• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

Boşta duracağına günlük vadeye koyabilirsin
Kazancı az oluyor ama aynı yerde saymasından iyidir
Hem gün içinde ihtiyacın olursa istediğin gibi çekip üstüne ekleme de yapabilirsin
Başka türlü bir yatırım düşünmüyorsan günlük faiz iyidir :KK66:

İng de var
Enpara da var benim kullandıklarım
Hatta daha önceki aylarda maaşı direk o hesaba yatırıyordum ki kullanana kadar her gün 50 krş gibi de olsa artsın diye :)
Canim.en para hangi bankanin. Faiz orani kaç. Ve bu oran kac yil gecerli. Yani mesela oling 1 yil gecerli

Canim.en para hangi bankanin. Faiz orani kaç. Ve bu oran kac yil gecerli. Yani mesela oling 1 yil gecerli
Finansbankın online bankacılığı
Ben çok seviyorum
IMG_2253.PNG

Bir de bazı şartları sağlayınca bu faiz oranı artıyor

IMG_2255.PNG

Elektrikle ısınmayı hiç sevmiyorum
İzmirde yaşadığım dönemde ufo ısıtıcıların en büyüğünden almıştık, çalışırken çok güzel ama odadan çıkınca ya da kapatınca buz :KK43:
Üstelik bayağı da maliyetliydi. Benim gibi sıcak seven biri için o dönem bayağı fatura geliyordu.

Battaniye/yorgan konusunda ben 2 sene önce bir şey yaptım. Yatsan mağazasından serta marka bir yorgan aldık. (Almak isteyen olur diye yazmak istedim markasını çünkü önerebilirim) Eşim çok ısrar etmişti. yorgan kaz tüyü. Ben o yüzden çok vicdan azabı çektim :KK43: hala da çekiyorum, ama eşimin isteğine de karşı gelemedim. Bu yorgan öyle bir ısıtıcı çıktı ki 2 senedir yatak odasında kalorifer peteğini en kısık ayarda kullanmamıza rağmen yine sıcaklıyoruz.
O günden beri bir kere paraya kıyıp böyle bir şey alınabilir diye düşünüyorum. Isınma masrafımızdan yorgan parası çıkmıştır :KK70: Aldığımız yorganın kaz tüyü olmayan ama daha farklı bir malzemeyle üretilmiş hem yaz hem kış kullanılan versiyonu vardı. Yorganın bi tarafı sıcak diğer tarafı serin tutuyordu. Onu almadığıma pişmanım ama çok daha pahalıydı :KK43: yine de kaz tüyü değildi, keşke onu alsaydım.

Bi bakayım neymiş o marka diye :) çünkü benim de ihtiyacım olacak. Ailemin yaşadığı şehre de doğalgaz 4 yıl önce falan geldi, elektrikle ısındığımız dönemi hatırlıyorum da oldukça zor. Geçen yıl kombiyi en düşükte tutardım, merkezi ısınma vardı ve doğalgaz faturam maksimum 120 gelmişti ve ben hiç kışlık giydiğimi bilmem hep şort tişört takılıyordum evde :) o şehirde sadece evimi özleyeceğim sanırım. Allah bana o şehri özletmez inşallah :D

Eğer parayı kısa süre tutmayacaksan altın, döviz gibi yatırım araçlarının da iyi olduğunu düşünüyorum.
Tabi ytd.
Canım valla ben o parayı ne yapacağımı da bilmiyrum. Uzun vadede duracağı kesin. Amacı yok öylece birikiyor. Dolar baya düştü son günlerde. Ya daha da düşerse diye korkuyorum açıkcası. Altın da aynı şekilde. Tl olarak kaldım yani

Boşta duracağına günlük vadeye koyabilirsin
Kazancı az oluyor ama aynı yerde saymasından iyidir
Hem gün içinde ihtiyacın olursa istediğin gibi çekip üstüne ekleme de yapabilirsin
Başka türlü bir yatırım düşünmüyorsan günlük faiz iyidir :KK66:

İng de var
Enpara da var benim kullandıklarım
Hatta daha önceki aylarda maaşı direk o hesaba yatırıyordum ki kullanana kadar her gün 50 krş gibi de olsa artsın diye :)
Ben de öyle düşündüm :) vakıfbank var bende. Vakıfbankta da varmış. Arı hesabı. Hem de şubeye gerek duymadan açılıyormuş hesap. Bi onu denicem :) enpara hesabı açtırmıştım ben ama internette yorumlarda durduk yere hesaba bloke koyulmasından bahsedilmiş. O yüzden biraz korktum açıkcası.

En para finansbanka bağlı canım. Faiz oranları hakkında bir bilgim yok. Ben eft havale ücretsiz diye açmıştım hesabı.

Başvurunu yapıyorsun onlar verdiğin adrese gelip sana hesap oluşturuyorlar kartını da direk teslim ediyorlar. Karta İsim yazdırmak için şubeye gidiliyor sanırım

Ben de öyle düşündüm :) vakıfbank var bende. Vakıfbankta da varmış. Arı hesabı. Hem de şubeye gerek duymadan açılıyormuş hesap. Bi onu denicem :) enpara hesabı açtırmıştım ben ama internette yorumlarda durduk yere hesaba bloke koyulmasından bahsedilmiş. O yüzden biraz korktum açıkcası.
Bloke mi:110: şüphelendim simdi.
Zaten ortam pek iyi degil

Bu aralar benim de harcamam yok
Evdeyim ve grip oldum atlatmaya çalışıyorum
Eşim de çok yoğun işyerinde
Geliyor yemek yiyip yatıyoruz
Hayat çok sıkıcı böyle
Ama dinlenmeden de geçmiyor

Çok geçmiş olsun Spizella.
Tam da son zamanlarda kötü denk gelmiş grip.
İlaç kullanmadan atlatmak daha da zorlaştırmıştır işi.
İnşallah çarçabuk geçsin.

Ben de bugünü ders çalışmaya ayırdım.
Vizelere 2 hafta kaldı.
Yarın saatimi daha erkene kuracağım, biraz asılayım bir kaç gün diye düşünüyorum.

Dün özel bir gündü bizim için, dışarıda yedik 50 tl tuttu.
Bugün o nedenle dünün planı olan patates salatası, çorba var menüde.
Patates salatasından yemeyeceğim, çok kaçırdım çünkü sabah.

günaydınnn :)
iyileşme aşamasındayım.
ben galiba yakında doğuracağım :D
nedense gününü beklemeyecekmiş gibi geliyor. bi değişik hissediyorum kendimi.
bugün ve yarını evi derleme toplama ve temizliğe ayıracağız eşimle. onun da sağlığı çok iyi değil.
işte yavaş yavaş yapalım dedik.
evdeki toz sorunundan kurtulamıyorum.
her yerden aşırı bir toz geliyor.
yazın kapı pencere açıktı tamam, ama şimdi günde yarımşar saat havalandırıyorum odaları
bu sırada mı geliyor bu tozlar?

kıyafetlerden olacağını düşündük dün hatta bayağı bi kurutma makinesi araştırdık. kedimizin tüylerinden de muzdaribiz çünkü.
bir çok ucuzlar var Hoover marka falan. bir de Bosch gibi, Siemens gibi aşırı pahalılar var.
ben bilemedim bunların nasıl bir fark yarattığını.
sonra da vazgeçtim zaten evde koyacak yer bile yok, zorla bi yerlere sıkıştıracaktık :)

Back