• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

çok doğru tespit
2. çocuk hep eskileri giyip kullanıyor.
Benim çevremde yoktu alabileceğim biri
2. el de almak aklıma gelmedi ne yalan söyleyeyim
Ama kızkardeşime verdim tüm eşyaları kıyafetleri
Eğer 2. yi yaparsam kardeşimden alırım 3. el kullanırım

çok doğru tespit
2. çocuk hep eskileri giyip kullanıyor.
Benim çevremde yoktu alabileceğim biri
2. el de almak aklıma gelmedi ne yalan söyleyeyim
Ama kızkardeşime verdim tüm eşyaları kıyafetleri
Eğer 2. yi yaparsam kardeşimden alırım 3. el kullanırım

Yabancıya gitmemiş zaten
Geri alır kullanırsın :)

Sağol kahvemsi :) evin nasıl? Alıştın mı
Sağol canım, alıştım çok şükür
Ufak tefek eksikler var, yapılmayı bekleyen bazı küçük tadilatlar. Zamanla halledeceğiz umarım.
Zaten çalışan insan olunca çok alismamak gibi bir lüksumuz olmuyor ki:)) sabah çıkıp akşam geliyoruz.
Ama bölgeyi çok sevdim, sessiz ve huzurlu

S Spizella seni tebrik ediyorum :KK52:Kızımda o kadar gereksiz alışveriş yapmıştık ki, o kadar eşyaya verdiğimiz paraya mı yanalım, onları saklamak için depo tuttuğumuza mı yanalım bilemiyorum. Ben şimdi 2. kızıma sadece 2 adet hastane çıkışı aldım. Büyük kızımdan kalan ne varsa kullanıp, hepsini elden çıkaracağım.

Sağol canım, alıştım çok şükür
Ufak tefek eksikler var, yapılmayı bekleyen bazı küçük tadilatlar. Zamanla halledeceğiz umarım.
Zaten çalışan insan olunca çok alismamak gibi bir lüksumuz olmuyor ki:)) sabah çıkıp akşam geliyoruz.
Ama bölgeyi çok sevdim, sessiz ve huzurlu

Güle güle oturun çok sevindim
Muhit önemli
Cadde üstünde oturmuştuk bi defa
Gürültüden kapı cam açılmıyordu

S Spizella seni tebrik ediyorum :KK52:Kızımda o kadar gereksiz alışveriş yapmıştık ki, o kadar eşyaya verdiğimiz paraya mı yanalım, onları saklamak için depo tuttuğumuza mı yanalım bilemiyorum. Ben şimdi 2. kızıma sadece 2 adet hastane çıkışı aldım. Büyük kızımdan kalan ne varsa kullanıp, hepsini elden çıkaracağım.

Elecda çok az kalmış kızının gelmesine :) bana çok çabuk geçti senin hamileliğin.
Valla biraz daha aramızda zaman farkı olsaydı ben senin kızların eşyalarına talip olurdum :-)

İlk başta her şeyi alasım geldi ama sonra düşüne düşüne iyi ve güvenilir markaların ürünlerinden yeter sayıda almamın daha makul olduğuna karar verdim.

Güle güle oturun çok sevindim
Muhit önemli
Cadde üstünde oturmuştuk bi defa
Gürültüden kapı cam açılmıyordu

Elecda çok az kalmış kızının gelmesine :) bana çok çabuk geçti senin hamileliğin.
Valla biraz daha aramızda zaman farkı olsaydı ben senin kızların eşyalarına talip olurdum :-)

İlk başta her şeyi alasım geldi ama sonra düşüne düşüne iyi ve güvenilir markaların ürünlerinden yeter sayıda almamın daha makul olduğuna karar verdim.
Az kaldı gerçekten. 10 Temmuz’da 37. haftam doluyor ve ev hayatına geçiş yapıyorum bakalım:))
O herşeyi alasım geldi güdüsüne karşı durabilmek o kadar önemli ki... Ben ilk kızımda yapamadım. Bu kadar bilinçli hareket ettiğin için gerçekten tebrikler:)

Çoğu eşyayı süre kurtarmaz ama kıyafet, eğitici oyuncak dönüşümü yapabiliriz aslında:) Ben elden çıkarmayı düşündüklerimi sana resimleri ile atarım, beğendiklerini alırsın.

Az kaldı gerçekten. 10 Temmuz’da 37. haftam doluyor ve ev hayatına geçiş yapıyorum bakalım:))
O herşeyi alasım geldi güdüsüne karşı durabilmek o kadar önemli ki... Ben ilk kızımda yapamadım. Bu kadar bilinçli hareket ettiğin için gerçekten tebrikler:)

Çoğu eşyayı süre kurtarmaz ama kıyafet, eğitici oyuncak dönüşümü yapabiliriz aslında:) Ben elden çıkarmayı düşündüklerimi sana resimleri ile atarım, beğendiklerini alırsın.

Yapabiliriz tabi çok da memnun olurum,teşekkür ederim bu güzel fikir için. Aslında öncesinde ben de bilinçli değildim senin konun ve buralarda yazan arkadaşları okudukça bakış açım hep değişti :)
Her şeyi olabildiğince minimal tutarsam benim de işim kolaylaşır diye umuyorum.
Mesela şu ana kadar 3 kilo almışım ve hala geniş kesim tshirtlerim oluyor :D

2 pantolon
2 tayt
6-7 gömlek-tshirt ile rahatça yaşayabildiğimi fark ettim
Evde de gecelik gibi askılı elbiseler tercih ediyorum. İnsan bu kadarla da çıplak kalmadan idare edebiliyormuş :)
Hafiflemiş gibi hissediyorum eşyaların da üstümde bir yükü varmış.

Senin için her şey yolunda gider umarım :) heyecanlı bir süreç başlıyor. Kardeşler arası ilişkileri de idare etmen gerekecek.

Yapabiliriz tabi çok da memnun olurum,teşekkür ederim bu güzel fikir için. Aslında öncesinde ben de bilinçli değildim senin konun ve buralarda yazan arkadaşları okudukça bakış açım hep değişti :)
Mesela şu ana kadar 3 kilo almışım ve hala geniş kesim tshirtlerim oluyor :KK70:

2 pantolon
2 tayt
Evde de gecelik gibi askılı elbiseler tercih ediyorum. İnsan bu kadarla da çıplak kalmadan idare edebiliyormuş :)

Senin için her şey yolunda gider umarım :) heyecanlı bir süreç başlıyor. Kardeşler arası ilişkileri de idare etmen gerekecek.
Ben de bu hamileliği 3 pantolon, 3 tişört, 2 pijama ve 2 elbise ile geçirdim:) Ne giyeceğim derdi yok. Hepsini Cumartesi yıkıyorum. Bir hafta sonra zaten hepsi kirlenmiş oluyor:)) Doğum sonrası göbeğin inmesi 2-3 ay sürüyor. Yani bu kıyafetler ile 2018’i kapatırım ben:))

Sevdiğim birinin kızına, eşyaları hediye etmek beni de çok mutlu eder.:KK19:

Mesela şu ana kadar 3 kilo almışım ve hala geniş kesim tshirtlerim oluyor :KK70:

2 pantolon
2 tayt

Kilo aldıkça, yine kot pantolonlarını giyebilirsin
Ben saç lastiği takıp, düğme yerine öyle kullandım
HTta gören vay be ne güzel kilo almadı
Hale'n içine girebiliyor diye söyleyip
Bir de moral alıyordum.)
İnternet videoları var izleyebilirsiniz

Kilo aldıkça, yine kot pantolonlarını giyebilirsin
Ben saç lastiği takıp, düğme yerine öyle kullandım
HTta gören vay be ne güzel kilo almadı
Hale'n içine girebiliyor diye söyleyip
Bir de moral alıyordum.)
İnternet videoları var izleyebilirsiniz

Malesef o kısmı geçtim :) pantolonlarım yüksek bel ve skinny idi
Onlara bir daha giremeyebilirim ömrüm boyunca
Şu an evde bol elbiseler dışarıda ise tayt ve bol tshirtler ile rahat ediyorum sadece
Öneriler için teşekkürler :)

Herkese selam, biraz burayı boşladım çünkü moralim bozuk bu ekonomi konularına.
Malesef geçen ay yapmak zorunda kaldığımız yolculuk ve diğer masraflar bizi alt üst etti

Her ay 500 tl gelen kredi kartım bu ay 3500 tl geldi ve sadece asgariyi ödeyebileceğim
Neyse ki eşimin kartında 2 bin tl lik bir azalma var
Bu ay nakit ayırıp kredi kartlarını kullanmamamız lazım
Ama arabanın mtv si geldi :(
Arabayı da kullanmamaya çalışıyoruz
Durumu toparlamamız için en azından 3 aya ihtiyacımız var ama bu aşamada bebek için de harcama yapacağım
Ayın 15 inde iyi bir planlama yapıp paylaşacağım.

Herkese selam, biraz burayı boşladım çünkü moralim bozuk bu ekonomi konularına.
Malesef geçen ay yapmak zorunda kaldığımız yolculuk ve diğer masraflar bizi alt üst etti

Her ay 500 tl gelen kredi kartım bu ay 3500 tl geldi ve sadece asgariyi ödeyebileceğim
Neyse ki eşimin kartında 2 bin tl lik bir azalma var
Bu ay nakit ayırıp kredi kartlarını kullanmamamız lazım
Ama arabanın mtv si geldi :KK43:
Arabayı da kullanmamaya çalışıyoruz
Durumu toparlamamız için en azından 3 aya ihtiyacımız var ama bu aşamada bebek için de harcama yapacağım
Ayın 15 inde iyi bir planlama yapıp paylaşacağım.
Bu sayfaya denk gelince , hoşuma gitti başından sonuna kadar okudum.
Ben de yapabileceğine inanıyorum. Bebek bereketiyle gelir derler doğrudur. Bebek geldiğinde çevreden hediye getiricekler, takı getirenlerde olabilir. Yine toparlanırsiniz yani.
Doğum sonrası çok pozitif olmanızı tavsiye ediyorum , çünkü iyi iyiyi çeker inanıyorum. Özel sigorta iz var zaten , çocuğunda emzirseniz bı bez masrafı kalıyor geriye . Kıyafetler az alın, bol yıkayın . Çabuk buyuyorlar zaten.
Bende maddi olarak çok iyi değilim ve eşim çalışıyor sadece . Bu şekilde 2 çocuk büyütüyoruz. Bır şey sormak istersen yardımcı olmak isterim

S Spizella sen daha önce de doğru planlayarak kredi kartını düzene sokmuştun
İnanıyorum ki yine yaparsın
Bazen hesap etmediğimiz durumlar olabiliyor ne yazık ki
Ama eskisine göre bilinçlendiğimiz için daha atlatabiliyoruz bence

Evet en azından daha çabuk toparlarız diye umuyorum. :)
Eskiden bilinçsizce borç üstüne borç yapıyorduk

Indirim kolluyorum marketlerde
Pirinç kağıt havlu peynir sucuk almalıyım

Toplu mu alıyorsunuz? 1 kg pirinç yerine 5 kg almak daha avantajlı oluyor
Sucuk çok riskli bence özellikle ısıl işlem görmüşse almıyorum fermente olanlar ise çok pahalı
Peynir de etle yarışır halde

Ben de yapabileceğine inanıyorum. Bebek bereketiyle gelir derler doğrudur. Bebek geldiğinde çevreden hediye getiricekler, takı getirenlerde olabilir. Yine toparlanırsiniz yani.
Doğum sonrası çok pozitif olmanızı tavsiye ediyorum , çünkü iyi iyiyi çeker inanıyorum. Özel sigorta iz var zaten , çocuğunda emzirseniz bı bez masrafı kalıyor geriye . Kıyafetler az alın, bol yıkayın . Çabuk buyuyorlar zaten.
Bende maddi olarak çok iyi değilim ve eşim çalışıyor sadece . Bu şekilde 2 çocuk büyütüyoruz. Bır şey sormak istersen yardımcı olmak isterim

Selam :) evet soracak çok şeyim var aslında, aklıma geldikçe yazarım
Malesef kimseden beklentimiz yok bebeğe hediye konusunda ne eşimin ailesi yapar ne benimki
Anneannem bi çeyrek altın hediye etti gerçi, ben ölürsem göremezsem hediyesi dedi. Onun dışında her ihtiyacını kendimiz alıyoruz. Bazı şeyleri ikinci el aldım. Ki bu konuda doğru yaptığımı düşünüyorum :)
Aslında çok şükür gelirimiz iyi ama üst üste borçlandığımız bir dönemden sonra birikime geçemedik bi türlü.
Bebek doğana kadar düzene girer inşallah
Bu dönemde tek maaş ve iki çocuk zor olmalı kolay gelsin ;)

Evet en azından daha çabuk toparlarız diye umuyorum. :)
Eskiden bilinçsizce borç üstüne borç yapıyorduk

Toplu mu alıyorsunuz? 1 kg pirinç yerine 5 kg almak daha avantajlı oluyor
Sucuk çok riskli bence özellikle ısıl işlem görmüşse almıyorum fermente olanlar ise çok pahalı
Peynir de etle yarışır halde

Selam :) evet soracak çok şeyim var aslında, aklıma geldikçe yazarım
Malesef kimseden beklentimiz yok bebeğe hediye konusunda ne eşimin ailesi yapar ne benimki
Anneannem bi çeyrek altın hediye etti gerçi, ben ölürsem göremezsem hediyesi dedi. Onun dışında her ihtiyacını kendimiz alıyoruz. Bazı şeyleri ikinci el aldım. Ki bu konuda doğru yaptığımı düşünüyorum :)
Aslında çok şükür gelirimiz iyi ama üst üste borçlandığımız bir dönemden sonra birikime geçemedik bi türlü.
Bebek doğana kadar düzene girer inşallah
Bu dönemde tek maaş ve iki çocuk zor olmalı kolay gelsin :KK66:
Evet geliriniz yüksek , ama borcunuz çok . Sabrederseniz düzelicek muhakkak.bohle giderseniz ilerisi rahat inşallah.

5000 gelirimiz var , ev kredimiz var geri kalaniyla , gelirimize göre idare ediyoruz. İndirimden alırım genelde , ve gereksiz şey almamaya çalışırım. İnternetten en uygununu ararım falan bayagi tecrübeli oldum

Çok yıkamak da iyi değil. Zaman olarak da
3 5. Tane fazla alın
Fazla yıkamayın ,
Fazla su fazla elektrik bir de korumasını bekliyorsunuz
İlk zaman tulumu fazla alın kusma fazla oluyor çabuk kirleniyor

Back