Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Mesela Kis meyvesi olarak hurma ve nar severiz. Elma ve narenciye en ucuz olması gereken meyvelerdir benim gözümde yani eskiden biz çocukken öyleydi. Şimdilerde kilosu 5 lira.
Pazardan biraz irice 5 nar aldık 25 lira verdik. 12 tane de hurma aldık 25 lira da o tuttu. 1 kg elma aldık. 55 lira sadece meyve. Kıvircik ,yeşil soğan,maydonoz,ispanak,patates soğan derken 100 lirayı çoktan geçti bile.

Evet . Orta sınıf eriyor. Asgari ucret yaklaştı memur maaşına. Sorun asgari ücretin orta memura yaklaşması filan da değil aslında alim gücümüz malesef .
Geçen gün bir konuda konuşuluyordu. 12 bin lira gelirleri varmış konu sahibinin. O para bile insanlara birikim yapılması zor az para görünüyordu. Nerde kaldı asgari ücret . E haklılar . 12 bin lira bile bizi güzel şartlarda yaşatmıyor. Bundan 5 sene önce o para paraydı ama .

İşte alım gücü düştükçe de bi korkmuyor değilim. Birikim dusunuyorum surekli. Yani emekliligimizde bari rahat edelim diyorum.
Sanirim en iyisi hayati da kacirmadan birikim yapmaya calismak, az ya da cok ama duzenli olmali. Emeklilik icin ayda 1000$ yatiriyorum, hatta ev kredisine girince azaltsam mi diye dusundum ama vazgectim, cunku yil dedigin cabuk geciyor, yaslilikta guvence lazim, zaten bu sene basladim yatirmaya, yuksekten olsun dedim, ben kullanamasam da cocuklara kalacak biriken.

Öncelikle hosgeldin linda. Valla ben de bu ikilemleri yasiyorum surekli. Akarken biriktitmek mi yoksa yeter bu kadar mi demek. Zeynep e katiliyorum.bu kobuda hayati da kacirmamak lazim. Dengeyi tutturmak zor. Evimiz arabamiz var sukur. Ben nasipse bir de arsa istiyorum. Benim bir de babamlarin arsasibdan felecek ev var. Sanirim 10 yil icinde yapilir. Biraz da buna guvenerek yeter diyorum. Ama cocuklarin hrsabinda biriktirdiklerimu saymiyorum.

Cok tesekkurler zeynepcim. Aynen gida sektoru bence de kazandirir. Bizimki sadece kahve gerci
Emeklilik icin yatirdgin para cok iyi olmus bereketli olsun ins.

Cok tesekkurler zeynepcim. Aynen gida sektoru bence de kazandirir. Bizimki sadece kahve gerci
Emeklilik icin yatirdgin para cok iyi olmus bereketli olsun ins.
Sagol Mutlucum.
Kahve iyi aslinda, bizim millet daha cok cayci ama kahve de iciliyor. Burada gune kahveyle baslamayani dovuyorlar, herkesin mi elinde olur, kose basi kahve dukkani ozellikle Dunkin Donut.

Ocaktan sonra birikime baslarim ben sanirim.zira kredi kartım fena geliyor bu donem. Haziran gibi arabayi degistirelim diyor esim. Volvo istoyorum ama evv fiyati gibi o ne öyle. Önceki birikimlerim ve hazirana kadar biriktirdiklerim ile birazda kredi cekerim belki pasat falan bakariz artik. Aslinda planim arabayi iyice yukseltmek sonra o arabayi satip ev almak falan ama eski bi araba alirsam da basima iş acar kesin. Ilk basta arabayi yukseltmek hedefim olsun. Sonrasina bakariz artik.
Kredisiz de bi sey sahibi olamiyorum malesef.

Ben şahsen inancim geregi kredi cekmenin dogru olmadigini biliyorum ve cekmek istemiyorum. Ama aynen sizin dediginiz gibi baska turlu birsey alamadigimiz icin cok kez kredi cektik. Yani cekiyorum ama dogru olmadigini da kabul ediyorum. Keske ailelerden destek olsaydi ya da borc istedgimizde verebilecek durumda olsalardi. Ama malesef sartlar boyle. Bir diger boyutu olan ödwdigimiz faiz miktari da her ne kadar fazla gozukse de gunden gune aldigimiz her sey pahalaniyor. Dolayisi ile her turlu kâr oluyor gibi geliyor bana artik.Umarim.gonlunuze gore bir araba ve ev nasip olur.

Haftasonu geldi diye sevinenlerden olamiyorum malesef bebeyle

Bu hafta sonunu temizlik, yemek, ödev ve
Sinavlari okumakla gecirecegim..
Gelecek hafta tatil ve bolu abanta gideceğiz tam mevsimi
Cocuklarla korkmuyor musun canim. Ben gezmek her istedigimde pisman oluyorum dönerken eve. Benimkisi 2 yasina girecek ya o yuzden. Ne zaman rahata erecegiz ya.
Bugun benimde temizlikle geçti. Bi ara düzenli temizlikçi aliyordum ama simdi evde kizimla bakici var. Iki haftada bir tekrar almayi düşünüyorum artik. Bas edemez oldum iyice. İstiyorum ki her yer duzenli tertemiz dursun. Zaten bi haftasonum var o da yarisi temizlikle geciyor valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…