• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

canım şöyle. şirketin kiraladığı bir kaç tane ev var. herkes 2 kişi olarak kalıyor. şirket sadece kirayı ödüyor.
internet benim üzerime. taahhütlü olduğu için kapattırmadım :)

ev arkadaşım da firmadan biri. yani mecburen onunla kalıyorum. çünkü burası çok pahalı bir şehir. maaşlar 1750-3000 tl arası. ev kiraları 1500 civarı. haliyle kimse geçinemeyeceği için gelmek istemiyor. firma da buraya çalışan alabilmek için ev kiralıyor :)
ck guzel canım ınsAllah ev arkadasınla da ıyı gecınırsınde her sey guzel olur

ya bilmiyorum ki cahil cesareti mi acaba
ama yaparım gibi geliyor.
kendimde bebeğe bakacak gücü de hissediyorum.
hayatta her şeyi eşimle kendim yaptım diyebilirim
bunu da hallederiz gibi geliyor
Estagfurullah. Sen kendine ve eşine inanıp güvendikten sonra gerisi bir şekilde hallolur.

Bir zamanlar 185 tl ye dolan depomuz şu an tam 290 tl ye doldu

City gross a girdim sadece 4 parça şey aldım 87 tl odedim ( 4 lu sıvı yağ, 1 adet zeytinyağı , şeker, azıcık keçiboynuzu pekmezi )

Yıkama kesim fon de 35 tl verdim

Bir zamanlar 185 tl ye dolan depomuz şu an tam 290 tl ye doldu

City gross a girdim sadece 4 parça şey aldım 87 tl odedim ( 4 lu sıvı yağ, 1 adet zeytinyağı , şeker, azıcık keçiboynuzu pekmezi )

Yıkama kesim fon de 35 tl verdim
Citygross a biz de çok gidiyoruz balık reyonu iyi oluyor büyük balıkları dışarıya göre daha hesaplı alabiliyoruz. Mesela dil balığı 35 liraydı bu hafta. Meyve sebze reyonu da uygun oluyor nispeten diğer yerlere göre. Ama deterjan temizlik ürünlerinde Rize gross u tek geçerim. eczanelerde satılan keçiboynuzu özü var onu denedin mi ?

Sabah 9’da uyanıp gratise koştum sanırım kötü bir örneğim. Baya iyi indirim vardı ama resmen izdiham yaşanmış. 3 şampuan 2 deo 1 diş macunu aldım :bicak:

Dün eşim de seni gratis e götüreyim mi dedi
Düşündüm düşündüm
Yok dedim
Bi şampuan lazımdı bana
E onu alırken kesin bi sürü de ıvır zıvır alırdım
Ama içimde kalmadı değil :D

Bugün eşime kahvaltıya gitmek istediğimi söylemiştim. Bugün evlilik yildonumumuz hediyemi almış zaten. Sonra evde kahvaltı yapmaya karar verdim. Boş yere masraf dedim. Patates kızarttım kahvaltiliklari hazırladım. Eşim de 15 tl lik börek aldı. Daha ne olsun di mi

evlilik yıldönümünüz kutlu olsun. Bizim de 2 gün önceydi ve eşim grip olduğu için akşam 7 de uyudu
Yemeğe çıkacaktık sonra evde 2 güzel dolu dolu ekmek arası yaptık. Herhalde artık içimiz geçmiş bizim. Evlendiğimiz günü konuştuk biraz sonra sevdiceğim hastalıktan uyuyup kaldı

Yaa valla sağolun güç veriyosunuz :)
Dün bi bebek bakım eğitime gittim
Aşırı faydalıydı
Her detayı kafama yazdım, zorlukların da farkındayım ama en azından zorluklarla nasıl başa çıkabileceğime dair ipuçlarını da biliyorum artık

Dün çok çok sevdiğim bir arkadaşımın bebeğine doğum günü için hediye aldık (çok içime sinen bi oyuncak.) bir de markete uğradık ufak tefek eksikler vardı
Toplamda 350 tl kadar bi harcamamız oldu

Spizella iç geçmesi ile ilgisi yok öyle düşünme:)
Evlilik dediğimiz şey böyle bir şey.
Mesela eşim ile her şeyin üstesinden ikimiz geldik dedin ya; bu aslında çok daha önemli.
Bebek çok farklı bir tecrübe ama birbirinize çok destek olup bu süreci bile güzel atlatabileceğinizi düşünüyorum.

Biz bu ay yeni bir yönteme geçiş yaptık :))
Maaşlardan ödemelerimizi yaptık. Kalan parayı hesaptan haftalık çekicez.
Mesela bu hafta için 300 çekicez daha hiçbir şekilde kalanına dokunmamaya çalışıcaz.
Böylece nereye gitti bu para yaa moduna girmemiş olucaz. Ay sonunda da inşallah sıkışmamış olucaz. :mapus:

Ben de dün bi arkadaşım Gratis e gidelim dedi.
Onunla gittim, sadece makyaj temizleme suyum bir parmak kadar kalmıştı, onu aldım.
12.95 tl harcamam oldu.
Bence çok başarılıydım bu konuda :)

Sonra onların evine geçtik, 3 tane süt mısır aldık, eşim ödedi tam kaç verdi bilmiyorum.

Mesela bu hafta için 300 çekicez daha hiçbir şekilde kalanına dokunmamaya çalışıcaz.
Böylece nereye gitti bu para yaa moduna girmemiş olucaz. Ay sonunda da inşallah sıkışmamış olucaz. :mapus:

Muhakkak işe yarayacaktır diye düşünüyorum.
Biz de tüm parayı çekip akaryakıt, alış veriş vs diye üzerine yazıyoruz.
Bir yeri var, orada tutuyoruz.
Oradan alıp harcıyoruz.

Oradan alıp harcıyoruz.
Benim anlamadığım şu, babamın düzenli geliri bile yoktu annem habire şunu getir şunu al derdi. Markete gittiğimizde pat pat sepeti doldururdu fiyatına bakmadan haha. Nasıl oluyor anlamıyorum, adam maşallah 1 kez kredi çekmedi 1 kez kredi kartı kullanmadı. Kafamda deli sorular.

Oradan alıp harcıyoruz.
Ben de böyle yapıyorum canım. Böylece herşeyin parasi belli oluyor. Yalnız bunu eşim değil ben yapıyorum. O ne varsa harcar

Benim anlamadığım şu, babamın düzenli geliri bile yoktu annem habire şunu getir şunu al derdi. Markete gittiğimizde pat pat sepeti doldururdu fiyatına bakmadan haha. Nasıl oluyor anlamıyorum, adam maşallah 1 kez kredi çekmedi 1 kez kredi kartı kullanmadı. Kafamda deli sorular.

İlla ki bakıyordur da siz fark etmiyorsunuzdur.
Yada ona göre alıyordur; mesela et almıyordur da baklagil ağırlıklı gidiyordur.

Ben de böyle yapıyorum canım. Böylece herşeyin parasi belli oluyor. Yalnız bunu eşim değil ben yapıyorum. O ne varsa harcar

Benim de eşim yapıyor bunu genelde :))
Savurayım diye düşündüğümden değil de üşenirim :)
Çeker getiririz parayı, eşim oturup ayırır hesaplar :)

elimde nakit kaldığı aylar ben de böyle yapmak istiyorum
param kadar harcamak...

Bugün başımıza bişey geldi.
sabah erkenden arabayla 4 şeritli yolun en solundan gidiyorduk
en sağ şeritten büyük yük dolu bir kamyon üstümüze doğru kırmaya başladı.
aşırı hızlıydı.
bizim de solumuz beton refüjdü.
ne olduğunu anlamadan bizim arabaya o kadar yaklaştı ki. sanırım şoförü uyuyordu.
sonra benim oturduğum taraftaki yan aynayı tamamen alıp götürecek şekilde üstümüze geldi.
eşim olabildiğince sola yaklaşıp yavaşladı.
kamyon çarptıktan sonra "bence" sürücüsü uyanmış (!) olacak ki kamyonu toparladı ama o hızla bastı gitti.
plakasını bile alamadık.
üstüne üstlük bi kaç saniye daha sola doğru gelmeye devam etse benim olduğum kapı tarafından arabaya vuracaktı.

çok korkunçtu. neyse ki hepimiz iyiyiz.

tabi bunun bize bir de maddi maliyeti sanırım 300-350 lira olacak.

Bugün başımıza bişey geldi.
sabah erkenden arabayla 4 şeritli yolun en solundan gidiyorduk
en sağ şeritten büyük yük dolu bir kamyon üstümüze doğru kırmaya başladı.
aşırı hızlıydı.
bizim de solumuz beton refüjdü.
ne olduğunu anlamadan bizim arabaya o kadar yaklaştı ki. sanırım şoförü uyuyordu.
sonra benim oturduğum taraftaki yan aynayı tamamen alıp götürecek şekilde üstümüze geldi.
eşim olabildiğince sola yaklaşıp yavaşladı.
kamyon çarptıktan sonra "bence" sürücüsü uyanmış (!) olacak ki kamyonu toparladı ama o hızla bastı gitti.
plakasını bile alamadık.
üstüne üstlük bi kaç saniye daha sola doğru gelmeye devam etse benim olduğum kapı tarafından arabaya vuracaktı.

çok korkunçtu. neyse ki hepimiz iyiyiz.

tabi bunun bize bir de maddi maliyeti sanırım 300-350 lira olacak.
Çok korkunç.. çok geçmiş olsun.. Allah korumuş :dua:

Çok korkunç.. çok geçmiş olsun.. Allah korumuş :dua:

çok teşekkürler, gerçekten anladım yani insanların hayatı başka birinin bir anlık hatasına, ihmaline bağlı trafikte. çok iyi bir şoför olabiliriz ama karşı tarafı bilmiyoruz.
adam bi yavaşlamadı bile ya, öyle bastı gitti.
böyleleri için "kendi başını yesin" derdi annem. haklıymış gerçekten.

Back