- 25 Nisan 2018
- 1.393
- 4.844
- 39
-
- Konu Sahibi pure hazel
- #87.321
Burada bugünden itibaren 3. Doz biontech basladiBu arada cocuklar icin asi onaylandi, oglana yaptiracagiz, ilk randevular dolmus bile, bir dahakine artik.
Evet . Orta sınıf eriyor. Asgari ucret yaklaştı memur maaşına. Sorun asgari ücretin orta memura yaklaşması filan da değil aslında alim gücümüz malesef .Eskiden yine memurlar iyiydi bir iki sene öncesine kadar şimdi onlarda da umut yok
Geçen gün bir konuda konuşuluyordu. 12 bin lira gelirleri varmış konu sahibinin. O para bile insanlara birikim yapılması zor az para görünüyordu. Nerde kaldı asgari ücret . E haklılar . 12 bin lira bile bizi güzel şartlarda yaşatmıyor. Bundan 5 sene önce o para paraydı ama .Evet . Orta sınıf eriyor. Asgari ucret yaklaştı memur maaşına. Sorun asgari ücretin orta memura yaklaşması filan da değil aslında alim gücümüz malesef .
Sanirim en iyisi hayati da kacirmadan birikim yapmaya calismak, az ya da cok ama duzenli olmali. Emeklilik icin ayda 1000$ yatiriyorum, hatta ev kredisine girince azaltsam mi diye dusundum ama vazgectim, cunku yil dedigin cabuk geciyor, yaslilikta guvence lazim, zaten bu sene basladim yatirmaya, yuksekten olsun dedim, ben kullanamasam da cocuklara kalacak biriken.İşte alım gücü düştükçe de bi korkmuyor değilim. Birikim dusunuyorum surekli. Yani emekliligimizde bari rahat edelim diyorum.
Öncelikle hosgeldin linda. Valla ben de bu ikilemleri yasiyorum surekli. Akarken biriktitmek mi yoksa yeter bu kadar mi demek. Zeynep e katiliyorum.bu kobuda hayati da kacirmamak lazim. Dengeyi tutturmak zor. Evimiz arabamiz var sukur. Ben nasipse bir de arsa istiyorum. Benim bir de babamlarin arsasibdan felecek ev var. Sanirim 10 yil icinde yapilir. Biraz da buna guvenerek yeter diyorum. Ama cocuklarin hrsabinda biriktirdiklerimu saymiyorum.Aynen öyle alim gücü dustukten sonra ne farkeder kac olduğu. Benim birikimlerim uzun zamandan beri durmuş durumda. Biraz rahat harcama yapıyorum sanirim. Ocaktan itibaren toparlamaya gececgim.
Aklimi bu aralar sey karıştırıyor. Herkse soruyorum tabi bunu. Simdi surekli birikim birikim diye konusuyoruz ya. Bi insanin lac evi olmali emeklilikte rahat ederim iste colugu cocugu rahat okuturrum diye. Hep niyeyse bunu dusunuyorum. Yaf surekli arabayi degistir yok git ikinci evi al yok git arsa al. Tamam alalim alalim da eee ömür gitti bitti. Ne zaman rahat edecez de yaff bu ay maasim bana kaldi dur gönlüme göre harcayayim diyecegiz. Bu kısır döngüye girip de ömür çürütmek istemiyorum. Ama al bebek 2 yasina girecek. Cabuk da bitiyor seneler rahat ettirmek de istiyorum kolej olsun yurt disi isterse o olsun. Yani sizlerin aklinda bi sey var mi. Iste ben 2 ev yapayim artik ugrasmicam ev araba gibi. Ya da işte 3 evden sonra hayatta almam falan gibi.
Yanlış anlaşılmasin cok malim mulkum olduğundan degil. Sadece sürekli bi birikim yapma derdimizden bahsediyorum.
Cok tesekkurler zeynepcim. Aynen gida sektoru bence de kazandirir. Bizimki sadece kahve gerciSelamlar,
pure hazel biz bu sene kabak suslemedik ama gecen sene dedesiyle yapmisti oglum, eglenceli oluyor.
@mutlu1988 hayirli olsun cafe yatirimiz, bol kazanclariniz olsun, yeme icme sektoru bence her zaman kazandirir.
@boza gecmis olsun annene, ah uzak olmak ne zor bir de bana sorun. Kardesimin son haftalari, aklimiz onda, annemler de burada, orda yanliz degil ama keske annemlere gelmeyin deseydim.
lindalinda hos geldin, ben de tam bilmiyorum, ama gonlumdeki evi alip borcunu bitirince sanki ben biraz birikimi azaltirim gibi. Universiteler burda ucretli, bunun icin saglam bir birikim sart ama nerden baksan 11-12 sene var daha, ama simdiden aklimda, cocuklara egitim hesabi acmayi dusunuyorum.
Sagol Mutlucum.Cok tesekkurler zeynepcim. Aynen gida sektoru bence de kazandirir. Bizimki sadece kahve gerci
Emeklilik icin yatirdgin para cok iyi olmus bereketli olsun ins.
Ben şahsen inancim geregi kredi cekmenin dogru olmadigini biliyorum ve cekmek istemiyorum. Ama aynen sizin dediginiz gibi baska turlu birsey alamadigimiz icin cok kez kredi cektik. Yani cekiyorum ama dogru olmadigini da kabul ediyorum. Keske ailelerden destek olsaydi ya da borc istedgimizde verebilecek durumda olsalardi. Ama malesef sartlar boyle. Bir diger boyutu olan ödwdigimiz faiz miktari da her ne kadar fazla gozukse de gunden gune aldigimiz her sey pahalaniyor. Dolayisi ile her turlu kâr oluyor gibi geliyor bana artik.Umarim.gonlunuze gore bir araba ve ev nasip olur.Ocaktan sonra birikime baslarim ben sanirim.zira kredi kartım fena geliyor bu donem. Haziran gibi arabayi degistirelim diyor esim. Volvo istoyorum ama evv fiyati gibi o ne öyle. Önceki birikimlerim ve hazirana kadar biriktirdiklerim ile birazda kredi cekerim belki pasat falan bakariz artik. Aslinda planim arabayi iyice yukseltmek sonra o arabayi satip ev almak falan ama eski bi araba alirsam da basima iş acar kesin. Ilk basta arabayi yukseltmek hedefim olsun. Sonrasina bakariz artik.
Kredisiz de bi sey sahibi olamiyorum malesef.
Haftasonu geldi diye sevinenlerden olamiyorum malesef bebeyleGunaydin kizlar. Gune yine harcamalarla basladim. Kizimi dr a goturdum 135 tl. Sonra da birlikte disarda kahvalti yaptik 90 tl. Okula birakip eve geldim. Ocaga yemek koydum. Birazdan da giyinip kendi okuluma gidicem. 3 saat dersim var. Cok sukur hafta sonu geldi
Cocuklarla korkmuyor musun canim. Ben gezmek her istedigimde pisman oluyorum dönerken eve. Benimkisi 2 yasina girecek ya o yuzden. Ne zaman rahata erecegiz ya.Bu hafta sonunu temizlik, yemek, ödev ve
Sinavlari okumakla gecirecegim..
Gelecek hafta tatil ve bolu abanta gideceğiz tam mevsimi