Bugün ne almadın?

Günaydın kızlar,
Ayın 15 pazara denk gelince üzerimde bir rehavet oluyor. Daha hiç bir işlem yapmadım, zaten parayı dağıtınca elimde pek bir şey kalmayacak evet kk nı patlattığım için ):
En son 500 tl ye kadar inen kk taksitini yine 3000 leri aşacak hale getirdik. Maaşı alıp kredi kartına yatırmak beni ciddi mutsuz ediyor. Umarım kapatabiliriz kısa sürede.
Telefonunun çalışmasına sevindim S Spizella bende telefona çok para dökmekten yana değilim açıkçası.
Hayırlı haftalar olsun hepimize

bu arada iphone modellerine 700-800 tl kadar zam gelmiş 5000-5500 arası ya yuf ya. benim telefonum da belki 4-5 aya bozulur gibi ama yaptırırım bende veremem o kadar para beş bin nedir ya bi telefon için yazık günah. ama herkesde alıyor bi şekilde asgari ücretli de bunu kullanıyor en zengini de. ne kadar da gösteriş meraklısı bi toplumuz

Bizde her şeyi kredi kartıyla alıp , maaştan elimize bir şey kalmıyordu. Para kalmadığı için bir daha kredi kartı. Bu şekilde 1 sene geçti neredeyse. Neyse ki şimdi elimize 1000 lira kalıyor. Bizde kartlarda ki taksitleri bitirmeye çalışıyoruz
Alsan olmuyor, almasan olmazsa ... Neyse sağlık olsun beterin beteri var.
Babam birikim Yapa Yapa zengin oldu, trilyonluk adam. Bizde birikim yaparak, İns en kısa zamanda hepimiz Zengin oluruz

Evet korktuğum başıma geldi hesabıma girince aynen böyle oldum kendimi 3500 e kadar hazırlamıştım ama Son Hesap Bakiyesi *: 4.717,31 TL Çünkü eşimin telefonu bozulmuştu bizde de ve ona migrostan xiaomi marka bir telefon almıştık onu eklemeyi unutmuşum kabataslak hesabıma..

kredi kartı için gerçekten büyük rakamlar arkadaşlar maalesef
keşke kapatabilseniz kapattım rahatım valla 3-4 aydır

Bizim tek kredi kartımız var onda da MTV trafik sigortası lastik a gibi taksitli alışverişler var bir de aylık büyük market alışverişi ve akaryakıt harcamamız oluyor. Diğer tüm harcamalarda maaş hesaplarından gidiyoruz. Biz çözümü şöyle bulduk limitini artırmıyoruz çünkü artırsak biliyoruz ki hep kredi kartından gideceğiz.

İşte öyle bi para kalmadı
Herşeyin asgarisini ödedik ve nakit kalmadı :)
Yine kartı kullanmak zorundayım market alışverişi için

Yaaa çok fena olmuş.
Artık bi şekilde ödenecek
Ben de hem bebek eşyaları hem 9 saatlik mesafeye geliş gidiş için benzin ve diğer masraflar derken birden batmışım

Acil toparlamam lazım. Ben biraz salınca hep böyle oluyor. Eşim benden daha fena ama sanki hep ben alıyormuşum gibi görünüyorum. Mesela en sinir olduğum şey kredilerden biri evde tv varken eşimin büyük tv diye tutturması yüzünden 4200 tl borca girmemiz
Şimdi diyor ki daha çok ödenecek (7 taksiti kaldı) almasa mıydık...
Aldırana kadar her allahın günü tv tv diye tutturup durdu :)
Bence son derece gereksizdi. Küçük olanda playstation oynayamıyormuş. Şimdi de hiç oynamıyor neredeyse

Aslında arabayı satsak tüm borçlarımız ödeniyor üstelik masrafı da olmayacağından bayağı rahat bile ederiz.
ama ben de arabadan vazgeçemiyorum hele ki bebek olacak, ankara gibi yerde arabasız adım atmak çok zor. Daha önce yaşadığımız şehirde evden işe 10 dk yürüyerek gidiyordum
Şimdi en yakın durak bile 10 dk dan uzak mesafede
O yüzden böyle devam etmek durumundayız

Evet bu ay böyle oldu ama inşallah düzeltiriz. Tv ciddi masraf olmuş size de. Aslında bebekten sonra tv yi kaldırmayı bile düşünebilirdiniz yenisini almak bir kenara. Benim kk da şöyle bir sorun oldu bu ay istemediğim halde ufak meblağları taksite bölmüş ya da extra taksit vermiş ve şu an kasım-aralık ayında gözüken taksitler var. Paraf kartın güzelliklerinden! oldu bu da.

Toplu taşıma kullanmayı çok severdim çocuksuzken ama maalesef tr de çocukla kullanılabilecek kadar gelişmiş rahat düzenli bir sistem yok. Araba mecburiyet oluyor bu durumda.

tv kadar gereksiz bişey yok ki. Haklısın
Gün içinde izlenmiyor
Akşamları da film ya da belgesel izliyoruz netflix üyeliğine de para veriyoruz tabiki !
Halbuki bence internet herkese yeter

2 odalı evde
2 tv
3 pc
1 tablet
2 telefon
1 akıllı kol saati
1 playstation var

Bu kadar elektroniğin arasında yaşamak beni psikolojik olarak çok yoruyor

Ayrıca paraf karttan nefret ediyorum
Benim de paraf
geçmesi gereken yerlerde geçmiyor
Gerekmeyen yerlerde taksit yapıyor ya sinir oluyorum

Sadeleşmek için listeye alınması gereken bir madde. Dijital eşyalar. Bizim evde 1 laptop, 2 adet kullandığımız telefon, 2 Adet kırık telefon ve birde benim eski ilk dokunmatik telefonum var -samsung tocco- öyle kutuda bekliyor içinde bazı fotolar var tüm bu kullanılmayan telefonların. İçindeki fotolar alınıp evden gönderilmesi gerekiyor. 1 adet eski fotoğraf makinesi var çalışır durumda ama hiç kullanılmıyor. Bende ya bir tablet veya kindle almayı zaman zaman düşünüyorum bakalım.

Ayrıca paraf karttan nefret ediyorum
Benim de paraf
geçmesi gereken yerlerde geçmiyor
Gerekmeyen yerlerde taksit yapıyor ya sinir oluyorum

+1000 neden parafkart böyle anlamıyorum

Kızlar paraf güzel ya, acaip para puan veriyor ve uçak biletlerinde kullanılabiliyor.
Bu yıl ben antalyaya 2 kişi için sadece 180 lira ödedim, kalanı da şöyle yaptım o ayki birikim yerine kuyumcudan komisyonsuz altın altım hoop 50 tl puan böyle böyle bilet parası ödendi.
Aslında tamamen çıkmalı ama net alışverişi elimi kolumu bağlıyor

Nerede puan kazanıyorsunuz?
Ben nereye sorsan kazandığım puanı harcayacak mağaza bile bulamıyorum
Komisyonsuz altın alalım da dedik ama kuyumcular geçmiyor dedi

Nerede puan kazanıyorsunuz?
Ben nereye sorsan kazandığım puanı harcayacak mağaza bile bulamıyorum
Komisyonsuz altın alalım da dedik ama kuyumcular geçmiyor dedi

o anki kampanyalara göre değişiyor net alışverişlerinde de geçerli ama bazı açıkları var
giyim diyor ama alışveriş sitelerindeki herşey geçerli bende duruma göre hesaplar yaparak alıyorum altın, kozmetik..
Puanda en önemlisi tatil ve uçak biletinde 2 3 kat geçerli olarak sayılıyor
ama boynerde ve migrosta harcamıştım, özellikle kardeşim evlendiği yıl kıyafet ihtiyacım çoktu çok işe yaramıştı
benim kuyumcum bilezikte komisyon almıyor, bende biriktirdiğim gr + o ayki birikim ile kk geçip anında elimdeki parayı yatırıyorum puan gelmiş oluyor

Zeki kadınsınız valla :)
Ben de bakayım kuyumculardaki o tür fırsatlara
Borcum bitince altın biriktiririm ben de belki

Şöyle bir fikirde bulunsam , madem arabayı satardaniz borclariniz kapanıyor. Arabayı satıp borçları kapatın. Arabayi doğuma yakın alın. Gerekli durumlarda taksi kullanın.
Sadece araba borcunuz olur. Benimki öneri sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…