• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

Hcg yükseldi ama hani İki günde bir en az % 60 katlaması gerekiyor ya bende katlamadı. Sonra da yavaş yavaş değer düşmeye başladı.
canım sana bişe sormak ıstıyorum
kımyasal gebelık suphesi kese daha henuz gorunmeyen ilk haftalarda mi oluyo yoksa kese gozuksede snra kımyasal gebelık olabılıyomu merak ettm de sorım dedim

canım sana bişe sormak ıstıyorum
kımyasal gebelık suphesi kese daha henuz gorunmeyen ilk haftalarda mi oluyo yoksa kese gozuksede snra kımyasal gebelık olabılıyomu merak ettm de sorım dedim
Kese görünmüyor çünkü beta kese görülecek kadar yükselmiyor. Kesenin görülmesi için beta 1500 (vaginal) 3000 (abdominal) olmalı. Bende en çok 73 oldu.

Eşim arkadaşına söylemiş yumurtayı köyden alıyoruz
1 köy horozu kesip temizleyip getirmeye 80 tl istemiş çok pahalı geldi bize
Eşim tavuk etini çoğunlukla yemiyor

Evet kesme ve temizlemeye 15 20 arası alıyorlar. Biraz pahalı ama baya büyük oluyor. Böldüğün zaman etinden ve suyundan epey yararlaniyorsun :)

Bakalım belki bundan sonra öyle yaparız, haşlayıp parçalayıp buzluğa atmak mantıklı aslında

Yok ben haslamadan bölüp koyuyorum. Birer haslamalik ayırıyorum. Ama dediğim gibi 4 5 defalik çıkıyor.

Suyu çok kıymetli , derisi de öyle.

Köy tavuğunun eti koyu renk oluyor , kemikleri koca koca.

Market tavuğu ile arasında dağlar var.

Selam herkese. dün yine eczaneye para bayıldık 55 tl olmuş bir aylık vitaminim. Doğumdan sonra da devam edeceğim için aldım.

Bir de bebek için çikolata siparişi verdim internetten
Üstünde isim vs gereksiz buluyordum ama 70 tanesi 50 tl imiş öyle aldım artık isim etiketli falan. Çoğunu ben yiyeceğim muhtemelen :) gelen giden o kadar olmaz

Umarım sizin haftasonunuz masrafsız geçiyordur
Benimki evde temizlik ile geçti :)
Yarın doktor kontrolüm var
Son ücretsiz muayenem. Daha doğrusu sigortanın kapsadığı son muayene. 1 kere daha gitmek zorunda kalırsam 200-250 tl gibi bir ücret ödemek zorunda kalacağım. Umarım bir dahaki gidişim doğum için olur :D

Selam herkese, benm haftasonum da az harcamayla geçti.
Bugün yürüyüşe çıktım. A101den yoğurt aldım, pazardan patates ve muz aldım.
Havuçlu patates yemeği ve bulgur pilavı yaptım. Normalde kıymalı patatesi çok severim ama biz kıymaları köfte yapıp buzluğa attık :KK48: unutmuşuz yemeklik ayırmayı:KK70:

İş yerinde yemek olmaması ne kadar zor. Her gün ne yemek yapsam diye düşünmekten deliricem.

O yüzden menü yaptım.

Pazartesi havuçlu patates ve bulgur pilavı.
Salı soslu mskarna (sosu ev arkadaşım almış, açılında 1 haftada tüketmek gerekiyorumş, perşembe günü açmıştım mecburen yapıcam.) yanında da peynir götürmeyi düşünüyorum
Çarşamba köfte ve pirinç pilavı
Perşembe mercimek veya yayla çorbası
Cuma sandviç yaparım. Çünkü cuma iş çıkışı annemle babamın yanına gidicem :) yanımda sefer taslarımı taşımayım :KK70:

Bugün yürüyüş dönüşü dönercilerde falan yemek yemeyi çok istedim. Sandviçler burgerler çok güzel görünüyordu. Fakat şimdiden ay sonu nası gelir diye düşünüyorum o yüzden yemedim. İrademe bu kadar hakim olabildiğim için de kendimle bir kere daha gurur duydum. Çünkü bildiğim bi yer var. Sevdiğim sandviç ve içecekle beraber 15 tl ödemem gerekecekti. Düşününce 15 tl bir şey değil ama napalım bu ay böyle Hoppa
.
Ama yine de Eve gelir gelmez cüzdanımdan 15 tlyi ve pazardan artan 2 tlyi kumbarama attım. Harcamış gibi düşündüm. Ay sonu çok çok sıkışırsam kumbaradan alacağım. Bu arada Kasım için de ilk defa para atmış oldum.
.
Ne zaman sayacağımı bilmiyorum. Dolunca sayayım diyorum ama kavanoz büyük hem sonra orda birikeceğine yatırım mı yapsam altına dövize diyprum. Kafam karıştı. Şi dilik öyle dursun bakalım

Selamlar herkese, güzel haftalar :)
Her Pazartesi sabahı olduğu gibi zor uyandım :)
Müsli-süt yiyip evden çıktım, öğle yemeği içinde sandviç getirdim yanımda.
Dün akşam dışarıda yedik, 23.50 tl tuttu.
Bi arkadaşımıza gidecektik, 2 paket cips ve kola aldık onlara giderken.
Sağlıksız oldu ama olsun arada :))

S Spizella Çikolatalar iyi olmuş.
Ankara’da olacağım o tarihlerde, bir bakmışsın çikolatalara ortak çıkmışım :))
Medical park on doğum paketinde hastane oda süslemesi de var bildiğim kadarıyla.
Sizde de olacak mı? :)

muhendisiniz muhendisiniz 15 tl deyip geçmemek lazım, önceden ben takılmazdım az gelirdi.
Ama aslında hep böyle böyle birikiyor veya harcanıp gidiyor paralar:)
Biraz geç olsa da öğrendim :))

Selam herkese. dün yine eczaneye para bayıldık 55 tl olmuş bir aylık vitaminim. Doğumdan sonra da devam edeceğim için aldım.

Bir de bebek için çikolata siparişi verdim internetten
Üstünde isim vs gereksiz buluyordum ama 70 tanesi 50 tl imiş öyle aldım artık isim etiketli falan. Çoğunu ben yiyeceğim muhtemelen :) gelen giden o kadar olmaz

Yaa keşke komşun fln olsam, bu süreçte bir kap yemek yapsam, canının çektiğini yapsam, bebek uyurken beklesem duş alsan uyusan. Öyle bir sıcaklık hissediyorum sana karşı, yazmadan geçemedim. Mutlulukla büyüt bebişi..

S Spizella Çikolatalar iyi olmuş.
Ankara’da olacağım o tarihlerde, bir bakmışsın çikolatalara ortak çıkmışım :))
Medical park on doğum paketinde hastane oda süslemesi de var bildiğim kadarıyla.
Sizde de olacak mı? :)

Ben doğum paketi yaptırmadım aslında
Tamamlayıcı sağlık sigortası kullanıyorum. Allianz dan yaptırmıştım 2 sene önce. Bu sadece muayeneleri tahlilleri ve doğumu kapsıyor. Hastanenin kendi paketinde psikolog görüşmesi, oda süslemesi, kuaför, fotoğrafçı, babaya check up gibi şeyler de varmış :) ama bizim odada süs püs olmayacak. Sanırım ben biraz da sevmiyorum o tür şeyleri, yani yapanlarda beğeniyorum da kendimde sevemiyorum. Lohusa tacı terliği de almadım :D pufidik ev terliği aldım, evdeki kurdelalı tacımı götürücem.

Gelsene valla çikolata ve lohusa şerbetimiz var :D

Yaa keşke komşun fln olsam, bu süreçte bir kap yemek yapsam, canının çektiğini yapsam, bebek uyurken beklesem duş alsan uyusan. Öyle bir sıcaklık hissediyorum sana karşı, yazmadan geçemedim. Mutlulukla büyüt bebişi..

S Spizella Doğum yaptın sandım bir an nedense:KK57: ayyy ama daha doğmamış bebiş . Çikolata alman güzel olmuş :KK200: Sağlıklı doğumlar olsun E Esila09 a katılıyorum keşke komşu olsaydık aynı hislerdeyim o_O

Kızlar çok tatlısınız, çok mutlu oldum :) buradan bile yazmanız o kadar hoşuma gidiyor ki.
hepinizi beklerim :) ama iş yapmaya değil bebek sevmeye inşallah :KK200::KK200:

Ben doğum paketi yaptırmadım aslında
Tamamlayıcı sağlık sigortası kullanıyorum. Allianz dan yaptırmıştım 2 sene önce. Bu sadece muayeneleri tahlilleri ve doğumu kapsıyor. Hastanenin kendi paketinde psikolog görüşmesi, oda süslemesi, kuaför, fotoğrafçı, babaya check up gibi şeyler de varmış :) ama bizim odada süs püs olmayacak. Sanırım ben biraz da sevmiyorum o tür şeyleri, yani yapanlarda beğeniyorum da kendimde sevemiyorum. Lohusa tacı terliği de almadım :KK70: pufidik ev terliği aldım, evdeki kurdelalı tacımı götürücem.

Gelsene valla çikolata ve lohusa şerbetimiz var :KK70:

Kızlar çok tatlısınız, çok mutlu oldum :) buradan bile yazmanız o kadar hoşuma gidiyor ki.
hepinizi beklerim :) ama iş yapmaya değil bebek sevmeye inşallah :KK200::KK200:
Benim annem Ankaralı annemin tarafı hep Ankara’da lar ki geçen ay bizde oradaydık. Çok tatlısın bebeğinde misss gibi kokacak senin yerine ben heyecanladım hahaha o kadar bebek istememe rağmen görünce bi heves geliyor bana da :KK200: allah sağlıkla kucağına aldırsın:nazar:

kızlara katılıyorum
gercekten birikim topıklerindeki bag cok farklı
cogu kısı yüzyüze arkadasım gibi mesela S Spizella dogum yaptımı acaba kımseyi de cagırmayacaklardı kolay olsa dıyorum
tuce_tuce tuce_tuce misafir al al pespese benım gıbı yoruldu dıyorum:KK70:kendı arkadaslarım gıbı aklıma gelıyosunuz hep:KK68:

kızlara katılıyorum
gercekten birikim topıklerindeki bag cok farklı
cogu kısı yüzyüze arkadasım gibi mesela S Spizella dogum yaptımı acaba kımseyi de cagırmayacaklardı kolay olsa dıyorum
tuce_tuce tuce_tuce misafir al al pespese benım gıbı yoruldu dıyorum:KK70:kendı arkadaslarım gıbı aklıma gelıyosunuz hep:KK68:
Ya bende S Spizella için kv görümce geldi mi bilet parasını ödediler mi ay doğurdu mu nasıl oldu diye düşündüm :KK48: ya kroni çok mu misafir ağırlıyorum ne diyorsun bu durum için bebişim :confused:

Back