- 8 Eylül 2014
- 1.221
- 2.159
- 208
- 34
Ben üç marketi kıyaslamadan, indirim takip etmeden hicbirsey almam.
Dün burun bandı şokta 5,25 TL yazıyordu ama diğer alacaklarim pahalıydı ve ayni urun orada var diye bime gittim. Aynı bant 5,75. Alışverişimi yapıp şoka geri döndüm. 4 paket aldim kasada 5,75 geçti.
Hayır etiketi öyle değil dedim ve her paketten 50 kuruş olarak 2 TL'yi geri aldım.
Yani ben biraz da meslek hastalığı her kurusun hesabını yaparım.
Bazen o kadar gereksiz şeylere para harcıyoruz ki, yazık o kadar emek verip kazanıyoruz.
Senparanon değerini çok iyi biliyorsun okudugum kadarıyla, işine yarayacak ya da lazım olur diye düşündüğün şeyleri ailene gittiğinde getirisin.
aslında evet biliyorum ya da bilmek zorunda olduğumu biliyorum. varlıklı bir ailede büyümedim. çok şükür 1 gün bile aç kalmadık ya da bir gün bile eski bir şeyler giymedik. bazen cebimde harçlık olmazdı ama aç da kalmadım. çok şükür bugünümüze. ne durumda olan insanlar var.
ama aldığım maaşı da düşünüyorum da ben bunun için mi okudum diyorum bazen. kızdığım çok nokta var. ama kime kızdığımı da bilmiyorum.
ekonomi çok kötü gerçekten. allah hepimize dayanma gücü versin inşallah. bu devirde çocuk büyütebilene helal olsun.