Bugün ne aldin kaç tl harcadin

10 kisilik sinifta ilk pozitif vakayi duymus olduk bu sabah. Sene basindan beri ilk kez.Toplasak okulda 80 öğrenci var zaten. Yerimde durup hastaligin bana gelecegi vakti bekliyor gibiyim ama kizim ve atesli hastalik korkusuyla da bas edemiyorum. Sonumuz hayrolsun. Dun oyuncak tencere seti, yapboz, ingilizce kartlar aldim kizim icin.Evdekileri elden cikarip yeni ugraslar edinmesi lazim sanirim, çok sıkılıyor. 2 yas baska nelerle ilgilenir bilmiyorum. Baska bir harcamam olmuyor. O isleri esime pasladim,ben birikimci.🤭

Benim cocuklar evde corap giymiyor, disardan geldiklerinde ilk isleri coraplari cikarmak oluyor, diger ev sicak oluyordu yerler de hali kapliydi ama burasi soguk oluyor, ev ayakkabisi aldim, yumusak yumusak giysinler, kendilerine sectirdim, oglana maske ve renkli kagitlar toplam 53$ tuttu.
Bende bu yıl aldım fakat ikisi de giymez galiba yine.

Selam arkadaşlar
bingo sıvı siyahlar için
Çöp poşeti
Sıvı sabun
Ve yumuşatıcı aldım tül ve örtüler için.
80 lira harcadım. Sadece bingo 39 liraydı.
Yarın da yağ ve yumurta alınacak 100 lira da öyle gider.
Dünden yemeklerimiz vardı yapmadım bugün.
Oğlumu biraz parka çıkardım.
Açık süt var dün açmıştım onunla supangle yapıcağım şimdi.

Selam arkadaşlar
Yumurta ve sıvı yağ siparişi verdim 95 tuttu.
Bir post çamaşır astım iki post daha var.
Oğlumu yıkadım bu seferde çıkmayacağım diye ağladı 😅 kabini ve lavaboları yıkadım.
Ocağa et koydum kavurma yapıcağım.
Yanına pirinç pilavı havuç tarator yapıcağım turşu da var. Tatlı da yapmıştım dün.
Birde hamur yoğurdum. Lavaş olucak🙂
eşim evde olunca herşeyi rahat yapıyorum 🥲
Bir sürü çamaşır var yine katlanacak ütü de yapmam lazım. Hamurum oluncaya kadar bunları bitirmem lazım.

Günaydın hanımlar okuldayım bugün tüm gün toplantı falan var. Alışverişlerimin çocuğunu net üzerinden çek kampanyaları kullanarak yapıyorum. Bütçeyi az da olsa rahatlatıyor. birkaç aydır birikim yapamıyorum ama öncekiler altın ve dövizdeydi bu ara artışta biraz.
Listedeki hedefi gerçekleştirebilecek misin piraye

Arkadaşlar para konusunu eşinizle nasıl yapıyorsunuz

Eşik düzen değiştirdi şuan üç bine çalışıyor bir yerde. Yaşadığımız yerden de ucbin geliyor.
Ama ilçeden merkeze git gel yaptığı için hergun üç bin lira yola gidiyor
Sgara masrafı var aylık 1000 lira civarı

Kira vermiyoruz ama
Önceden senin paranda gözüm yok derdi karışmam almam derdi
Şimdi benim param sadece bana yetiyor sende yetemedigim yerde harcicaksin diyor.

Ki zaten harcıyorum
Ama bu konuya ne zaman girsek kavga ediyoruz.
Spora yazilaym dedim ne gerek var gereksiz boşa para gitmesin diyor ki parayida ben kendi maasimla vericem

Dün öyle bir tartıştık. Başkası için yol yapacaktı masraf olacaktı. Bende öyle söyleyince iyi kaydol dedi. Ki zaten bana beş lira bile vermiyor şuan çalışıarsun paran varsa harcarsin gibisine getiriyor.

Önceden dediğim bu şehre geldiğimizde farklı aldatma konularını ailesine sundum. Kolumda çatlak vardı yzaklastirma aldım. Sonra psikologa başladık. Öyle aynı eve girdiğimiz ilk zamanlarda saç kremi bile istesem alıyor gezmeye gidiyorduk.

İki gün önce çocuğu sigara ve telefon konusunda kötü etkilediği için ve geliri de az olduğu için ailesinin ve eski düzeninin olduğu yere çalışmaya gitsin dedim diye onu kovdugumu düşündü ve yaygara çıkarıp evi bıraktı onu istemiyorum sandı.

O günden beri değişik hatalı olan o değilmiş gibi bana seçenek sunuyor birde yoruldum diyor ama devam etmekte istiyor ama yeni sartı bende para harcicak misim. Sanki harcamiyorum

Arkadaşlar para konusunu eşinizle nasıl yapıyorsunuz

Eşik düzen değiştirdi şuan üç bine çalışıyor bir yerde. Yaşadığımız yerden de ucbin geliyor.
Ama ilçeden merkeze git gel yaptığı için hergun üç bin lira yola gidiyor
Sgara masrafı var aylık 1000 lira civarı

Kira vermiyoruz ama
Önceden senin paranda gözüm yok derdi karışmam almam derdi
Şimdi benim param sadece bana yetiyor sende yetemedigim yerde harcicaksin diyor.

Ki zaten harcıyorum
Ama bu konuya ne zaman girsek kavga ediyoruz.
Spora yazilaym dedim ne gerek var gereksiz boşa para gitmesin diyor ki parayida ben kendi maasimla vericem

Dün öyle bir tartıştık. Başkası için yol yapacaktı masraf olacaktı. Bende öyle söyleyince iyi kaydol dedi. Ki zaten bana beş lira bile vermiyor şuan çalışıarsun paran varsa harcarsin gibisine getiriyor.

Önceden dediğim bu şehre geldiğimizde farklı aldatma konularını ailesine sundum. Kolumda çatlak vardı yzaklastirma aldım. Sonra psikologa başladık. Öyle aynı eve girdiğimiz ilk zamanlarda saç kremi bile istesem alıyor gezmeye gidiyorduk.

İki gün önce çocuğu sigara ve telefon konusunda kötü etkilediği için ve geliri de az olduğu için ailesinin ve eski düzeninin olduğu yere çalışmaya gitsin dedim diye onu kovdugumu düşündü ve yaygara çıkarıp evi bıraktı onu istemiyorum sandı.

O günden beri değişik hatalı olan o değilmiş gibi bana seçenek sunuyor birde yoruldum diyor ama devam etmekte istiyor ama yeni sartı bende para harcicak misim. Sanki harcamiyorum
11 senelik evliyim. Hiç bir zaman eşim maaşımı sormadı ama ben söyledim hep.
Maaşları alıp ortaya koyduk borçları hesaplayıp ödedik. Kalanı da biraz kendine harçlık yaptı kalanı bana bıraktı. Eşim genelde kredikarti kullanırdı.
5 senedir evdeyim evden çalışıyorum öyle düzenli bir gelirim yok. Eşim kendi işim ile ilgili aldıklarımı ayrı biriktirmemi istemişti evin parasına karıştırma kenara at diyordu.
Ama ben bir süre sonra yarısını birikime ayırıyorsam yarısını ev için kullanıyordum. Hiç senin paran sen öde demedim. O da sende para var kendin öde demedi. Biz yıllarca hiç para konuşmadık neredeyse. Ben aylık 1000 kazanıyorsam 5000 harcıyorum. Eşim hiç sormadı ne aldın, nereye verdin falan demedi.

Ben evlilikte senin paran benim paran olayına karşıyım.
Sen kirayı öde, ben fatura, pazar senin, manav benin gibi ayrimi da anlamıyorum.
Ev arkadaşı değiliz biz, hayat arkadaşımız. O yüzden ilişkimize parayı pulu hiç karistirmadik

Maaşları alıp ortaya koyduk borçları hesaplayıp ödedik. Kalanı da biraz kendine harçlık yaptı kalanı bana bıraktı. Eşim genelde kredikarti kullanırdı.
5 senedir evdeyim evden çalışıyorum öyle düzenli bir gelirim yok. Eşim kendi işim ile ilgili aldıklarımı ayrı biriktirmemi istemişti evin parasına karıştırma kenara at diyordu.
Ama ben bir süre sonra yarısını birikime ayırıyorsam yarısını ev için kullanıyordum. Hiç senin paran sen öde demedim. O da sende para var kendin öde demedi. Biz yıllarca hiç para konuşmadık neredeyse. Ben aylık 1000 kazanıyorsam 5000 harcıyorum. Eşim hiç sormadı ne aldın, nereye verdin falan demedi.

Sen kirayı öde, ben fatura, pazar senin, manav benin gibi ayrimi da anlamıyorum.
Ev arkadaşı değiliz biz, hayat arkadaşımız. O yüzden ilişkimize parayı pulu hiç karistirmadik
Bende hiç sıkıntı yapmadan kullandım bu aralar önüme bunu sunuyor sanki harcamiyor um gibi davranıyor

Selam kızlar
Bizde de durum şöyle; eşim maaşını alınca benim hesaba atar. Bütün ödemeleri yaparım mutfak için bütçe ayırırım bişey lazım sipariş veririm. Ama kart eşimdedir 😅 Benden harçlık alır gibi bir durum söz konusu olamaz. Ama herşeyi ben takip ederim eşim de böyle istiyor 🙂

Ayy bana da saçma geliyor. Birde bunu sürekli dile getirmek yok faturasını ödüyorum yok şunu yapıyorum.

Selam kızlar
Bizde de durum şöyle; eşim maaşını alınca benim hesaba atar. Bütün ödemeleri yaparım mutfak için bütçe ayırırım bişey lazım sipariş veririm. Ama kart eşimdedir 😅 Benden harçlık alır gibi bir durum söz konusu olamaz. Ama herşeyi ben takip ederim eşim de böyle istiyor 🙂
Bizde eşim tüm muhasebe işleri bendedir. Eşim birde para pul işine kafa yoramam der. Tüm hesap işlerini bilirim. Genelde kendi hesabındaki parayı bilmez, kartının ödeme gününü pek düşünmez. Çünkü para konusunda çok olsa elimde çok harcarım der.
O yüzden tüm para işlerini kendisi bana bıraktı.
Ama ben nereye ne harcadım. Su kadar borç ödedim şu kadar paramız var diye kendim bilgi veririm. O sormadan söylerim.

X