Bugün ne almadın?

Ben bebek ürünleri mutfak ürünleri çokça indirimle aldım
Hatta bedava çikolata büskivi bile aldığım oldu Migros'tan .bu kullanıcı sayesinde kesinlikle takip etmenizi öneriyorum

Aynen büyük pakette almayı düşünüyorum pirinci
Sucuk da 250 gr 15tl civarı

herkese günaydın bugün benim maaş günüm
haftasonuna gelince eft yapamadığımdan ödemeleri de yapamıyorum
maaşıma zam gelmiş ama gelecek ay vergi dilimine girerim zamdan bişey anlamam :)
iki kredi kartımın da ekstresini ödeyebilecek durumda değilim bu ay sadece asgari yatırıp gelecek ay halledeceğim
ağustos 10 a kadar kredi kartından özellikle bebek için bişey almamayı düşünüyorum
bugün bi benzin alacağız
dün de toplu alışveriş yaptık
ankarada olanlar için gimsa çok uygun fiyatlı
citygross ankagross metro çağdaş ve migros marketlerin hepsini denedim en uygunu gimsa idi
dün tüm sebze meyve süt vb gibi alışverişimizi yapıp 150 tl ödedik
eti de bir kombine et işletmesinin parakende satış kısmından alıyoruz yaklaşık 100 tl de 2 kilo ete verdik
bakalım ne kadar idare edecek

bugün amasraya gidecektik ama yol 3,5 saat sürüyormuş günübirlik gidip dönmenin benim için yorucu ve masraflı olduğuna karar verince bir piknik alanına gidelim dedik. tüm gün hamakta sallanıp kitap okumayı düşünüyorum

sevgili arkadaşlar
ben bu ayın hesap kitabını yaptım
bizim geçen ay hem zorunlu şehirdışı seyahati, hem maaşların bayram dolayısıyla erken yatmış olması, hem de bebek için büyük kalem diyebileceğim bebek arabası emzirme koltuğu beşik gibi şeyleri almış olmam sebebiyle istemeden fazla açılma durumumuz olmuş.
bu yanlışı telafi etmek için gelecek ayın 10 una kadar gereksiz hiçbir şey almamaya karar verdim.

yani 16 temmuz - 10 ağustos arası

• dışarıda yemek YOK
  • kuyafet, kozmetik, kitap alışverişi YOK
  • gereksiz market alışverişi YOK
  • stokçu gibi evde olan şeylerden bi daha almak YOK
  • bebek için özenip özenip bir şeyler almak YOK ( zaten ağustos ve eylülde alacaklarımı belirledim
bu süreçte her gün yine almaya niyetlenip almadıklarımı yazıcam
ayrıca bu ay ev ve zihnimi de sadeleştirip yeni bir düzen kuracağım
eşimle rutinimiz bozuldu
ben kendime karşı olumsuz bir tutum içine girdim, fiziksel anlamda kendimi beğenmemeye başladım, kendime bakınca nedense moralim bozuluyor
ayaklarımın şiştiğini, eski kıyafetlerime belki de bir daha giremeyecek olmamı falan düşünüp duygulanıyorum sanırım geçici bir alışma süreci bu ama nedense duygusalım.
bunu üstümden atıp kendime olan bakış açımı olumlu hale çevirmem lazım. bunun için de üstümdeki ölü toprağını atıp biraz hobi, akademik çalışma ve nefes egzersizleri gibi günümü güzel değerlendirebileceğim şeylere yöneleceğim yarından itibaren.
hepsini burada paylaşırım.

şu an izindeyim ve günlerimin dolu dolu verimli geçmesini istiyorum.
hadi bakalım Spizellanın ”almama günleri” yeniden başlıyor

Gerçekten sağlıklı beslenince çok kilo almıyorsun ve doğum sonrası çoğu gitmiş oluyor. Ve doğum sonrasi yine çok abur cubur yemeden emzirirsen kısa sürede verirsin kilolarını.

Allah kolaylık versin, günler çabuk geçiyor zaten. Havada sıcak ,evde olmanın tadını çıkar

sağlıklı ve dengeli beslenmeye çalışıyorum
inşallah dediğin gibi olur :)

Günaydın.

• Kredi Kartları (2 tane) - ASGARİ ÖDENDİ
  • Kredi (2 tane, ihtiyaç ve araba kredisi) ÖDENDİ
  • Bireysel Emeklilik - ÖDENDİ
  • Faturalar (su, telefonlar -3 tane- internet ve doğalgaz) - ÖDENDİ
  • Kira, aidat - ÖDENDİ
  • Mtv (kredi kartından 6 taksit şeklinde) - ÖDENDİ

Ödenmeyen:
  • Elektrik faturası

Telefonum suya düştüğünden beri kamerası çalışmıyor. eşim diyor ki ben kendi telefonumu satayım sen kendininkini bana ver sana yeni alalım.
Telefonumun 13 ay daha taksiti var.
ama garanti kapsamından çıktı tabi suya düştüğünden.
düşündüm taşındım neredeyse bu hataya düşecektim.
zaten 4-5 bin tl lik cihazlarla öyle sokaklarda gezmeyi çok mantıksız buluyorum. bu elimdeki telefonu da aldığıma pişmanım.
sosyal medya hesabım yok, tek yaptığım tel görüşmesi, WhatsApp ve navigasyon kullanımı.
o yüzden bir kaç ay sonra telefonun kamerasını tamir ettirip kullanmaya devam etmeye karar verdim.
kamera da şart değildi ama bebeğin fotoğraflarını çekerim

BUGÜN GEREKSİZ YERE TELEFON ALMADIM

günaydınlar herkese
bu dışarda yediğimiz yemekler zaten bütçemi şaşırtıyor.
en azından kendi adıma hafta içi asla dışardan yemicez
haftasonları da sadece bir gün kahvaltıyı dışarda yapmaya karar verdim.
bir sonraki aya kadar şaşmamalıyım hedefimden.
umarım başarabilirim
bu arada kredi kartı kullanmıyorum hiç
nakit para ile alıyorum ne olursa olsun.

ya harikasın Linda şu kredi kartı batağından ben çıkamadım bi türlü.
daha 1 sene böyle gider bu.
bitmiyor çünkü taksite giriyorum :/

dışarıda biz de geçen ay çok yedik
hem sağlıksız oldu hem masraflı
ayda 1 kahvaltı mantıklı

mesela ben dışarıdaki kahvaltılardansa kendim evde krepler falan yapıp daha çok zevk alıyorum.
benim de vazgeçilmezim mangal
çok seviyorum, dün evde köfte hazırlayıp dışarıda yaptık, aslında bayağı ekonomik oldu

ya canım benim kurtulmaya çalış kredi kartından inan hep bi kısır döngü yeminle
bak nap ben hep öyle yaptım
en küçük borcun kime neye ilk başta onu kapat sonra bir diğerini diğerlerini bi kaç ay bekletebileceklerini beklet ki diğerlerini kapata kapata git bence ve inan sen yaparsın canım eve giren miktar güzel çünkü.

Ya sorma benim de canım ona sıkılıyor 8750 tl falan toplam aylık gelir oldu zamlarla
Ee elde ne var? Yine eksi yine eksi. Eşimin maaşı kendi bireysel emeklilik + kendi iki kredisine gidiyor. Kredi kartının da birazını ödüyor.

4500 falan sabit gider var bende 2 kredi eşimde 2 kredi

Şimdi benim en düşük borcum kredi kartlarından birine
1950 tl toplam borcu
Ben elime geçen parayı buna ödeyip bitirmeye mi çalışsam?
Diğerine 4500 tl toplam borç.

evet evet kesinklike ilk başta bu ay 1950 tl lik kredi kartını bitir kır at
diğerinede belli bi miktar yatır ne kadarını yatırebiliyorsan mesela 4500 ün 2500 ünüde buna yatır kalsın 2000 bi daha ki aya da 2000 lik kısmını kapat
tam şimdi kalem kalem bilmediğim için ben sen otur hepsini yaz bi kağıda en küçükten başlayarak öde
ama bu ay kredi kartı kullanmadan mesela 1000 tl ayır onunla idare edin gibi gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…