• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

Arkadasimi gordum yazdiklarinda :KK70: :KK70: madoya mi girelim kahve dunyasina mi... Allahtan gucu yetmiyor da yrtse birda starbucks'a girecek :KK70:
Ben gerçekten şaşırıyorum sürekli orada oturanlara. Bir iki sefer arkadaşlarımı kıramadığım için oturmak zorunda kaldım. Şaşırdım hallerine. Önce check-in yapıyorlar. Sonra fotoğraf çekiyorlar. Sonra da dünyanın parasını ödeyip çıkıyorlar. :skandal:
Ben verdiğim paraya acıdım gerçekten. Sonra da bana sürekli laf sokuyorlar. Çok gezdin çok gezdin diye :sinirli::KK62:

Ben gerçekten şaşırıyorum sürekli orada oturanlara. Bir iki sefer arkadaşlarımı kıramadığım için oturmak zorunda kaldım. Şaşırdım hallerine. Önce check-in yapıyorlar. Sonra fotoğraf çekiyorlar. Sonra da dünyanın parasını ödeyip çıkıyorlar. :skandal:
Ben verdiğim paraya acıdım gerçekten. Sonra da bana sürekli laf sokuyorlar. Çok gezdin çok gezdin diye :sinirli::KK62:
Bunlarda gezmekse... oralara harcayacagim parayi ayiririm turlarla birlikte gezilere giderim. Asil oyle zevki cikar gezmenin. Gormedigin yerleri kesfederek :) check-in yapip resim cdkmek bana biraz sey geliyo nasil desem... basit.. hep bi zengin gorunme cabasi.

Günaydın Kızlar
Bunlarda gezmekse... oralara harcayacagim parayi ayiririm turlarla birlikte gezilere giderim. Asil oyle zevki cikar gezmenin. Gormedigin yerleri kesfederek :) check-in yapip resim cdkmek bana biraz sey geliyo nasil desem... basit.. hep bi zengin gorunme cabasi.
Bana kalırsa toplum olarak psikolojik problemlerimiz var. Başkaları için yaşamak, başkaları için giyinmek, başkaları görüşen diye o kahve zincirlerine gitmek...
Biz gerçekten çok geziyoruz ama kIşın sürekli para biriktiriyoruz. Bi çay parasının peşine düşüyoruz. Ucuz bilet peşinde koşuyoruz. Bir Yıl önceden otel rezervasyonu yapıyoruz. Sonra da çok gezdin.
Herkesin hayata bakışı zevkleri faeklı. Sen kahve zincirinde check in yapmaktan keyif alırsın ben oraya hiç girmemekten

Günaydın hanımlar

Bunlarhep kapitalist düzenin ve reklamların dayatmaları. Ben almıyorum ve bir süre daha almayacağım. Hiçbir şeye ihtiyacım Yok. Elimdekilerini kullanacağım uzun zaman.
Avm ler, mağazalar hele o kahve bilmem neleri Yok mu tıklım tıklım heryer. Biz millet olarak para harcamayı bir üstünlük bir karizma meselesi gibi görüyoruz sanırım.

ben de almıyorum almayacağım da dışarıda da çok nadir yiyip içiyorum
ve çevrem tarafından garip karşılanıyorum
çünkü sürekli almak dışarıda yemek bir yerde kahve içip oturmak artık rutin yapılması zorunlu şeyler gibi geliyor insanlara
bakıyorum senin benim gibi normal insanlar sürekli kalburüstü yerlere gitme merakında
şahsen evde de çok benzerini yapabileceğim yemeklerin tabağına 50-60 liralar vermem
dandik bir türk kahvesine 8-10 lira vermem
ancak başka yerde yeme şansımın olmadığı özel tariflere yiyeceklere para veririm

Ben de aynı fikirdeyim chericherilady chericherilady
Ben bir kaç kez dışarıda Türk kahvesi içmiştim. Hiç beğenmedim.
Anlamıyorum insanların ellerinde sturbucks bardağı ile sokaklarda gezmesini.çok tuhaf bir millet olduk. Almamayı cimrilik gibi görüyoruz.
Bir arkadaşım var. Geçen 1500 tl ye ayakkabı , 2500 tl ye güneş gözlüğü almış. Yuhhhh dedim. Öyle de güzel birşey değil. Hoş çok güzel olsa da hayatta vermem o parayı.
Ama bana sürekli çok geziyorsun diyor. Ben o ayakkabı parasına 3 kişilik yurtdışı bileti alıyorum. Gözlük parasını da oralarda bir haftada harcıyorum. Herkesin yaşama bakışı farklı.

Starbucka gidip chek in yapmayip fotograf cekmeyeni ayipliyorlar bilmiyor musun :D bana da hep komik gelmistir. Ben de bir sefer arkadas zoruyla gittim. Zaten hic kahve icmedigim icin dogal olarak begenmedim bir daha da gitmesim.

Starbucka gidip chek in yapmayip fotograf cekmeyeni ayipliyorlar bilmiyor musun :KK70: bana da hep komik gelmistir. Ben de bir sefer arkadas zoruyla gittim. Zaten hic kahve icmedigim icin dogal olarak begenmedim bir daha da gitmesim.
Aaaaa oraların öyle bir raconu var değil mi? İlla o check in yapılacak. Ulan ne yapsın millet senin nerde olduğunu.
Ben de bir iki kere gittim. Birinde Türk kahvesi istedim olmadı. Diğerinde çay içtim

Anlamıyorum insanların ellerinde sturbucks bardağı ile sokaklarda gezmesini.çok tuhaf bir millet olduk. Almamayı cimrilik gibi görüyoruz.
Bir arkadaşım var. Geçen 1500 tl ye ayakkabı , 2500 tl ye güneş gözlüğü almış. Yuhhhh dedim. Öyle de güzel birşey değil. Hoş çok güzel olsa da hayatta vermem o parayı.
Ama bana sürekli çok geziyorsun diyor. Ben o ayakkabı parasına 3 kişilik yurtdışı bileti alıyorum. Gözlük parasını da oralarda bir haftada harcıyorum. Herkesin yaşama bakışı farklı.

ben de hayatta vermem bir ayakkabıya gözlüğe o kadar
yurtdışına acımam ama sonuçta sana manevi olarak çok şey katıyor yeni yerler görüp yeni tatlar keşfediyorsun
orada harcarken yine dikkatli olursun ama içine de oturmaz yani gezdim gördüm dersin
ben de seninle aynı kafadayım burada yeme içme biriktir yurtdışında gez daha mutlu olurum
gerçi dolar euro fırladı canımı sıkıyor bu durum herşeyi 100 kere düşünür olduk

ben de hayatta vermem bir ayakkabıya gözlüğe o kadar
yurtdışına acımam ama sonuçta sana manevi olarak çok şey katıyor yeni yerler görüp yeni tatlar keşfediyorsun
orada harcarken yine dikkatli olursun ama içine de oturmaz yani gezdim gördüm dersin
ben de seninle aynı kafadayım burada yeme içme biriktir yurtdışında gez daha mutlu olurum
gerçi dolar euro fırladı canımı sıkıyor bu durum herşeyi 100 kere düşünür olduk
Bu durum benim de çok Canımı sıkıyor. Ocak’ta yurtdışına çıkacağız. Uçak biletini aldık. Oteli ödedik. Ama Euro bu kadar artmışken nasıl olacak bilmiyorum. Gerçi biz giderken yeme içme götürüyoruz. Orada da fazla harcamıyoruz. Gezilerimiz genelde görme gezme odaklı oluyor. Şunu da yiyelim bunu da yiyelim demiyoruz. Aç kalmamak için yiyoruz.

Alıştırılmışız tüketmeye... reklamlar bile bunun uzerine degil mi zaten? "En iyisine layiksin" bilincaltina yerlesince ne olacak :) eksi sozlukte filan harcayin yarin oleceksiniz zaten gibi yazanlarda dolu.. tamam harcayalim da... ee.. her zaman suanki gibi saglikli mi olacagiz. Kendimize kendimizden baska kimsenin hayri olmaz. :)

Evet zaten bence reklamlar işliyor beynimize
Tv izlemesen radyoda
İnternette sayfanın sağında solunda
Dikkatli Bakmasan bile sonuçta görüyorsun
Bilboardlarda sokaklarda her yerde

Bunlarhep kapitalist düzenin ve reklamların dayatmaları. Ben almıyorum ve bir süre daha almayacağım. Hiçbir şeye ihtiyacım Yok. Elimdekilerini kullanacağım uzun zaman.
Avm ler, mağazalar hele o kahve bilmem neleri Yok mu tıklım tıklım heryer. Biz millet olarak para harcamayı bir üstünlük bir karizma meselesi gibi görüyoruz sanırım.

Almak= varolmanın birinci şartı gibi olmuş
Bişeyler aldığında sanki varsın ve mutlusun gibi
halbuki ne yanlışmış...

Çok haklısınız millet olarak tüketelim diye programlandırıldık..
Birikim yapmanın yarınları düşünmenin öneminden bahseden yok..
Onbin gelirle sıfır birikim yapanlar var.
Hatta bir sonraki maaşa kk borcu yüzünden eksi binlerle başlayanlar...

İşte onlardan biri ben olmuştum
Hiç ihtiyacım olmayan şeyleri bile almam gerekiyormuş gibi hissediyordum bazen
Ya da tencere almaya gidip yanında tencereden 3 kat pahalı mutfak robotu da alıyodum hiç aklımda yokken
Şu anda bile maaşımdan bişey görmüyorum
Ancak 3-4 ayda toparlayabileceğim bir şey almazsam

Günaydın hanımlar

ben de almıyorum almayacağım da dışarıda da çok nadir yiyip içiyorum
ve çevrem tarafından garip karşılanıyorum
çünkü sürekli almak dışarıda yemek bir yerde kahve içip oturmak artık rutin yapılması zorunlu şeyler gibi geliyor insanlara
bakıyorum senin benim gibi normal insanlar sürekli kalburüstü yerlere gitme merakında
şahsen evde de çok benzerini yapabileceğim yemeklerin tabağına 50-60 liralar vermem
dandik bir türk kahvesine 8-10 lira vermem
ancak başka yerde yeme şansımın olmadığı özel tariflere yiyeceklere para veririm

Evet mesela makarna
Ben evde daha güzel soslarla daha lezzetli yapabileceğim bişeyin tabağına dışarıda neden 25 tl vereyim?

Dün katıldığım kutlamada sadece hamburger yedim
25 tl tuttu
Evde daha güZel bir hamburger köftesi hazırlayabiliyorum bi de yediğimi beğenmedim yani :)
Boşa para resmen

Bence 25 tl lik ayakkabı ile 250 tl arasında kalite farkı vardır
Ama 250 tl ile 2500 tl arasındaki tek fark marka olmasıdır

25 tl ye aldığın ayakkabı kısa süre işini görecektir, düşük kalite malzemeden yapılmıştır, suni deridir vs.
250 tl verdiğinde belki gerçek deri, ortopedik vs v bi ayakkabı almış olursun ki uzun süre giyebileceğin için aslında ucuz ayakkabıya göre daha karlıdır

Amaaaa 2500 tl ayakkabı sana ne vaat edebilir?
Ne olacak yani timsah derisi olsa?

günaydın, iyi haftalar dilerim...

cumartesi sabahı göz doktoruma kontrole gittim, gözlük numaram 0.25 değişmiş, dr camları değiştirmene gerek yok ama istersen diye reçete yazacağım dedi..çok şükür gözlerim iyi durumdaymış, maşallah...çıktım bir optiğe girdim, özel inceltilmiş cam olduğu için 70 tl fark ödemem gerekiyormuş, kıyamadım parama, dr da gereksiz dediği için ben bi düşüneyim deyip çıktım..ama lens siparişi vermem gerekiyor, çünkü süresi dolacak..istanbuldan bir optik ile görüştüm, 450 tl dedi :KK43: bu sabah arayıp siparişi vereceğim, yurt dışından geleceği için 15-20 günü bulacak gelmesi...

hazır çarşıya inmişken mağazaları gezeyim dedim..
kendi kendime,"""" sinirli porsuk bu sene çok güzel birikim yaptın maşallah, hadi yine iyisin, biraz harcamanda sakınca yok, bu sefer ihtiyaç değil de isteklerini al"""" diyerek başladım mağazaları gezmeye :))))

çok katlı güzel bir mağaza keşfettim, bir katı züccaciye,bir katı hediyelik eşya, bir kat ufak ev aletleri vs 8 katlı bir mağaza ama cennet gibi, yok , yok :))))

aldım elime sepeti başladım doldurmaya, bu pilli mumlar var philipsin yanan mum gibi görünüyor ama mum değil, pilli ışık... bambu sosluklu servis tabağı, 2 adet çok şekilli kültablası, otantik, etnik minder kılıfları, takım olarak orta sehpa örtüsü, (uzun zamandır internette bunlardan aranıyordum, patchwork gibi ama değil, orijinal güzel parçalardı) bir kaç değişik biblo..cicili bicili kavanozlar, bardak altları vs vs bir çok seyi attım sepete..2 saate yakın gezmişimdir mağazayı...en son tamamlayıp kasaya indim ki ne göreyim, kasada en az yarım saatlik sıra var, şok oldum, sanırsın bedava dağıtmışlar, insanlar nasıl yüklemiş her şeyi..işte o an bi kendime geldim, dedim ben ne yapıyorum... sepeti tekrar gözden geçiirince yaklaşık 250 civarı abuk sabuk bir sürü şey aldığımı düşündüm..yok yaa, ALAMADIMMM... tek tek tekrar tüm mağazayı dolaşıp hepsini yerine bıraktım..gelmedi içimden o kadar para vermek o abuk sabuk şeylere...ve 30 dk kasa beklemeyi gözüm yemedi...o mağazadan hiç bir şey almadan çıktım...

yine bir kaç hediyelik eşya mağazası gezip elim boş döndüm..
eve yaklaşınca migrosa girdim, eşime tatlı yasağı koymuştum ama sürdüremeyeceğinin farkındayım, patlak vermeden tatlı bir çözüm bulayım dedim, puding yapmaya karar verdim...kakaolu,muzlu, çilekli puding ve süt aldım,
ben pudingleri hep ağzı kapaklı kavanozlara dökerim, kasade hem koku kapıyor gibi geliyor hem de üstü kaymak yapıp kuruyor gibi oluyor, hoşuma gitmiyor..yıllardır şık puding kavanozlarım vardır, biraz azalmıştı yıllar içerisinde, migrostan paşabahçenin kavanozlarından aldım 6 adet ..piliç nugget ve bir kaç şey daha alıp çıktım...toplamda 36 tl ödedim....

neyse ki fazla zarara uğramadan evime dönebildim :)))
sanırım artık sırf istiyorum diye boşa harcama alışkanlığımdan tamamen kurtuldum...

Bensendetutuklukaldim Bensendetutuklukaldim canım netten nasıl satacaksın katalog işini.
Çok beceriklisiniz kızlar.
Bu konuda şansızım ben elim iş tutmaz ama kurabiye kursuna gittim. Hesaplar açtım beceremedim. Elimden kına bebek nikah şekeri şeker hamurlu kurabiyelet model model gelir yaratıcıyım ama takipçi olmayınca çevreden de destek görmeyince olmuyor.
Keçede bebek süsleri kapı süsleti kına nikah süsleri yaptım olmadı.
muhendisiniz muhendisiniz sen neler yapıp satıyorsun
Reçel erişte tarhana benimde aklıma geldi ama olmadı ya hevesim kırıldı.

Bugün 40 tl harcadık. Yatın pazara gidilecek p.tesi yumurta alınacak hergün bir masraf.

örgü oyuncak üzerine daha çok canım :) ben de vakit geçsin diye başlamıştım şimdi hem vakit geçiyor hem de para kazanıyorum :) çok şükür

Ne kadar yeteneklisin
ve de iyi bir ek gelir yahu
Hesabını biz de takip edelim :)
Benim zamanım yok malesef
Zamanım olsa da becerim sıfır :KK43:

Ya ben anlamıyorum madem kimsede para yok nasıl herkes deli gibi harcayabiliyor

Ben de bugün malesef bir kutlamaya katıldım 50 tl gitti

Onun dışında zaten bişey almadım
Ama fark ettim ki
Siyah uzun çoraba ve siyah bir çantaya ihtiyacım var
Not ettim ilerleyen dönemlerde alacağım
Şu an almazsam ölmem

kimliğim ortaya çıkmasın canım, o yüzden açıklamıyorum :KK31:

ben de dün yemek yapmaya üşendim, içimden bi ses ara o meşhur tavukçuyu sipariş ver dedi. ama nefsime hakim oldum ve almadım. kendi tavuğumu kendim yaptım.

tüketici toplumu olduk maalesef. mağazaya girdiğimizde her kazak için yanında mutlaka kombin oluyor. şu da şununla güzel olur şu da güzel olmuş diyip bi de üstüne amaaaan bi daha mı gelecez dünyaya mantığı ile zamanında çok aldım. şu an pişmanım o kadar aldığıma. o yüzden bu sezon sadece kot ihtiyacım var ve fazladan 2 kg var. onu verirsem öyle alıcam pantolonu da :KK59:

günaydın, iyi haftalar dilerim...

cumartesi sabahı göz doktoruma kontrole gittim, gözlük numaram 0.25 değişmiş, dr camları değiştirmene gerek yok ama istersen diye reçete yazacağım dedi..çok şükür gözlerim iyi durumdaymış, maşallah...çıktım bir optiğe girdim, özel inceltilmiş cam olduğu için 70 tl fark ödemem gerekiyormuş, kıyamadım parama, dr da gereksiz dediği için ben bi düşüneyim deyip çıktım..ama lens siparişi vermem gerekiyor, çünkü süresi dolacak..istanbuldan bir optik ile görüştüm, 450 tl dedi :KK43: bu sabah arayıp siparişi vereceğim, yurt dışından geleceği için 15-20 günü bulacak gelmesi...

hazır çarşıya inmişken mağazaları gezeyim dedim..
kendi kendime,"""" sinirli porsuk bu sene çok güzel birikim yaptın maşallah, hadi yine iyisin, biraz harcamanda sakınca yok, bu sefer ihtiyaç değil de isteklerini al"""" diyerek başladım mağazaları gezmeye :))))

çok katlı güzel bir mağaza keşfettim, bir katı züccaciye,bir katı hediyelik eşya, bir kat ufak ev aletleri vs 8 katlı bir mağaza ama cennet gibi, yok , yok :))))

aldım elime sepeti başladım doldurmaya, bu pilli mumlar var philipsin yanan mum gibi görünüyor ama mum değil, pilli ışık... bambu sosluklu servis tabağı, 2 adet çok şekilli kültablası, otantik, etnik minder kılıfları, takım olarak orta sehpa örtüsü, (uzun zamandır internette bunlardan aranıyordum, patchwork gibi ama değil, orijinal güzel parçalardı) bir kaç değişik biblo..cicili bicili kavanozlar, bardak altları vs vs bir çok seyi attım sepete..2 saate yakın gezmişimdir mağazayı...en son tamamlayıp kasaya indim ki ne göreyim, kasada en az yarım saatlik sıra var, şok oldum, sanırsın bedava dağıtmışlar, insanlar nasıl yüklemiş her şeyi..işte o an bi kendime geldim, dedim ben ne yapıyorum... sepeti tekrar gözden geçiirince yaklaşık 250 civarı abuk sabuk bir sürü şey aldığımı düşündüm..yok yaa, ALAMADIMMM... tek tek tekrar tüm mağazayı dolaşıp hepsini yerine bıraktım..gelmedi içimden o kadar para vermek o abuk sabuk şeylere...ve 30 dk kasa beklemeyi gözüm yemedi...o mağazadan hiç bir şey almadan çıktım...

yine bir kaç hediyelik eşya mağazası gezip elim boş döndüm..
eve yaklaşınca migrosa girdim, eşime tatlı yasağı koymuştum ama sürdüremeyeceğinin farkındayım, patlak vermeden tatlı bir çözüm bulayım dedim, puding yapmaya karar verdim...kakaolu,muzlu, çilekli puding ve süt aldım,
ben pudingleri hep ağzı kapaklı kavanozlara dökerim, kasade hem koku kapıyor gibi geliyor hem de üstü kaymak yapıp kuruyor gibi oluyor, hoşuma gitmiyor..yıllardır şık puding kavanozlarım vardır, biraz azalmıştı yıllar içerisinde, migrostan paşabahçenin kavanozlarından aldım 6 adet ..piliç nugget ve bir kaç şey daha alıp çıktım...toplamda 36 tl ödedim....

neyse ki fazla zarara uğramadan evime dönebildim :)))
sanırım artık sırf istiyorum diye boşa harcama alışkanlığımdan tamamen kurtuldum...

günaydın :)
bence sen olmuşsun artık
ikea da aynı tuzağa düşüyorum ben ona buna bakarken kasaya bi geliyorum 350 tl
ıvır zıvır ot çöpe o kadar para verilmemeli
ama orta sehpa takımını alabilirmişsin belki :)

pudingleri de kase yerine kavanoza koymak iyi fikirmiş. dediğin gibi üstleri kuruyor açık olunca
ben de öyle yapayım bari bundan sonra.

ben de 10 kasımda bim e kablosuz klavye gelecekmiş 95 tl onu beğendim
sonra dedim ki ne gerek var.
evde zaten klavyem kablosuz
iş için düşünmüştüm işyerinde de verdikleri bilgisayarı kuıllanıyorum alıp da eve getirmiyorum ya gereksiz buldum sonradan.

bir de pilot kalem alasım geliyor ama almadım elimdeki kalemleri kullanacağım önce.

Back