Bugün ne almadın?

herkese selam,
şimdi madem gece gece uykum kaçtı uzun yazacağım :)

bir süredir hayatımın kontrolünü kaybetmiş gibiydim. bebek bakımı zormuş, sabah akşam ne zaman oluyor anlamıyorum. halbuki laf aramızda bebeğim çoğunlukla kolay bir bebek :)

son zamanlarda bir kilo alamama problemi yaşıyoruz. 4 aylık oldu ama 2 kilo aldı doğduğundan beri. ve aşırı bir kusma sorunu var. bu yüzden ilaçlar, doktor takibi, mama denemeleri... hepsi sonuçsuz kaldı şimdi de alerji testi yapıyorlar. hayatımın büyük bölümünü bu işler kapladı her hafta bir doktor macerası.

yakında ücretsiz izne çıkıyorum maaşa eldava diyeceğim için eşimle arabayı alıcı çıkarsa satma kararı almıştık ki çıktı. araba gidince üstümdeki tüm borcu harcı ödedim :KK70:
iş hayatımın 7. senesini çalışıyorum ve ilk defa borçszum. çok iyi bir hismiş :)

araba satışı ile beraber ev çok ulaşılmaz oldu. yürüyerek bir yere varamıyoruz, her yer beton bina bi yeşillik park yok, bebekle evde sıkılıyoruz falan. tesadüfen metro ve toplu taşımaya çok yakın büyük bir ev denk geldi. kirası da neredeyse 1+1 ile aynıydı, apar topar taşındık geçen hafta.

bebekle çok zor oldu, ikimiz de hastalandık falan. daha evi yerleştiremedim misafir geldi yatılı 4 gün. böyle karmakarışık bi dönem geçirdik ama şu an gayet yeşillikler içinde önünde çocuk parkı falan olan bir sitedeyiz. avm, metro, park, vs 5 dk yürüyerek. bu konuda iyi yaptık galiba.

sabah maaşımı alınca ödeme yapacak bir yer bulamayacağım kendi borcum olarak :KK70:
ama bu ay eşime destek olacağım o biraz zorda ama 1-2 aya zaten o da toparlar çünkü artık büyük bi kredimiz falan yok şükür ki.

taşınma sürecinde fark ettim ki asla minimal falan olamamışım, bu konuya el atmam lazım. 1+1 deki eşyalar 3+1 evi doldurdu resmen

hamileliğin ne kadar ilerlemiş, harika :) maşallah diyeyim. nasılsın sağlığın nasıl? cinsiyet belli olmuş muydu?
tesekkur ederım arkadasım:KK200::KK36:
ıyıyım cok sukur bebekte de bende de bı sıkıntı yok ck sukur masAllah dıyım cok rahat bulantısız bı hamılelik gecırıyorum ınsAllah boyle devam eder
bebısımız erkek teyzesi 15temmuz tahmını tarih bakalm

herkese selam,
şimdi madem gece gece uykum kaçtı uzun yazacağım :)

bir süredir hayatımın kontrolünü kaybetmiş gibiydim. bebek bakımı zormuş, sabah akşam ne zaman oluyor anlamıyorum. halbuki laf aramızda bebeğim çoğunlukla kolay bir bebek :)

son zamanlarda bir kilo alamama problemi yaşıyoruz. 4 aylık oldu ama 2 kilo aldı doğduğundan beri. ve aşırı bir kusma sorunu var. bu yüzden ilaçlar, doktor takibi, mama denemeleri... hepsi sonuçsuz kaldı şimdi de alerji testi yapıyorlar. hayatımın büyük bölümünü bu işler kapladı her hafta bir doktor macerası.

yakında ücretsiz izne çıkıyorum maaşa eldava diyeceğim için eşimle arabayı alıcı çıkarsa satma kararı almıştık ki çıktı. araba gidince üstümdeki tüm borcu harcı ödedim :KK70:
iş hayatımın 7. senesini çalışıyorum ve ilk defa borçszum. çok iyi bir hismiş :)

araba satışı ile beraber ev çok ulaşılmaz oldu. yürüyerek bir yere varamıyoruz, her yer beton bina bi yeşillik park yok, bebekle evde sıkılıyoruz falan. tesadüfen metro ve toplu taşımaya çok yakın büyük bir ev denk geldi. kirası da neredeyse 1+1 ile aynıydı, apar topar taşındık geçen hafta.

bebekle çok zor oldu, ikimiz de hastalandık falan. daha evi yerleştiremedim misafir geldi yatılı 4 gün. böyle karmakarışık bi dönem geçirdik ama şu an gayet yeşillikler içinde önünde çocuk parkı falan olan bir sitedeyiz. avm, metro, park, vs 5 dk yürüyerek. bu konuda iyi yaptık galiba.

sabah maaşımı alınca ödeme yapacak bir yer bulamayacağım kendi borcum olarak :KK70:
ama bu ay eşime destek olacağım o biraz zorda ama 1-2 aya zaten o da toparlar çünkü artık büyük bi kredimiz falan yok şükür ki.

taşınma sürecinde fark ettim ki asla minimal falan olamamışım, bu konuya el atmam lazım. 1+1 deki eşyalar 3+1 evi doldurdu resmen
hadı hayırlı olsn canım evin konumu vs cok guzelmıs
bızım evımızde kira ama ck merkezi bahceli parklı market sahıl 5dk ust kattakıler olmasa evımın her seyi harıka onlar yuzunden evde hep huzursuzum bakalm bebıs gelınce ne olcak

S Spizella bende iyiyim çok şükür. Bütçenize ve diğer kriterlere uygun bir yer anladığım kadarıyla çok güzel olmuş taşınmanız. Park çok önemli çocuk olunca. Burada daha rahat edersiniz inşallah. Kolay gelsin yerleşme sürecinde canım, tatlı kızının da umarım ciddi bir alerjisi yoktur ve neye alerjisi olduğu doğru tespit edilir.

Ben de henüz bankayı açmadım açtığım an maaştan pek bir şey kalmayacak. Geçen ay ev kredisini ertelemiştik bu ay 2 yatırcaz sanıyorum. Eşimde diyor ki her ay bir ay erteleyerek gidelim. Notumuzu fln düşürürler mi ki böyle şeyler dikkate alınıyor mu bilemiyorum..

S Spizella bende iyiyim çok şükür. Bütçenize ve diğer kriterlere uygun bir yer anladığım kadarıyla çok güzel olmuş taşınmanız. Park çok önemli çocuk olunca. Burada daha rahat edersiniz inşallah. Kolay gelsin yerleşme sürecinde canım, tatlı kızının da umarım ciddi bir alerjisi yoktur ve neye alerjisi olduğu doğru tespit edilir.

Ben de henüz bankayı açmadım açtığım an maaştan pek bir şey kalmayacak. Geçen ay ev kredisini ertelemiştik bu ay 2 yatırcaz sanıyorum. Eşimde diyor ki her ay bir ay erteleyerek gidelim. Notumuzu fln düşürürler mi ki böyle şeyler dikkate alınıyor mu bilemiyorum..
bildiğim kadarıyla gecikme olarak yansıyor ve puana kötü etki ediyor.
bence imkan varsa yatırın

Sağol canım hayat sağlık olunca çok şükür iyi
Birikim pek yok
Sadeleşmeye okumaya öğrenmeye devam

sadeleşemiyorum ya biraz taktik verir misin :)

Aranıza katılıp sadeleşmek az alışveriş yapmak istiyorum.Alışverişten kastım market alışverişi. Hiçbir kampanyayı takip edemiyorum deterjan yağ salça indirimlerini kaçırıyorum, markete gidince gerekli gereksiz her şeyi alıp eve geliyorum. Ve en kötüsü ne yapacağımı bilmiyorum yardımm :cry:

sadeleşemiyorum ya biraz taktik verir misin :)
[/QUOTE]

Kıyafetlerden başla ne de olsa yeni doğum yaptın hem de mevsim geçişi
Sana olmayan,yıpranan, artık giymeyeceğin kıyafetleri elden çıkar
Aynı şekilde ayakkabı, çanta ve aksesuarlarda geçerli

Mutfak da kırılan işlevselliği giden ürünler
Yaşam alanları da aynı şekilde

Gerçi benim içinde bu aralar adapte olamadığım bir ay
Yarın banyoda kalan kısımları elden geçireceğim
Sonra da sırayla odalar var

Aranıza katılıp sadeleşmek az alışveriş yapmak istiyorum.Alışverişten kastım market alışverişi. Hiçbir kampanyayı takip edemiyorum deterjan yağ salça indirimlerini kaçırıyorum, markete gidince gerekli gereksiz her şeyi alıp eve geliyorum. Ve en kötüsü ne yapacağımı bilmiyorum yardımm :cry:
merhabalar oncelıkle lıste yapmanızı onerırım lıstesız markete gıtmeyin bu bir. ayrıca her hafta marketlerin brosurleri yayınlanıyor google da aratırsanız kolaylıkla ulasırsınız ıhtıyacınıza gore alırsınız veya cok uygun bulursanız stok yaparsınız 2-3tane

günaydınn
Seni görmek ne güzel S Spizella
Hayırlı olsun yeni eviniz

Evet ya kızlar neredesiniz?
Maggiore Maggiore muhendisiniz muhendisiniz

Merhabalar kızlar:KK36:
Spizella yeni eviniz hayırlı olsun, bebekle geniş bir eve çıkmak çok daha iyi gelecek size eminim.
Biz de napalım büyüyoruz hiç durmadan :)
Tahmini doğum tarihimiz 29 Ağustos’tan 25 Ağustos a çekildi.
Hamilelik sürecinde okuyorum okudukça çok değişik şeyler öğreniyorum :))
Masraflı, telaşeli, heyecanlı, kaygılı dönemler geçiriyoruz.
İnsan hem mutlu oluyor hem endişeli oluyor; acaba sağlıklı mı acaba doğunca yapabilecek miyiz, bizden anne baba olur mu, ismi ne olsa diye diye geçiyor günler :)
Bu arada cinsiyeti erkek:emir_bebek:

Birikim adına pek parlak değilim.
Hamilelik dönemi masraflı bir süreçmiş.
Doktor kontrolü, ikili testi, ayrıntılı ultrasonu derken muayene ücretleri zaten bir hayli tutuyor.
Bir de üzerine çatlak kremi, takviye vitamini, bebek kıyafetleri, ihtiyaçları eklenince bir hayli açılıyor insan ister istemez.
Ama yuvarlanıp gidiyoruz işte :))

Market alış verişi hususunda pek parlak görmüyorum kendimi :)
Yeniden burada olmamız iyi gelecek:KK50:

hoşgeldiniz ben de bir süredir bu hedeflerimden uzak kalmıştım. çocuklu hayata adapte olmaya çalışırken alışveriş çılgınlığına kapıldım maalesef.
ama artık tekrar kontrolü ele alma zamanı.

öncelikle mutfak alışverişi için en güzeli liste yapmak.
şu şekilde yapabilirsiniz. mutfağa bir kağıt kalem koyun. evde bazı şeyler tükendikçe bu listeye ekleyin.
alışverişe "karnınız tok bir şekilde" ve liste ile gidin.

listenizde olmayan indirimli ürünlere bakmayın bile.
çünkü aslında onlara ihtiyacınız yok.

biz bugün bir ekmek yapma makinesi edindik. (tabiki 2. el) büyükşehirde yaşamanın en güzel yanı her şeyin az kullanılmışına ulaşabiliyorsunuz :)
şimdi ilk ekmeğimizi yapıyoruz.
eğer başarırsak 25 kilogramlık unlar alıp bundan sonra yulaflı, kepekli, tam buğday, mısır gibi ekmekler yapacağız.

ekmek tüketmeyi seviyoruz eşim de ben de. ama dışarıdaki ekmeklerden hijyen açısından da içindeki maddeler açısından da memnun değiliz. ileride kızımız için de daha sağlıklı sandviç ekmekleri falan yapacağım diye umuyorum

Merhabalar kızlar:KK36:
Spizella yeni eviniz hayırlı olsun, bebekle geniş bir eve çıkmak çok daha iyi gelecek size eminim.
Biz de napalım büyüyoruz hiç durmadan :)
Tahmini doğum tarihimiz 29 Ağustos’tan 25 Ağustos a çekildi.
Hamilelik sürecinde okuyorum okudukça çok değişik şeyler öğreniyorum :))
Masraflı, telaşeli, heyecanlı, kaygılı dönemler geçiriyoruz.
İnsan hem mutlu oluyor hem endişeli oluyor; acaba sağlıklı mı acaba doğunca yapabilecek miyiz, bizden anne baba olur mu, ismi ne olsa diye diye geçiyor günler :)
Bu arada cinsiyeti erkek:emir_bebek:

Birikim adına pek parlak değilim.
Hamilelik dönemi masraflı bir süreçmiş.
Doktor kontrolü, ikili testi, ayrıntılı ultrasonu derken muayene ücretleri zaten bir hayli tutuyor.
Bir de üzerine çatlak kremi, takviye vitamini, bebek kıyafetleri, ihtiyaçları eklenince bir hayli açılıyor insan ister istemez.
Ama yuvarlanıp gidiyoruz işte :))

Market alış verişi hususunda pek parlak görmüyorum kendimi :)
Yeniden burada olmamız iyi gelecek:KK50:

seni görmek ne güzel. her şeyin yolunda olmasına sevindim :)
hastaneden doktordan memnun musun?
demek bir oğlan geliyor :)
merak etme sizden çok güzel ebeveyn olur. o endişeler bebeği kucağına verdiklerinde gidiyor.
birikim hayal gibi bir şey hamilelik ve doğum sonrası çok fena. bebeği doğduktan 15 gün sonra sağlık sigortası yaptırmanı öneririm.
gerçekten masrafı çok doğum sonrası.
dün eczaneye kendim için vitamin ve kalsiyum aldım bebeğe de yüz kremi = 155 tl
bitmiyor yani doğum sonrasında da :)

biz bugün bir ekmek yapma makinesi edindik. (tabiki 2. el) büyükşehirde yaşamanın en güzel yanı her şeyin az kullanılmışına ulaşabiliyorsunuz :)
şimdi ilk ekmeğimizi yapıyoruz.
eğer başarırsak 25 kilogramlık unlar alıp bundan sonra yulaflı, kepekli, tam buğday, mısır gibi ekmekler yapacağız.

ekmek tüketmeyi seviyoruz eşim de ben de. ama dışarıdaki ekmeklerden hijyen açısından da içindeki maddeler açısından da memnun değiliz. ileride kızımız için de daha sağlıklı sandviç ekmekleri falan yapacağım diye umuyorum

Spizella biz de geçen ay ekmek makinası baktık biraz.
İkinci el hatta :)
Acaba alıp kenarda bırakır mıyız, sürekli kullanılır mı emin olamayınca almadık.
Siz hangi modeli tercih ettiniz?
Youtube dan baya videolar izlemiştik; çok güzel, acayip iştah açıcı görünüyordu ekmekler.

seni görmek ne güzel. her şeyin yolunda olmasına sevindim :)
hastaneden doktordan memnun musun?
demek bir oğlan geliyor :)
merak etme sizden çok güzel ebeveyn olur. o endişeler bebeği kucağına verdiklerinde gidiyor.
birikim hayal gibi bir şey hamilelik ve doğum sonrası çok fena. bebeği doğduktan 15 gün sonra sağlık sigortası yaptırmanı öneririm.
gerçekten masrafı çok doğum sonrası.
dün eczaneye kendim için vitamin ve kalsiyum aldım bebeğe de yüz kremi = 155 tl
bitmiyor yani doğum sonrasında da :)

Doktora bir kere muayene olabildim henüz.
Onun dışında whatsapp üzerinden bazen soru soruyorum.
Nisan ayında yeniden izne geleceğim, vize haftam geliyor.
O zaman hem ayrıntılı ultrason için hem muayene için gideceğim Pınar hocaya.
Kesinlikle çatlak kremi 190 tl olmuş.
Hamile pantolonu alayım dedim dün, çok kullanılmayacak diye uygun olanına gideyim diyorum yine de 80-90 TL.
Haftalık meyve, süt, ceviz vs bile bir dünya tutuyor.
İyi beslenmek, iyi giyinmek, iyi yaşamak giderek güçleşiyor.

X