Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Günaydın hanımlar okuldayım bugün tüm gün toplantı falan var. Alışverişlerimin çocuğunu net üzerinden çek kampanyaları kullanarak yapıyorum. Bütçeyi az da olsa rahatlatıyor. birkaç aydır birikim yapamıyorum ama öncekiler altın ve dövizdeydi bu ara artışta biraz.

Çek kampanyaları hakkında bilgi verir misiniz

Bizde eşim tüm muhasebe işleri bendedir. Eşim birde para pul işine kafa yoramam der. Tüm hesap işlerini bilirim. Genelde kendi hesabındaki parayı bilmez, kartının ödeme gününü pek düşünmez. Çünkü para konusunda çok olsa elimde çok harcarım der.
O yüzden tüm para işlerini kendisi bana bıraktı.
Ama ben nereye ne harcadım. Su kadar borç ödedim şu kadar paramız var diye kendim bilgi veririm. O sormadan söylerim.
Sen çalışıyor musun cikolatasoslukek cikolatasoslukek

Arkadaşlar para konusunu eşinizle nasıl yapıyorsunuz

Eşik düzen değiştirdi şuan üç bine çalışıyor bir yerde. Yaşadığımız yerden de ucbin geliyor.
Ama ilçeden merkeze git gel yaptığı için hergun üç bin lira yola gidiyor
Sgara masrafı var aylık 1000 lira civarı

Kira vermiyoruz ama
Önceden senin paranda gözüm yok derdi karışmam almam derdi
Şimdi benim param sadece bana yetiyor sende yetemedigim yerde harcicaksin diyor.

Ki zaten harcıyorum
Ama bu konuya ne zaman girsek kavga ediyoruz.
Spora yazilaym dedim ne gerek var gereksiz boşa para gitmesin diyor ki parayida ben kendi maasimla vericem

Dün öyle bir tartıştık. Başkası için yol yapacaktı masraf olacaktı. Bende öyle söyleyince iyi kaydol dedi. Ki zaten bana beş lira bile vermiyor şuan çalışıarsun paran varsa harcarsin gibisine getiriyor.

Önceden dediğim bu şehre geldiğimizde farklı aldatma konularını ailesine sundum. Kolumda çatlak vardı yzaklastirma aldım. Sonra psikologa başladık. Öyle aynı eve girdiğimiz ilk zamanlarda saç kremi bile istesem alıyor gezmeye gidiyorduk.

İki gün önce çocuğu sigara ve telefon konusunda kötü etkilediği için ve geliri de az olduğu için ailesinin ve eski düzeninin olduğu yere çalışmaya gitsin dedim diye onu kovdugumu düşündü ve yaygara çıkarıp evi bıraktı onu istemiyorum sandı.

O günden beri değişik hatalı olan o değilmiş gibi bana seçenek sunuyor birde yoruldum diyor ama devam etmekte istiyor ama yeni sartı bende para harcicak misim. Sanki harcamiyorum
Eşimle evlendiğimde çalışmıyordum.
O dönemler hiç lafini etmedi paranın. Üstüme başıma alırdı,dışarda yerdik,tatillere giderdik,yurtdışına gittik. Hediye alirdi vs vs . Maasi kendinde dururdu.
Ben atandım düzen aynı şekilde d3vam etti. Para söz konusu olmadi aramızda. Fakat bir süreden sonra maaşları artık ben aldım. Çünkü borclarimiz olmuştu ve birikim yapma gereği duyuyordum. Şuan bütçe bende.
Ama aramızda sen harcadın ben harcadım durumu olmadi hic

Günaydın kızlar
Bu resime duygulanmamak mümkün değildir

Eklentiler

• 9445688B-76D3-4E45-83CA-C84D8F8FF44C.jpeg
    9445688B-76D3-4E45-83CA-C84D8F8FF44C.jpeg
    61,3 KB · Görüntüleme: 140
Ayy bana da saçma geliyor. Birde bunu sürekli dile getirmek yok faturasını ödüyorum yok şunu yapıyorum.
3 kişi aynı anda mesaja beğenmedim yapmış😅
Dedikodumuzu dışarda yapıcakmışısız?
(Burda kimin dedikocu kimin özelde konuştuğu belli.)
Senin ismini vermedim neden üstüne aldın?
Sıcak yatağımda kocamın paralarını dağıtırken hanım efendi küçük çocuğunu ağlayarak kreşe veriyormuş.
Sadece komiksin arkadaşım.
az ötede oyna bakalım.
Kimsenin dedikodu filan yaptığı yok.
Sadece yorumumu belirttim. Bu kadar rahatsız oluyorsan sende burayı okumayacaksın. Herkesin konusuna bir yorumun var Maşallah.
herkes yorum yapmada özgür.
Ayrıca Karamelli turta ve sende AlyaŞura ya haksız yere çemkirdiğin günden beri senin topiğine yazmıyorum bende bunu da belirteyim🙂

Arkadaşlar para konusunu eşinizle nasıl yapıyorsunuz

Eşik düzen değiştirdi şuan üç bine çalışıyor bir yerde. Yaşadığımız yerden de ucbin geliyor.
Ama ilçeden merkeze git gel yaptığı için hergun üç bin lira yola gidiyor
Sgara masrafı var aylık 1000 lira civarı

Kira vermiyoruz ama
Önceden senin paranda gözüm yok derdi karışmam almam derdi
Şimdi benim param sadece bana yetiyor sende yetemedigim yerde harcicaksin diyor.

Ki zaten harcıyorum
Ama bu konuya ne zaman girsek kavga ediyoruz.
Spora yazilaym dedim ne gerek var gereksiz boşa para gitmesin diyor ki parayida ben kendi maasimla vericem

Dün öyle bir tartıştık. Başkası için yol yapacaktı masraf olacaktı. Bende öyle söyleyince iyi kaydol dedi. Ki zaten bana beş lira bile vermiyor şuan çalışıarsun paran varsa harcarsin gibisine getiriyor.

Önceden dediğim bu şehre geldiğimizde farklı aldatma konularını ailesine sundum. Kolumda çatlak vardı yzaklastirma aldım. Sonra psikologa başladık. Öyle aynı eve girdiğimiz ilk zamanlarda saç kremi bile istesem alıyor gezmeye gidiyorduk.

İki gün önce çocuğu sigara ve telefon konusunda kötü etkilediği için ve geliri de az olduğu için ailesinin ve eski düzeninin olduğu yere çalışmaya gitsin dedim diye onu kovdugumu düşündü ve yaygara çıkarıp evi bıraktı onu istemiyorum sandı.

O günden beri değişik hatalı olan o değilmiş gibi bana seçenek sunuyor birde yoruldum diyor ama devam etmekte istiyor ama yeni sartı bende para harcicak misim. Sanki harcamiyorum
Bizde butce konusu dogum yapana kadar 3 yil çalıştım. Cuzi bi miktar kendime ayirip eşime yollardim.dogum izniyle 2 yil çalışmadım. Suan maasim hesabimda durur, birikim yapiyorum. Kizima harciyorum, manav market alışverişi yapiyorum. Geri kalan her sey ev kredisi faturalar esimde. Suan boyle kafam rahat. Ileride yeniden ortak hesap olayina girerim ama zaten calismadigim donemde de esirgemis degildi sagolsun. Artik kizim için garantici olmak adina ona biriktiriyorum.

3 kişi aynı anda mesaja beğenmedim yapmış😅
Sıcak yatağımda kocamın paralarını dağıtırken hanım efendi küçük çocuğunu ağlayarak kreşe veriyormuş.
az ötede oyna bakalım.
Sadece yorumumu belirttim. Bu kadar rahatsız oluyorsan sende burayı okumayacaksın. Herkesin konusuna bir yorumun var Maşallah.
Ayrıca Karamelli turta ve sende AlyaŞura ya haksız yere çemkirdiğin günden beri senin topiğine yazmıyorum bende bunu da belirteyim🙂
Sevgicigim baska bir muhabbet oldu galiba aranizda

Sevgicigim baska bir muhabbet oldu galiba aranizda
Püre canım oğlumla parktaydım eve geldik, şimdi uyuyunca yazma fırsatım oldu. Dün çikolatasoslukek adlı üyeye yorum yaptım. Hani bana saçma geliyor filan yazmıştım faturalarla ilgili.
Ardıdan yan topikte bir kadın adı lazım değil kendisini “sinsi gelin” olarak tanımlıyor.
Benim için sen sıcak yatağında kocanın parasını dağıtırken ben ağlayarak küçük çocuğumu kreşe bırakıyorum yazmış 🤬🙄

Eur 11 tl bayılaazamm
11 küsür hatta.
Artık 20 eur da hayal bana
:KK70:

Ay su faturalar biteydi bari artıya geceydim.
Ay bunu da yazıyorum sonra sacma sapan yerlerde okuyorum.
Faturasını ödüyorm diyomusum esimin.
Ne kadar ayıpmıs.
Artık dertlenemicez de.
Herkes herbkolog.
Herkes yargı dagıtıyor.
Ben bana sormadan alınan telefona heray 450 tl ödüyorm,ve hosnut değilim.
Hediye almamısım,bana sorulmamıs sorulsa belki daha uygunu al derdim.
Nasıl bilmeden yargı dagıtıyor insanlar ya.
Sen sıcak yatagından kocanın maasını dagıtırken,ben hersabah cocugumu aglayarak krese bıraktım.
O agladı ben agladım.
Bir dahakine etiket yaparım .
Dedikodunuzu özelden yapın dısardan gelen arkadaslar!

3 kişi aynı anda mesaja beğenmedim yapmış
😅

az ötede oyna bakalım.
Ayrıca Karamelli turta ve sende AlyaŞura ya haksız yere çemkirdiğin günden beri senin topiğine yazmıyorum bende bunu da belirteyim
🙂
Sizler birbirinize müdavimi olduğunuz ekonomi topiğinden ve profillerinizden attığınız lafları, isterseniz sürtüşmeleri sona erdirebilecekken hararetle devam ettiğinizi ve sonrasında olayın üyelik iptallerine kadar gittiğini unutmuş olabilirsiniz ama biz unutmadık.

Yine aynı topikler sahnede ve yine biz.

Görüyorum ki vaktiyle topiklerinize yaptığımız uyarılar, özelden ikazlarımız, telefonda izahlarımız sizi bir adım bile ileriye taşımamış, koskoca kadınlar gıcık oldukları kişilerin topiklerini takip edip acaba dedikodumuzu mu yapıyorlar diye takipten vazgeçmemiş.

Birbirinizi ne yazıyor diye takip edip tartışma çıkarmaktan başka meşgaleniz yok mu gerçekten?

Hayat sizler için dedikodular ve kavga etmekten mi ibaret?

Bu uyarı her 2 topiğe de her zamanki gibi eş zamanlı gönderilmiş olup eski sürtüşmelerin tadı damağınızda kaldı diye yenilerini çıkarmaya niyetliyseniz bilginiz olsun isterim, birileri 1 defa uyarıldığında yaptığı kazaydı diyelim, 2. si hatadır desek, 3. sü bile bile'ye girer, karşımızda çocuk yok değil mi?

Yetişkin kadınlara yazdığımızı düşünüyorum umarım yanılmıyorumdur, sizleri kimler dolduruyorsa hepinize Kazen'in bir cümlesini yazayım "Kimse vazgeçilmez değildir."
Anladığınızı umuyorum.

Selam kızlar
Bizde de durum şöyle; eşim maaşını alınca benim hesaba atar. Bütün ödemeleri yaparım mutfak için bütçe ayırırım bişey lazım sipariş veririm. Ama kart eşimdedir 😅 Benden harçlık alır gibi bir durum söz konusu olamaz. Ama herşeyi ben takip ederim eşim de böyle istiyor 🙂
💐

Hanımlar bende önceden calismiyordum esimdeydi tüm yük maddi sorumluluk ama
O zamanlar işi kendi işiydi. Benim atamam dolayısıyla şehir degistirdik şuan asgari ucretten az çalışıyor sırf boş kalmamak adına
Ekstra bir kira odemiyoruz
Birde üç bin ek geliyor

Paramin hesabını yapmasını istemem çünku kendisi zaten paranın hesabını bilerek hareket etmezdi önceden eline geçen miktar çok fazlaydı şuan aylikci olduğu için mecburen hesabını ona göre ayarlıyor.

Bende
İlk maaşla birşey almadığma çok pişman oldum bu arada kızlar.

Toplam iki maaşım ve biraz birikimle 14 bin lira kadar para TL de kaldı bu beni üzdü çünkü
Olsaydı eğer 16 lira olcakgi param.

Şuan hala TL deyim
Sürücü belgesi harcıni yatırdım.

Eve internet baglattim 95 lira. Alt yapı yokmuş vodofne baglattim.

Bir takım ihtiyaçlar var. Laptobum ikinci eldi. Fişe takmadab çalışmıyor. Oğlan tuşlarını falan söktü.
Yaptirmakla idare etmek arasında bir yerdeyim çünkü ilçede olduğum için yapacak yer yok.

Maasimla keyfi hicbisey alamadım ne oğluma ne kendime.

Araba almak istiyorum biraz biriktirip ama nasip olur mu bilmiyorum her şey uçtu

Hanımlar bende önceden calismiyordum esimdeydi tüm yük maddi sorumluluk ama
O zamanlar işi kendi işiydi. Benim atamam dolayısıyla şehir degistirdik şuan asgari ucretten az çalışıyor sırf boş kalmamak adına
Ekstra bir kira odemiyoruz
Birde üç bin ek geliyor

Paramin hesabını yapmasını istemem çünku kendisi zaten paranın hesabını bilerek hareket etmezdi önceden eline geçen miktar çok fazlaydı şuan aylikci olduğu için mecburen hesabını ona göre ayarlıyor.

Bende
İlk maaşla birşey almadığma çok pişman oldum bu arada kızlar.

Toplam iki maaşım ve biraz birikimle 14 bin lira kadar para TL de kaldı bu beni üzdü çünkü
Olsaydı eğer 16 lira olcakgi param.

Şuan hala TL deyim
Sürücü belgesi harcıni yatırdım.

Eve internet baglattim 95 lira. Alt yapı yokmuş vodofne baglattim.

Bir takım ihtiyaçlar var. Laptobum ikinci eldi. Fişe takmadab çalışmıyor. Oğlan tuşlarını falan söktü.
Yaptirmakla idare etmek arasında bir yerdeyim çünkü ilçede olduğum için yapacak yer yok.

Maasimla keyfi hicbisey alamadım ne oğluma ne kendime.

Araba almak istiyorum biraz biriktirip ama nasip olur mu bilmiyorum her şey uçtu
Herşey çok pahalandı. 850ye çeyrek alırım hesabı yaparken çeyrek 910 a cikti:oha:

Püre canım oğlumla parktaydım eve geldik, şimdi uyuyunca yazma fırsatım oldu. Dün çikolatasoslukek adlı üyeye yorum yaptım. Hani bana saçma geliyor filan yazmıştım faturalarla ilgili.
Ardıdan yan topikte bir kadın adı lazım değil kendisini “sinsi gelin” olarak tanımlıyor.
Benim için sen sıcak yatağında kocanın parasını dağıtırken ben ağlayarak küçük çocuğumu kreşe bırakıyorum yazmış 🤬🙄
Biraz baktım sevgi
Beğenmedim butonunu kullandigin için atışmalar olmuş galiba.
Neyse olabilir. Herkes her topigi okuyabilirr,birbirini takip edebilir.ilk etapta Sen suçlaninca kendini savunup cevap verme hakkın doğmuş tabiki. Neyse bekliyoruz seni😊

X