Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Ailecek hastalandik, ilk oglan hastalandi, dedim usuttu, havalar bi iyi bi kotu, ama bize de gecti. Bir hafta okula gitti, hastaligi kapti geldi valla, neyse simdi oglan iyi, bizler de toparliyoruz. Allahtan Covid degil, ben duzenli hafta da iki kere test oluyorum zaten, negatif cikti, hem asim da var, oglan da okulda test olabiliyor istersek. Esim diyor ki tamam senin de hasta olman guzel, demek ki kovid degil, asin var. E dedim asilanlar da kovid olabiliyor, duyuyoruz, o cok az bi oran, korumustur seni diyor.

Kizlar bu ay emekliligimi baslatmam gerek, bu Turkiye`deki BES`e biraz benzeyen bi sistem, yillik maksimum 19000 yatirabilirim, maksimumunu mu yapsam yoksa daha dusuk bir miktar mi yapsam hala dusunuyorum, eger ben secmezsem yillik minimum miktar olan 5000$ la baslatacak sistem otomatik olarak. Getirisi emeklilige ayirdigimiz paranin vergisi alinmiyor, 19000 in nerden baksan 6000 e yakin vergisi var ve ayrica icerdeki para fonlarla isletiliyor falan tam hakim degilim konuya. Isin kotu tarafi emeklilige kadar bu paraya dokunamiyorum, cekmek istersek odemedigimiz vergileri ve ceza gibi bir sey oduyoruz. Ev alirsak para lazim olur diye dusunuyorum ama esim 10-20 bin cok bir sey farkettirmez ev alirken, sen emekliligi yap diyor.

Geçmiş olsun Zeynep. Aşı oladulatan sonra bulaş devam edebiliyormus fakat hastaneye düşme ve ölüm riski azaliyormus. Öyle mi
Biz covid olduğumuzda peşimizden kayınvalidem, teyze ve enişte oldu. Hepsi çift aşılı. Enişte maşallah 90’ına yakın ve hepsi ayakta grip gibi geçirdiler. Biz süründük. Bence aşı gerçekten çok etkili.

Geçmiş olsun Zeynep. Aşı oladulatan sonra bulaş devam edebiliyormus fakat hastaneye düşme ve ölüm riski azaliyormus. Öyle mi
Sagol Pure, aynen ben de oyle okudum, benim oldugun asinin koruyuculugu %95 falandi galiba, %5 az gibi gorunuyor ama milyonlarca insani dusununce asinin korumadigi kesim baya yapiyor.

Sikma canini, arastirmaya devam, iyi insanlar da var, Allah kotulerden uzak etsin butun cocuklarimizi. Kac aylik olacak senin kuzu? Ben de basladim hem kres hem bakici aramaya hangisi icimize sinerse. 4 aydan biraz fazla vaktimiz var. Annem diyor biz yine gelelim ama ben istemiyorum, bizim icin iyi oluyor ama onlari eve hapsetmis oluyoruz hem kardesimin 3. cocugu dogacak annem yaninda olsun istiyorum.
Burada kresler 3-4 aylikken almaya basliyorlar, benim kiz yine 27 aylik olacak krese giderse, oglani kucukken gonderdigimiz okul cok iyi ama tasinacagimiz icin gidis gelis 1 saat yolda gecirecek, bilemiyorum daha yakin bi yer mi bakmaliyim.
Gecen is arkadasimla konusuyorum 3200$ veriyormus ogluna Boston`daki kres icin, aha yandik dedim buyuk sehir cok pahali. Gerci okul Montessori okuluymus o yuzden biraz pahaliymis ama yine de 2500 den asagi bulamayiz, aman once icime sinsin istiyorum. Kiza diyorum ki okula gitmek istermisin, bi basini salliyor ki dunden razi, abisi cok aglamisti insallah kiz kolay alisir.
İse başladığımda 22 aylık olucak canım. Bizde de vakit var ama haziranda birbirlerine alismalari için zaman tanıyacaktik yazın bu şehirde olmayacağız diye. Ama ya bulunan kişi eve gelmeyi kabuk etmiyor kendince gerekçelerle ya evi kalabalık ya da mesafe olarak uzak. Keşke kabul eden kres olsaydı ama ufak bir şehir ve kresler 30 aydan itibaren kabul ediyorlar. Burda da 2 sene önce aylık 1500du göndereceğim kres. Seneye kaç olur muallakta. Ne kadar ince düşüncelisin kendi ailen hakkında. 💕
Çocuklar çocuk istiyor sosyalleşmek, oyunlar, farkli ortamlar için. Çokta haklılar. Senin kızın gibi benimde. Henüz anlamasa da parkta düşünce onu kaldıran çocuğa sarılıyor, bir başka cocugun elinden tutup sevimli sevimli bakıyor ornek alıyor. Sizinde hakkınizda hayırlısı olsun..

Herkese iyi akşamlar

Bir genç hanıma çiçek yolladım, yazmayayım fiyatını hanımefendi buralarda olabilir :KK66:

Hastane işlerim vardı, özel sigortam çoğunu karşıladı 39 lira ödeme yaptım.

Markete uğradım, muz, çilek, pasta süsü aldım 34 tl. Waffle hamurunu yapıp tabanları pişireceğim, oğlum üstlerini hazırlayacak.

Herkese iyi akşamlar

Bir genç hanıma çiçek yolladım, yazmayayım fiyatını hanımefendi buralarda olabilir :KK66:

Hastane işlerim vardı, özel sigortam çoğunu karşıladı 39 lira ödeme yaptım.

Markete uğradım, muz, çilek, pasta süsü aldım 34 tl. Waffle hamurunu yapıp tabanları pişireceğim, oğlum üstlerini hazırlayacak.
Hadi bakalım 💐 hayırlı olsun iki tarafa da inşallah 🤲

Selam kızlar
Market alışverişi $50 tuttu, bugün de yürüyüşe çıktık uzakdogu marketine uğradık noodle, sos vs. Aldık $20 ona ödedik.

Zeynep Gulru Zeynep Gulru geçmiş olsun canım hepiniz çabucak iyileşin inşallah.

Ben de yatırım olarak Turkiye'de BES sistemine girmeyi düşünüyorum. Çalıştığınm dönemde otomatik yapılmıştı hemen iptal ettim cok pişmanım keşke devam etseydi. O zamanlar elime nakit para az kalıyordu, borcum çoktu o yüzden oraya ödeme yapmak yerine bana kalsın demiştim ama gençlik işte insan gençken daha günlük kararlar veriyor. Yaş ilerledikçe daha fazla gelecek kaygısı oluyor.

İse başladığımda 22 aylık olucak canım. Bizde de vakit var ama haziranda birbirlerine alismalari için zaman tanıyacaktik yazın bu şehirde olmayacağız diye. Ama ya bulunan kişi eve gelmeyi kabuk etmiyor kendince gerekçelerle ya evi kalabalık ya da mesafe olarak uzak. Keşke kabul eden kres olsaydı ama ufak bir şehir ve kresler 30 aydan itibaren kabul ediyorlar. Burda da 2 sene önce aylık 1500du göndereceğim kres. Seneye kaç olur muallakta. Ne kadar ince düşüncelisin kendi ailen hakkında. 💕
Çocuklar çocuk istiyor sosyalleşmek, oyunlar, farkli ortamlar için. Çokta haklılar. Senin kızın gibi benimde. Henüz anlamasa da parkta düşünce onu kaldıran çocuğa sarılıyor, bir başka cocugun elinden tutup sevimli sevimli bakıyor ornek alıyor. Sizinde hakkınizda hayırlısı olsun..
Insallah canim, ikimiz de icimize sinen bakici ya da kres buluruz.

uzaklardabiz uzaklardabiz sagol canim. Yurtdisinda yasarken ve calisirken Turkiye`de BES yaptirabiliyor muyuz, biliyor musun?
Benim ve esimin universitede asistanlik yaparken ki surecten kalan iki sene sigortamiz var Turkiye`de, baska yok, BES`e hic baslamamistik bile.

Dun biraz erken geldim isten, ogleden sonra titreme nobetleri gecirdim resmen, iftari zor yaptim, ilacimi ictim sahurda daha iyiydim. Evde en agir ben geciriyorum, bugun evdeyim, toplantilara evden katilacagim, oglan okulda olacak, kizi babannesi idare eder, ikisi birarada olunca kuduruyorlar, tek melek gibiler.
Esim ilac almis 8$, baska da harcama yok suan. Oglan okulda sulugunu kirmis, ona suluk siparis edecegim.
Annem ve kardesim bizim ve kendilerinin zekatlarini ihtiyac sahiplerine ulastirdilar, biz ilk akraba ve yakin cevredeki tanidigimiz insanlardan basliyoruz, bir de ben ogrencilere oncelik veriyorum, kendim de burslarla okudugum icin.

Selam kızlar
Market alışverişi $50 tuttu, bugün de yürüyüşe çıktık uzakdogu marketine uğradık noodle, sos vs. Aldık $20 ona ödedik.

Zeynep Gulru Zeynep Gulru geçmiş olsun canım hepiniz çabucak iyileşin inşallah.

Ben de yatırım olarak Turkiye'de BES sistemine girmeyi düşünüyorum. Çalıştığınm dönemde otomatik yapılmıştı hemen iptal ettim cok pişmanım keşke devam etseydi. O zamanlar elime nakit para az kalıyordu, borcum çoktu o yüzden oraya ödeme yapmak yerine bana kalsın demiştim ama gençlik işte insan gençken daha günlük kararlar veriyor. Yaş ilerledikçe daha fazla gelecek kaygısı oluyor.
Noodle favorimdir 😍😍😍akşama bir paket yapayim

X