günaydın, iyi haftalar dilerim...
cumartesi sabahı göz doktoruma kontrole gittim, gözlük numaram 0.25 değişmiş, dr camları değiştirmene gerek yok ama istersen diye reçete yazacağım dedi..çok şükür gözlerim iyi durumdaymış, maşallah...çıktım bir optiğe girdim, özel inceltilmiş cam olduğu için 70 tl fark ödemem gerekiyormuş, kıyamadım parama, dr da gereksiz dediği için ben bi düşüneyim deyip çıktım..ama lens siparişi vermem gerekiyor, çünkü süresi dolacak..istanbuldan bir optik ile görüştüm, 450 tl dedi
bu sabah arayıp siparişi vereceğim, yurt dışından geleceği için 15-20 günü bulacak gelmesi...
hazır çarşıya inmişken mağazaları gezeyim dedim..
kendi kendime,"""" sinirli porsuk bu sene çok güzel birikim yaptın maşallah, hadi yine iyisin, biraz harcamanda sakınca yok, bu sefer ihtiyaç değil de isteklerini al"""" diyerek başladım mağazaları gezmeye :))))
çok katlı güzel bir mağaza keşfettim, bir katı züccaciye,bir katı hediyelik eşya, bir kat ufak ev aletleri vs 8 katlı bir mağaza ama cennet gibi, yok , yok :))))
aldım elime sepeti başladım doldurmaya, bu pilli mumlar var philipsin yanan mum gibi görünüyor ama mum değil, pilli ışık... bambu sosluklu servis tabağı, 2 adet çok şekilli kültablası, otantik, etnik minder kılıfları, takım olarak orta sehpa örtüsü, (uzun zamandır internette bunlardan aranıyordum, patchwork gibi ama değil, orijinal güzel parçalardı) bir kaç değişik biblo..cicili bicili kavanozlar, bardak altları vs vs bir çok seyi attım sepete..2 saate yakın gezmişimdir mağazayı...en son tamamlayıp kasaya indim ki ne göreyim, kasada en az yarım saatlik sıra var, şok oldum, sanırsın bedava dağıtmışlar, insanlar nasıl yüklemiş her şeyi..işte o an bi kendime geldim, dedim ben ne yapıyorum... sepeti tekrar gözden geçiirince yaklaşık 250 civarı abuk sabuk bir sürü şey aldığımı düşündüm..yok yaa, ALAMADIMMM... tek tek tekrar tüm mağazayı dolaşıp hepsini yerine bıraktım..gelmedi içimden o kadar para vermek o abuk sabuk şeylere...ve 30 dk kasa beklemeyi gözüm yemedi...o mağazadan hiç bir şey almadan çıktım...
yine bir kaç hediyelik eşya mağazası gezip elim boş döndüm..
eve yaklaşınca migrosa girdim, eşime tatlı yasağı koymuştum ama sürdüremeyeceğinin farkındayım, patlak vermeden tatlı bir çözüm bulayım dedim, puding yapmaya karar verdim...kakaolu,muzlu, çilekli puding ve süt aldım,
ben pudingleri hep ağzı kapaklı kavanozlara dökerim, kasade hem koku kapıyor gibi geliyor hem de üstü kaymak yapıp kuruyor gibi oluyor, hoşuma gitmiyor..yıllardır şık puding kavanozlarım vardır, biraz azalmıştı yıllar içerisinde, migrostan paşabahçenin kavanozlarından aldım 6 adet ..piliç nugget ve bir kaç şey daha alıp çıktım...toplamda 36 tl ödedim....
neyse ki fazla zarara uğramadan evime dönebildim :)))
sanırım artık sırf istiyorum diye boşa harcama alışkanlığımdan tamamen kurtuldum...