Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Selamlar, 4 gunluk tatilim vardi ama ne tatil ful temizlik ve tasinmayla gecti:)
Tasimaya gelen genclerin eli hizliydi, sizin az esyaniz var dediler, gercekten de buyuk esyamiz pek yoktu ama koli ve bavul cok vardi, yetmeyen yerde cop posetlerine doldurduk artik. 2 saat 15 dakikada bitti tasinma, biraz yagmurluydu ama saganaga yakalanmadik.
Ev duzene girdi sayilir, esim butun duvarlari sildi, ben camlari yerleri, dolaplari sildim. Camasir makinesine attim attim yikadim, ne buyuk rahatlikmis (camasirhane kullaniyorduk).
Cocuklar evi cok sevdi, bodrum kata durmadan inmek istediler, kostular top oynadilar. Kiz icin merdivenleri biraz tehlikeli kendi inip cikamaz henuz, kapi var Allahtan, kapali tutariz.
Tamirci bulmamiz lazim, mutfak lavobosu tikandi, esim ugrasti ama olmadi.
Ust katla tanistik, sevdim, iyi anlasacagiz insallah. Amerikali bir cift, 45 lerinde, kedileri var, kadinin ailesi Lubnanliymis.
Bahceye daha hic baslamadik, o da ilerliyen haftalar da artik, bir duzen verecegiz. Biraz fide alip dikecegiz, biraz da cicek aliriz.

Hesaplar biraz sasti, eksik cok cikiyor, sanirim 250-300 harcanmisizdir haftasonu, evin birkac ihtiyaci, market alisverisi, kiza biraz kiyfet, disarida yemek.
Kredinin ilk taksiti Agustosda. Allah isteyen herkese nasip etsin, bizlere de odeme kolayligi versin.
Dugunden kalma setim ve annemin ilk dogumuma aldigi kolye vardi, cok agir bir kolyeydi, hic takacagim bir sey degildi yoksa bozdurmazdim. Ikisi bozuldu 15750 TL tutmus, 1800$ a cevirdiler, annemler gelirken getirecekler.

Selamlar, 4 gunluk tatilim vardi ama ne tatil ful temizlik ve tasinmayla gecti:)
Tasimaya gelen genclerin eli hizliydi, sizin az esyaniz var dediler, gercekten de buyuk esyamiz pek yoktu ama koli ve bavul cok vardi, yetmeyen yerde cop posetlerine doldurduk artik. 2 saat 15 dakikada bitti tasinma, biraz yagmurluydu ama saganaga yakalanmadik.
Ev duzene girdi sayilir, esim butun duvarlari sildi, ben camlari yerleri, dolaplari sildim. Camasir makinesine attim attim yikadim, ne buyuk rahatlikmis (camasirhane kullaniyorduk).
Cocuklar evi cok sevdi, bodrum kata durmadan inmek istediler, kostular top oynadilar. Kiz icin merdivenleri biraz tehlikeli kendi inip cikamaz henuz, kapi var Allahtan, kapali tutariz.
Tamirci bulmamiz lazim, mutfak lavobosu tikandi, esim ugrasti ama olmadi.
Ust katla tanistik, sevdim, iyi anlasacagiz insallah. Amerikali bir cift, 45 lerinde, kedileri var, kadinin ailesi Lubnanliymis.
Bahceye daha hic baslamadik, o da ilerliyen haftalar da artik, bir duzen verecegiz. Biraz fide alip dikecegiz, biraz da cicek aliriz.
Oh geçmiş olsun canım ilk eşya taşıma bitti mi gerisi yavaş yavaş hallolur😍

Ben de boza boza yi ekliyeyim, neredesiniz kizlar, ben geldim, tasindik, artik daha duzenli yazarim, malum yuklu bir borca girdik, tasarrufa her zamankinden daha cok ihtiyacimiz var :)

güle güle oturun canım
Geldim buradayım. Birkaç gün tatil yaptık. Dönüşte cocukların ikisi de hastalandı. Biz aşı olduk yan etkisi cok oldu. Ancak bugün kendimize gelebildik. Herkesler iyidir umarım.

Selam kızlar
Bu ay kredi kartını kullanmama kararı aldım, bakalım başaracak mıyım:)
132 elektrk faturasını ödedim mobilden.
92 lira da internet faturası.
Markette 300 lira
Organik yumurta 15li
1 kg kıyma 70 lira
Bütün tavuk 40 lira
Zeki 2,5 kg osmancık pirinç 30 lira
Sırma ayçiçek yağı 4 litre 56.90
1 kutu süt
Yumuşatıcı
Yoğurt
Salatalık
Bisküvi.

güle güle oturun canım
Geldim buradayım. Birkaç gün tatil yaptık. Dönüşte cocukların ikisi de hastalandı. Biz aşı olduk yan etkisi cok oldu. Ancak bugün kendimize gelebildik. Herkesler iyidir umarım.
Tesekkuler Boza, size de gecmis olsun. Bende de 2. dozun yan etkisi olmustu, bir gun yatirmisti.

Iyi haftasonları herkese
Sıcak bir cumartesi hicbir sey yapasim yok.
Dun evi supurdum yerleri sildim, o kadar yorulmusum ki ağrı kesici içip uyuyabildim 😅 temizlikle bile bu hale geliyorum artık vay halime😅
Kızıma parmak boyasi, fırça, resim kagidi falan aldim $30 ödedim.

Iyi haftasonları herkese
Sıcak bir cumartesi hicbir sey yapasim yok.
Dun evi supurdum yerleri sildim, o kadar yorulmusum ki ağrı kesici içip uyuyabildim 😅 temizlikle bile bu hale geliyorum artık vay halime😅
Kızıma parmak boyasi, fırça, resim kagidi falan aldim $30 ödedim.
Aman parmak boyasina dikkat et, ben de parmak niyetine aldim, dedim boyle sirin sirin parmaklarini batirirlar, nerde, el boyasi oldu o, ama cok hoslarina gidiyor , size de simdiden eglenceli vakitler diliyorum.

Haftasonu dugune gittik, erkek tarafi Hintli kiz tarafi Amerikali. Biz erkek tarafiydik, o yuzden seromonilerde erkek tarafina ayirilan kisimda oturduk. Once rahip Hristiyan geleneklerine gore nikahi kiydi, hastalikta saglikta, zenginlikte yoklukta gibi yeminler edildi, birbirlerine yuzukleri taktilar ve gelini opebilirsin ile ilk kisim bitti. Arada kokteyl oldu, sonra yerlerimize donduk ve Hint geleneklerine gore bir nikah daha kiyildi. Bu sefer Hintli bir din adami dualar okudu, en son boyunlarindan sari bir cicek buketi gecirdi, anne baba gelin ve damadin uzerine cicek atti. Gelin cok guzel bir Hint kiyafeti giymisti, tam bizim kina gecesine uygun. Sonrasi yemek ve eglence. Pasta yerine dondurma ve bizim lokmaya benzeyen Hint tatlisi vardi.

Buradaki dugunlerde genelde bir defter oluyor, gelin ve damada iyi dileklerinizi yaziyorsunuz, defterin yaninda bir kutu vardi, hediyemizi de kutuya attik. Nikah sekeri yerine cok guzel kucuk sukulentler vardi, ayrica gelenlere icinde mum ve kurabiye olan bir hediye paketi verildi. Bana onceleri tuhaf gelirdi, dogum gunu olsun dugun olsun her hangi bir eglenceye gittigimizde davetlilere hediye veriliyor ve genellikle de mum oluyor.

Aaaa bakiciya başladınız mı, alıştı mı? Onun için çok büyük bir adım annesi, kutluyorum kendisinin. Umarim cok iyi olur 🙏 sana da sabır diliyorum canım Allah kolaylık versin.
Sicak havada hepimize bir salma var yaz sonuna toparlariz inşallah biraz da böyle olsun..
Biz iyiyiz canım, burası da cok sicak hic dışarı falan çıkamıyoruz. Hem sicak hem yağışlı geçiyor yaz, cok bunaltici. Soğukta yine kalın giyinip çıkıyor insan ama sıcakta cikilmiyor.
Burda herkes pencere tipi klima kullanıyor, yazın kuruyoruz, sonbaharda kaldiriyoruz. Biz de klimayı açıp oturuyoruz, gece bile açık kalıyor 🥵🥵🥵
Benim kız da hic yemek yemiyor cok zorluyor beni. Kahvaltı sıfır, bazen birkac lokma hamur işi. Ne yedirdim şaşırdım. Kucukken karışık corba falan yedirirdim simdi agzina surmuyor. Et yok sebze yok balik tavuk yok. Anca pilav da pilav🙄
Gunlerim8z mucadeleyle geçiyor.
Evet canım, başladık. Bakıcı öncesi kızım çok yabanciliyordu herkesi. Tanıdık tanımadık herkese sinirli, kaş çatan bir hali vardı. Bakiciyla aştı bu durumu. Önce ben varken evde alıştılar birbirlerine, sonra okula gittiğimde hiç gözüm arkada kalmadı. Tek sıkıntı yemek yememesi oldu ama insallah Eylüle düzelir bu durum. Çok teşekkür ederiz ❤️
Yeme kismi benim kızda da sıkıntı sicaklardan herhalde, kandırarak yediriyorum kitapla oyuncakla🤦‍♀️
Kofteyi vb on dişlerle ısırıp çiğneyip arkaya atmıyor, yutmuyor. Şu ara en sevdiği tursu, kasarda bile sıkıntı yaşıyoruz. Ağzında bekletiyor.
İnsallah yemek yeme düzeni cesitlenir canım kizlarimizin💕
Ya evet soğukta montla mutlu olan insanım, hiç değilse hava kapalı olsun yağmur yağsın diyorum bu ne sicak😢

Yarin evimden 3 hafta uzaklasicam diye mutlu muyum mutsuz muyum çözemiyorum. Ama çok özlerim kesin. Karadeniz de bol kapalı hava umut ediyor., yagmurluklarla gidicez lütfen kullanalım 😄
Birkac gundur harcama yapmiyorum ama öncesinde yüklü harcamalar yaptım. Temmuz maaşına dokunmicam, şimdiden karar aldım. Eylulde altın almaya başlıcam.bizden böyle durumlar 🥳

X