Onu da anlatayım
Geçen hafta pazartesi gecesi 12 de regl ağrısı gibi ağrıyla uyandım, nişan denen şey geldi sonra. Sancılar düzensizdi 12-10 dk falan
Sabaha kadar uyumadım sabah 6 gibi 6 dk da bire düşünce eşimi uyandırdım, hastaneye gittik nst çekildi, düzenliydi ama çok yüksek değildi.
9.30 gibi doktorum muayene etti 5 dk da birdi ama açıklık 2 cm imiş
Eve git istersen gez falan dedi. Ben hastaneye yatmak istedim çünkü evde yapacak bişey yoktu.
10.00 da odaya yerleştim
Pilates topuyla falan oyalandım
Nst ye bağladılar yine artık sıklaşmıştı ve artıyodu kasılmalar.
1 tane ebe muayene etti açıklık pek ilerlememiş dedi. Ama artık çok sağlam sancı geliyor ve uzun süre en yüksek seviyede kalıyordu. Bunları hep eğitimlerde öğrendiğim gibi nefes alıp vererek sessizce karşıladım.
Saat 13 gibi ayaktayken su kesesi açıldı, sıcacık su aktı bol miktarda sonra kasılmalar daha da güçlendi.
Yatağa yatmak istedim, çünkü kasılınca ıkınma hissi de geliyordu. Eşime doktoru çağır dedim ama yine başka ebe geldi muayene etti, açıklığı sordum pek ilerlememiş dedi. O zaman epidural ağrı kesici bişey yapın dayanamıyorum, bebeği de ittirmek istiyorum öyle bi his geliyor dedim.
Bana senin ağrı eşiğin düşüktür ondan her şeyi çok hissediyosundur dedi.
14,00 gibi eşime dedim ki ben doğuruyorum kimse gelip bakmıyor burda doğurucam! Onu ayaklandırınca doktorum da geldi. Muayene etti ve tam açıklık olmuş çabuk doğumhaneye dedi.
Ebeler resmen anlamamış.
Doğumhaneye aldılar 4. Kere ittirdiğimde doktor aldı :)
O kısmı bence oldukça kolaydı.
Sanırım en zorlandığım kısım o açılmanın son zamanlarıymış. Ben epidural takılır diye beklerken zaten o aşamaya gelmişim :)
Biraz önce sarılık yüzünden hastaneye yatırdık bu arada