• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

Sürekli in çık, gerçi pek inme yok ama..
Bilmiyorum ülkemizi zor günler bekliyor diye düşünüyordum ama bu kadarını düşünememiştim bile..
Yazık oluyor.
Onca insan onca emek, pırıl pırıl çocuklarımızın geleceği.
Allah sonumuzu hayır etsin.

aminnn.En çokda çocuklarımız için üzülüyorum..Zenginin çocuğuna birşey olmaz. olan bizlerin çocuklarına oluyor..

Valla çocuğa iyi okullarda bir eğitimden çok arsa ev dükkan falan bıraksam geleceğini daha iyi garantiye alırım gibi geliyor
Kardeşim bu sene mezun oldu ama işsiz kalacak gibi

Valla çocuğa iyi okullarda bir eğitimden çok arsa ev dükkan falan bıraksam geleceğini daha iyi garantiye alırım gibi geliyor
Kardeşim bu sene mezun oldu ama işsiz kalacak gibi
Bende ayni düşünüyorum. Küçük düşünüyorum belki ama durum ortada. Arkan güçlüyse ilkokul mezunu da olsan sıkıntı yok . Yoksa istersen doktora yap yine de boş gezersin

Bende ayni düşünüyorum. Küçük düşünüyorum belki ama durum ortada. Arkan güçlüyse ilkokul mezunu da olsan sıkıntı yok . Yoksa istersen doktora yap yine de boş gezersin
aynen çok doğru diyorsunuz.. bence de öyle ortalık üniversite mezunu isşizden geçilmiyor:/(boş diplomaa..

aynen çok doğru diyorsunuz.. bence de öyle ortalık üniversite mezunu isşizden geçilmiyor:/(boş diplomaa..

Çok geçerli bi meslek olmadıkça alacağı para belli
Memur zaten ne uzuyor ne kısalıyor
Biz eşimle iki ayrı yerden bireysel emeklilik başlattık onu kızımıza veririz
Bi ev de bırakabilirsek en azından biz hayatta olmasak bile yaşayabileceği bir evi ve harçlık yapabileceği maaşı olur muhtaç olmaz. Gerisi kendi çabasına kalmış, eğitimini destekleyeceğiz tabi ama çok pahalı özel okullara gönderebileceğimi sanmıyorum

arkadaşlarım merhaba :)

upuzun bir süredir buralarda yoktum. ama işte geldim burdayım :halay:

sancılı bazı dönemlerden geçtim. genel kısmını buraya yazmıştım. sonrası daha kokunçtu ama geçti bitti çok şükür.

o dönem iş bakıyordum ya hani. heh ben istediğim şehirlerden birine geldim iş buldum. ama bu kıyı şehri birazcık pahalı. yaşam standartımı birazcık olsun düşürmem gerekiyor.

yeni firmam kalacak yer sağlıyor. o yüzden maaşım eski yere göre düşük. ben yine de ev ve aidat falan düşünürsem maaşıma zam almış gibi görebilirim.

fakat firmada öğle yemeği yok.
o benim için biraz sıkıntı.
her gün yemek yapmam gerekiyor.
çünkü henüz 1 haftadır burdayım ve para su gibi gidiyor :skandal: sadece bir kaç gün öğlen ve akşam dışarıda yedim. kızlarla muhabbeti artırmak adına kahve içelim dediklerinde geri çevirmedim ve sonuç 1 haftadır plansız harcama yaptım ve baya harcamışım ya ben.:işsiz:

o yüzden bugün gittim ve yeni küçük not defteri aldım. yenisini aldım çünkü çoğu eşyam ailemin evinde kaldı. bugün aldıklarımı not ettim.

şok marketten; duş jeli ve küçük deterjan aldım; 16,60
halk ekmekten ekmek aldım. hem bugün hem yarın için; 2,00
migrostan gıda alışverişi ; 16,15
carrefourdan bir kaç ihtiyaç; 5,50
bitmek bilmeyen öğrenim kredim; 270
ve minik defterim; 5,00

en çok minik defterime içim gitti ama kalın bi defter. uzun süre kullanabilirim. çantamda taşıyabilirim.
bende haberler bu şekilde. sizin yazdıklarınızı da en kısa sürede okuyacağım. şimdilik hepinize sevgiler :KK15:

sancılı bazı dönemlerden geçtim. genel kısmını buraya yazmıştım. sonrası daha kokunçtu ama geçti bitti çok şükür.

o dönem iş bakıyordum ya hani. heh ben istediğim şehirlerden birine geldim iş buldum. ama bu kıyı şehri birazcık pahalı. yaşam standartımı birazcık olsun düşürmem gerekiyor.

yeni firmam kalacak yer sağlıyor. o yüzden maaşım eski yere göre düşük. ben yine de ev ve aidat falan düşünürsem maaşıma zam almış gibi görebilirim.

çünkü henüz 1 haftadır burdayım ve para su gibi gidiyor :skandal: sadece bir kaç gün öğlen ve akşam dışarıda yedim. kızlarla muhabbeti artırmak adına kahve içelim dediklerinde geri çevirmedim ve sonuç 1 haftadır plansız harcama yaptım ve baya harcamışım ya ben.:işsiz:

o yüzden bugün gittim ve yeni küçük not defteri aldım. yenisini aldım çünkü çoğu eşyam ailemin evinde kaldı. bugün aldıklarımı not ettim.

ve minik defterim; 5,00

en çok minik defterime içim gitti ama kalın bi defter. uzun süre kullanabilirim. çantamda taşıyabilirim.
bende haberler bu şekilde. sizin yazdıklarınızı da en kısa sürede okuyacağım. şimdilik hepinize sevgiler :KK15:
:KK24:

ve minik defterim; 5,00

Hoşgeldin canım,seni yeniden görmek ne güzel.
Yeni hayatın hayırlı olsun

Günaydın
Hoşgeldin muhendisiniz muhendisiniz seni gözlerim çok aramıştı.
Şehir değiştirmene sevindim.
Ne yazık ki sosyal ortam kurmak için cafeler de biraz paracıklar gidiyor.
Bende iş yeri değiştirdiğimde aynı dertten muzdarip olmuştum

Yeniden gelmene çok sevindik muhendisiniz muhendisiniz
Yeni işin de hayırlı olsun :)
Son haftalarda döviz altın çılgınca artıyor
Konumuzun adı ne alamadın olsa yeridir :KK43:
Çok üzülüyorum

teşekkür ederm tatlım :) bebeğn kısmetyle gelr inşallah. ben buralardan ayrılmadan önce kesnleşmemştr.

Günaydın
Hoşgeldin muhendisiniz muhendisiniz seni gözlerim çok aramıştı.
Şehir değiştirmene sevindim.
Ne yazık ki sosyal ortam kurmak için cafeler de biraz paracıklar gidiyor.
Bende iş yeri değiştirdiğimde aynı dertten muzdarip olmuştum

hoşbulduk canım :)

biraz alışana kadar onlara uyum sağlayayım diyorum. işte yeterince tanınmıyor insanlar :) hepsi ailesinden destek alıyormuş ama bu beni biraz zorlayacak gibi. zaten kış da geliyor. tatil beldesi olunca imkanlar da sınırlanacak. şimdi biraz tadını çıkarıyorum açıkcası

teşekkür ederm tatlım :) bebeğn kısmetyle gelr inşallah. ben buralardan ayrılmadan önce kesnleşmemştr.

hoşbulduk canım :)

biraz alışana kadar onlara uyum sağlayayım diyorum. işte yeterince tanınmıyor insanlar :) hepsi ailesinden destek alıyormuş ama bu beni biraz zorlayacak gibi. zaten kış da geliyor. tatil beldesi olunca imkanlar da sınırlanacak. şimdi biraz tadını çıkarıyorum açıkcası

Kızım olucak inşallah muhendisiniz muhendisiniz
tabi bu arada bir sürü bebek eşyası araç gereci almak durumunda kaldım
Bazılarını ikinci el aldım bebek arabası ana kucağı gibi.
Yine de masraf çok gerçekten
Napalım artık ona çalışıyoruz :D

İstediğin gibi deniz kıyısına gelmişsin ya ne güzel
Başlangıçta hem çevreyi keşfedene kadar hem de ihtiyaçların karşılanana kadar harcama olması doğal sıkma canını yakında düzen oturur

Bugün hiç bir şey almadım

Ben de :)
Bi tek otele geldik odayı gösteren görevliye 5 tl verdik pek memnun olmamış olabilir :D turistler 5 euro falan veriyosa :D

Mandalina aldım ekşimsi 2 kg
1 adet avokado
1 kg badem salatalık
Çubuk kraker
Patatesli Sivas ketesi
22 lira ödedim
Sağlıklı beslenmek önemli

Yemekten kısmak sağlıktan da kısmak oluyor bence
İyi beslenmeye çalışmalıyız
Mandalina çıkmış mı ya

bugün 1 ekmek 2 yumurtaya 2,75 tlverdim. buralar pahalı diyorlar. ekmek 1.25tl yumurta tanesi 0.75 tl.
önceden 6 lı alırdım yumurtayı. bugün almadım ama baya fark var sanırım.

Hmm ankarada biz 1 ya da 1.25 ten alıyoruz yumurtayı
Bence yine uygunmuş :D belki tatil seZonu bitince daha uygun olur fiyatlar

Ayın 15 i yarın ve ben otele bile hesap kitap defterimle geldim yarın ödemeleri yapıcam :KK70:

Elektrik zammı hemen yansımış faturaya
82 tl gelmiş
70 idi geçen ay

:KK43:

Altın sanki ayın 15 inde daha pahalı oluyor acaba almak için bi kaç gün beklesem mi? Ama düşecek gibi de durmuyor. Kafam çok karışık bu konuda

Günaydınlar.
Yarın 15’i.
Çok şükür sonunda geldi :)

1600 tl miz var bu aydan.
Altın almadım tl de bekliyor.
Maaş ile de altın almayıp tl de tutsam mı diyorum ben de.
Çünkü bir hayli yüksek.
Satışta iyice yükseltiyorlar üstelik.
Bilmiyorum kararsızım da aslında.

Günaydınlar.
Yarın 15’i.
Çok şükür sonunda geldi :)

1600 tl miz var bu aydan.
Altın almadım tl de bekliyor.
Maaş ile de altın almayıp tl de tutsam mı diyorum ben de.
Çünkü bir hayli yüksek.
Satışta iyice yükseltiyorlar üstelik.
Bilmiyorum kararsızım da aslında.
Günaydın canım
Aynı ikilemi yaşıyorum altın alsam mı beklesem mi diye
Beklesem düşer mi ki
Ya daha çok artarsa?

Bizim gibi orta halli aileler bence arsa, eve yatirim yapmali okuldan ziyade.
Zaten cocugun bir kapasitesi var. ozele de gondersen , devlete de gondersen yapan her yerde yapiyor. Artik uni mezunu cok bir yerden siyrilmak icin sansa ve tanidiga ihtiyac var.
Simdi ev almak cok zorlasti. Cocugun ozel egitimine yillarca 1 ev parasini ver. Sonrada cocugun 1 ev almak icin yillarca calissin.

Back