• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

Ben doğum paketi yaptırmadım aslında
Tamamlayıcı sağlık sigortası kullanıyorum. Allianz dan yaptırmıştım 2 sene önce. Bu sadece muayeneleri tahlilleri ve doğumu kapsıyor. Hastanenin kendi paketinde psikolog görüşmesi, oda süslemesi, kuaför, fotoğrafçı, babaya check up gibi şeyler de varmış :) ama bizim odada süs püs olmayacak. Sanırım ben biraz da sevmiyorum o tür şeyleri, yani yapanlarda beğeniyorum da kendimde sevemiyorum. Lohusa tacı terliği de almadım :KK70: pufidik ev terliği aldım, evdeki kurdelalı tacımı götürücem.

Gelsene valla çikolata ve lohusa şerbetimiz var :KK70:

Kızlar çok tatlısınız, çok mutlu oldum :) buradan bile yazmanız o kadar hoşuma gidiyor ki.
hepinizi beklerim :) ama iş yapmaya değil bebek sevmeye inşallah :KK200::KK200:

Ah, söylemen bile yeter, ama keşke yardımımız dokunabilseydi canım :)

Benim annem Ankaralı annemin tarafı hep Ankara’da lar ki geçen ay bizde oradaydık. Çok tatlısın bebeğinde misss gibi kokacak senin yerine ben heyecanladım hahaha o kadar bebek istememe rağmen görünce bi heves geliyor bana da :KK200: allah sağlıkla kucağına aldırsın:nazar:

valla heves geliyorsa yap bi tane :P
annene gelince bi yaz o zaman belki bi gün yüzyüze de tanışırız kızlar ne güzel olur:KK50:

kızlara katılıyorum
gercekten birikim topıklerindeki bag cok farklı
cogu kısı yüzyüze arkadasım gibi mesela S Spizella dogum yaptımı acaba kımseyi de cagırmayacaklardı kolay olsa dıyorum
tuce_tuce tuce_tuce misafir al al pespese benım gıbı yoruldu dıyorum:KK70:kendı arkadaslarım gıbı aklıma gelıyosunuz hep:KK68:

ortak amaçlarımız var, bizi buraya getiren ortak bir paydada buluşabiliyoruz da ondan bence. kafalarımız benzer çalışıyor :KK200:

Ya bende S Spizella için kv görümce geldi mi bilet parasını ödediler mi ay doğurdu mu nasıl oldu diye düşündüm :KK48: ya kroni çok mu misafir ağırlıyorum ne diyorsun bu durum için bebişim :confused:

son durumu anlatayım o zaman.
halen ay sonu doğum bekliyoruz sanıyorlar. iyi ki böyle demişiz ailelere çünkü şimdiden darlamaya başladılar :rolleyes: 10 günüm falan kaldığını bilseler günde 10 kere sorarlar.
babam gelmeyi teklif etti evdeyim diye, ama kibarca reddettim çünkü sağlığım da sabrım da şu an misafir ağırlamaya müsait değil.
görümcem geçenlerde gecenin bir yarısı mesaj attı, ben gelip bir süre kalmak istiyorum diye, onu da eşime pasladım. doğumdan sonra abin de evde olacak onunla ayarlarsınız hem annen de gelecekmiş beraber gelirsiniz dedim :D amacım aynı anda gelip eşim evde izindeyken kalıp aynı anda da geri dönmeleri. :KK59:
çünkü sonra teyzem emrivaki yaptı. bana müsait misin bile diye sormadan bilet almış gelecekmiş. buyur gel dedim. ama insan bi önceden sormasını bekliyor. ya kayınvalidemlerle çakışsaydı ben 3 kişiyi aynı anda nerede yatırayım 2 odalı evde.
bu sıralamayla 15-20 gün içinde bu kaos ortamını yaşayıp bitirmeyi planlıyorum Allah izin verirse :-)

Evet S Spizella ekibi kurduk bak :)

ekip sağlam yahu sırtım yere gelmez :D

Ya bende S Spizella için kv görümce geldi mi bilet parasını ödediler mi ay doğurdu mu nasıl oldu diye düşündüm :KK48: ya kroni çok mu misafir ağırlıyorum ne diyorsun bu durum için bebişim :confused:
ben soyle dusunurum hep mısafır evın bereketidir canım bnım emin ol senin agırladıgın her mısafır kısmetin 1ini yer 9unu bırakır
bnde ck severim misafiri, tek sey yorgunluk aralı alırsan daha rahat olur masraf oluyo falan dıyoruz bazen ben de o hatayı yapıyorum tabiki masraf ama bereket gozuyle bak sen de :KK200:

valla heves geliyorsa yap bi tane :p
annene gelince bi yaz o zaman belki bi gün yüzyüze de tanışırız kızlar ne güzel olur:KK50:

ortak amaçlarımız var, bizi buraya getiren ortak bir paydada buluşabiliyoruz da ondan bence. kafalarımız benzer çalışıyor :KK200:

halen ay sonu doğum bekliyoruz sanıyorlar. iyi ki böyle demişiz ailelere çünkü şimdiden darlamaya başladılar :rolleyes: 10 günüm falan kaldığını bilseler günde 10 kere sorarlar.
babam gelmeyi teklif etti evdeyim diye, ama kibarca reddettim çünkü sağlığım da sabrım da şu an misafir ağırlamaya müsait değil.
görümcem geçenlerde gecenin bir yarısı mesaj attı, ben gelip bir süre kalmak istiyorum diye, onu da eşime pasladım. doğumdan sonra abin de evde olacak onunla ayarlarsınız hem annen de gelecekmiş beraber gelirsiniz dedim :KK70: amacım aynı anda gelip eşim evde izindeyken kalıp aynı anda da geri dönmeleri. :KK59:
çünkü sonra teyzem emrivaki yaptı. bana müsait misin bile diye sormadan bilet almış gelecekmiş. buyur gel dedim. ama insan bi önceden sormasını bekliyor. ya kayınvalidemlerle çakışsaydı ben 3 kişiyi aynı anda nerede yatırayım 2 odalı evde.
bu sıralamayla 15-20 gün içinde bu kaos ortamını yaşayıp bitirmeyi planlıyorum Allah izin verirse :-)

ekip sağlam yahu sırtım yere gelmez :KK70:
Ay hadi inşallah ya sağlıkla gelsinde bebek :KK200:

Ben doğum paketi yaptırmadım aslında
Tamamlayıcı sağlık sigortası kullanıyorum. Allianz dan yaptırmıştım 2 sene önce. Bu sadece muayeneleri tahlilleri ve doğumu kapsıyor. Hastanenin kendi paketinde psikolog görüşmesi, oda süslemesi, kuaför, fotoğrafçı, babaya check up gibi şeyler de varmış :) ama bizim odada süs püs olmayacak. Sanırım ben biraz da sevmiyorum o tür şeyleri, yani yapanlarda beğeniyorum da kendimde sevemiyorum. Lohusa tacı terliği de almadım :KK70: pufidik ev terliği aldım, evdeki kurdelalı tacımı götürücem.

Gelsene valla çikolata ve lohusa şerbetimiz var :KK70:

Kızlar çok tatlısınız, çok mutlu oldum :) buradan bile yazmanız o kadar hoşuma gidiyor ki.
hepinizi beklerim :) ama iş yapmaya değil bebek sevmeye inşallah :KK200::KK200:

Vaaayyy o kadar fazla içeriği olduğunu bilmiyordum :))
Baya iyiymiş, psikolog görüşmesi şimdiden ilgimi çekti mesela:)
Kuaför doğum sonrası için mi?
Pes ilk defa duyuyorum böyle bir şey :)
Ben de açıkçası para verip yaptırmam, benim Ankara’da annem babam kardeşim dışında kimsem yok, gelen de olmaz üstelik.
Ama paket içindeyse, uyguna da geliyorsa, illa yapalım diye yalvarıyorlarsa hayır da demem herhalde :))
Ben kendi hediyeliğimi kendim yapayım insanı değilim, hazıra konarım da kendi çabamla uğraşamam:)

Vaaayyy o kadar fazla içeriği olduğunu bilmiyordum :))
Baya iyiymiş, psikolog görüşmesi şimdiden ilgimi çekti mesela:)
Kuaför doğum sonrası için mi?
Pes ilk defa duyuyorum böyle bir şey :)
Ben de açıkçası para verip yaptırmam, benim Ankara’da annem babam kardeşim dışında kimsem yok, gelen de olmaz üstelik.
Ama paket içindeyse, uyguna da geliyorsa, illa yapalım diye yalvarıyorlarsa hayır da demem herhalde :))
Ben kendi hediyeliğimi kendim yapayım insanı değilim, hazıra konarım da kendi çabamla uğraşamam:)

Valla ben detayını çok sormadım ama bi sürü şey sıralamışlar diyetisyen görüşmesi vs de dahildi
7000 gibi bi fiyattan bahsettiler diğer hamileler konuşurken duydum

Selamlar herkese, güzel haftalar :)
Her Pazartesi sabahı olduğu gibi zor uyandım :)
Müsli-süt yiyip evden çıktım, öğle yemeği içinde sandviç getirdim yanımda.
Dün akşam dışarıda yedik, 23.50 tl tuttu.
Bi arkadaşımıza gidecektik, 2 paket cips ve kola aldık onlara giderken.
Sağlıksız oldu ama olsun arada :))

S Spizella Çikolatalar iyi olmuş.
Ankara’da olacağım o tarihlerde, bir bakmışsın çikolatalara ortak çıkmışım :))
Medical park on doğum paketinde hastane oda süslemesi de var bildiğim kadarıyla.
Sizde de olacak mı? :)

muhendisiniz muhendisiniz 15 tl deyip geçmemek lazım, önceden ben takılmazdım az gelirdi.
Ama aslında hep böyle böyle birikiyor veya harcanıp gidiyor paralar:)
Biraz geç olsa da öğrendim :))

atalar işten artmaz dişten artar diye boşa dememişler. benim dişten arttığı kesin :KK30:

Valla ben detayını çok sormadım ama bi sürü şey sıralamışlar diyetisyen görüşmesi vs de dahildi
7000 gibi bi fiyattan bahsettiler diğer hamileler konuşurken duydum

Diyetisyen de iyi fırsat ama çok pahalı.
7 bin tl, dile kolay :)

atalar işten artmaz dişten artar diye boşa dememişler. benim dişten arttığı kesin :KK30:

Bizimde öyle. Bu ay dışarıda yemedik, evde biraz idareli gittik hemen bütçede fark etti.

Diyetisyen de iyi fırsat ama çok pahalı.
7 bin tl, dile kolay :)

Bizimde öyle. Bu ay dışarıda yemedik, evde biraz idareli gittik hemen bütçede fark etti.

Ben veremezdim ya
Hele ki normal doğumda tüm işi sen yapıyosun parayı hastane alıyor :D

Bir de mesai saati dışında doğumlarda doktorum gelsin dersen 500 tl
Epidural anestezi istersen 500 tl daha ekstraymış
Çok pahalı ya bebek sahibi olmak
Suriyeliler falan nasıl 3-5 arka arkaya yapabiliyor

Ben veremezdim ya
Hele ki normal doğumda tüm işi sen yapıyosun parayı hastane alıyor :KK70:

Bir de mesai saati dışında doğumlarda doktorum gelsin dersen 500 tl
Epidural anestezi istersen 500 tl daha ekstraymış
Çok pahalı ya bebek sahibi olmak
Suriyeliler falan nasıl 3-5 arka arkaya yapabiliyor

Suriyeliler falan nasıl 3-5 arka arkaya yapabiliyor, diye sormuşsun ya onlar bizler gibi geleceği düşünmüyor, iyi bir eğitim alsin, düzgün bir hayatı olsun, iyi yetistirelim diye düşünmüyorlar bana göre.
Tabi bir de bizden esirgenen ama onlara yapılan dudak uçuklatan yardımlar var.
Bu ülkede Suriyeli olsam ben bile çocuk yapardim.

Suriyeliler falan nasıl 3-5 arka arkaya yapabiliyor, diye sormuşsun ya onlar bizler gibi geleceği düşünmüyor, iyi bir eğitim alsin, düzgün bir hayatı olsun, iyi yetistirelim diye düşünmüyorlar bana göre.
Tabi bir de bizden esirgenen ama onlara yapılan dudak uçuklatan yardımlar var.
Bu ülkede Suriyeli olsam ben bile çocuk yapardim.
Fikrimi söyledim diye kimse de banlamasin lutfen

valla heves geliyorsa yap bi tane :p

görümcem geçenlerde gecenin bir yarısı mesaj attı, ben gelip bir süre kalmak istiyorum diye, onu da eşime pasladım. doğumdan sonra abin de evde olacak onunla ayarlarsınız hem annen de gelecekmiş beraber gelirsiniz dedim :KK70: amacım aynı anda gelip eşim evde izindeyken kalıp aynı anda da geri dönmeleri. :KK59:

ekip sağlam yahu sırtım yere gelmez :KK70:
Seve seve ekip başı olabilirim:)
(25 yıllık ebeyim):KK66:
Her şey çok güzel olur inş

Seve seve ekip başı olabilirim:)
(25 yıllık ebeyim):KK66:
Her şey çok güzel olur inş

Yaa gökte ararken yerde mi buldum o zaman sizi :D
Doğum öncesi son günler için ve doğum sırasında yapabileceklerim için öneriler var mı :) ebeleri yorup üzmeden en kolay şekilde nasıl doğurabilirim?
Doğumdan nerdeyse hiç korkmuyorum nedense, endişelenmeli miyim?

Yaa gökte ararken yerde mi buldum o zaman sizi :KK70:
Doğum öncesi son günler için ve doğum sırasında yapabileceklerim için öneriler var mı :) ebeleri yorup üzmeden en kolay şekilde nasıl doğurabilirim?
Doğumdan nerdeyse hiç korkmuyorum nedense, endişelenmeli miyim?

Canım ben yaptıklarımi yazayım ebe arkadaş da yorum yapar

Hurma
Squat
Merdiven inip çikma
Yürüyüş
Youtube doğum başlatma videoları
Ahududu yaprağı çayı
Perina masaji

Yaptiklarim

Bi de cinsel ilişki önerilir

Sonuç 40 arti 3 hala gelmeyen ve gelmeye de niyeti olmayan bebem ve sezeryan ben:)

Sürekli aktiftim yer bile sildim doğuma yakin :) tüm süreç hareketli oldum zaten çalıştim vs vs. Bi arkadaşım 9 aya 9 ay yatti sonuç sadece 1 dikis aşırı kısa süren normal:)

Canım ben yaptıklarımi yazayım ebe arkadaş da yorum yapar

Hurma
Squat
Merdiven inip çikma
Yürüyüş
Youtube doğum başlatma videoları
Ahududu yaprağı çayı
Perina masaji

Yaptiklarim

Bi de cinsel ilişki önerilir

Sonuç 40 arti 3 hala gelmeyen ve gelmeye de niyeti olmayan bebem ve sezeryan ben:)

Sürekli aktiftim yer bile sildim doğuma yakin :) tüm süreç hareketli oldum zaten çalıştim vs vs. Bi arkadaşım 9 aya 9 ay yatti sonuç sadece 1 dikis aşırı kısa süren normal:)

yesa yesa sonunda çok kolay doğurdum yazacaksın sandım :D
Hurmayı aylardır her gün yiyorum bi etkisi olmadı galiba :)
Pilates topu üzerinde de esneme hareketleri yapıyorum.bugün doktor da cinsel ilişki önerdi o_O

Çok aktif bi hayatım yok benim de arkadaşın gibi. Demek biraz da şans ve genetik falandır belki

Ufaklığı sizinle de tanıştırayım

fa634ab9-bd80-485d-a5c7-d215c0c87b4e.jpg

yesa yesa sonunda çok kolay doğurdum yazacaksın sandım :KK70:
Hurmayı aylardır her gün yiyorum bi etkisi olmadı galiba :)
Pilates topu üzerinde de esneme hareketleri yapıyorum.bugün doktor da cinsel ilişki önerdi o_O

Çok aktif bi hayatım yok benim de arkadaşın gibi. Demek biraz da şans ve genetik falandır belki

Ayy pilates topu da kankam olmuştu bi arada :) 0 da çizdim 8 de zıpladim da:)

Hurma sonnzamanlarda 11 13 Allah ne verdiyse goturdum :)

Aynen aynen nasıp işi bunlar sağlıkla gelsin de :)

Back