşınmıştık. 330 TL kira + 160 TL aidat giderimiz var.
Elektrik 120 TL kadar geliyor.
Su 30 TL
İnternet 90 TL
Cep telefonu benim 25 TL
Eşimin cep telefonu 60 TL
Telefon Taksiti 300 TL (Son 5 taksit)

Market- Pazar ------- ????? (tespit edilecek)
Bebek giderleri (yaklaşık) 500 TL

KREDİ
Aslında kredilerimiz bitmişti hiç borcumuz yoktu. Ama eşim biz bu parayı biriktiremiyoruz gel yatırım yapalım diyerek memleketimizden bir hobi bahçesi satın aldı. 5 senelik kredi çekerek aldığı için bize yaklaşık 100.000 TL ye mal olacak bir kredimiz var. Ama hedefimiz her ay 2 taksit ödeyerek bu krediyi 2.5 yılda bitirmek.
Kredi taksiti 1750 TL

Giderlerimiz böyle.
Gelelim gelire. Eylül ayı için yazacağım.

Eylülde son kez maaş alacağım. Maaş ve burs toplamlarımız yaklaşık 10.000 TL
Bu ay için hedefim 2 kredi taksiti ödemek ve market-pazar giderini 600 tl ile sınırlamak olacak.
çok iyi durumdasın bence,
hobi bahçesi çok güzel bir yatırım, hayırlı olsun

Ayrıca bu ay eşimin son okul taksiti var, hayırlısıyla mezun olacak bu dönem. 950 tl de ona bütçe ayırmamız lazım.

Bu arada instagram birikim hesaplarından özendim. eylülün ilk haftası kumbaraya 1 tl 2. haftası iki tl şeklinde devam eden birikim işine girdim. az az koyunca hem bana birden zor gelmez hem de biriktiğini görüp mutlu olurum, motivasyon olur.

Bütçe yönetimi dışında zaman yönetimi ve ev ile ilgili de kararlar aldım.

Ev ile ilgili kararlarım
dağınık biriyim. evet bunu kabul etmem lazım. şimdiye kadar hep başka bahanelerin arkasına saklandım. eşya çok zaman az falan dedim. ama değil, tekrar yazayım da kabulleneyim en iyisi.
Ben dağınık bir insanım, eşim de öyle. bir de bebeğin dağınıklığı eklenince biz evde sürekli huzursuz olduğumuzu fark ettik. bu huzursuzluğun asıl nedeni bence her yerin dağınık görüntüsü.
Ben şu an işyerindeyim ve burada oldukça düzenli bir masam, dolabım var. Ama evde bunu sağlayamıyorum. 98 m2 yeni taşındığımız ev. 2 balkon var onları çıkarırsak 80 m2 diyebiliriz. 1 oda kızımın, kalan yerlere sığamıyoruz. halbuki yeni bir eşya almadım. Demek ki düzensizim diye düşünüyorum.

Bu yüzden 1 Eylül itibariyle her gün o gün ayın kaçı ise o kadar eşya ile vedalaşmaya karar verdim. Dolaplarda bekleyen ve orada olduğunu dahi unuttuğum eşyalar hep bana yük oluyor.
Kimisini bağışlayacağım, kimisini çöpe atacağım, satabildiklerimi de satacağım.

Hoşgeldin canım
çok iyi durumdasın bence,
hobi bahçesi çok güzel bir yatırım, hayırlı olsun

Hoşbulduk, sizi özledim ama kendimde hiç buraya gelecek güç bulamıyordum nedense.. umarım sizler de iyisinizdir. Zengin olan var mı aranızda :KK70:
K kahvemsi mutluluk aslında benim pek gönlüm yoktu taa 600 km uzakta bir yer almaya ama eşim para her türlü gidiyor bari bir yere bağlayalım dedi. aldığı yer imara açılabilir şöyle bi 20 sene sonra falan. şu an şehrin çıkışına çok yakın. kızımız için aldık satıp parasını kullanır belki ileride diye. o zamana kadar da bizim senelik zeytinyağımızı karşılar, 23 tane falan kocaman zeytinağacı var içinde.

S Spizella Çok iyi durumdasın ve güzel kararlar almışsın bence bravo diyorum.
Dönmene çok sevindim, yazılarını görmek güzel olacak

eşim bir hikaye anlattı bana buraya da ekliyorum

SANKİYEDİM CAMİİ
Keçecizade Hayreddin Efendi adında dar gelirli bir esnaf bir cami yaptırma arzusu duyar. Nefsinin arzularını dinlemeyip para biriktirmeye başlar. Ne zaman ki canı bir şey istese: ‘Sanki yedim (var say ki yedin)!’ der ve parasını bir kenara koyar. 20 yıl sonra biriktirdiği paralar küçük bir cami yaptıracak miktara ulaşınca Kırbacı sokağındaki mütevazı camiyi yaptırır. Yaptırılan cami halk arasında ‘Sanki Yedim Camii’ olarak anılmaya başlar.

Buna istinaden biz de aldığımız yerin adını "YEDİM SAY Bahçesi" koyduk. Dışarıda yemek yemek istediğimiz zaman yedim saydım hadi evde yeriz diyoruz :p ya da gereksiz bir şey almak istediğimizde "aldım say" diyoruz birbirimize. aslında o kadar da gerekli şeyler olmadığını zaten eve gelince anlıyoruz. Aklıma bile gelmiyor çünkü bir daha o sırada almak için yanıp tutuştuğum şeyler.

Bir arkadaşım da bana dün bir video gönderdi. Bu da hayatımdaki alışkanlığa çevirmeye çalıştığım şeyler için bana rehber oldu.

Aklınıza gelebilecek her türlü şeyde bir düzenli yapamama sorunu yaşıyordum. Mesela düzenli cilt bakımı yapamama, düzenli kitap okuyamama, düzenli yemek bile yapmıyorum! Bu yüzden bu gidişe bir son demem lazımdı. Çıkış noktası arıyordum ki arkadaşımın paylaştığı video bende bir aydınlanmaya sebep oldu. Sizin de izlemenizi tavsiye ederim.

Bugün ne almadığıma gelince... İşyerindeyim kahvaltımı evde yaptım dışarıdan bir şey almadım. Öğlen yemekhane kartımı evde unuttuğum için malesef dışarıdan başka bir şey yedim ama içecek kola vs gibi zararlı bir şey yerine yanımdaki suyu içtim :)
birazdan da süt iznimi kullanıp eve gideceğim.

toplu taşıma ve 2 vesait kullanıyorum 2.5 tl den 5 tl günlük yol masrafım. 2 gün daha işe geleceğim.

Bugün 4 senedir severek giydiğim yazlık ayakkabımın bantlarından biri koptu. Bu ayakkabıyı çok seviyorum, gerçek deri idi ve başka yıpranması yok gibi. Bu yüzden atmak yerine tamir ettirmeyi düşünüyorum.

eşim bir hikaye anlattı bana buraya da ekliyorum

SANKİYEDİM CAMİİ
Keçecizade Hayreddin Efendi adında dar gelirli bir esnaf bir cami yaptırma arzusu duyar. Nefsinin arzularını dinlemeyip para biriktirmeye başlar. Ne zaman ki canı bir şey istese: ‘Sanki yedim (var say ki yedin)!’ der ve parasını bir kenara koyar. 20 yıl sonra biriktirdiği paralar küçük bir cami yaptıracak miktara ulaşınca Kırbacı sokağındaki mütevazı camiyi yaptırır. Yaptırılan cami halk arasında ‘Sanki Yedim Camii’ olarak anılmaya başlar.

Buna istinaden biz de aldığımız yerin adını "YEDİM SAY Bahçesi" koyduk. Dışarıda yemek yemek istediğimiz zaman yedim saydım hadi evde yeriz diyoruz :p ya da gereksiz bir şey almak istediğimizde "aldım say" diyoruz birbirimize. aslında o kadar da gerekli şeyler olmadığını zaten eve gelince anlıyoruz. Aklıma bile gelmiyor çünkü bir daha o sırada almak için yanıp tutuştuğum şeyler.

bebeğinin cinsiyeti belli oldu mu :)

Yedim Say Bahçesi harikaymış ya çok iyi fikir. Biz aslında dışarda yemeye müsait bir çift değiliz eşimin bir Tip 2 Diyabet geçmişi var.. Her ne kadar atlasa da ne yediğine dikkat etmesi gerekiyor. Bu hikayeyi ona anlatayımda çeki düzen verelim kendimize yazın baya yoldan çıktık çünkü.

Bebek ısrarla tam cinsiyetini göstermedi bu hafta oldu hala kesin bir sonuç yok elimizde ayrıntılıyı bekliyorum artık kesin cinsiyet için.

Akşamüstü dışarı çıkarken diğer yazlık sandaletimi giyeyim dedim ve bingo, onun da bantlarından biri koptu. Yaz biterken benim ayakkabılarım isyan bayrağı çektiler :KK31:

X