• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

Şöyle bir fikirde bulunsam , madem arabayı satardaniz borclariniz kapanıyor. Arabayı satıp borçları kapatın. Arabayi doğuma yakın alın. Gerekli durumlarda taksi kullanın.
Sadece araba borcunuz olur. Benimki öneri sadece:spor:

Tekrar araba almak için yine kredi çekmemiz lazım olucak ama bu defa da.
Ya da biriktirebilirsin mi diyosunuz başka borç olmayınca.
Bi hesap kitap yapmak lazım.

Tekrar araba almak için yine kredi çekmemiz lazım olucak ama bu defa da.
Ya da biriktirebilirsin mi diyosunuz başka borç olmayınca.
Bi hesap kitap yapmak lazım.
Yani arabayi satmaniz tum borcunuzu kapatiyorsa , borçlar kapanir. Sonra doğuma yakin araba alirsiniz tek araba borcu olur diyorum , ekstralar kapanır. Biriktirebilirseniz o da olur tabi. Bir düşünün , iyi fikir bence:KK66:

Doğum Kasım’da olacak ise sen bu kışı evde geçireceksin demektir. Bahara kadar araba ihtiyacınız olmaz. Bir tek bebeğin hastane kontrolleri olur bir de sağlık ocağındaki aşıları. Eğer market vs. yakın ve işe gitmek için eşinin arabaya ihtiyacı yoksa ben de arabayı satar, tüm ihtiyaç kredilerini ve kredi kartlarını sıfırlardım. Sonrasında da kredi kartını hayatımdan çıkarıp nakit alışveriş yapar ve her ay düzenli bir miktar araba peşinatı için birikim yapardım.

Bu araba satma fikri iyi hoş da. Bilmiyorum baktınız mı sıfır araçlar bildiğiniz 2+1 daire fiyatı olmuş. İkinci eller de sıfırlardan dolayı uçmuş. Şimdiki aracı sattığınızda seneye baharda alacağınız araç ne ayarda olacak? Onu iyi hesaplamak lazım.

günaydınlar S Spizella araba fiyatları uçtu şu an arabanızın değeri nedir?
arabasız yapılabilecek mi? bence en önemli konu bu. biz çok alışkınız sırf o yüzden satamıyorum mesela ama hep yok benzini yok mtv si valla benden fazla harcıyor yeminle.
sattığında her ay ne kadar birikim ayırabilirsin peki bu da önemli bence?

Yani arabayi satmaniz tum borcunuzu kapatiyorsa , borçlar kapanir. Sonra doğuma yakin araba alirsiniz tek araba borcu olur diyorum , ekstralar kapanır. Biriktirebilirseniz o da olur tabi. Bir düşünün , iyi fikir bence:KK66:

Doğum Kasım’da olacak ise sen bu kışı evde geçireceksin demektir. Bahara kadar araba ihtiyacınız olmaz. Bir tek bebeğin hastane kontrolleri olur bir de sağlık ocağındaki aşıları. Eğer market vs. yakın ve işe gitmek için eşinin arabaya ihtiyacı yoksa ben de arabayı satar, tüm ihtiyaç kredilerini ve kredi kartlarını sıfırlardım. Sonrasında da kredi kartını hayatımdan çıkarıp nakit alışveriş yapar ve her ay düzenli bir miktar araba peşinatı için birikim yapardım.

Bu araba satma fikri iyi hoş da. Bilmiyorum baktınız mı sıfır araçlar bildiğiniz 2+1 daire fiyatı olmuş. İkinci eller de sıfırlardan dolayı uçmuş. Şimdiki aracı sattığınızda seneye baharda alacağınız araç ne ayarda olacak? Onu iyi hesaplamak lazım.

günaydınlar S Spizella araba fiyatları uçtu şu an arabanızın değeri nedir?
arabasız yapılabilecek mi? bence en önemli konu bu. biz çok alışkınız sırf o yüzden satamıyorum mesela ama hep yok benzini yok mtv si valla benden fazla harcıyor yeminle.
sattığında her ay ne kadar birikim ayırabilirsin peki bu da önemli bence?

Herkese günaydın
Araba meselesini çok düşündüm
Arabamızı 2. El almıştık, dizel ve manuel
Değeri 32.000 tl. yani çok da yüksek değil :)
Ama eşim arabadan çok memnun 100.000 bakımını yeni yaptırdık, lastikleri değişti, muayene, kasko, trafik sigortası, mtv falan bi sürü masrafını yeni yaptık. Satarsak daha pahalı bir araba almayı da düşünmeyiz sanırım, bu bize yeterli geliyor. Eşim hatta 5-6 sene daha rahat kullanırız diyor.

Satılırsa 20 bin tl ile kendi kredisini kapatır
10 -12 bin tl de benim diğer kredi, eşimin bir kredisi ve kredi kartımı kapatır.
Eşimin kredi kartı ve bir kredisi kalır, çok yüksek meblağlar değiller
Aylık elimizde en az 3,500 tl gibi bir para kalır diğer ihtiyaçları çıkarınca.

Eşim işe servisle gidiyor ama benim servisin yeri değişti 2,5 km uzaktan kalkıyor servisim. Oraya kadar da gidebileceğim bir toplu taşıma aracı yok oturduğumuz yerde.
Bu durum beni her ne kadar sadece 3 ay daha işe gidecek olsam da zorlar. Bir de market alışverişi yaptığımız yerler çok yakın değil, hep araçla gittiğimiz yerler. Gerçi araba yokken Migros sanal marketten eve istiyorduk ama bu da bizim için zorlayıcı olur

Biraz daha düşüneyim.

Herkese günaydın
Araba meselesini çok düşündüm
Arabamızı 2. El almıştık, dizel ve manuel
Değeri 32.000 tl. yani çok da yüksek değil :)
Ama eşim arabadan çok memnun 100.000 bakımını yeni yaptırdık, lastikleri değişti, muayene, kasko, trafik sigortası, mtv falan bi sürü masrafını yeni yaptık. Satarsak daha pahalı bir araba almayı da düşünmeyiz sanırım, bu bize yeterli geliyor. Eşim hatta 5-6 sene daha rahat kullanırız diyor.

Satılırsa 20 bin tl ile kendi kredisini kapatır
10 -12 bin tl de benim diğer kredi, eşimin bir kredisi ve kredi kartımı kapatır.
Eşimin kredi kartı ve bir kredisi kalır, çok yüksek meblağlar değiller
Aylık elimizde en az 3,500 tl gibi bir para kalır diğer ihtiyaçları çıkarınca.

Eşim işe servisle gidiyor ama benim servisin yeri değişti 2,5 km uzaktan kalkıyor servisim. Oraya kadar da gidebileceğim bir toplu taşıma aracı yok oturduğumuz yerde.
Bu durum beni her ne kadar sadece 3 ay daha işe gidecek olsam da zorlar. Bir de market alışverişi yaptığımız yerler çok yakın değil, hep araçla gittiğimiz yerler. Gerçi araba yokken Migros sanal marketten eve istiyorduk ama bu da bizim için zorlayıcı olur

Biraz daha düşüneyim.

Şöyle yapabilirsin , ben de bu şekilde yapıyorum. Bir defter al eline. Temmuz, agustos, Eylül, sabit giderleriniz belli. Faturalar da tahmini bellidir. Ekstra bir şeyler muhakkak çıkıyor. Bunları sırasıyla aylara yaz . Ne kadar sürede toparlarsin.
Hangisi daha avantajlı olur , görebilirsin.

Selamlar, dün nakit para ile sadece 1 ekmek alarak günü bitirdim. Marks&spencer da bebek kıyafetlerinde indirim vardı. Benim de ilk 3 ay kış günü giydirebileceğim bir tulum monta ihtiyacım vardı. Çok düşündüm ne yapsam diye. 60 tl idi. Yeni sezonda en az 2 katına çıkacak diye düşünerek 2 taksite bölerek aldım.
Sadece yeni sezon diye ik katı ücret ödemek istemiyorum. Almama diyetimi ilk günden bozduğum için kısa vadede hoş bir harcama olmadı ama büyük ölçekten bakınca karlı diyebiliriz.

Mtv yi de 6 taksite böldürdüm. Bu ödenince diğer ödemesi gelir
Faturalar için yaşıyor gibi bişeyiz

Selamlar, dün nakit para ile sadece 1 ekmek alarak günü bitirdim. Marks&spencer da bebek kıyafetlerinde indirim vardı. Benim de ilk 3 ay kış günü giydirebileceğim bir tulum monta ihtiyacım vardı. Çok düşündüm ne yapsam diye. 60 tl idi. Yeni sezonda en az 2 katına çıkacak diye düşünerek 2 taksite bölerek aldım.
Sadece yeni sezon diye ik katı ücret ödemek istemiyorum. Almama diyetimi ilk günden bozduğum için kısa vadede hoş bir harcama olmadı ama büyük ölçekten bakınca karlı diyebiliriz.

canım arabayı satıp tüm borçlarınızı kapasanız mı acaba yani öyle bi hesap yap ki arabayı sat borçları kapat sonra kalan borcu hemen 2 ayda kapat 6-7 bin falan civarındaa. sonra ne dedin 8750 bütün harcamalar için 2750 verdim bak sana 6 bin kenara koymaya başlasan her ay en azından kafandaki borç algısı mı bitse acaba?ben atabiliyorsam her ay sende kesin başarırsın canım ya önemli olan bebek gelene kadar tüm borçlar bitse varya süper olur.

canım arabayı satıp tüm borçlarınızı kapasanız mı acaba yani öyle bi hesap yap ki arabayı sat borçları kapat sonra kalan borcu hemen 2 ayda kapat 6-7 bin falan civarındaa. sonra ne dedin 8750 bütün harcamalar için 2750 verdim bak sana 6 bin kenara koymaya başlasan her ay en azından kafandaki borç algısı mı bitse acaba?ben atabiliyorsam her ay sende kesin başarırsın canım ya önemli olan bebek gelene kadar tüm borçlar bitse varya süper olur.

Valla bence de bitse harika olur :)
Eşimle bi ciddi konuşalım bakalım ne kadara satılabilir hemen satılır mı, satarsak bi daha alabilir miyiz... borçsuz hayat ben de isterim :KK51:

merhaba gule gule kullanın mtv yı hangı kart böldü 6ya ben de vakıfworld var 2ye boluyomus

Enpara :)
Harcamayı yapıp 6 ya bölüyosun
gelecek ay da kalanı 6 ya bölüp 12 ay bile ödeyebiliyosun
Donanımhaber ölücülerinden öğrendim bu yöntemi :KK70:
guzelmıs bn enpara kullanmıyorum malesef ama guzelmıs
bi yandan da dıyorum napcan taksıtı basımıza ne geldıyse taksıtlerden geldı

guzelmıs bn enpara kullanmıyorum malesef ama guzelmıs
bi yandan da dıyorum napcan taksıtı basımıza ne geldıyse taksıtlerden geldı

Kesinlikle öyle ama düşününce aynı parayı bir anda vermek de bişey kazandırmıyor. Aferin diyip indirim de yapmıyolar :D
Bunu taksit gibi değil de her ay ödenen elektrik su parası gibi düşünüyorum artık
Arabanın aylık vergisi

aynen başımıza ne geldiyse taksitlerden geliyor kızlar. o ay pantolon almayıvereyim ölmem ki param yoksa. dolapta 10 tane pantolon olsa nolcak herkes döndürüp döndürüp 3 tanesini giyiyor. kıyafete az ve öz yatırım yaparım bundan sonra.gerekli ve modası asla geçmeyen parçalar kesinlikle.
birikim gerçekten çok öenmli hayatımızın her devresinde keşke hep birikim yapabilsek.

Kesinlikle öyle ama düşününce aynı parayı bir anda vermek de bişey kazandırmıyor. Aferin diyip indirim de yapmıyolar :KK70:
Bunu taksit gibi değil de her ay ödenen elektrik su parası gibi düşünüyorum artık
Arabanın aylık vergisi
öyle dedıgıme bakma taksıt yapılsaydı en bas ben yaptırrdm:KK48:

aynen başımıza ne geldiyse taksitlerden geliyor kızlar. o ay pantolon almayıvereyim ölmem ki param yoksa. dolapta 10 tane pantolon olsa nolcak herkes döndürüp döndürüp 3 tanesini giyiyor. kıyafete az ve öz yatırım yaparım bundan sonra.gerekli ve modası asla geçmeyen parçalar kesinlikle.
birikim gerçekten çok öenmli hayatımızın her devresinde keşke hep birikim yapabilsek.

Kıyafete para vermek gerçekten artık gereksiz geliyor.
Kapsül gardrop edinmeye çalışıyorum ben.
Eskiden desenli parçalar seçiyordum şimdi zamansız denilen türden kaliteli kumaştan yapılmış giysiler tercihim

Kıyafete para vermek gerçekten artık gereksiz geliyor.
Kapsül gardrop edinmeye çalışıyorum ben.
Eskiden desenli parçalar seçiyordum şimdi zamansız denilen türden kaliteli kumaştan yapılmış giysiler tercihim
aynen bende klasik parçalar edinmeye çalışıyorum ve hep işime yarıyor.çula çaputa çok para veren biri asla olmadım şimdiye kadar ama bundan sonra daha seçici olmaya çalışacağım.

Back