• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

sgk ne işe yarıycak o zaman
birikim yapmak isteyen kendi yapar yahu

umarım değildir ama şu berat albayrak'ın açıkladığı şeyde varmış. detayını araştırıcam.

evet sivil memur

ztn sgk çökmek üzere olduğu için böyle, yurt dısında çoğu ülkede böyle
Sgk ve bes in olduğu tüm şirketler ortak havuzda toplanıyor, ilerleyen emeklilik yaşı sgk ya aşırı yük bindiriyor.

ben sunulan her şartta tercihimi çıkmaktan yana kullanırım, zorunlu olandan daha kesildiği gün çıktım.
3 yıl zorunlu ise, en yüksek riski seçip, 3 yılın sonunda yine çıkacağım.
benim onceden kensime ait oldugu icin zorunlu olandan hemen cikmistim
en yuksek risk nasil oluyor canim

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/noyan-dogan/yepte-otomatik-bes-zorunlu-oluyor-40965509

valla ben de çıkarım. onlar sokar bi daha çıkarım
zaten şu an kağıt üzerinde kurum değiştirdiğim için bu sene içinde 3 kere zorunlu BES e girip çıktım.
sürekli para kesiyolar talep oluşturuyorum sözleşme iptali ve iade yapıyorlar.
fenalık geldi.
102 tl kesiliyormuş maaşımdan. yıllarca ödesem bile 102 tl ile ne elde edebilirim. saçmalık

hesapladım 102 tl şeklinde kesilmeye devam ederse (senede bir buna zam da geliyor o dahil)

56 yaşıma geldiğimde devlet katkısı dahil 62.000 birikecekmiş.
maaş olarak da 323 tl olacakmış (ahh ne büyük gelir :))
devletin katkısı da 15 bin kadar

ama bu durum "T.C Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından yıllık brüt %4 oranında reel getiri olacağı varsayılmıştır." senaryosunda geçerli

%2 getiri verirse maaş olarak 243 tl bağlayacaklarmış :D

Dün english home mağazasında işim vardı, uğramışken küçük el havlusu bakayım dedim. 9.95 ti tanesi, bir de internet sitesine baktım aynısı 6.75
Neden böyle dedim, meğer mağaza fiyatlarıyla internet fiyatları farklıymış
Kazıklanmamak için almadım ;)

Dün english home mağazasında işim vardı, uğramışken küçük el havlusu bakayım dedim. 9.95 ti tanesi, bir de internet sitesine baktım aynısı 6.75
Neden böyle dedim, meğer mağaza fiyatlarıyla internet fiyatları farklıymış
Kazıklanmamak için almadım :KK66:
Internetten alinca da kargo bedeli oluyor ama

Bugün bireysel emeklilikten tekrar hesabıma para yattı
Meğer geçen ay da kesmişler ben farkında değilmişim. Yarın bununla da altın alacağım.
Bir de eşim evdeki playstation ı satıyormuş. Onun parasını da verecek altın almam için ;)

Merhabalar.bugün ben de tarhana çorbası makarna salata yapmayı planlıyorum.sadece bir ekmek alırsam süper olacak

Evde kullanmadığımız bir bilgisayar vardı, satalım dedik sanırım dolar yüzünden çok fazla talibi çıktı biz 1200 falan derken 1500 tl veren oldu çok ilginç.
Bu akşam onu da satacağız sanırım.

Kredi kartı ekstrem geldi 1800 tl ödeyemedim haliyle
560 tl asgari ödedim
Bu kredi kartını artık kullanmıyorum toplam borcu 2000 tl aydan aya asgari ödeyerek bitiricem. Daha doğrusu gelecek ay daha fazla öderim muhtemelen. 3 ayda falan kapatırım bunu inşallah

Back