Damlaya damlaya göl olurmuş bizde böyle başladık şimdi rabbim kısmet ederse ev bakıyoruz
kredi çekecek misiniz?
şu an kredi faizleri çok yüksek geliyor bana.
inşallah gönlünüze göre olur
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Damlaya damlaya göl olurmuş bizde böyle başladık şimdi rabbim kısmet ederse ev bakıyoruz
Amin inşallah herkesin kalbindeki duası hayali olur inşallah biraz eksigimiz var ben çekelim diyorum eşim biraz daha bekleyelim çekmeyelim diyor çok yüksek krediler evlerde aldı başını gidiyor kararsız kaldıkkredi çekecek misiniz?
şu an kredi faizleri çok yüksek geliyor bana.
inşallah gönlünüze göre olur
Amin inşallah herkesin kalbindeki duası hayali olur inşallah biraz eksigimiz var ben çekelim diyorum eşim biraz daha bekleyelim çekmeyelim diyor çok yüksek krediler evlerde aldı başını gidiyor kararsız kaldık
İnşallah alırsınız daha çok gençsiniz üzülmeyin rabbim hiç ummadıgınız anda verir hiç belli olmaz dua edin bizimde hiç umudumuz yoktu çok çabaladık birazda çaba gerektiriyor belki bir çeyrekle başladık birikime az az çok şükür en azından artık bakabiliyoruz az kaldı sabrediyorum sizinde hayelleriniz gerçekleşsin inşallah hayırlısıyla bebeğinizi kucagınıza alırsınızuzmanlar evlerin yakında nakiti olanlara daha uygun fiyattan satılacağını söylüyorlar
kredi faizleri malesef çok dezavantajlı.
ama biriktirmekle de alınamıyor.
ben kiracıyım. asıl görev yaptığım şehre dönünce almak istiyoruz ama orada da evler çok pahalı.
normal, ortalama bi apartman dairesi 400 binlerde.
bizim birikimimiz henüz yok. peşinat olmayınca da daha uygun bir ev bulsak bile 100.000 çekince neredeyse 3 katı geri ödemesi oluyor
hayatım boyunca borçlu da kiracı da olmak istemiyorum ne olacak bilmiyorum
Bugün başımıza bişey geldi.
sabah erkenden arabayla 4 şeritli yolun en solundan gidiyorduk
en sağ şeritten büyük yük dolu bir kamyon üstümüze doğru kırmaya başladı.
aşırı hızlıydı.
bizim de solumuz beton refüjdü.
ne olduğunu anlamadan bizim arabaya o kadar yaklaştı ki. sanırım şoförü uyuyordu.
sonra benim oturduğum taraftaki yan aynayı tamamen alıp götürecek şekilde üstümüze geldi.
eşim olabildiğince sola yaklaşıp yavaşladı.
kamyon çarptıktan sonra "bence" sürücüsü uyanmış (!) olacak ki kamyonu toparladı ama o hızla bastı gitti.
plakasını bile alamadık.
üstüne üstlük bi kaç saniye daha sola doğru gelmeye devam etse benim olduğum kapı tarafından arabaya vuracaktı.
çok korkunçtu. neyse ki hepimiz iyiyiz.
tabi bunun bize bir de maddi maliyeti sanırım 300-350 lira olacak.
İyi misiniz? Bu saatte yazmak istemedim...
Bugün başımıza bişey geldi.
sabah erkenden arabayla 4 şeritli yolun en solundan gidiyorduk
en sağ şeritten büyük yük dolu bir kamyon üstümüze doğru kırmaya başladı.
aşırı hızlıydı.
bizim de solumuz beton refüjdü.
ne olduğunu anlamadan bizim arabaya o kadar yaklaştı ki. sanırım şoförü uyuyordu.
sonra benim oturduğum taraftaki yan aynayı tamamen alıp götürecek şekilde üstümüze geldi.
eşim olabildiğince sola yaklaşıp yavaşladı.
kamyon çarptıktan sonra "bence" sürücüsü uyanmış (!) olacak ki kamyonu toparladı ama o hızla bastı gitti.
plakasını bile alamadık.
üstüne üstlük bi kaç saniye daha sola doğru gelmeye devam etse benim olduğum kapı tarafından arabaya vuracaktı.
çok korkunçtu. neyse ki hepimiz iyiyiz.
tabi bunun bize bir de maddi maliyeti sanırım 300-350 lira olacak.
çok büyük geçmiş olsun canım verilmiş sadakanız varmış. Allah beterinden korusun.
sizde ben gibi birikiyor ama ne olursa artikEv konusu şuan herkes için muallak.
Hakikaten faizler çok yüksek, bir yandan da nakit biriktirilse para eriyip gidiyor gibi oluyor.
Güvensizlikten ön görülemiyor maalesef.
Biz de para biriktiriyoruz ama tam ne için bilmiyoruz :)))
Teşekkür ederim canım iyiyim çok şükür :) toparladım artık tamamen. Ama eksikler hala bitmiyor :) yavsş yavaş halledicem onları daÇok Sağol :) nasılsın? Durumları toparladın mı biraz?
3 gündür kardeşim bizde
Bu gece gidecek, bugün ona biraz evin işlerini yaptırmak gibi hain planlarım var
Tabi bir de eksikler bitmeyince benim kredi kartım da hiç inmiyor sağolsun. Kenarda birikmiş biraz tl'm var. Ne artıyor ne azalıyor. Bir şey koyamadım henüz. Örgü işimde yeni yeni bitişler yapabiliyorum. Biraz ağır ilerledim.
Sonra buradan Bir kaç kişi vadeli hesaba koysana dedi. Bi de bu vadeliler benim bildiğim bilmem kaç gün hiç dokunmazsan yüzde bilmem kaç veriyor şeklindeydi. Şimdi günlük olanları varmış, Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
Bu şehirde ısınma elektrik ile sağlanıyor. Küçük çocuğu olanlar da soba kullanıyormuş hala. Apartmanda soba kuranlar var hatta. Biz de elektrik ile ısınacağız. Tabi bunun için ısıtıcı almam gerekiyor.
Artık havalar da soğudu kasım da geldi, kış moduna iyice geçtim. Fakat benim bir de battaniyeye ihtiyacım var. Çünkü elektrk sobasını işten gelince açıp evi (aslında sadece odamı) bir anda ısıtmam mümkün değil. Piyasada beğendiklerim şu an indirimde 70 tl. Benim eski battaniyem çift kişilik polar ve çok saç topluyor diye getirmemiştim. Onu getirsem daha iyi olacak sanırım.
Tabi bir de eksikler bitmeyince benim kredi kartım da hiç inmiyor sağolsun. Kenarda birikmiş biraz tl'm var. Ne artıyor ne azalıyor. Bir şey koyamadım henüz. Örgü işimde yeni yeni bitişler yapabiliyorum. Biraz ağır ilerledim.
Sonra buradan Bir kaç kişi vadeli hesaba koysana dedi. Bi de bu vadeliler benim bildiğim bilmem kaç gün hiç dokunmazsan yüzde bilmem kaç veriyor şeklindeydi. Şimdi günlük olanları varmış, Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?