• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

Bizim gibi orta halli aileler bence arsa, eve yatirim yapmali okuldan ziyade.
Zaten cocugun bir kapasitesi var. ozele de gondersen , devlete de gondersen yapan her yerde yapiyor. Artik uni mezunu cok bir yerden siyrilmak icin sansa ve tanidiga ihtiyac var.
Simdi ev almak cok zorlasti. Cocugun ozel egitimine yillarca 1 ev parasini ver. Sonrada cocugun 1 ev almak icin yillarca calissin.

Biz de eşimle böyle düşündük
Bizim eşimle ikimizin ailesinden de bişey kalmadı ne ev ne arsa ne dükkan ne para
Hatta eşiminkinden borç bile kalabilir yani :D
Biz kızımızın en azından oturacak evi ve az da olsa parasını temin edebilirsek hayatını idame ettirebilir zor gününde bile. Sonra illaki x mesleği olmak için hayalinden vazgeçme ya da sevmediği işe mal sahibi olmak için katlanma durumlarını yaşamaz diye umuyorum.

Biz de eşimle böyle düşündük
Bizim eşimle ikimizin ailesinden de bişey kalmadı ne ev ne arsa ne dükkan ne para
Hatta eşiminkinden borç bile kalabilir yani :KK70:
Biz kızımızın en azından oturacak evi ve az da olsa parasını temin edebilirsek hayatını idame ettirebilir zor gününde bile. Sonra illaki x mesleği olmak için hayalinden vazgeçme ya da sevmediği işe mal sahibi olmak için katlanma durumlarını yaşamaz diye umuyorum.
Babam ozel okulda okutmadi.ama okuduk bir sekilde. 2 cocukgum var su an calismiyorum ama babamdan 1000 lira kira gelirim var. Calissam o evi alamazdim sanirim :)
Babam var yemez gibi bir adam hakliymis bir bildigi varmis:süslü:
Ben de ayni bilincle cocuklarima birakmak istiyorum. Disardan ozel destek olur . Bir de yeni nesil anneler hep uni mezunu . Cocuklariyla ilgilenseler, ozel derse gerek kalmaz .ama calisinca hal kalmiyor.

Babam ozel okulda okutmadi.ama okuduk bir sekilde. 2 cocukgum var su an calismiyorum ama babamdan 1000 lira kira gelirim var. Calissam o evi alamazdim sanirim :)
Babam var yemez gibi bir adam hakliymis bir bildigi varmis:süslü:
Ben de ayni bilincle cocuklarima birakmak istiyorum. Disardan ozel destek olur . Bir de yeni nesil anneler hep uni mezunu . Cocuklariyla ilgilenseler, ozel derse gerek kalmaz .ama calisinca hal kalmiyor.
Ben öğretmenlik mezunuyum ve eğitimle ilgili bi işim var. Daha doğrusu öğretmen yetiştirme ile. elimden geldiğince kendi çocuğuma yardımcı olurum iyi bi devlet okuluna da giderse diye düşünüyorum. Okulların güvenliği konusunda endişelerim var. İnşallah yeni eğitim bakanımızla işler daha iyiye gidecek diye umuyorum.
Babanız iyi yapmış size bi güvence bırakmış.

Ne kadar guzel , zaten ilk egitim evde basliyor.cocugun egitimi cocuk ,aile , okulun birlesimi ve bana gore 3 u arasinda okul en etkisizi :) guvenlik konusunda da , suan da ogretmen veli ye direkt teslim ediyor . Yada servisle gidenler icin , serviste yardimci ablalar var. Kapida da bir guvenlik var , iyi gibi.
Hayat cok zorlasti ileriyi goremiyorum. Umarim basta egitim olmak uzere her sey iyiye gider.

Kızım olucak inşallah muhendisiniz muhendisiniz
tabi bu arada bir sürü bebek eşyası araç gereci almak durumunda kaldım
Bazılarını ikinci el aldım bebek arabası ana kucağı gibi.
Yine de masraf çok gerçekten
Napalım artık ona çalışıyoruz :KK70:

İstediğin gibi deniz kıyısına gelmişsin ya ne güzel
Başlangıçta hem çevreyi keşfedene kadar hem de ihtiyaçların karşılanana kadar harcama olması doğal sıkma canını yakında düzen oturur

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. şansı bahtı hep açık olsun inşallah :)

ben de özel okula servet dökme taraftarı değilim. kuzenm çocuğunu gönderiyor. bi gün bale bi gün yüzme diğer gün voleybol bi gün taş boyama. çocuğun resmen nefes almaya zamanı yok. çocuğa bu kadar yüklenmek niye anlamıyorum. yazıktır günahtır. biraz da evde boş vakit geçirsin yavru. yani çocuğum yok ama şu an böyle düşünüyorm. ileride belki ben de öyle olurum :KK45: sonuçta herkes çocuğunun iyiliğini düşünüyor.

yalnız buradaki kızlarda farkettiğim şey hepsi ailesnden hala destek alıyor. çoğunun ilk işi fakat 2. hatta 3. işi olanlar bile aileden harçlık istiyor. bana mı garip geliyor bu sadece bilemiyorm. belki de ailemin şu anda bana destek vermesi mümkün olmadığı için böyle diyorum. ama yine de layığıyla okuyup, meslek sahibi olup çalışabilen bir birey kendi kendine geçinebilmeli.
sonuçta aile nereye kadar destek versin değil mi ?
boş yere drsek çürütmedik, boş yere aileden uzakta onca sene okumadık.

kız kahvaltıyı pastanede yapt, öğlen dışarıdan sipariş verdi, akşam falanca yerde yiyelim diyor bir de falanca kahveciden orta boy bilmem ne içelim diyor. ve bu her gün böyle. gözüm yok tabi yanlış anlaşılmasın. afiyet bal şeker olsun. ama böyle böyle nereye kadar değil mi. ortada dengesiz beslenme var. bugün markete gittim. kabak domates soğan aldım. yoğurt ekmek aldım. hem bu akşam hem yarın öğlen hatta hem de yarın akşam yemeğim bu olacak :) sonraki güne allah kerim

ha bi de 2 kişilik rakı balık- mezeleriyle beraber 200-250 tl civarında tutuyormuş. :KK53: buna maaş mı dayanır yahu.

bi de her hafta bunu etkinlik olarak yapan var. :KK57:

yalnız buradaki kızlarda farkettiğim şey hepsi ailesnden hala destek alıyor. çoğunun ilk işi fakat 2. hatta 3. işi olanlar bile aileden harçlık istiyor. bana mı garip geliyor bu sadece bilemiyorm. belki de ailemin şu anda bana destek vermesi mümkün olmadığı için böyle diyorum. ama yine de layığıyla okuyup, meslek sahibi olup çalışabilen bir birey kendi kendine geçinebilmeli.
sonuçta aile nereye kadar destek versin değil mi ?
boş yere drsek çürütmedik, boş yere aileden uzakta onca sene okumadık.

kız kahvaltıyı pastanede yapt, öğlen dışarıdan sipariş verdi, akşam falanca yerde yiyelim diyor bir de falanca kahveciden orta boy bilmem ne içelim diyor. ve bu her gün böyle. gözüm yok tabi yanlış anlaşılmasın. afiyet bal şeker olsun. ama böyle böyle nereye kadar değil mi. ortada dengesiz beslenme var. bugün markete gittim. kabak domates soğan aldım. yoğurt ekmek aldım. hem bu akşam hem yarın öğlen hatta hem de yarın akşam yemeğim bu olacak :) sonraki güne allah kerim
En iyisini yapiyorsun bencede . Hem saglik acisindan , ne yediğini biliyorsun, hem maddi acidan gerekli. :)
Ben olayi cozdum bu arada :KK24: zengin olmak icin ya birikim, yatirim yapicaksin ya da is kurucaksin. Yoksa sadece calismak olmuyor anca gunu kurtariyor. Yani ben yeni ogrendim , bilenler zengin zaten:halay:

En iyisini yapiyorsun bencede . Hem saglik acisindan , ne yediğini biliyorsun, hem maddi acidan gerekli. :)
Ben olayi cozdum bu arada :KK24: zengin olmak icin ya birikim, yatirim yapicaksin ya da is kurucaksin. Yoksa sadece calismak olmuyor anca gunu kurtariyor. Yani ben yeni ogrendim , bilenler zengin zaten:halay:

aynen sağlıklı beslenme kalp ben :) pazar kuruluyormuş normalde ama işten çıkana kadar yetişemiyorum. daha uyguna gelebilirdi böylece :)

migrosu aktif olarak kullanıyorum. haliyle biraz daha pahalı. kapalı paket ürünlerde a101 candır. kışa kadar a101 takılırım. çünkü braz uzak :) kışa allah kerim.

aynen sağlıklı beslenme kalp ben :) pazar kuruluyormuş normalde ama işten çıkana kadar yetişemiyorum. daha uyguna gelebilirdi böylece :)

migrosu aktif olarak kullanıyorum. haliyle biraz daha pahalı. kapalı paket ürünlerde a101 candır. kışa kadar a101 takılırım. çünkü braz uzak :) kışa allah kerim.
Cok tebrik ediyorum seni , cok guclu bir kadinsin :) burayi kesfedince gecmis yazilarida usenmedim okudum.
A101 bim iyiki varlar :) bence yazdan kuru seyleri biraz stok yap, A101 den falan. migrosta ayni urun ama fiyat daha yuksek. Mecbur kalinca yapicak bir sey yok tabi.

Cok tebrik ediyorum seni , cok guclu bir kadinsin :) burayi kesfedince gecmis yazilarida usenmedim okudum.
A101 bim iyiki varlar :) bence yazdan kuru seyleri biraz stok yap, A101 den falan. migrosta ayni urun ama fiyat daha yuksek. Mecbur kalinca yapicak bir sey yok tabi.

ya ne tatlısın :KK37: çok teşekkr ederim. umarım güçlüyümdür. çünkü bazen baya zorlanıyorum o_O

evet aslında mantıklı. kışın firmada yemek olacakmış. haftaya güzel başladım aslında :oops: ev için de makarna pirinç şehriye falan a101den stok yapabilirim. 6 ay cumartesim de tatil olacak. hava güzel olursa yine bime falan yürüyüş yaparım ama stok yapmak mantıklı tabi ki :)

selam arkadaşlarım

bugün ne almadım dersek? bi beach clup almadım :halay:
kızlar çıkışta bi tesiste yemek yiyip denize gidip takılalım dediler.
bana en az 50-60 tlye patlardı. o yüzden kızlara yorgunum dedim. yalan değildi yorgundum ama esas bahanem bu değildi tabi :)

bugün sadece 1,25 tl meyve suyuna verdim. onu da bakkaldan aldığım için böyle sanırım. aynı markanın şok a101 fiyatlarına da bakıcam. bi kaç tane eve alır koyarım. kahvaltıyı şirkette yapmam gerekirse yanıma alırım diye düşünüyorum

bazen de diyorum ki ya 10 kuruşun, 25 kuruşun ufak ufak bana ne faydası olabilir ki ?

ama totalde baktığımda eminim ki oluyordur değil mi ?

hiç benim gibi düşünen var mı ?

Kuzum 4 adet 25 kuruş....1 tl
10 adet 10 kuruş..................1tl

:KK76: kuruş diye geçme....varsa bize ver...biz senin yerine biriktiririz :işsiz: desem inanma.. benim cepe giren benimdir :KK70:

bazen de diyorum ki ya 10 kuruşun, 25 kuruşun ufak ufak bana ne faydası olabilir ki ?

ama totalde baktığımda eminim ki oluyordur değil mi ?

hiç benim gibi düşünen var mı ?
Her çok azdan olur lafının etkisi ile birikime başlamış biri olarak tabiki her kurusun hesabını yaparım. Aynı ürüne niye fazla para odeyelim, paranın nasıl kazanıldığı değil nasıl harcandığı önemli bu devirde.

Kuzum 4 adet 25 kuruş....1 tl
10 adet 10 kuruş..................1tl

:KK76: kuruş diye geçme....varsa bize ver...biz senin yerine biriktiririz :işsiz: desem inanma.. benim cepe giren benimdir :KK70:
ya bazen sıkılıyorum hesap yapmaktan falan. ya da migros daha yakın oluyor oraya dönmek stemiyorum derken amaaan diyorum çok da önemli değil :KK30:

ama bi ara bozuk para cüzdanımdan, normal cüzdanımdan ve çanta diplerinden 15 tlden daha fazla para çıkmıştı. demek ki işe yarıyormuş :KK70:

Her çok azdan olur lafının etkisi ile birikime başlamış biri olarak tabiki her kurusun hesabını yaparım. Aynı ürüne niye fazla para odeyelim, paranın nasıl kazanıldığı değil nasıl harcandığı önemli bu devirde.

aynen artık devir öyle bir hale geldi ki bırak 2 market kıyaslamasını varsa 5 varsa 8 marketn kıyaslamasını yapmak lazım.

şu an yeni işim için bi ajandaya ihtiyacım var.
firmada minik bir ajanda verdiler. bir süre daha idare eder.
daha yeni taşındım sayılır. çoğu eşyam ailemin evindeki odamda duruyor.
bayramda memlekete gidince kolide ajandalarım oalcaktı. bunun için extra harcama yapmak istemiyorm

Aynen...devir ekonomi devri...benim kumbara da hep kağıt para olur :KK70: para harcarken kuruşları da ilave ederim :ıslık: madeni paraları 5 kuruşları 10 adet olarak bantlarım :ukala: 0,50 tl olarak gider....:KK70: 10 kuruşu 5 adet yada 10 adet olarak bantlar...:KK70:

Avm de market alışverişinde gider ...geriye kağıt paralar kalır.. kumbaram kumbaram

aynen artık devir öyle bir hale geldi ki bırak 2 market kıyaslamasını varsa 5 varsa 8 marketn kıyaslamasını yapmak lazım.

şu an yeni işim için bi ajandaya ihtiyacım var.
firmada minik bir ajanda verdiler. bir süre daha idare eder.
daha yeni taşındım sayılır. çoğu eşyam ailemin evindeki odamda duruyor.
bayramda memlekete gidince kolide ajandalarım oalcaktı. bunun için extra harcama yapmak istemiyorm
Ben üç marketi kıyaslamadan, indirim takip etmeden hicbirsey almam.
Dün burun bandı şokta 5,25 TL yazıyordu ama diğer alacaklarim pahalıydı ve ayni urun orada var diye bime gittim. Aynı bant 5,75. Alışverişimi yapıp şoka geri döndüm. 4 paket aldim kasada 5,75 geçti.
Hayır etiketi öyle değil dedim ve her paketten 50 kuruş olarak 2 TL'yi geri aldım.
Yani ben biraz da meslek hastalığı her kurusun hesabını yaparım.
Bazen o kadar gereksiz şeylere para harcıyoruz ki, yazık o kadar emek verip kazanıyoruz.
Senparanon değerini çok iyi biliyorsun okudugum kadarıyla, işine yarayacak ya da lazım olur diye düşündüğün şeyleri ailene gittiğinde getirisin.

Back