- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
Hoşgeldin canımSiz istediniz biz yaptık
BEN GERİ DÖNDÜM !
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hoşgeldin canımSiz istediniz biz yaptık
BEN GERİ DÖNDÜM !
çok iyi durumdasın bence,Herkese selammmm ben şimdi uzun uzun yazacağım
Hayatımda yeni bir döneme girdim arkadaşlar.
İş hayatıma 1 ay sonra bir yıl kadar ara vereceğim.
Önce güncel ekonomik durumumu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Başlıklandırarak gideyim.
KREDİ KARTLARI
3 Kredi kartım vardı artık 1 TANE VAR. diğer ikisinin borcunu bitirip kapattırdım. Birinin limiti 14.000 tl idi ve doluydu. diğeri 2750 tl idi ve o da doluydu. Şimdikinin limiti 2000 TL sadece internet alışverişinde ve çoğunlukla bebek için kullanılıyor. Güncel borç: 920 TL
EV GİDERLERİ
En son lojmana taşınmıştık. 330 TL kira + 160 TL aidat giderimiz var.
Elektrik 120 TL kadar geliyor.
Su 30 TL
İnternet 90 TL
Cep telefonu benim 25 TL
Eşimin cep telefonu 60 TL
Telefon Taksiti 300 TL (Son 5 taksit)
Market- Pazar ------- ????? (tespit edilecek)
Bebek giderleri (yaklaşık) 500 TL
KREDİ
Aslında kredilerimiz bitmişti hiç borcumuz yoktu. Ama eşim biz bu parayı biriktiremiyoruz gel yatırım yapalım diyerek memleketimizden bir hobi bahçesi satın aldı. 5 senelik kredi çekerek aldığı için bize yaklaşık 100.000 TL ye mal olacak bir kredimiz var. Ama hedefimiz her ay 2 taksit ödeyerek bu krediyi 2.5 yılda bitirmek.
Kredi taksiti 1750 TL
Giderlerimiz böyle.
Gelelim gelire. Eylül ayı için yazacağım.
Eylülde son kez maaş alacağım. Maaş ve burs toplamlarımız yaklaşık 10.000 TL
Bu ay için hedefim 2 kredi taksiti ödemek ve market-pazar giderini 600 tl ile sınırlamak olacak.
Hoşgeldin canım
çok iyi durumdasın bence,
hobi bahçesi çok güzel bir yatırım, hayırlı olsun
eşim bir hikaye anlattı bana buraya da ekliyorum
SANKİYEDİM CAMİİ
Keçecizade Hayreddin Efendi adında dar gelirli bir esnaf bir cami yaptırma arzusu duyar. Nefsinin arzularını dinlemeyip para biriktirmeye başlar. Ne zaman ki canı bir şey istese: ‘Sanki yedim (var say ki yedin)!’ der ve parasını bir kenara koyar. 20 yıl sonra biriktirdiği paralar küçük bir cami yaptıracak miktara ulaşınca Kırbacı sokağındaki mütevazı camiyi yaptırır. Yaptırılan cami halk arasında ‘Sanki Yedim Camii’ olarak anılmaya başlar.
Buna istinaden biz de aldığımız yerin adını "YEDİM SAY Bahçesi" koyduk. Dışarıda yemek yemek istediğimiz zaman yedim saydım hadi evde yeriz diyoruz ya da gereksiz bir şey almak istediğimizde "aldım say" diyoruz birbirimize. aslında o kadar da gerekli şeyler olmadığını zaten eve gelince anlıyoruz. Aklıma bile gelmiyor çünkü bir daha o sırada almak için yanıp tutuştuğum şeyler.
bebeğinin cinsiyeti belli oldu mu :)
Ben dee :) nasılsın?
ıyıyım canım cok sukur bebısle ılgılenıyorum daha cok yorgunlukla gecıyor gunlerim anne olmak muhtesem biseymıs suan mesela belim tutuk ama mahsun kırmızgülden yıkılmadım ayaktayım modundayımBen dee :) nasılsın?